Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nějak jsem nepochopil proč udělali z Eskela strom a tím ho odstranili z děje. Jak se hry celkem drží toho co se stalo v knihách, tak seriál se ubírá vlastním směrem. Možná by bylo lepší udělat příběh jiného zaklínače, než alternativní Geralt story...

    • Derp_1337

      Je potřeba se povznést nad to, že film nebo seriál nikdy nebude 100% převedení knížní podoby do scénáře. Z principu tam musí být nějaké rozdíly.

      Proč? Ty prvky, co fungují v knihách, nemusí nutně fungovat ve filmové podobě. Jiné médium, jiná pravidla.

      • Maxianimal

        Ale ono se to nedrží ani z 50%. Ani z 25%. Seriál naprosto ignoruje zdrojový materiál, a dělá si z něj dobrý den.

        • Derp_1337

          Ber to takhle, kdyby ten seriál udělali jenom pro čtenáře knižní předlohy, tak se jim to finančně nikdy nevyplatí. Ty změny, ať nalákají větší publikum, jsou určitou cenou za to natočení.


          Klidně se nad tím zamysli, kolik znáš žen, které si přečetli knižního Zaklínače? Proto si taky ta producentka (Lauren Schmidt-Hissrich) vymyslela spoustu nových věcí, aby ten seriál přilákal i ženskému publikum...

          Bohužel to v určitých ohledech ta producentka až moc přehnala. Podle posledních průzkumů Zaklínače ženské publikum hodnotí pozitivněji než mužské. Muži mají pocit, že dobré fantasy bylo pokaženo ženským pletichařením.


          PS: Tímto nijak neobhajuji tu producentku. Doufám, že se z posledních průzkumů trochu poučí a přestane tolik tlačit na pilu s ženskou internacionálou. Bohužel se obávám, že se nic nezmění v jejím přístupu, protože mužské publikum si sice stěžuje, ale sleduje to dál (tudíž peníze se sypou a na to Netflix slyší).

          • Maxianimal

            Hele, nebudeš mi věřit, ale já mám víc kamarádek, co četlo knihu než kamarádů :) Ženy ve světě Zaklínače mají mnohem větší zastoupení a moc (ač skrytou) než se na první pohled může zdát. To fakt problém není, a tohle fanoušci Sapkowského ví a chápou. Ale dělají z toho americkou slátaninu typu Xena a Hercules. A strašně nezábavnou. Toho Cavilla fakt musí bolet hřbet, jak to celý tahá - a ani to už nezvládá, to prostě není v lidských silách. Já chápu, že se nemůžou 100% držet knih, ale jak několikrát padlo - Pán Prstenů se taky odklonil od knih - ALE! s citem a respektem k předloze. Tohle je prostě škoda, protože si to zasloužilo mnohem větší péči a lásku. Podle mě problém je, že míchají povídky a ságu dohromady - brzo, a blbě; Jeden z největších twistů knih vyblejou v druhý řadě; Dělají z toho politickou a genderově vyváženou agitku - to je prostě jako pěst na oko (sorry, ale Chrám Melitelé jako někde v indii - WTF. A postavy a jejich charakter jsou úplně jiný, než jsou v knihách.

            Nevim, prostě je mi to líto, protože vim, že to mohlo bejt TAK dobrý.

            • Derp_1337

              Ok, nebudu tvrdit, že přeháníš, když máš více kamarádek než kamarádů, kteří četli knihy... ale to je spíš vyjímka, která potvrzuje pravidlo.

              Jinak s tebou souhlasím. Spousta lidí vyjádřila obavu z producentky Lauren. Ta je známá prosazováním různých politických agitek a bohužel přesně tak dopadl i tenhle seriál.

  • Rostej

    kdo si jeste nestihl kopnout do serialoveho Zaklinace? 

    je to az komicke, jake vyhrady k nemu divaci maji, zatimco jinak koukaji na Netflixech na vsechny sragory natocene podle fanfikci frustrovanych americkych pubertacek 😎

  • JaroslavSl

    ňamí, pomohlo mi to víc se vžít do hry, tím jak z ní seriál vychází. Akorát hrajete to s polskym nebo jinym dabingem? Ta polština mi k tomu sedí kánonicky ale jak to nemůžu jen poslouchat a občas sklouznout očima na titulky, ale víc to lovím, tak mi uchází i řeči co si vedou lidi ve vesnicích atd. tak jsem takovej ambivalentní jak se k tomu postavit. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit