Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vidlec
    To světlo vypadá jako ze Source engineu.
  • PS3Hrac
    Minecraft nehraju od doby co mě neustále otravují videa na Youtube,znechucují keci dětí když je někdo zabije jo je to fakt sranda se na to dívat *15* Single mě docela bavil multiplayer vůbec *15*
    • Kein
      Video tě neotravuje do té doby než si ho sám nezapneš, takže chybu hledej nejdříve u sebe.
    • http://www.youtube.com/watch?v=0NgAmH1cJ-g
  • GlaDOS
    Páni, co se tu nedočtu. Myslím že je blbost dávat na Games tech demo video, které jse určeno čistě pro fanoušky Mojangu. Aby se tu pak nenašlo tisíc a jedna haterů, co si stěžují na grafiku, i když vůbec nemají páru, o čem hra doopravdy bude a že to nebude pouze scifi Minecraft. Taky nevidím nic špatného na tom, že Notch dělá v Javě. Umí to s ní a ty prachy, co má Mojang neznamenají, že musí začít dělat AAA hry. Stejně tak nechápu názory, že indie hry jsou z hlavně kostičkované blbosti. Takovou kravinu může říct jedině ten, kdo nemá o indie scéně vůbec přehled.
    • Minecraft byl uspech pouze diky modum. Infiniminer, ktery Notch v podstate naklonoval (pisu o prvnich verzich Minecraftu), moc uspesny nebyl a byl uplne to same.
      I pres obfuskatorem prohnany (lol) kod bylo jednoduche hru modifikovat - diky tomu, ze byl v Jave. Uprimne receno byl kod obfuscated spise aby byla castecne zakryta Notchova "elitni" schopnost programovat (kazdy poradny programator, co se podiva na deobfuscated kod alpha verze se musi nad temi algoritmy zhrozit - nastesti pro MC to pak prevzal Jeb) nez aby zamezil kopirovani. Az postupem casu zacali do MC doprogramovavat veci, co vytvorili modderi a pak se teprve stal Minecraft tak popularnim a zacal se prodavat.
      Staci se jen podivat na "klony" minecraftu naprogramovane v ruznych prog. jazycich (vcetne Javy) - bezi nekolikrat rychleji a s lepsi grafikou.
      • To není pravda. Minecraft Classic stavěl na Infiniminerovi, a tudíž se mu první verze dost podobaly, ale už tehdy to byla mnohem lepší hra a rozhodně není pravda že by nebyl úspěšný - Classic, tedy jediná free verze, byla masivně hraná a byla jedním z důvodů úspěchu MC v době kdy se prodeje pohybovaly v desítkách tisíc, tzn. první velký boom (vím to, protože jsem ho kupoval právě v té době a sledoval jsem to).

        Dalším důvodem byla indev, resp. infdev verze, což byly verze ke kterým Notch směřoval od začátku, které mají s Infiniminerem pramálo společného, a na které existovalo modů naprosté minimum a nepoužíval je takřka nikdo, mody se masivně rozšířily až daleko později s nástupem nástrojů jako bukkit a podobných.

        O Notchově programátorských schopnostech polemizovat nebudu, programátor jsem (ačkoliv pořádný určitě ne:)), ale kód jsem neviděl a informacím typu jedna paní povídala váhu nepřikládám. Faktem je, že lidí kteří jsou dobří game-designéři a zároveň dobří programátoři je minimum a Notch mezi ně nejspíš nepatří. Co se klonů týče - ano, existují klony daleko rychlejší než MC, ale každý z nich má jen zlomek featur MC. Až se objeví nějaký full-featured (nemusí to být kopie, ale mít srovnatelné věci) klon, který bude o třídu rychlejší a stejně modifikovatelný (protože ano, dnes už jsou mody zásadní featura, ale ze začátku rozhodně nebyly), tak se budeme bavit.
        • Kolem kvetna 2009 byl MC mnohem horsi hra nez Infiniminer, ale byl (diky Jave) hratelny z prohlizece (coz bylo pro lidi super). Dokonce tam ani nebyl multiplayer. Lide si to stahli a delali do toho mody uz tehdy (do Infiniminer byly take mody, ale spousta lidi si delalo hack clienty a kazili lidem zabavu). O MC tehdy skoro nikdo nevedel.
          Doba kdy sis to kupoval byla davno za tim, co popisuji ja. MC se totiz zacal znatelne prodavat az v pulce roku 2010 (par tisic kusu a ke konci roku par set tisic kusu). Tehdy to opravdu uz byla jina (lepsi) hra.
          edit: jen pro jistotu - takhle vypadal Infiniminer.
          • V tom případě jsme se asi nepochopili, ale pak zase nechápu na co vlastně reaguješ v tom prvním příspěvku? Vadí ti, že MC byl v nejranějších verzích relativně o ničem, a díky tomu že se Notch rozhodl publikovat testovací verze už od začátku máš možnost o tom vědět místo toho aby skončil v šuplíku (to se totiž přesně stalo, byl to logický vývojový stupeň ke kterému by každopádně došlo a on se prostě jen rozhodl ho zveřejnit)? To mi přijde trochu ujetý.

            S s tím že je MC populární jen díky modům pořád zásadně nesouhlasim, protože jak sám píšeš, boom proběhl až v éře in(f)devu (kdy jsem u toho byl právě já) a i tehdy sice mody existovaly, ale používalo je naprostý minimum lidí už jen proto že vyžadovaly určitý minimální znalosti k tomu aby je člověk uměl nainstalovat, často byly problémy s kompatibilitou a kombinace více modů znamenala vždy riziko že to nepojede vůbec (to částečně zůstalo). A Minecraft je tolik populární právě díky tomu že je atraktivní pro casual hráče a nehráče, kteří se s ničím takovým nepatlali a povětšinou ani patlat nebudou, a když někteří jo, tak až dneska kdy jsou k dispozici celkem spolehlivé launchery které práci s mody zjednodušují, a daleko více se modování přesouvá na servery, takže je delegováno z hráče na admina serveru.
            • Jen objasnuji jak to bylo. Ty prvni mody byly implementovany do pozdejsich verzi MC (napr. ovce, kovy, upravy crafteni, atd.) - v dobe, kdy jsi to kupoval ty uz byly primo ve hre. Pointa je, ze Notch vdeci za uspech hlavne komunite, protoze prave komunita urcila, jak bude z podstatne casti vypadat - s timto by mel souhlasit snad kazdy, kdo sledoval Infiniminer a MC od jejich pocatku.
              Vlastne jsi ani nemusel sledovat vyvoj - staci se zamyslet nad timto: Infiniminer byl v podstate Creative mode v Minecraftu (spousta lidi jej tak hrala), coz je nejpopularnejsi mod MC. Opravdu jediny rozdil tehdy byl, ze bylo mozne MC mnohem jednoduseji modovat (a otresne zvuky IM, ale to si kazdy zmenil). A vysledek? Infiniminer skoncil v propadlisti dejin a MC se stal legendou.
              To je asi vse, co ti k tomu muzu napsat. Pokud si stale myslis, ze mody nestoji za slavou MC, tak te uz asi nic nepresvedci...
    • walltar
      Nikdo tu neřekl, že by měl dělat AAA hry .... jenom, že java prostě není vhodná na hry tohohle stylu .... to je jak kdyby si dělal sportovní auta ze dřeva ... můžeš být sebelepší tesař, ale pořádný sportovní auto ze dřeva prostě neuděláš. Taky pokud bude dělat hry se stejnou grafikou a stejnýma problémama dokola tak začne ubližovat indie scéně jako takové ... někteří lidi čekají od indie vývojářů, že když se dostanou k penězům tak že začnou dělat větší projekty a časem vytvoří funkční studia.
      • jabbo126
        Nejsem vývojář, ale snad je nejdůležitější jak celá hra dopadne, než v jakém prostředí je vyvíjena. A jestli to bude mít podobné mechanismy jako Minecraft? V tom bych problém neviděl a podle popisu to bude hodně jiné. Zůstane tam možná systém kraftění, ale rozhodně nebude stejný celkový koncept.
        • smejki
          Ano, nejsi. Java je z hlediska výkonu násobně méně efektivní než C++. Jinými slovy to Javě bude vždy žrát nepoměrně víc prostředků.
          • GlaDOS
            Javu ale dostaneš bez větších problémů kamkoliv. A v dnešní době, kdy slušný kompl si může dovolit takřka kdokoliv, je pro nezávislé vývojáře výhodnější dostat hru k více lidem. Sakryš, vždyť Minecraft jede i na pět let staré šunce (minimálně verze před sloučením MP a SP fungovala v pohodě).
            • Robotron3
              c++ dostaneš taky kamkoliv a ještě mnohem líp, protože javu musíš mít nainstalovanou. Dělat náročné hry na hardware v čemkoli jiném než c++ je amatérismus.
      • GlaDOS
        Java ale v Indie scéně není neobvyklá a umožňuje udělat jednoduše jednu hru pro více systémů, což je právě pro vývojáře velmi výhodné. A na nových pc takhle postavené hry jedou v pohodě. Jasně, céčko by asi bylo lepší, ale udivuje mě ten velký hate na Javu.
        • walltar
          Jak říkám, java se dá použít, ale neni to optimální řešení .... přinese celkem dost omezení a optimalizovat javu je taky problém. Já chápu proč indie vývojáři používají javu zezačátku, já jenom nechápu proč si notch nenajme pár programátorů a neudělá tuhle hru v céčku. Samozřejmě java má i výhody, ale zdá se mě vhodnější pro hry , které tak nezatíží počítač což třeba minecraft zvládne s přehledem i u raketového PC.
  • Zase ty odpudivý kostky? :( Když už chce někdo použít kostičkovanou retro grafiku tak by to měl udělat alespoň s trochou vkusu.
  • Reakce pro Take a guess
    Jasně skyrim, byl taky samý bug a kdo ví co ještě a je taky až moc oblíbený, já minecraft hrál od přechodu do bety a znám hodně dospělých lidí co to hrají, je to zábavná hra pro kreativní lidi a především sandbox, přestal jsem to hrát několik měsíců zpět, už mě to vůbec nebavilo, problémů je tam dost, ale jinak jsem spokojený, za pár prašulí zábava přes rok
    • >Je to zábavná stavebnice pro kreativní lidi.

      Fixed that for ya, bro. Hra tomu prosím neříkej.

      Ale už se tady dostávám příliš daleko. Prostě už nějakou dobu nenávidím indie faux retro věci a indie diletantství. A nabubřelost indie developerů jako Phil Fish.
      • A nabubrelost a mnohdy i to diletantstvi u AAA vyvojaru ti nevadi?
        Ty delas jako kdyby toto existovalo jen na indie scene.
        Z indie sceny se vali mraky tuctovych a spatnych her,stejne tak jako u tech "velkych" her.
        Ale na rozdil od AAA her,se mezi indie hrama najde mnohem vice inovativnich a originalnich her.Duvody proc tomu tak je jsou snad jasne.
        • Nabubrleost a diletanstvo je zle ci je to Indie alebo AAA a v podstate v kazdom obchode alebo cinnosti to je zla vyzitka. Problem je ket niekto chce odomna za to diletantstvo peniaze. Zatial co AAA vydavatelia vykrikuju ze im klesaju pirjmi lebo zly pirati ale aby sa aj pozreli ze ake sr*cky to vydavaju a vstupili si trochu do svedomia to nie. No a na Indie scene je prave s oblubou vyhovorka ze sme Indie, je to retro alebo nemame na to peniaze (co vo vela pripadoch plati ale prave pri Mojangu nie). Mimochodom ja to Notchovy a Mojangu vobec neberiem, kludne nech to bude aj Minecraft 2.0 SciFi , len som zvedavy ci mu to ludia zozeru a znovu mu to prejde a ako som napisal zatial mam skor pocit ze je to one title man. Malo komu sa dari tvorit vzdy len originalne hry a stale prichadzat s niecim novym.
        • Ano, vadí. Ale tady se bavíme o indie hrách. Ne, nedělám jako by to bylo jen na indie scéně.
      • Je to hra
  • PC playerbase:
    mw3 - "shit grafika, proč neinovujou hovada, vypada to jako cod4!!!"
    minecraft - "grafika není všechno žejo..."

    jo, grafika není všechno, minecraft je dukazem, že muže byt super hra i s čtverečkovanou grafikou s minimálním kapitálem

    ALE ... vydělal už dost peněz, aby alespoň použival high-ress textury, udělat copy+paste, vložit lighting efekty a avizovat "toto je ulplně nova hra, gimme money", takhle se projevuje nenažranost...
    • Jenze problem CoD zdaleka nespociva pouze v porad stejnym vizualu.Tam je porad stejne temer vse.I samotny mustr podle ,ktereho tu hru delaji je u poslednich dilu na chlup stejny.
      Nemluve o tom,ze za CoD stoji mnohonasobne vetsi spolecnost,nez je tomu v pripade MC,zejmena v dobe jeho vzniku.Dale cena,novy dil kazdy rok,DLC,premium.Tech negativ ma CoD vicero.
      Vazne tohle srovnani nechapu.
      Ale jinak souhlasim ,ze s tim financnim obnosem co z MC ziskal by se mohl minimalne u novych her trochu technologicky posunout.
      Nejaky vyrazny vizualni posun u MC asi moc ocekavat nelze vzhledem k Jave.Uz tak je to dost narocny i na vykonna pc.
    • Kozy
      Co to povídáš, je to jeho umělecký ztvárnění, tak proč ne. Lidi si už pod tim něco dokážou představit, drží se svýho stylu a to je dobře, než aby dělal nějakej hokus pokus.
      • Ne, to není umělecký ztvárnění.

        Žádná z indie neher, co vychází poslední roky nemá umělecký ztvárnění,. Jen hnusnou kostičkouvou grafiku, která má být retro. Ale retro hry takový nebývaly. Poslechni si ROCKCOCKa v jeho review Minecraftu 1.0 a FEZu a dozvíš se proč ne.

        Ano, lidi si na hnusnej Minecraft zvykli. A nebo si daly mody. A tak skončí všechno, co Notch udělá.
        • walltar
          Ono najmout grafika není levná záležitost a indie co teď vychází často nemají vůbec rozpočet. Profesionál, který dělá koncept arty taky není zadarmo. Taky to dělají většinou lidi co s programováním začínají. Proto je taky tolik 2D skákaček ... 2D skákačka jde postavit kolem jednoho principu a ten můžeš držet celou hru.

          Nebo bys radši těm lidem doporučil .... vyprněte se na to nemá to cenu děte radši dělat něco jinýho. Každý někde začíná a když začínáš tak nemáš vždycky optimální podmínky, ale musíš to překonat a doufat v nejlepší.

          Abych pravdu řekl, tak notch mě trochu štve protože minecraft mu vydělal dost na to aby místo programování dělal project managera a najmul lidi kterří by ty jeho myšlenky převedli do PC v leší formě.
          • Doporučil bych jim na férovku říct, že to dělají 2D a kostičkově, protože to líp neumí nebo nemaj na víc vatáž.

            Ale místo toho se dozvíme, že jde o "umělecké ztvárnění".
            • Dobrý přístup.

              Nebo třeba týpek, co dělá Cube World. Ten to dělá kostičkový, protože testuje voxely. A vypadá podle mého o několik řádů lépe než Minecraft nebo Minecraft mody. A jde mu o to, aby jeho hra měla herní obsah, ne jen prostředky jak nechat jeho tvorbu na ostatních.

              A máš recht, že pro další hry má Notch dost vaty, aby najmul více než decentní lidi pro všechny elementy tvorby hry.
            • walltar
              Jo souhlasím ...

              Člověk co dělá Kenshi třeba to řekl na rovinu dopředu, že lepší grafiku nezvládne a jak vydělá peníze tak že najme profesionála, který to udělá za něho.
        • Kozy
          já myslel že s touhle novou vlnou kostiček přišel on. Takže myslim že je.
          • Mluvím o kostičkovaným hnusu obecně (Fez, VVVVVV atd.), ne jenom faktu, že celej svět je poskládanej z kostek.

            Ale ani s tím určitě nepřišel. Slyšels o Legu?
            • walltar
              Ono je to jedno neindie vývojář ti zase řekne, že dělá převratnou revoluční a dosud neviděnou hru a nakonec je z toho průměrná kopie něčeho co už tu bylo. Všichni lžou. *1*
            • Právě. To je na tom to nejhorší... indie vývojář ti řekne, že hru dělá jako retro a poctu starším hrám.

              Ale někdy to skončí jako víceméně výsměch vůči retro hrám, protože je to graficky o několik řádů horší a hratelnostně je to úplně jiný.
            • walltar
              Jáký mělo rozpočet nintendo když dělalo zeldu a jaký rozpočet měl capcom když dělal DaD? Hromadu indie her dneska dělá jeden člověk po večerech mimo zaměstnání takže nemůže nikdy takové grafiky dosáhnout .... je ale škoda, že to ti tvůrci neřeknou přímo že prostě lepší grafiku nezvládnou a schovávají se za retro.
            • Ano, retro grafika se stala prostou výmluvou proč mít špatnou grafiku.

              Měli by se podívat na nějaký skutečný starší 2D hry. Taková The Legend of Zelda: A Link to The Past je pořád 1000x hezší než jakákoliv kostičková indie hra. Takový Dungeons and Dragons: Shadow over Mystara je pořád 1000x detailnější než všechny kostičkový indie hry.
            • Kozy
              Jo samozřejmě, občas si sem tam postavim hrad nebo vesmírnou loď. Jo to máš pravdu, mě se tohle zpracování taky nelíbí, hlavně právě po tom úspěchu minecraftu to dělá dost "indie" tvůrců, no. indie= kostičky, vždyt to jde i jinak.
    • walltar
      No high res textury moc grafice minecraftu nepomohli ... chtělo by to totálně překopat celý engine a hlavně nepoužívat javu. Já bych řekl, že notch dělá hry podle toho co ho zrovna napadne a nechce se mu u toho trávit moc času.

      Zase vezměme si, že tohle je nějaký prealfa test a cokoliv tu vidíš může být placeholder. Já abych pravdu řekl tak o téhle hře nevím dost na to abych ji hodnotil a z jednoho videa zatím hodnotit nebudu.
      • >Já bych řekl, že notch dělá hry podle toho co ho zrovna napadne a nechce se mu u toho trávit moc času.

        To zní velmi pravdivě. Nechápu, že mu to lidi žerou.

        Ale whatever.
    • smejki
      hi-res textury jsou otázkou rozpočtu?
      • dá to praci a čas jsou penize ^^

        jednodužší je ale na tom nemakat a vymáčknout vice peněz z mirnych uprav, jak to před Mojangem zjistili v Activisionu, EA atd.
    • Ano, tak funguje fanboyismus.

      Své oblíbené hře odpustíš cokoliv, i to, na co si u jiných stěžuješ.
  • Připojoju se k názoru, že udělat jednu hru a ještě bez financí alá minecraft je dobrý...grafika je sice hnus ale byla to indie...todle už zavání fakt lemplovstvím...minecraft něco vydělal tak nevidim důvod tomu dávat stejnou grafiku....jo vlastně vidim protože "jůůů ono to má podobnou grafiku jako minecraft ale přidal tam ty úžasný efekty, to bude stejná bomba"

    čistě marketingovej tah spojenej pravděpodobně s lemplovstvím...protože oprostit se od vizuálního a herního konceptu minecraftu by chtělo asi nějakej i nějakej nápad...
    • Jo přesně tak.

      Těšíš se na ty 10/10, co to dostane?
  • Sice se jedna pouze o technologicke demo a o hre samotne to moc nepovi,ale clovek by cekal,ze nebude pouzivat velmi podobny vizual i u svych dalsich her.
    K minecraftu to docela sedi i pres nektere nedostatky,ale delat v podobnem duchu dalsi hry?
    Udelat hru v retro stylu je jedna vec a delat tak vsechny sve hry je vec uplne jina.
    Zejmena s temi prostredky,ktere diky MC ma je to docela smutne.Prece jen to je na dnesni dobu dost zastarale.
  • Plná pravda o Minecraftu z úst ROCKCOCKa64.
    http://www.youtube.com/watch?v=SnhBQ311vb4

    Krátce - Minecraft je naprosto otřesná hra, možná decentní simulátor lega, Notch je línej blb a většina Minecraft fandů jsou buď děti nebo autisti.

    Žijte blaze.
    • Kozy
      minecraft byl zábavnej dokuď to byl singl, nevim já bych tyhlety sandboxy zakázal.
      • Ale i ten singl byl sandbox *1*
      • walltar
        Náhodou hrát na velkým serveru s lidma taky nebylo špatné.
        • Kozy
          Mě to nic neřeklo. Myslim že tomhle mluvil i pan Drda, že má rád multiplayerový hry ale vaděj mu tam ty lidi, nebo něco v tom smyslu. A u minecraftu jsem tohle měl. Hlavně mi vadila prakticky nulová motivace to hrát, vždycky jsem to hrál tak 2-3 dny a dost.
    • walltar
      Naprosto příšerná hra ... akorát zajímavé, že sem ji hrál a bavil sem se u ní přes půl roku.
      • A co jako? Co dělá tvůj názor validnější než ROCKCOCKův?
        • walltar
          Nahoře so psal, že to je pravda ne že to je názor ..... navíc já nepíšu názor, ale fakta. Názor je, že minecraft je dobrá hra (a ten názor je za ložený na faktu, že sem ho hrál půl roku a celou dobu mě bavil)

          A proč by můj názor měl být validnější nevím ... je to názor jednoho člověka stejně jako ten Barockův ... nebo jak se menuje.
          • Napsal jsem "pravda", protože slovutný ROCKCOCK64 ve svém komentáři jasně řekl, kde jsou objektivní chyby Minecraftu. Věci, které jsou prostě špatné a je jich hodně. Ale je jasné, že celé dohromady je to jeho názor. Názor hodný slova "pravda" podle mého názoru.

            Jistě, stejně jako GW2, i Minecraft tě může bavit, ale to nic neměni na tom, že je na něm tuny špatného, žije jen kvůli tomu, co pro něj dělají fandové i když Notch rejžuje, a má miliony retardovaných fanboyů.

            Minecraft je prostě kombinace stavebnic ze kterého se lidi z nějakého důvodů posr*li... asi nikdy neměli LEGO.

            Prostě přehypovaný nic jako většina indie her. Prostě ostuda. A všichni lidi, co dávají Minecraft videa na YouTube mají teplej hlas. Asi protože vědí, že na jejich videa čučí 12letí, tak se snaží znít jako jeden z nich.
            • walltar
              Jednu věc ale můžu říct ... ta cena tam nesedí. Imho je moc vysoká na takovouhle hru. Já sem minecraft koupil za 5 nebo 10€ a podle toho ho hodnotím ... ani sem nevěděl, že se teď prodává za 27$ ... to už by část těch peněz měli dostat modeři.

              A zatím jediná hra tohohle typu, která byla imho lepší nez minecraft byla terraria taky sem s ní trávil hromadu času. A jenom málokterá hra se přiblížila času, který sem ztrávil u minecraft nebo terrárie ... bude to pár MMO, Fallout1, Mafie1, Nexus, Supreme commander a Homeworld 2. Já hry hodnotím podle toho jak dlouho mě dokážou udržet a tím pádem se minecraft dostal do kategorie kde sou jedny z nejlepších her co sem hrál ať je tam kolik chce nedostatků.
            • Uuups, no need to take a guess anymore. *3*
            • Slovutný, protože souhlasím s naprostou většinou toho, co říká ve svých videích. Chce aby hry byly zábava, aby měli dobrou grafiku, byly originální, aby nebyly jen cash grab atd.

              Ne, RC nezní tak teple jak Minecraft videa. Poslechni si Minecraftaka. Ten má hlas jako by mluvil ke třídě na základce. (To protože mluví.)
            • walltar
              Proč je ten maník slovutný? Já osobně najdu skoro na každé hře špatné věci a i dost ostatních her žije z obsahu co vytváří fanoušci.

              Btw ... nevšiml sis, že ten maník co dělá ti video taky zní teple? Třeba to dělá pro 12ti letý co nemjí rádi minecraft.
    • Ses chudak *1*
      • Copak? Radši si mazej dát Minecraft.
        • Minecraft nehraju
          • Aspoň jedno chytrý rozhodnutí v tvým životě
            • Haha,ty ses vazne chudak *1*
  • No fakt nevim proc se rozcilujete...Vypada to opravdu strasne...tak strasne jako minecraft..Jak jsem nekdo da svuj nazor hned po nem pasete jak mago*i.No ruku na srdce...ttohle melo vychazet v dobe amiga atd---a ne v 21 stoleti

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit