Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zkoušel jsem ten prequel co je na Steamu. Technickej stav otřesnej. nevím, jak moc je samotný gameplay jiný než originál (nehrál jsem, nebo si to nepamatuju, tehdy jsem hrál skoro všechno..) ale působí to jako děsná nuda. Snad bude the actual game lepší než prequel.

    • Gameplay originálu je hodně jiný. Ten prequel měl jen navodit atmosféru. Originál funguje asi takto: Pokud v první místnosti neuděláš rychle dvě věci, přepadnou tě dvě nestvůry. A jelikož je boj (navíc momentálně beze zbraně) dost blbě ovladatelný, tak umřeš. Když se naučíš, jak to přežít, vejdeš na chodbu, propadneš podlahou (přes kterou jsi bez úhony přešel v intru) a umřeš. Projdeš další dvě místnosti, posbíráš pár předmětů a šavli. Tu určitě použiješ na první další potvoru a šavle se zlomí. Kdybys pak náhodou došel do pozdější části hry, zjistíš, že šavli potřebuješ vcelku a hraješ od začátku. Předpokládám, že takováto hardcore hratelnost v nové verzi nebude, přece jen to bude o hodně jiná hra. Není to remake, ten by dnes neobstál. Původní hra je sice hodně krutá, ale když víš, co máš dělat, dohraješ ji za hodinu.

      • Jo ty puvodni hry, to bylo maso i kdyz Alone co vim nemel v 1 dilu vubec logiku a hrac tam mohl byt udajne zaseknuty hodiny nez na to prisel co kde vyresit :) Dnes by to uz z pohledu logicky nemelo sanci. Puvodni hru jsem ale nehral, znam to jen z vypraveni kamarada. Tu dobu jsem nemel ani PC.

      • to zní fajn, jakože se člověk musí snažit. ne jak je tomu dnes zvykem :) tak já zkusím sehnat originál..

  • Jo tehdy na mě hra zapůsobila dost atmosférou. Ale asi jsem na ní tehdy byl dost malý nebo hloupý, víceméně jsem hlavně bloumal po místnostech...

    No byly to bizarní hráčské časy bez znalosti angličtiny a bez manuálu...zato s dětskou zvídavostí a trpělivostí....třeba jsem tak úspěšně hrál první UFA, což je mi dnes záhadou jak jsem to mohl pochopit pouze zkoušením všech mechanismů...co bych dneska za takovou trpělivost dal 


    • Já se k tomu dostal až relativně pozdě. Náhodou jsem od někoho dostal CD s nadabovanou francouzskou verzí (nadabované byly texty v knihách, postavy nemluví). Francouzsky neumím, tak jsem často koukal do návodu (ne, že by hra byla lehká i kdybych uměl). V každém případě jsem si to užil a hlavně část v domě je naprosto perfektní. Prostředí, hádanky i některé akční scény. Podzemní část už se mi moc nelíbila. Nepohodlný tank control, platforming a střílení  spojené s celkem nezajímavým prostředím (v porovnání s domem) prostě působily uspěchaným dojmem.

      V každém případě zajímavé pro všechny, kdo se zajímají o herní historii, protože to bylo na svou dobu velmi technicky vyspělé a stalo se to inspirací nejen pro sérii Resident Evil.

  • Alone in the Dark byla jedna z prvních her na PC co jsem hrál, ta první byla tuším Prince of Persia nebo Dune 1. Každopádně to byla paradní lovecraftovská hororová adventura/survival horor, kde nejlepší byly asi ty střihy kamery. Určitě jedna z nejlepších her 90. let. A pokud to dělá kreativní ředitel Amnesie a Somy, tak to nemůže být nic jiného než pecka.

    • Kamarad to zkusil a rikal treba Resident Evil 1 a 2 jaka to byla blbost. Ze tam mu vadila u techto her vecne kamera, ze zabirala postavu a on nevidel pred sebe a ze je lepsi FPS kde normalne na to vidi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit