Přejít na výpis diskuzí
První světová válka léta trpěla nezájmem her, ale časy se mění
6.8.2016 | Ladislav Loukota
119 příspěvků
-
Jednoduše proto, že to už pak není "autentická hra z první světové války", jak to prezentují autoři. O posledních CoD nebo Battlefieldech to nikdo netvrdil, protože jsou zasazené do fiktivních konfliktů.
-
Taky je možnost, že chyba byla na mém přijímači. Já to tak s tou autentičností pochopil... *4*
-
Nic proti diskursu o tom, kam se až hra dostane se svým zpracováním a zda mohlo být něco provedeno lépe nebo zodpovědněji, ale připadá mi, že spousta lidi už není schopna u her tohoto typu filtrovat opravdu jisté malichernosti a pracovat s faktem nějak zapracovaných reálií vycházejících z daného tématu a zároveň s účelem hry samotné. Je-li ale pro někoho u tradičně multiplayerové arkádové videohry s válečnou tématikou indikátorem jejího námětového selhání nadsazená rychlost tanků, letadel, vozidel a jiných, či bezlimitní množství různých jinak dobových zbraní pro vlastní volbu (až tedy na ty různá udělátka na nich) které tím tedy tak v očích expertů tak drze neodpovídají "realističtější" optice , tím pádem se divím, kde byly podobné ohlasy na adresu této série začínající před čtrnácti lety a nebo na adresu jiných válečných videoher obecně.
Ono být pedant a přát si military hru, která by plnila vše do realistických a autentických detailů včetně naplňování znalostí vědecké obce je sice pěkná věc, koneckonců lhal bych, kdybych nebyl sám takovej trotl, který má radost, podává-li si hra svým konceptem co nejvíce ruku se všemožnou skutečností a historickou precizností, ale třeba se to nebát brát také s rozumem. Herní rychlost tanků nebo to, že řada hráčů instinktivně do hry šáhne po něčem více pif paf je něco, co k těmto hrám tak nějak už typicky patří a zároveň si myslím, že stejně tak hře samotné nebrání nechat na hráče působit a užít si zvolený celkový námět. Kampaň, design multiplayerových map, dostupná výzbroj a absence taktovky hráčům v jejich chování ve hře, to všechno může mít ve finále punc akční dramatičnosti, předimenzovanosti a vlastní tvůrčí interpretace, ale jádro velké války přece jen zůstává. Označit tuto hru za realistické zobrazení velké války je pitomost, ale že může jít o zobrazení velké války, o tom nepochybuji. Nebude to Verdun, bude to však Battlefield, akčnější, volnější, masovější, avšak který se bude stále odehrávat a počítat do tohoto období. Nevěřím, že by to mělo automaticky znamenat, že by neměl pozorným hráčům kolem tohoto konfliktu co sdělit nebo jim odebírat stimul k tomu, aby se o něj zajímali. -
Irin Storm byl nej
-
amen
-
To s tou autenticitou ale prehanis. Jasne, nekolikrat rekli, ze se snazej o autentickej zazitek, ale v mezich BF zabavy.
Jestli to u tebe neni spis Baader-Meinhof, protoze ja si nijak zvlast nevsiml, ze se celou dobu zaklinaji autenticitou. -
A to ja coby hrac pamatujici/hrajici DoD/RO/Verdun si i tu strilecku dovedu predstavit. Dokonce i s behanim jako silenci.
Akorat ze lide radi kropi a kropi a strileji a strileji, aniz by si uvedomovali, ze bolt-action 4 lyfe. -
Bob pravdu
-
To je bohužel to jediné, co dělá, ...něco říká. Realita je někde úplně jinde.
-
Neomarxistická?
-
Doufám, že přidají možnost dezertovat :)
-
Hádám, že cílem podobných projektů je najít jistou rovnováhu mezi novým a znýmým, aby měl hráč pocit nečeho neobvyklého, ale zároveň se mu dostalo toho, na co je už dávno zvyklý. Prostě stejná formule, se kterou uspělo třeba Stmívání nebo 50 odstínů. Battlefield se moderních konfliktů držel už dlouho, nedivím se, že hledají něco výrazně odlišného.
Je možný, že už to přehnali a ten rozdíl mezi obecnou představou první světový a herní náplní lidi nepřekousnou. Mně osobně to zatím taky připadá dost over the top a u trailerů se směju. Ale tak je mi to jedno, ta hra mě nijak zvlášť neláká *2* -
když se bavíme o hrách proč by lidé nemohli behat jako šílenci? zobrazení 1. sv. valky je stejne nerealne jako zobrazení moderních konfliktu
-
vždyť ma pravdu
-
A já sem jejich král *1*
-
*považujou svoje zákazníky za větší tupouny než ve skutečnosti jsou*
To je ovšem základní marketingová strategie. *1* -
V tom s tebou naprosto souhlasím, ale pak nastává otázka, proč to tedy udělali jako první světovou válku? Pokud byl od začátku úkol prodat reskin BF 4 proč nezvolit konflikt, kde by to tolik nebilo do očí? (WW2, Vietnam, šestidenní válka...)
Já sám mám nahráno hodně na BF 3+4 a tohle mi přijde prostě nevěrohodné i v mezích počítačové hry. Hlavně tedy proto, že se celou dobu zaklínají autenticitou. -
Battlefield 1 i Ion Storm jsou zasazeny do alternativní historie z 1. světové. Markantní rozdíl ale je, že zatím co Ion Storm byla přiznaná retro sci-fi, Battlefield 1 tvrdí, že je historicky autentický i když je to ultimátní nesmysl.
Ion Storm byla kravina, ale cílem byla zábava, cílem Battlefieldu je jen neomarxistická propaganda. -
Ne, nemyslím Battlefield 1942...očividně si to jako jediný nepochopil...
Zopakuju Ti to: Battlefield není z 1. světové války ( WW1 ) -
Bavíme se o hrách... *7*