Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě by jen zajímalo následující: má Vita s AMOLEDem slušnou bílou (čili ne šedou ani žlutou)? A má ostrý obraz?

    No a druhý dotaz, pokud už někdo ví: to LCD v nové slim Vitě je jakého typu? S-LCD? IPS? TN? Ale pokud nechtěli zvýšit spotřebu, IPS to asi nebude, i když by to byla nejlepší volba.

    Proč se na vše ptám: Z mojí zkušenosti vyplývá, že AMOLED je sice krásný na první pohled a vzbuzuje obrovský halo efekt, ale když jsem s mobily s AMOLED déle pracoval, nikdy neměly čistou bílou, vždycky působily trochu rozmazaně a přestože byly barvy výrazné, nebyly přesné.
  • Kvůli tomu jsem si Vitu raději koupil před Vánoci. Nová verze má nejenom horší display, ale když jsem viděl obrázky/videa srovnávající jí s verzí původní, mám pocit, že bych ten novej, plastovej výlisek ve svejch tlapách asi rozlomil *1*
  • Spíše bych tam narval nějaký lepší procesor.... Starou vitu nakopávaj přehledem ipady co do výkonosti docela trapné na herní zařízení *7* (Když už PS4 ma od AMD cpu mohli s tím počkat a nacpat tam ten novej ARM procesor co AMD dá i do vlastního tabletu...) Displej mě opravdu netankuje...
    • Obavam se, ze ti nedochazi nutnost zachovat jednotny hardware.
  • V článku je jedna velká nepřenost. LCD displej je VŽDY tlustější, než OLED. Oled je totiž jen fólie s natištěnými diodami překrytá sklíčkem, kdežto u LCD je potřeba mít reflexní vrstvu, vrstvu pro rozptyl světla, potom dvě vrstvy mezi kterými jsou tekuté krystaly a následně polarizační vrstvu, nad kterou je teprve ochranné sklíčko.. To jen pro upřesnění.
  • No nevim co je tam za to LCD podle zdejších diskutujících nejspíš stojí za houby, ale v mobilu bych příště radši klasické IPSko lcd. oled se mi nejpříjemě vypaluje a nemluvě o viditelných flecích na displeji při úplné tmě..
  • Prodam Vitu za 2 500+16Gb karta. Jen se me tady v byte vali a potrebuji se ji zbavit.
    • Ahoj, ja bych mel zajem. Kdyztak napis na razumnak(at)seznam.cz, muzeme se domluvit :)
    • Za 2500 to nezni spatne hele mas v ty cene i tu kartu?
  • Oled vymeni za LCD, takze zarizeni bude tenci a vydrzi dele.
    Co to je sakra za blbost. Jednou z hlavnich vyhod oled je krom jineho to, ze nepotrebuje podsviceni, tudiz nezere tolik. A pro me hlavni vyhoda vyplyvajici z absence podsviceni => cerna=cerna zmizi taky.
    Pokud tedy nova Vita vydrzi dele, bude to pravdepodobne spis lepsi baterkou nebo jeste pravdepodobneji pouzitim komponent vyrobenych pokrocilejsim vyrovnim procesem.
    • AMOLED nie je spása. Čím svetlejší je obraz, tak tým viac žerie. Viac ako LCD. Každopádne chcelo by to vidieť naživo, druhov LCD je mnoho, dokonca je aj viacero druhov AMOLED.
    • ....hele ale to teda radsi Sony napis...protoze treba o tom nevedej, tak aby neco neopomenuli...
      • Jestli Ti to nahodou nedoslo, muj komentar se vztahoval spis k tomu, co zde prezentovala reakce.
        Nepochybuji o tom, ze to podobne prezentovala i Sony. Ta ma vsak ale jediny zamer => snizit vyrobni naklady.
        A prislo mi ponekud hloupe, ze zdejsi autori jen papouskuji PR kecy.
        Aneb orezem to tady, tamhle a jeste tuhle,bude nas to stat polovinu, prodavat budem za podobnou cenu, protoze to prece bude tenci a vydrzi to dyl... a clovek s reklamnim letakem v ruce pobezi nadsene do obchodu presvedcen, ze kupuje vylepseny, nikoli zmrzaceny produkt.
  • Vnitrni pamet, lepsi start a select, mini usb konektor - to je vyznamny prinos, ale to LCD, kdybych mel ted kupovat vitu, tak to je fakt dilema. Ale chapu, ze Sony musi srazit vyrobni naklady, kdyz ma nizke prodeje.
    • ucho
      tak ten LCD bych překousl, kdyby se to výrazně projevilo na ceně. pro mě je to pořád drahý :) (navíc když to srovnám se svým PSP, který jsem měl za 400,-). takhle dřív koupím PS4 než PS Vitu :)
      • tak za 4 kila mít bit ještě dlouho nebudeš *1*
        • ucho
          no jasný, s tím počítám, že takovou možnost koupě už nedostanu (to byla taková náhoda spíš), osobně bych byl ochotný zaplatit 2,5-3k. víc se mi nějak nechce zatím...
  • Já jsem zvědavej jestli Sony přectaví noví mobil ve stylu xperia play s grafickým čipem tegra k1.
  • Dokud ty hry budou tak drahé, obávám se, že si tento skvělý gadget publikum nezíská. Mimochodem místo volovin jako FPS by měli vyvíjet originální supr hry jako je nintendovská Zelda, Mario, Pokémoni a spol ... na původní psp byl skvělý wipeout, lemmings, nebo LOTR tactics ... zatím kromě Raymana to nemá ani jednu hru, kvůli které bych si to koupil.
    • LOTR tactics nebyla nejhorsi, ale nebyl to ani zadny zazrak, zajimavejsi hry z tohoto zanru byly spis final fantasy tactics, janne d'arc nebo tactics ogre. Z dalsich tahovek bych doporucil warhammer 40k squad command a metal gear acid.

      Dalsi hry ktere staly na psp za to byly monster hunter freedom 2, mgs peace walker, patapon, socom tactical strike, soulcalibur a dalsi. FPS na psp vychazely taky, ale kvuli mizernemu jedno analogovemu ovladani nebyly moc dobre, vita timto problemem netrpi a treba killzone mercenaries je na vite fantazie, jeho multiplayer hraju prakticky denne a neexistuje lepsi mobilni multiplayerova strilecka.

      A i na vitu vychazi hodne zajimavych a dobrych her, z tech strilecek treba jeste unit 13. Dal se mi libi gravity rush, mgs 2 a 3 HD, muramasa rebirth, persona 4 golden, dragon's crown, soul sacrifice, rainbow moon, dungeon hunter, raymani, silent hill, hotline miami, castlestorm, limbo, superfrog hd, uncharted, everybody's golf a dalsi. Ostatne, na vitu koupis i radu psp her, ktere se na vite lepe ovladaji a ktere na vite lepe behaji. A nativni wipeout mas na vite taky.

      Mne osobne vita nabizi poradny kopec zabavy a nemam s ni nejmensi problem. Jsem rad ze ji mam a kdyz jsem si ji rozbil, hodne mi chybela.
    • BookerDeWitt
      Však na Vitu vyvijí kvalitní hry. FPSky jsou všudyvšeho jen 3 a jedina v tomto roce bude port Borderlands 2. Jinak na Vitu vyšla originální hra Tearway nedávno a jako nově chystané kousky, které stojí za řeč, jsou Freedom Wars, Murasaki Baby, Helldivers nebo Pavilion.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit