Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Dost těžko to jde bez spoileru. Když se tvůrci přiznali ,že neodbočí od hry. Takže ta většina co to hrála ví. A ty se jen těší na vizuál postapo světa. Ostatní mají jen další seriál a je na nich, zda se bude líbit či ne.

  • nejspis zkusim asi TLOU Part 1 na PC... a az pak serial

    mam co koukat

  • Gulivera84

    Ja sem teda zpokojenej, myslel sem ze me bude stvat ze ten pribeh znam, ale serial je opravdu uplne jiny medium nez hra....bavi me porovnavat se hrou a nevadi ze vim co a jak bude, opravdu je to dostatecne jiny a zajimavy i pro hrace....

  • johnnycashcz

    jako velkýho fanouška TWD mě to nějak extra nenadchlo.. u prvního dílu TWD jsem seděl s otevřenou pusou a totálně mě to chytlo za koule od začátku, tady bohužel (zdůrazňuji u mě) nic takového neproběhlo. Joel je super, Ellie taky, ale tím to tak končí -  žádné extra zapamatovatelné postavy ... což se nedá říct u TWD, kde byla téměř každá vedlejší postava hereckej koncert a to se nebavím o hlavních charakterech.... tak nevím, třeba další díly budou lepší, ale moc ten hype kolem toho nechápu.

    • Derp_1337

      Hele, srovnávat něco se seriálem TWD, který měl 11 řad, je dost stupidní. Vážně si myslíš, že za jenom jednu jedinou epizodu TLoU mají ty postavy šanci udělat stejný dojem jako postavy, které na to měly 11 řad??

      V první epizodě TWD taky moc postav nevyniklo. Ty postavy vynikly až postupem času, kdy herci dostávali čím dál tím více prostoru, aby se mohli ukázat.

      • johnnycashcz

        souhlasím s tebou, ale beru to podle prvního dojmu....věřím, že to po pár epizodách bude dobrý.

  • J.V.Stalin

    Nijak zvlášť mě to nenadchlo...

  • Tanatonaut

    Ellie je sice strašně divná, ale charakterem mi vlastně ani nevadí.  Jen kdyby ubylo blízkých záběru na její osobu.

    Jinak jsem neviděl nic, co už neudělal a neukázal Walking Dead TV show. 

    • wakorejsek

      Myšleno Walking Dead, kde ozbrojené skupiny lidí likvidují zombíci pohybující se rychlostí zhruba jeden metr za hodinu?🤣 Oukej den.👍

      Já se od prvního dílu TLoU nemohl odtrhnout, především díky skvělému zpracování dané látky (byť téměř 1:1 s herní předlohou, ale koho by to trápilo?), navíc bez logických lapsů které jsou u podobných premis celkem běžné. Rozpočtem se tu rozhodně nešetřilo, casting sedí jak pérdel na hrnec (ano, i Ellie se mi především celkovým projevem perfektně trefila do noty, ukamenujte mě😎), a celkově ta zhruba hodinka a čtvrt uteče jako voda, až je člověk nas***ej, že se nemůže nervózně krčit v křesle ještě aspoň dalších pět... hodin.😆

      Za mě, jakožto někoho, kdo předlohu zná pouze z místních longplayů, absolutní spokojenost. Teď už jen doufám, že Neil celou produkci dokopal k tomu, aby kvalitativní laťku nasazenou první epizodou udržela až do konce.👌

      • J.V.Stalin

        Hodnotit absenci logických lapsů, když je venku teprve první epizoda je fakt dobrej materiál 😀

        • wakorejsek

          Hodnotím první epizodu, tudíž i absenci logických lapsů V PRVNÍ EPIZODĚ.😎

          Každopádně děkuji za vskutku konstruktivní kritiku, příště si dám jistě větší pozor, soudruhu.👍

          • J.V.Stalin

            Čest!

            Chtěl jsem tím jen říct, že zrovna na hodnocení logických lapsů je strašně brzo. To si schovej na později 😉

  • dworkin

    Žádná extra hitparáda, bohužel. A ten hejbající se bordel v hubě nakažených je jako co? Aby americkej divák pochopil, že je v těch lidech něco zlýho?

    • Ne, to je ta houba Cordyceps. Jestli ti vadilo tohle, tak radši nechtěj vědět, jak budou vypadat někteří ti nakažení po 20 letech, kdy už to jsou spíš chodící houby ;)

      • dworkin

        Hrál jsem všechny hry a tohle runners v hubě fakt nemají. A i kdyby měli, tak se to fakt nebude hejbat. Je to houba, ne červ.

        Tohle mi přijde skutečně jen jako "houba je v mozku, to není vidět, tak tam musíme prsknout něco hemživýho, aby Average Joe viděl, že je to EVIL".

        • JohnyTheZik

          Doporučuju se podívat třeba na Cordyceps: attack of the killer fungi od BBC, kde jsou záběry od napadení až po finální houbu. Samozřejmě by se to nehejbalo - v tom máš pravdu, ale v hubě by klidně takovýhle úponky mít mohly. To je asi to nejmenší a v tomhle stádiu dokonce možná realističtější.

          Houba u cordyceps nákazy totiž rozhodně není jen v mozku.

          A pokud se na to chceš dívat podle nějakýho reálnýho základu, tak do toho momentu, kdy by houba neprorazila ven, by rozhodně člověk na nikoho neútočil a lidi nekousal.

          • dworkin

            Ve hrách člověk přijde o rozum a začne žrát ostatní dávno předtím, než se houba fyzicky manifestuje navenek.

            Právě že mozek už můžeš mít napadený a navenek nemusí být nic vidět. To je ostatně evolučně preferovaná varianta, protože usnadňuje šíření.

            • JohnyTheZik

              Ano, já chápu, že to tak ve hrách je, ale proto jsem jako protiváhu zmiňoval realitu u hmyzu.

              Co se evolučně preferovaný varianty týče, tak to se týká primárně virových onemocnění. U hub je ta situace ale přeci jen jiná. Logicky, to že bys někoho pokousal, by nijak nezpůsobilo šíření spórů.

        • rudysakal

          možná je to sasanka, asi tvůrci prostě chtěli trumfnout  The boys kde Deep spolykal chobotnici :D

          tohle mě mrzelo, spolu se scénou kdy Tommy chrání Joela a Saru, byla dost krátká.

          Linka s Robertem byla dost oříznutá/zaříznutá

          Ale nejvíc mě mrzela scéna  kdy Joel, Tess a Elie utíkají z města a chytnou je (ve hře dva vojáci, né jeden). Ta scéna dělá z Joela sadistického magora, oproti originálu kde to vyřešili do pár vteřin jako profíci. Také mi nedává smysl, že hlídkují jen po jednom. Asi mají hodně lidských zdrojů oproti herní předloze :D

          Jinak si to musím pochvalovat: herci, jejich výkony, scénář, prostředí, atmosféra, hudba ..... 8/10

        • Sgt_Buckminster

          Jsou to úponky (tendrils). Změnili to oproti hře jednak kvůli podobnosti spór s covidem (airborne nemoc, masky), druhak proto, že kdyby museli herci kvůli spórám často nosit masky, neužili bychom si tolik hereckých výkonů.

          Viz třeba zde: https://twinfinite.net/2023/01/why-are-there-tendrils-instead-of-spores-in-the-last-of-us-hbo-explained/viz třeba zde

          • dworkin

            Ve hrách se nákaza šíří jednak kousnutím, jednak spórami. Mohli spóry škrtnout - nebo líp, mohli je například udělat poměrně těžké, takže by se tak snadno nešířily vzduchem - a nechat jen kousnutí. Nedává moc smysl, aby v úvodní fázi napadení cordycepsem koukaly z huby chuchvalce podhoubí a ještě se to kroutilo jako klubko červů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit