Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z pohledu hráče, který si sedne ke kompu večer na dvě hoďky se mi ESO subjektivně líbí. Je to hezky vyobrazený svět, často pastva pro oči. To konzolová ovládání je povedeně odladěný ne jako v singlových ES hrách, tam je to tragický. Po pravdě jsem se nejvíc bavil u hry neverwinter nights [2005], kdy 50 lidí blblo na serveru a hráli si skutečně na hrdiny(viz. dračí doupě) ;).
    Na mmo hry se po krátkým čase začnu koukat hlavně z pohledu PVP.
    Mě přijde, že v těch hrách chybí výzvy pro menší skupinky lidí (PVE). Ty nejlepší věci, kterou jsou řádově lepší jsou ve většině hrách dostupný skrze velký raidy.
    Zkoušel jsem hrát Warhammer online, age of connan, GW1-2, Nevewinter, Dragon prophet, Tera. Nedokážu řádně vysvětlit, proč si mě ani jedna z těch her neudržela, ale vždy to nastalo poměrně rychle..
    Hra, která mě bavila do určité míry z pohledu PVP bylo WoW. Dosud jsem nenašel zdaleka podobnou hru, která by se té zábavě v BG vyrovnala. Areny mi přisly brzo trochu trapné - moc maker, moc velká obýhaná kolem sloupů = souboje na desítky minut = m.dka! (nahrál jsem se jich ale dost).
    Podíval jsem se teď na hru "Wildstar" o který tady v diskuzi padlo pár slov. A jen z subjektivně z obrázků se mi to nelíbí, je to moc komiksový. Na manga týpka s přerostlým mečem bych se koukat nechtěl. Ale přesně se najdou i opační lidi, kteří to právě milují!. Právě v tom se mi vizuálně ESO líbí, ale jsem level 11, takže jsem si tam opravdu nic než solo questy zatím nezkusil, jsem opravdu zvědavý na to PVP.
    • Problem tohodle ani neni vizual, problem je jinde ... uvnitr .. neni jaksi co a proc hrat. Jakmile (pri obcasnym hrani rekneme za mesic az dva) doexpis postavu, tak zjistis, ze dal uz muzes tak maximalne porad dokola chodit nejaky stejny areny, a jediny souboj ktery realne podstupujes je souboj s pravdepodobnosti.

      Hele, ja mam treba vymaxovanou postavu v nwn. Vyexpis to klidne za vikend (traga samo o sobe - spoustu Q ani nestihnes splnit, protoze prelezes jejich lv). kdyz sem postavicku vymaxoval, mel sem nesetovou "modrou" vybavu. Tak sem zacal chodit dungy, a z nejakych mozna 100 pruchodu mi padla (a vyhral sem los) JEDNA vec pro moji postavu. Pak sem sel na aukci... a celej set si tam za par fufni koupil. A v ten okamzik sem to vlastne prestal hrat. Ale prestal byc i v pripade, ze by ten set na auci stal miliardy ... proste nejsem magor, abych sel po 980ty stejnej dung, protoze v nem s pravdepodobnosni 0,001% pada prilba do myho setu a navic mam sanci 1:5 ... ze kdyz uz padne, bude moje.

      A toto je problem vsech MMO. Nevidis zadnej smysl v tom co delas. Ve finale ti pak po hre pobiha 150 000 lidi s naprosto stejnym setem na sobe a se stejnou sadou abilit, proste proto, ze se spocita, ze prave tahle sada dava spolehlive nejvetsi dmg, jina ze dava nejvetsi heal ...
      • I když to ještě nemám pořádně projet, tak naprosto souhlasím s tím, co jsi řekl.

        Proto jsem vždy trochu zvědavý na to pvp, ale chápu, že je obdobná záležitost.
        Stejný problém jsem měl s tím wowkem. Po pár týdnech chodění raidů, kdy si stejně nemáš v 25 lidech 100% brzkou šanci na loot mě přestalo rychle bavit.

        Ale co mě bavilo a proto si koupím i ten další datadisk je to PVP. Nahodím postavu, slepě se dostanu na finální level, dobře některý questy si i užiju a přečtu a pak si budu vybíjet vztek v BG, bude to tak na 2-3 měsíce, než to omrzí dočista (stejně max výbavu budeš mít po 2 týdnech a pak už to bude jen mela). Nebaví mě ty střílečky typu Call of Duty, ale takový WoW battleground ala FPS mě na chvíli zabaví. PROBLÉM je v tom, že u žádný jiný MMO jsem na to zatím nenarazil (vyjma Neverwinter - ale tam skutečně vyskytovaly permanentní lagy v BG). V tom ESO jsem se na to pvp ještě stále nedostal. (teda dostal, logl jsem do pvp lokace, 10 minut jsem tam běhal a nikoho nepotkal :D, ale to bude můj problém..)
  • Ta hra musi bejt jeste tragictejsi, nez sem si myslel podle ty bety, kdyz musi masirka pokracovat i po vydani ...
    • O novou hru je logicky vetsi zajem.
      Me mnohem tragictejsi prijdou lide jako ty.
      • Spis zcela zjevne totalni nezajem, kdyz nekteri uz koupenou hru prodavaji ...
        • Hate je taky druh zájmu a někteří lidé jsou na ESO zcela závislý. :-)
          • To se neni cemu divit, kdyz hatovani na foru je mnohem zbavnejsi nez ten TESO paskvil :)
            • Kazdy ma jiny vkus a to ze ty hodnotis tu hru jako totalni paskvil neznamena, ze takto se chova zbytek lidi na svete. Osobne jsem byl k teto hre tez kriticky a skepticky, ale hra me osobne zaujala. Takze pokracuj v hatovani :), a jak psal Verewolf, jdeme si uzivat do hry..
            • Ok ja ti to neberu a ted me omluv, Mam neco rozehraneho. ;-)
  • Tak udělej nabídku a třeba ti s tím pomůžu :-)
    • ..to byla odpověď na příspěvek od "To je jedno"
      • prodáno :)

        jsem rád, že jsme se zbavil toho konzoloidního shitu *1*
        • Ja ze srdce doufam ze ted,kdyz jsi hru prodal,budeme mit od tebe konecne pokoj. Ale sam tomu neverim
  • Mel jsem moznost ted o vikend zahrat betu Wildstar a je to neco naprosto nesrovnatelnyho. Ve Wildstaru je vsechno tak zivy, krasny prostredi, zabavny... vubec se to neda srovnat s TESO. Pozn. neberte to jako hate, ale kdo vyzkousel tak vi *4* Dve hodinky Wildstaru byly nesrovnatelne zabavnejsi nez celej vikend s TESO... Je mozny, ze nekoho Wildstar treba nechytl, ale proste ten prvni efekt je uplne nekde jinde *14*
    • Mno vidis, ja zkousel betu Wildstar tez a na me to bylo moc presycene barvami (nic ve zlem, WoW me nevadi), ale diky i tem plocham od skillu to bylo pro me az neprehledne. Ano je to zamerene hodne na to delat si ze sebe srandu (coz ma hezky osobity charakter).
      Me osobne vic vyhovuje TESO. Duvodem je prijemne prostredi, ktere me osobne sedlo a jak se prokousavam questy tak si to vazne uzivam, sem tam zkousim pohled z prvni osoby a zazitek je uplne nekde jinde :). Ale jelikoz jsem teprve lvl 25, tak uvidime az vyzkousim PvP a end game. Z hlediska zazitku alias single (+ sem tam dungy a jine akce) je to prijemne.
  • WoW je stale kral.
    • Bohužel to tak je. Na WoW bohužel nemá ani jedno MMORPG (vyjma EVE, ale to je trochu mimo "tradiční" MMORPG sféru). Ale bavila mě i další MMO - Age of Conan, LOTRO, GW2 například. ESO mě samozřejmě nebavilo - opravdu tragické, nudné, jednobarevné až chudé skoro bych řekl chudokrevné.
    • Pocet hrajicich lidi neni znamkou kvality. Mnohdy to byva prave naopak.
      • Je to znamkou toho, ze to bavi hodne lidi. Ve hrach se kvalita soudi subjektvne, jak u filmu. 200 lidi muze napsat, ze je to sracka, ale tobe se to libi, nebo naopak (na csfd.cz to zazivam casto). Nema smysl se o tom hadat, absolutne nema.
        • Drtiva vetsina hracu wow uz davno nehraje... chodej do hry pokecat s kamosema ... prave z toho wow tezi, protoze je tu hromada jinych her, i trebas o fous lepsich, ale ta kvalita neni takova, aby vykompenzovala ztraty.
          • Presne tak + jak psal kdosi nahore, mohl za to ve sve dobe predevsim povedeny marketing a samozrejme taky nezasyceny trh. Lidi to proste zacali hrat, hraji to X let, maji tam zname - a ikdyz je to davno nebavi, proste u toho zustavaji kvuli tem lidem. Proto si WoW porad muze dovolit P2P model jeste dnes.

            TESO prichazi naopak v dobe, kdy je trh plny hromady MMO her. Aby prezilo jako P2P, tak by muselo skoro kazdeho "posadit na prdel" (aby tam proste presli od her, ktere momentalne hraji), ale beta dopadla presne naopak a hromadu lidi (vcetne me) par vikendu znechutilo a odradilo.
            • Model kup si za vic nez 1k5 hru ... a pak jeste plat mesicne ... je zcela mimo. 1k5 bych mozna byl ochoten dat za opravdu uzasnou hru (trebas skutecnyho pokracovatele fallouta 1/2) ... ale uz bych nebyl ochoten za to mesicne platit. Pripadne naopak, mozna bych byl za uzasnou hru ochoten davat ty 3kilca mesicne ... ale pak si ji(ani zadny dalsi adoony/dlc/...) nehodlam za 1k5 kupovat.

              U slusny gamesky bych pal byl ochoten zvazit nejaky predplatny typu 1/den za 30Kc ... ale ne 300 mesicne, kdyz to budu hrat mozna 1 den (a to kdovi jestli). Nejde o prachy, stim problem nemam, jde o hodnotu. kdyz se totiz podivam kolem, tak vidim .. .rift, swtor, lotro, nwn, startrek, wot, wt, ...a to jen co me z hlavy napada. Kdyz u kazdy z tech games stravim 2 hodky mesicne "misto vecernicka" ... tak mam porad = kazdej den co hrat aniz bych utratil byt jedinou korunu, byt trebas s nejakym tim vopruzem.

              Proc bych tudiz mel vynakladat penize zrovna za toto? Navic penize nemale a za velmi podprumerne MMO? Ono to totiz s nejakym tim datacem hodi vpohode 6k rocne ... to je uz celkem slusnej vejlet ... trebas do alp na lyze.
        • Hodne lidi se diva na beckove ale presto nejsledovanejsi serialy v tv. Znamena to snad ze Ordinace v Ruzove zahrade je kvalitni dilo?
          Pocet lidi nevypovida o kvalite.
          • Precti si jeste jednou co jsem napsal, at to nemusim kopirovat;-) Nebo to trosku rozvedu. Kvalitu si odvijis od toho jak te to bavi a co se ti tam libi. Ja treba povazuju GW2 za kvalitni mmorpg, ale dalsich X lidi tady na diskuzi mi to muze ruzne vyvracet. Chapes co tim myslim?;-) "Kvalitni" neni stejne ten nejvhodnejsi termin pro hry, jelikoz je tam spousta promennych, ktere kazdy vnima jinak. Nejsou to auta, obleceni a elektronika, kde je kvalita jasne dana vydrzi a spolehlivosti, kterou proste nelze poprit. Mas pravdu, ze to nevypovida o kvalite, ale beres to zase jen podle sebe, jako kazdy, proto plati to co jsem rikal o diskuzi na toto tema. Jedine ceho docilis je, ze s tebou bude cast lidi souhlasit, ale nikdy ne vsichni. Nejakeho vyssiho rozhreseni se nikdy nedoberes;-)
            • Ja te sice chapu,ale vkladas mi do ust(pera) neco co jsem nenapsal.Konstatuji ze pocet hrajicich lidi nevypovida o kvalite. S tim souhlasis i ty. Sve pocity z WoW nijak nekomenuji a tak ani nemuzes vedet jestli se mi libi nebo ne.
              V podstate jde o to ze jsem alergicky na podobne vykriky "Wow je kral" a jim podobne. V hrach jde o zabavu,ne o soutezeni.
              btw. muj nazor je ze za uspechem WoW zdaleka netkvi nejake herni prednosti,ale skvely marketing. Dokazali oslovit i lidi,kteri online hranim pohrdali(mozna jste uz zapomeli,ale je to jen par let zpatky kdy online hrani bylo vetsinou povazovano za uchylku pro podobane nerdy)
            • Dodam, ze v principu maji pravdu vsichni a pritom nikdo:-)
    • cokoliv jen ne wow *11*
    • A nenasel se ani jeden hnup, ktery by ho alespon trosku zrucne okopiroval. Nekdy je originalita fakt k hovnu:-(
  • Tak jsem koupil, zahrál, odinstaloval a dokonce už i prodal (téhle hře bohužel nepomůžou ani updaty a přechod na free to play). Za posledních 15 let snad nevyšla horší a debilnější MMO hra, boha radši ať patlají singlovku než takový bullshit!
    • kde jsi to prodal? já se toho "CRAPU" nemůžu zbavit! *16* *12* *10*
    • Ty singlovky jim taky moc nejdou *1*
  • ja hral TSW když to vyšlo a tehdy ješte ani nebyli raidy, dost intenzivne jsem o každym bugu psal na podporu protože mi ty noobove hráči fakt lezli na nervy, tak verim že ted uz je hra v jinem stavu a hodne je toho opraveno.
    ale kdysi toho bylo fakt hodne, napríklad bug kdy se pomocí animace cartwheel dalo dostat z te bariery, kde jsi byl po smrti, ruzne safespoty kde te boss nemohl zasahnout, v dungu Ankh se dal profesor (druhý boss) uplne bugnout, pak byl jeden dung kde byl jeden boss priserne težkej, tak se skrátka prošlo texturou ve stene a ten boss se vynechal a mohl bych pokračovat...
    • Tak se spuštěním má mnoho mmo bugy, já osobně to beru jako samozřejmost (což je chyba z pohledu zákazníka, ale trochu soucítím s vývojem pod tlakem publishera). TSW jich měl se spuštěním mnoho a je to také jeden z důvodů (včetně minimálního marketingu), proč pohořel. TESO nehraju a hrát ani nebudu, protože se mi jako hra nelíbí, přesto věřím, že bugy a možné exploity na začátku každé hry, jsou porodní bolesti, které dříve nebo později odezní. Neříkám, že se mají přehlížet, jen si myslím, že vedle jejich hlášení by se z nich neměl vyvozovat příliš velký závěř na celou hru. TSW by mohlo vyprávět *9* .
      • todle je prave nejvetsi bolest herniho prumyslu, vyvojari spolihaji na postupnou odladenost, ale to je prece chyba, kazdy zakaznik chce hru, kterou zapne a bude si ji uzvat bez zbytecnych opruzu apod, stejne jako auto nebo jiz zminena elektronika ze strany zakaznika je to produk za ktery platim a tak odotoho ocekavam max kvalitu jinak mohu prejit na levné produkty nebo F2P hry a neni vtom pak rozdil, pokud si chcete v dnesni dobe jeste zahrat kvalitni MMORPG ze stare skoly a hlavne se skvelou komunitou doporucuji Final Fanatsy XIV, kdyz jsem tu hru videl na videu tak jsem rekl fakt ne, ale pak nani byla akce za 13ojro a ja nevydrzel a musim uznat ze jsem naposled u MMORPG takhle bavil v Everquestu
      • jako já TSW nesoudil, jen jsem odešel kvuli komunite. Chtel jsem hru hrát normálne a ne procházet texturami
        • ?
    • P.S.
      to melo byt jinam
      • ani mi nemluv, poslední dobou se mi to stává příliš často, nevím, jestli je to mnou nebo tím novým layoutem
  • no tak tech exploitu jsem se obával, na to jsem v mmo hrách desne alergickej. v guild wars 2 nebo the secret world nebyl snad jedinej boss, ktery by nemel nejakej bug a nebylo hráče ktery by to nezneužíval. Ty hry se ani nedali hrát normálne.
    • Osobně vím, že TSW stejně jako jiné hry má dost bugů (i když záleží na pohledu), přesto by mě zajímalo, jaké exploitovací bugy se těch 60 bossů v dungeonech a raidech týká? Já si totiž nejsem vědom, že by je měl skoro každý nebo dokonce většina, ale to že já o nich nevím, neznamená, že neexistují. Rád bych tedy poprosil o důkaz takového tvrzení, protože jinak mi to přijde jako „pomluva“ *1*
      • Protoze je skutecne zvast.
    • Jo, treba v GW2 se daji solovat dungy a za goldy prodavat kill+exp final bosu:-) Fakt hnus....ale pak ten naboosteny thief, goldy a barvicky.....:-D
    • Já teda TSW hraju normálně *2*
      • Souhlasim s tebou. Ne ze by tam bugy nebyly,a to dokonce i ted,ale neni to zadna tragedie.
  • On to ještě tuhle blbost někdo hraje? :)))))))))))))))))))))))))
    • Za měsíc už ne. Už teď mají i loudalové kolem levelu 20 a to se to spustilo před pár dny. *7*
    • Vis vubec, co jsi napsal? Ted nemyslim ten chaby trolling, ale samotnou vetu. Nejsi troll, jsi jen negramotne prasisko;-)
      • Pan Cocra. Nějaká hlas morálky? Spíš naopak hlas trapnosti, hrát si tady na nějakého chytráčka viz Veskoslav.
        • Mam pravo rypat do ostatnich! A Veskoslav aspon nepise jako cune. Taky me soudis, tak se pojdme shodnout na tom, ze se neshodneme....
          • Radši si přečtu nějaká peprný příspěvek než trapné kecy moralistů jako tebe nebo Veskoslava. Z takových je mi na blití. *11* *11* *11*
            • Tak doufam ze nas bude hodne, aby ti z toho grcani jicen shorel, ty peprny prispevku;-)
              • Reakce na příspěvek:

                Bohužel těch přechytralých moralistů je vždy více.
    • Nauc se uz nejakou jinou vetu. Vzdyt ji pises porad dokola. Nebo nic jineho neumis?
  • Not found znova:D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit