Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zrvona sem minuly mesic porad poslouchal ten skvelej soundtrack, jestli se to povede, bude to bomba!
  • No a po Outcastu by nebylo špatné předělat do současnosti LBA a LBA 2.
    A když se to u dnešní mládeže uchytí, všemi deseti jsem i pro LBA 3 :)
    • Outcast byla jedna z nej her co jsem kdy hrál, ovšem Little Big Adventure 1 & 2 je pro mě legenda. Miluju tyhle dvě hry víc než cokoliv jiného a hrozně rád si je vždy jednou za čas zahraju. LBA2 jsem dohrál snad 20x a znám ji jako své boty :) V té době nádherná grafika (mě se líbí pořád) skvělý příběh a úžasná hudba na to se jen tak nezapomíná. OST z LBA2 sem si sehnal a je špičkové. Také stále pevně doufám že se oba díly objeví na steamu kde bych je měl velmi rád ve své knihovně. Celkem mě mrzí že tam za poslední dobu vychází kdejaká ptákovina a LBA pořád nikde *9*
      • LBA1 i LBA2 jsou poměrně dlouho na GOG.com po šesti dolarech a často je na ně akce, že jsou skoro zadarmo.

        A souhlas, LBAčkům grafika nezestárla. Bylo to první demo, které jsem z Level CD na předražené CD mechanice hrál a než jsem si našetřil na plnou hru, protočil jsem demo snad stokrát :)

        A soundtrack k LBA? Stálice na přehrávači stejně jako ten k Outcastu.
        • Však je odtamtud taky mám ale přesto bych je koupil znova na steamu *1*
  • Tak to je bomba, objednávám a držím palce. Pánové a děkuji za 1. citaci z youtube (HerrLogan 17), to jsem sakra já. Neskutečné :) :)
  • Ještě prosím Azrael's Tear. Děkuji.
  • Tak na tohle se těším!

    Outcast je v mém žebříčku č. 1. Je to jedna z prvních koupených her, na ípáku ji v roce 1999 chvíli po vydání zlevnili na neuvěřitelných 299. Tehdy jim lidé málem ruce utrhali, prodavači sami nevěřili, že to prodávají tak levně. A dnes je to maximální částka, za kterou nakupuju :)

    A podle mě naopak ta hra zestárla velice dobře. Naposledy jsem ji hrál asi před rokem a i na 26" monitoru vypadá daleko líp než polygonovky z tehdejší doby.

    Každopádně jsem přispěl, pro pamětníka povinnost. I když nevím, jestli bez voxelu půjde zopakovat ta magie stylového výtvarna a krásné hudby.

    A na konzole? Proč ne, vždyť je to ideální konzolovka se vším všudy. I tím uživatelským rozhraním, které, jak tak koukám, jsem měl rád asi jen já :)
    • C-BEAM
      Outcast je predovšetkým ideálna PC hra, u ktorej autori nemusia úzkostlivo nastavovať hratelnosť tak aby hrou prešiel každý. Ani si nechcem predstaviť ako by sa Outcast hral keby vyšiel v dnešnej dobe. Na tej hre je super, že hráč musí byť aktívny a skutočne rozmýšlať nad prostredím a miestnymi väzbami, nestačí iba pasívne utekať za ukazovatelom a pozerať sa na cutscény (čo je vpdodstate súčasný štýl hrania hier).

      Ale súhlasím, že uspôsobenie hry na gamepad nebude žiaden problém. A keďže gamepad používam v kombinácii s myšou, tak ja sa tomu len poteším.
      • Ano, ovládání je jak dělané na gamepad, to jsem myslel tou konzolovostí.
        Hru jsem dohrál asi 6x a nemyslím si, že je obtížná, spíš ji řadím mezi ty lehčí až jednoduché, na konzoli jsem okusil o DOST těžší kousky. Pamatuju si na první hraní, kdy mě to skoro až zklamalo, že je to hrozně jednoduché, když všude strašili obtížností. Kvůli většímu zážitku jsem se schovával, ale vůbec to nebylo potřeba. Současně jsem zřejmě nenarazil ani na ty bugy. Tuším, že jednou jsem měl nějaký problém ve městě u studny, kam se házel dynamit a pak v lese u pevností, ale ne takového rázu, že se na tom končilo. Asi jsem měl štěstí.
        Ideální hra na ten krásný týden, kdy je manželka s kamarádkami u moře, a já sedím u PS3 a velké TV, než abych kvůli tomu jel k rodičům resuscitovat do studentského pokojíku PC.

        Každopádně abych to shrnul, Outcast byl především výtvarný a hudební zážitek, výborně podané vyprávění, do kterého se člověk ponoří a nevnímá nelogičnosti, protože proč si to zbytečně kazit, že? A tomuhle filmovému zážitku daleko víc sluší velká TV. Nebo jsem tím prostě už rozmazlený, ale doufám, že kvůli remaku, na který se těším, nebudu muset zase k rodičům do pokojíku :)
        • C-BEAM
          ale ja som nepísal, že hra bola nejak extra obtiažna, prečítaj si to kludne ešte raz. Hovorím o to, že tú hru nešlo hrať pasívne ako je to dnes bežné. Ak sa nesústredíš na dej, aktívne nekomunikuješ s NPC, nezoznámiš sa s prostredím tak sa nikam nedostaneš, jednoducho budeš stratený. A toto by v dnešnej dobe neprešlo a pokial áno mal by si v hre ukazovatel smeru ktorý by ťa ako ret*rda previedol celou hrou.
          • To máš pravdu, komunikovat se tu musí, jinak nevíš, která bije. A systém lokalizace osob je v Outcastu dokonalý. To doufám zachovají, jinak by to ztratilo dost ze svého kouzla.

            Každopádně udělat to jen pro PC by byla škoda, neb v určitém věku už lidé PC odstaví, nebo aspoň to herní a nedostalo by se to tolik do povědomí, čímž by byli sami proti sobě.
  • Keyz
    Jestli to uspěje a hra bude dobrá, tak by mohl být následně druhý díl.
  • Tak sem tam za 280 dolaru. Ano, tolik mam Outcast rad a chci aby vysel HD remake, a pokud bude dobry tak mozna nekdy v budoucnosti Outcast 2
    • velkej respect
    • Pridavam link na stranku o nevydanem Outcast 2, je tam i video prototypu:

      http://francksauer.com/index.php/component/content/article/16-games/unpublished-prototypes/29-outcast-2-the-lost-paradise
      • Diky, tohle jsem nikdy nevidel, vypadalo to moc dobre!

        jen teda ta orchestralni hudba zprznena bicima by tam byt nemusela:)
  • Původní hra byla super ale fakt mě naštval konec, kvůli kterému jsem to nedohrál celou dobu si tuníte zbraně a nakonec vám je seberou a následuje bitka s megabossem a spoustou minionů s nevytuněnou základní pistolí a pár nábojema wtf!!! takhle skonit jinak skvělý zážitek a taky mě štval instantní respawn některých nepřátelských jednotek, tuším, že to byla taková karavana v pouštním městě. Jinak se hře podařilo opravdu věrně nasimulovat žijící svět, na tu dobu naprosto revoluční
  • Dufam ze melon nenahrabu, d o j e b a t taku superhru konzolovostou by bol smrtelny hriech.
    • nebud hloupý a precti si co tam pisou na KS az do konce... tahle varianta nehrozí
  • x_ander
    Tohle mě docela dost zajímá. Ve své době mě Outcast minul, ale tenhle rest jsem chtěl napravit skrz GoG verzi. Bohužel jsem se hře během asi tří hodin, co jsem ji zkoušel, nedostal pod kůži. Stará grafika by mi až tak nevadila (hodil jsem tam mod na vysoké rozlišení a dobrý), ale přes to prapodivné ovládání jsem se prostě nedokázal přenést. Rozhodně jsem kvůli tomu na Outcast nezanevřel a mám v plánu si dát někdy druhé kolo, ale pokud by mezitím vyšel HD remake, který by to ovládání zlidštil, tak půjdu určitě do něj. Ale o příspěvku na KS zatím rozhodnutý nejsem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit