Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • thesibep
    Tak jsem hned po práci letěl na Korunní do xzone pro nové The Crew, po beta testu jsem z toho až tak moc odvázaný nebyl, především kvůli nestabilním FPS na PC. Zkoušel jsem i betu na PS4, a ta mě také moc nepřesvědčila. Včera jsem koukal na steam, kde jsou prakticky jenom pozitivní hodnocení. The Crew nainstalováno a jede jak po másle, jízdní model je rozhodně lepší než-li v betě, stabilních 60FPS bez propadů - jen občas v některých místech, ale to je opravdu ojedinělé. UBI po AC Unity, kdy jsem na tebe už pomalu zanevřel, je tohle excelentní dílo a jak je vidět i optimalizace je na jedničku. Vše mám nastavené na ULTRA a jede to prostě krásně. Pokud se vám líbila beta, jděte do toho budete nadšení. UBI díky :) Mám s téhle hry lepší pocit než Forza Horizon 2.
    • Muzes napsat sestavu na jake hrajes.
  • Wau, dobrá práce místní tapetáři. Takto pestrý a zábavný život bych si přál.
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dol ů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).mají zob ák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    • takový románky si piš na posříkaný kapesníčky v pokoki, TADY NE !!
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejné ho druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobe c - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si km. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*p ak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám , až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* z ískávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
  • Nejmenší*1*pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět ru květu tak, aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, *2**3*má rostlina jistotu, že*4**5* její opylovač b*6**7*ude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu. Této specializaci se nevyhnuli ani kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někteří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní lehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák ko*8**9*libříka orlozobce (Eutox*10*11*eres aquila) umožňuje ptáčkovi získávat nektar ze dna květů s*2**4* prohnutou trubkou, jsou *5**6*však i kolibříci, kteří mají zobák prohnutý naopak směrem vzhůru (např. kolibřík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).
    Nejmenší pták světa není větší než čmelák - váží sotva dva gramy a od zobáku k ocasu měří pět až šest centimetrů. O čest nejmenšího ptáka světa soupeří ostrovní kolibříci rodu Mellisuga - jamajský kolibřík jemný*7**8* (M. minima) nebo k*1**2*ubánský M. helen*4**5*ae. Oba druhy jsou teritoriální a své územ*4**5**6*í, a především svůj zdroj obživy, květy plné sladkého nektaru, statečně brání i před mnohem většími vetřelci. Většinou před ostatními kolibříky, ale neváhají útočit ani na mot*4*ýly, dokonce i lidského vetřelce si bed*7**8**9*livě prohlédnou zblízka, zda náhodou nemá zálusk na jejich ne*1*ktar v jejich kv*2*ětech, a nebylo by tedy v*3*hodné dát mu na pamětnou a zahnat ho.
    Květy po*4*skytují kolibříkům*2* nektar, ale rozhodně to nedělají zadarmo. Využívají drobné ptáčky stejně, jako jiné květy využívají včely, či motýly - k přenášení pylu z květu na květ. Aby však nemohlo docházet k zá*7*měnám, to zna*3*mená, aby opyl*5*ovač nepře*6*nášel pyl jednoho druhu rostliny na jiný, jsou *1*květy různě tvarované a kladou opylovačům rozmanité překážky. Jednotliví opylovači se proto mu*4*seli přizpůsobit*2* tvaru květu tak,*3* aby se dostali až na jeho dno k nektaru. Když už se živočich přizpůsobil a specializoval na určitý tvar květu, má ro*4*stlina jistotu, že její opylovač bude přenášet pyl z květu na květ stejného druhu*7*. Této specia*8*lizaci se nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis). nevyhnuli a*9*ni kolibříci. Rozdělili si květy v pralese a jejich tvarům a velikostem přizpůsobili hlavně svůj zobák. Někt*7*eří kolibříci proto mají zobáček kratičký, sotva centimetrový, jiní (např. kolibřík mečozobec - Ensifera ensifera) má*1* zobák delší, než je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů zakřivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).zobák delší, n ež je sám, až 11 cm. Někteří kolibříci mají zobák dokonale rovný, jiní l*1*ehce ohnutý směrem dolů. Silně dolů za křivený zobák kolibříka orlozobce (Eutoxeres aquila) umožňuje ptáčkovi*8* získávat nektar ze*9* dna květů s prohnuto*7*u trubkou, jsou však i kolibříci, kteř*2*í mají zobák prohnutý nao*3*pak směrem vzhůru (např. kolibř*4*ík guayanský - Anthrocothorax nigricollis).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit