Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu jak tady někdo může básnit o StarCitizien, kdo vi kdy hra vůbec vyjde a zatím to s ni vypada ze to bude tezkej payforwin a rozhlehlost hvězdného systemu zrejme smesna oproti Elite.
    • wenceslaus
      A můžu se zeptat jak tohle všechno "víš" ?
    • Jack1947
      F2P s mikrotransakcemi? fakt já myslel že touhle neduhu se chtějí vyhnout.
  • Jinak doporučuji shlédnout - zvláště pro pochybovače, že Elite nemůže být i akční. Obzvláště druhá půlka vide je moc zajímavá. Krásně je tam vidět jak se dá pronásledovat wanted loď po systému..

    https://www.youtube.com/watch?v=___lRaq-xZ4
  • Hraje to někdo spokojeně na myši s klávesnicí? Už dlouho uvažuju o tom, že si to koupím, ale jsem si nejistý kolem ovládání. Hraju Microsoft Flight Simulator na max. realismus výhradně s myší a klávesnicí a v pohodě. Boj mě moc nezajímá. Jen obchod a průzkum. Díky za případnou radu.
    • Ano, hraji to na klavesnici a mysi a nemam nejaky vyrazny problem. Asi by se to dalo pres joystick ovladat lepe, ale to je moje domenka. Klavesnice a mys me celkem staci.
      • Fajn. Díky. Být to na Steamu, už jsem to koupil. Jsem hrozně línej si dělat někde účet. Snad se překonám. Tu hru sleduju už dlouho a mám pocit, že stojí za to. *4*
  • Ono to neni o lodich ale o vesmirych stanicich tusim, a bylo to na Galnetu. Asi pet systemu.
  • Menorri
    A kde že se stavějí ty lodě? Zajímám se předevšim o Impérium ale na Galnetu ani v článku jsem se nedočetl kde.
    • v systemu Ondatra
  • vpoho Kompost, jen porad vsude ctu, jak spousta hracu breci, ze na cokoliv kloudneho si clovek v elite musi dost tezkou cestou vydelat a pak ze kdyz o to prijde...nevim, pro moji optiku je lepsi, kdyz hra nabizi vic, tezsi cile i za cenu, ze treba nikdy nebudu mit uplnej top...ale uz jen ta cesta za tim a ta moznost je dle me super...eve me hrozne bavilo...jen jsem tam necitil ten kontakt s lodi..jasne nekdo namitne, ze wasd...ale to neni ono, souboje v elite me naopak bavi mnohem vic nez-li v star citizinu (jasny, alfa...ale stejne)
    • to necti.. to pisou nejky **** :) aby jsi o neco prisel tak musis byt mega **** :)
  • VaZqeZ_EU
    http://oi61.tinypic.com/156zodd.jpg !!! *1*
    • WTF Petr Polacek objevil Eranin? To je muj domaci system...
      • ne on se z nej prej jeste nehnul ;)
        • ;)))))))))) on se tam jako narodil? :)))
    • prosim vaaas, jak se tam dostanu? *1*
      • AZEBAN? Tusim někde kolem AULINu. :)
  • Jen houst a vetsi kapky, vcera jsem si jen tak letal nad nocnimi mesty a ty svetla jsou fakt uchvatny, route planner na 1000 LY je vyborna vec, predtim to byl dost vo$er. Vsem tuhle nadhernou hru muzu jen doporucit.
    • Uz je tam nejaka zabava pro lidi co chtej bojovat?
      • Z hlediska Multiplayeru jak psal výše doporučuji počkat na 1.2, ale z hlediska singlu, tak asi nejvíc bojování človek zažije v conflict zonách. Tam teoreticky můžeš bojovat nepřetržitě, zkoušel jsem tuším v tomto týdnu nebo v minulém, a celkem jsem se tam vyblbnul se svým vylepšeným viperem.

        Teď se ale spíš asi chystám dál do vesmíru s pořádně vylepšeným Aspem na průzkumy.
      • A uz je tam nejaka zabava pro lidi, co to chteji hrat?
        • Jde o to, cemu rikas "zabava" Uz jen z tonu dotazu si troufam tvrdit, ze to pro tebe budou vyhozeny penize. Radsi zakup SC, kde mas v lodi mramorovou vanu, muzes mit peta, kterej ti prinese galakticky noviny, kdyz ho budes dobre cvicit a furu jine slunickove zabavy. Prosim! :)
          • hlavni bonus co bude mit SC bude to, ze to po par hodinach tihle lidi dohraji a muzou vesele kupovat nejakou dalsi horkou novinku ;)
        • Pokud tě nebaví, co už tam teď je, tak bych o tom asi ani moc v budoucnu nepočítal, že to pro tebe bude znamenat zábavu a počkej si třeba na Star Citizen. Mám kámoše, který je na tom podobně a Elite ho netáhne, ale na Star Citizen se dost těší.
      • pockej si na 1.2. (brezen) planujou se klanove utoky atd...zacne se mnohem vic vesmir osidlovat lidi branit "sva" uzemi...

        pokud chces ted, tak doporucuju bacony....tam se bojuje skoro vzdy.. ;)
        • Chtel jsem ten prispevek lepe upravit a upresnit ale je porad dokola vyhodnocovanej jako spam.
        • Ja lital vzdycky na resource extraction sity... Narozdil od beaconu tam byva vzdy stabilni prisun Wanted protivniku a skoro sama Cobra (naru beaconu to je samej adder, eagle a transportery a pak vyjimecne neco vetsiho na co se uz vyplati i strilet) ale to kdyz tohle delas tri tydny tak to proste zacne bejt nuda. Zvlast kdyz tim stejne prd vydelas.
          Najit mise na niceni piratu mi prijde prakticky nemozny. Najit mise ktery by me pomohli vyrankovat u Imperia je pak uplne nemozny (dva tydny hluboko v uzemi imperia, objevuju a fightuju a nic proste nic ani jedina mise takova mise na zadny ze stanic kde jsem se koukal).
          Navic se mi bohuzel nedari v Imperiu najit zadnou konflikt zonu. Koukal jsem do news a nikde nic. Jednou jsem takovou konflikt zonu nasel (ve federacnim systemu) ale kdyz dostanu 3000 kreditu za zniceni nepritele i kdyz je to elite pilot s top lodi tak je to skoro zbytecny tam litat.
          Kdyz delas pruzkum tak u toho vetsinou hraju hry na telefonu protoze oskenovat system s 10ti planetama a nejakejma mesicema trva snad milion let.
          Rikal jsem si ze treba prijde neco kvuli cemu to ma cenu zacit zase hrat a musim ocenit ze zmeny ktery udelali co se "policajtu" tyce kdyz na tebe zacinaj automaticky utocit kdyz ti proleti skrz lasery je fajn a tagy a komunitni mise taky ale ja bych vic ocenil neco co me bude motivovat hrat dal krome (usetri si na lepsi lod) protoze to az tak dobre nefunguje. Zvlast kdyz skoky v cenach mezi ruznyma lodema jsou fakt blbe vymysleny. Kdyz chces bojovat tak mas na vyber lode jako viper a kobra - 150-300k, pak jednu za 6 milionu a pak jednu za 25....
          Mam ted top vybavenyho vipera. Po dvou tydnech grindu (bojovani/explore) jsem videlal 2 miliony a co ted? ASP je osklivej spekoun a nic dalsiho "dosazitelnyho" tam neni....
          Mam top vybavenyho Vipera na boj a explore. Nasetreno 2,5M... 6M stoji ASP coz je docela OK ale mne se ta lod nelibi. Je to nejosklivejsi lod z celyho Elitu a ja ji proste nechci a kdyz chci bojovat tak tam proste zadna dalsi "dosazitelna" lod neni.
          • Mise pro rank progression se ti objevi az tehdy, kdy udelas nejake mise pro danou frakci. Tedy chce to delat at uz prevozni nebo vojenske mise pro ty frakce, ktere maji neco spolecneho s Empirem a nebo Federaci.
            Ja jsem obchodoval a pritom jsem si obcas bral nektere mise na prevoz a jindy z nudy jsem sel lovit piraty a to jsem se skoro nehnul z dane stanice. Po case se me tam objevila mise Rank Progression, kterou stacilo udelat a sup, rank zvysen.

            A rank progression mise jsou pak ruzneho druhu, mel jsem jak zniceni silne lodi (bojoval jsem proti pythonu viperem), tak lov piratu a nebo jsem mel i jednoduchou misy, dovez naklad na vedlejsi stanici...
          • Neviem, nikdy som nemal problem najst misie na nicenie piratov, tych je dost. Akor ma stval ten bug, ktory pri counter offer , ktora tam je skoro vzdy , resetoval progress. Vacsinu penazi som zarobil bounty huntingom a bojom, je to to najzabavnejsie co hra ponuka. Ale niekedy sa len tak preletim a hladam zaujimave planety a systemy. Takze mam 2 lode, nabuseny Viper na boj a Cobru na exploring, na ASP zatial zdaleka nemam, kedze vobec netradujem.
        • Presne tak, vyzivne rezby je dostatek, minule jsem se octil v combatu, kde bylo asi 30 stroju, docela masakr. I zapojil jsem se, par lodi znicil, pak uz jich proti me bylo ale asi 10 a to jsem byl rad, ze se mi povedlo boostnout a cruisnout asi s 5% hull jsem zazracne prezil. Ty opravy na drazssi lode uz jsou hodne drahy a to nemluvim o pojistce pri zniceni lodi a o tom, ze vetsinou prijdete o naklad. Smrt v tyhle hre hodne boli a proto je clovek pri fightu uplne zakousnutej do joysticku a nevnima okoli. Presne tohle jsem chtel! Jo a neni vyjimkou, kdy ten souboj trva 15 minut, coz cloveku prijde jako hodina a ma pak ruce vytahany jak vopicak, pri poslednim vyhranem souboji s mnohem silnejsi lodi jsem si zaYesoval tak nahlas, ze jsem vzbudil celou rodinu :))
  • šel bych do toho, ale chtěji za to nesmysl *9*
    • Jo no, chtějí za to stejně jako jiné tituly. Což fakt nechápu, jak si to mohou vůbec dovolit :(

      PS: koupil jsem v pre-orderu a spokojenost.
      • no 50eur som za hru na PC uz davno nedal... asi tak 100 rokov. bud to zlacnia alebo pridaju obsah a bude to OK, nie kazdy si kupuje nedokoncene produkty ako ty.
        • Produkt je z mého pohledu dokončený, jen se pokračuje ve vylepšování. Já víceméně dostal to, co jsem kupoval. Jinak 60 euro za Dragon Age Inquisition není normální cena jo?
          Ber to tak, že oni nejedou přes nějakého distributora nebo přes pseudostránky, kdy máš zamknuté regiony a levná hra pro PC není nic jiného, než nákup dané hry v levnějším regionu, kde ani třeba neodvedou daně příslušnému státu a tím se dostaneš u PC hry kolikrát tak nízko.

          Příkladem jsou trhy pro Rusko nebo Indii případně jiné regiony. Někde se i kšeftuje na základě menší daně přes USA. To je nyní pasé a i na obvyklých stránkách, např. G2A, musíš odvést daň po novém roce a vyjdeš cenově na stejnou hodnotu "pomalu" jako na oficiálních stránkách.
          • pokial nie si absolutny fanboy tak musis uznat ze ta hra pri vydani nebola dokoncena. ani teraz nie je dokoncena.

            konecne tento patch priniesol aspon to planovanie cesty, pretoze ak letis niekam dalej (dajme tomu 500ly) tak planovat po 4 jumpoch bol humus, navyse ked nemali vyriesene ani poriadne hladanie...
            neexistuje tam ziadna moznost ako spolupracovat s inymi ludmi, lodi je tam malo (nulova moznost vyberu, akurat si povies co chces robit a potom mas na vyber vzdy jednu lod v danej cenovej kategorii), jedina realna moznost zarobku je obchodovanie, ktore predstavuje nulove riziko.

            dalej je tam hromada veci ktore cloveka proste otravuju. nutnost manualne ziadat o pristatie na stanici a zaroven nemoznost poziadat o neho hned po vyskoceni zo SC. najnovsie zmenili to ze si hra pamata aku volbu som zvolil naposledy na stanici, takze sa mi vcera stalo 3x, ze som pristal, hned zmackol A (hram na xbox controlleri) a miesto vstupu do sluzieb stanice som zase oddockoval. samozrejme ked raz oddockujes, nemozes opatovne poziadat o pristatie, az ked vyletis von zo stanice...
            tiez neexistuje moznost ako ulozit systemy, alebo cesty... je to krasna predstava ze pilot vesmirnej lode si v roku 3301 zapisuje systemy a cesty na papier...

            ta hra proste dokoncena nie je, ponahlali sa aby hru vydali pred vianocami aby co najviac zarobili, keby pockali do teraz, popripade este mesiac do vydania wings, tak by mali ovela menej staznosti. a tie staznosti su zasluzene.
            • jump:
              uznavam ze chyba je z casti u mna, ja som sa o hru vobec nezaujimal kym nebol release, pretoze vsetky early access a kickstartery ignorujem, nie som ochotny platit za hru ktora nie je dokoncena.
              akonahle bola hra vydana tak som ju kupil, bez toho ze by som studoval fora alebo co i len cakal na recenziu, proste som sa nechal nachytat na hype aka je to pecka. mozno keby som si predtym nastudoval co v hre realne je a co nie, tak hru nekupim.

              ja zase hru tiez bezdovodne nezhadzujem, sam ju hram pravidelne a paci sa mi, len som sa citil trochu oklamany ze som kupil nedokoncenu hru, ktoru frontier oznacil ako dokoncenu (tym ze ju vydal).
            • aacid: dakujem za urcite fakty, ktore sa clovek nedozvie snad nikde ako od nezaujateho cloveka.

              jump: mozno som z chudobnej krajiny ale DA:I za 60 eur? nepoznam nikoho kto by si to za tolko kupil. GTAV na kt caka pol planety stoji 37eur v krabici, takze asi odtial to moje porovnanie s 'dokoncenym' ELITE. Je jasne preco premenovali verziu na 1.0 pred Vianocami, ale je to ich vec. Nech to daju za 35e, alebo nech to vytuninguju na maximum, potom dam 50 eur. Kedze som hral ELITE1 8farebnych monitoroch, a aj dvojku Frontiera: First Encounter (len trojku si nejak neviem vybavit).
            • Uznávám, že není dokončena, to i při releasu, ale Braben říkal. S tím jsem tu hru kupoval. Nebylo to ale tak, že by nic neřekli a po koupi zjistíš, že hra nemá všechno. Myslím, že s komunitou celkem komunikují.

              To co říkáš je pravda, ale z mého pohledu mě to stačilo a očekávám další a další vylepšení. Taky uznávám, že v tomto směru jsem asi Fanboy, že jim lecos prominu.

              Rozhodně bych hru nehrál na xbox controleru, ale to je tím, že jsem odpůrce tohoto ovladače a existují jen některé druhy her, kde bych byl ochoten ho použít (třeba u Mortal Kombat - ikdyž ten jsem nehral od 3ky). Hraju na klavesnici a ač mám stále chuť si pořídit joystiky nebo hotas, tak se mě do toho nechce tolik investovat :).

              Jak zmiňuješ, že tam chybí různé věci ohledně pamatování i třeba pitomé částky ze stanice, odkud jsem před chvíli odletěl je rozhodně divné. A taky jsme vedli na TS několik diskuzí o tom. To není tak, že bych za každou cenu tu hru bránil, já si na řadu věcí stěžuji a doufám, že je vylepší a přidají. Ale jak už jsem řekl, z mého pohledu splnili mé minimální očekávání a cokoliv navíc už je příjemný přídavek.

              Hra mě baví a o to asi jde :).
          • Jinak když vezmu to vylepšování, tak je tím nechci omlouvat, ale i oficiálně vydané produkty jsou v ještě horším i nehratelném stavu Elite. Tak bych moc z tohoto pohledu nesrovnával.

            Já to posuzuji z toho pohledu, že jsem chtěl hlavně hru, kterou jsem hrál na ZX Spectru pro solo hraní, a když nepočítám, že nejde hrát v offline modu (chápu ale důvod), tak jsem dostal hru, kterou jsem očekával. Z mého pohledu dokončenou a každé "vylepšení" je pro mě příjemným spestřením.
  • je to zrut casu, ale lietat si po galaxii v ASP je az meditativna cinnost...
    • moja oblubena cinnost (aj ked ja som lietal v type-6, az vcera som konecne vymenil za asp).

      problem je ked ti zacne plakat dieta, ty k nemu odbehnes a ked sa vratis tak si pomaly v hviezde a ostava ti 15% hull :D

      takto som prisiel o data zo svojej 3000ly cesty... takze som stale mostly aimless :D ale aspon teraz zase obchodujem aby som mohol vybavit asp a letim znova!
      • Me taky rvalo dite, sel jsem to poresit, nacez jsem se vratil k monitoru a videl jsem uz jen vybuch u slunce...I posadil jsem si dceru na klin, aby na to videla a rekl jsem: "Vidis, tatinek vybouchnul a muzes za to ty!" Mimino se usmalo, prisahal bych, ze skodolibe! :)
      • Supr. Odpověděl si mi na otázku kterou jsem se bál položit. :) Zatim sem vzdycky doletěl.
      • krute, ale zas aspon sa nenudis.
        tiez som chvilu lietal v type-6 ale je to tehla co lieta desne horuco.
        drzim palce kazdopadne :)
    • rikat o hrani her, ze je zrout casu mi prijde trosku pokrytecky...nez-li mi zacnes odpovidat, tak se prosim zamysli na jakou cast reaguju...
      • pokrytecke? konstatovanie faktu moze byt tazko pokrytectvom. hranie hier spotrebovava cas, varenie spotrebovava cas, spanok spotrebovava cas... "je to zrut casu" nema samo o sebe pozitivnu alebo negativnu konotaciu a rozhodne som sa tym nestazoval na zle straveny cas :D
        • Ve vesmiru je ovsem cas relativni :)
          • nic neprekracuje relativitu casu pri zenach kedy kazdych 5 minut trva pozorovatelovy hodinu a pol :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit