Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • >monkey wrench
    Praveze slovni hricky by tam byt mely, lingvisticky hadanky jsou fajn a jeden se aspon neco nauci, navic dava jako priklad monkey island; dnes v dobe internetu jsou vsechny vyhledatelne, navic bych cekal, ze ti, co hraji adventury, maji trochu vic pod kloboukem nez ostatni hraci, protoze zrovna monkey wrench mi prijde snadno odvoditelne z kontextu.
    Jeste k humoru. Ne, univerzalni humor je spatne a je spatny, jeste kdyz vyvojari neni uplne vlastni. Hra by mela byt osobita, mela by byt unikatni, tedy by mela mit i osobity humor. Jakmile se bude snazit zavdecit vsem, nezavdeci se nikomu. Chapu, ze to mozna myslel tak, ze nektere narazky atd jsou ciste lokalni, tedy ze je doopravdy v nemecku hned nepochopi, ale zase to to poskytuje nahled do duchu vyvojaru, jejich narodnosti a socialnich statusu.
  • pan Gilbert je vážně sympatickej člověk, pro mě mnohem větší osobnost než třeba Shafer... co mě ale na Thimbleweed Parku mrzí (a asi to kvůli tomu ani nebudu hrát), je ten příšernej systém ovládání klikáním na Look, Smell, Touch, Open, Close, Lick... tahle hrůza měla zůstat pohřbená hluboko pod zemí... kdyby to mělo aspoň ovládání jako původní Sam a Max, tzn. všechny akce na kurzoru? nebo se vám to někomu líbí?
    • Povely jsou namapovány na qwe asd zxc. Bez kombinace s altem nebo controlem. Takže look je třeba s.
      • ok, tak aspoň milion kliků odpadne... ale stejně, co je tak špatnýho na levým kliku - použít a pravým kliku - prozkoumat? vsadím se, že ke každý tý akci je tam nějaká vtipná hláška, takže člověk stráví hodinu jen prozkoumáváním, co má v inventáři :)

        (a už je Thimbleweed Park ve wishlistu, takže časem to testnu ;)

        dík!
        • To ovládací schéma bylo IMO zvoleno primárně kvůli cílovce (lidi na Kickstarteru o podobnou hru stáli); hra má evokovat pocit, že lidi hrají starou adventuru z osmdesátek/devadesátek, ale takovou, jakou si ji pamatují, ne takovou, jaké hry tehdy skutečně byly (takže s řadou nepříjemných neduhů typu "walking dead"). Gameplay a řada dalších prvků u TWP jsou vlastně dost moderní. Plus, jak bylo napsáno výše, si lze slovesa normálně namapovat na klávesnici tak, jak ti to vyhovuje.
          • právě, v čem je vlastně ten gameplay moderní? pro mě je u adventur gameplay hlavně o tom rozhraní... nebo tím myslíš ty logičtější hádanky, míň zdržovacích pasáží, pixelhunting atd., jak Ron zmiňuje v rozhovoru?

            ze stejnýho důvodu se třeba nejspíš nikdy nerozhoupu zahrát prvního Gabriela Knighta, i když bych strašně chtěl... třeba proto, že má taky šílený ovládání, člověk ani nepozná, co na obrazovce je klikatelný a co není... tohle je pro mě fakt pravěk, kam by člověk neměl vkročit
            • remaster ne, grafika by ani nevadila, ale prej tam není původní dabing s Timem Currym :P
            • (ale teda na tom GK remasteru by mě strašně štvala už ta předělaná grafika... původní kouzlo hry se tím dost výrazně vytrácí)
            • Tak asi sám uvidíš, jak ti to sedne, pokud se to rozhodneš vyzkoušet. Ty klávesové zkratky by třeba mohly pomoct. Podle mě to při samotném hraní člověka nějak extra neomezuje... Ale tak je to asi individuální.
              Jo, je to moderní spíš tím stylem, že to nekopíruje staré adventury doslova (těmi nešvary, co tam tehdy byly - pixelhunting, slepé uličky apod.). Hra taky využivá různé grafické efekty, co by např. v 90. letech nebylo možné použít, tudíž není "retro" v doslovném slova smyslu. Sází to spíš na ty vzpomínky, co na tehdejší hry lidé mají.
              A Gabriela Knighta si doporučuju taky někdy zahrát :) Před časem vyšel nějaký ten remaster, tak třeba ten by byl přístupnější, ale vím, že puristi si na něj dost stěžovali...
  • Inquisitor
    Díky za další super rozhovor.
  • Pavel Dobrovský dělá výborné a uvolněné rozhovory. Působí to skoro jako debata se starým kámošem.
    • JakubT
      Je to tak, ty rozhovory jsou vynikající, vždycky z hostů dostane zajímavé povídání.
  • maros.goc
    Kedy by mala vyjsť recenzia? :) Hra je úplne úžasná, až na jeden dosť podstatný neduh,
    • A to?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit