Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 2RangerCZ, Jack1947, max: No až uvidim nějakýho xenose, tak pak budu přemejšlet, spíš mi připadá pravděpodobnější, že existovala nějaká vysoce vyspělá lidská civilizace přímo na naší planetě. Jo stalo se mi že sem si šel lehnout večer do jedný postele a probral sem se v jiný, ale tak nějak bych se to neodvážil házet na eldary. A pokud by se alienská teorie pravdivou, pak konec nemůže být nic jiného než válka. Někde sem četl pojednání o tom jak jsou různě prezentováni ve scifi mimozemšťani, ale dle všeho je v podstatě člověk nejbrutálnější predátor, kam ten filmovej se na něj hrabe, Schwarzig by mohl vyprávět. Takže ti by se raději snad ani neměli ukazovat, protože nikoli pro nás, ale pro ně to nedopadne dobře.

    2Bruno Ližpič: No počkej na nový film, kde světoznámí archvědátoři typu ten superstar japonec vysvětlují proč je možná země opravdu středem vesmíru Principle bo jak se to jmenuje, jestli to vůbec vyjde - na to sem sám zvědavej zda je to jen nějakej hoax. A nic tak geniálního jako život nemůže být výtvorem hloupé náhody, stejně jako ti nikdy náhodou nevznikne PC. A po smrti že nic neni? No nikdo ti to nebere, ale "Kdo věří v Syna bude mít věčný život, kdo je bez víry, nemá na něj naději.

    2kennyB: Ano jsme, a k druhé časti ne.

    2folkon: Očividně si Nový zákon nečetl, jinak by si nemohl napsat takový nesmysl. Každopádně neberu ti tvůj pohled, stejně jako Brunovi. Je to čistě vaše volba.
    • RangerCZ
      Mohlo by to také končit tak, že to dopadne jako ve filmu Distcrit 9 (okrsek 9).
    • kennyB
      *1* Ok, v pohodě *3* Jinak +1 za to lidský monstrum. Kam se na člověka hrabe nějaká zrůda z hororu, či sci-fi filmu *13*
  • Ten chrám ke kterému utíká ciri.Není to ten chrám z jedničky?To by znamenalo že wyzima byla asi zničena válkou což je škoda.
    • RangerCZ
      A já myslel, že to je pevnost zaklínačů (jméno znám, jen nevím jak se pýše).
      Přeci jenom, kam by se šla jako první podívat po Geraltovi (spoiler) poté co se vrátila z Británie.
      • Nemyslím si že je to pevnost zaklínačů ale i tohle je možné.Mně to spíše hodně případá na ten chrám z konce jedničky.K tomu ten sníh no uvidíme, jestli přijde bílá zima.
        • pak by to sedělo na Alvinovo proroctví (SPOILER: velmistr)
        • Napadla mne ta věž ve které Geralt bojoval s Vilgefortzem...
  • No tak sa na to pozrime, cena na GoGu je 31,99€ a clovek dostane este NWN: Diamond ediciu, na Steame je cena 43,99€ a nedostane k tomu nic. A este by ma zaujimalo kolko penazi si strhne Valve. S radostou ich podporim kupou priamo cez GoG a nie Steam.
    • ucho
      a rusové to mají na gogu za 20 dolarů...
      • Ak by nas trh a miera piratenia bola rovnako velka, tak to u nas tiez stoji 20$.
    • da se pak klíč z gogu pridat do steamu?
      • Silne pochybujem.
  • neviete niekto, či sa budú dať importovať savy??? Pretože sa o tom CD projekt vyjadroval nesmelo.
    • deridon
      určitě se budou importovat
  • Hanba že Poláci, takový věřící národ, dělají tuhle nemravnou hru. Jinak Geralt taky moc charizma nepobral.
    • Výborně, však my těm pohanům otevřemi oči.
      2Veka: Taky že ano, naopak nevěřící sem si všimnul že mají sklony věřit horoskopům, osudu atd. Tohle si měl směřovat muslimům, tam je vše vůle měsíčního boha krve Alláha, u křesťanů nikoli, resp. ne doslovně. Každý jedinec si tvoří svůj osud, pravděpodobnou vyjímkou mohou být předpovězení proroci a svatí.
      2Chim: Zrovna Zaklínač je "nemravný" až na půdu a ano pohanské zvyky a rituály jsou povětšinou nemravné a v pravdě odporné, včetně lidských obětin - běžné slovanské kulty v konečném důsledku nebyly o moc méně krvavé než normánské.
      2KennyB: To je neoddiskutovatelný fakt, ale u křesťanů to není nic jiného než selhání jednotlivců, kteří činily povětšinou opak toho co je psáno v Bibli. U muslimů je to věčný boj mezi sunnity a všemi ostatními odnožemi islámu, v podstatě uplně všemi náboženstvími. Co je psáno to je dáno. A jihad nepomine dokud nebude islám jediným světovým náboženstvím.
      A inkvizice? Je třeba si uvědomit že postupně vznikaly zcestné a nebezpečné odnože křesťanství, které v konečném důsledku měli buď charakter spíše pohanského kultu včetně lidských obětin - např. Katarové nebo Vávrovo psychopati a komundíry Husité. Samozřejmě že opět došlo k těžkým průserům, ale toto téma si chce pořádně prostudovat, protože je to uplně jinak než jak to vypadá a je běžně prezentováno, třeba ve Francii Inkvizice vůbec nespadala pod církev, atd. Důležitá v tomhle ohledu neni minulost, ale přítomnost. Takže třeba se podívat do saudské arábie kdy doteď trestají "čarodejnictví smrtí" a že tam maj hodně kouzlomrsků. Čarodejnice naposled popravená v evropě - 1700něco, u saudů tento rok. A to je ještě prd, protože tam hrozí smrt i za ateismus, takže asi tak.
      Přeji všem příjemnou sobotu.
      • Já to nesměřoval na žádné konkrétní náboženství. Pro mně je jakékoliv náboženství jen berlička pro lidi s nedostatkem odpovědnosti za své chování a vlastní vůle.
        Ti co se řídí v horoskopy, jak jsi zmínil, nejsou nevěřící, je to jen jiná odnož lidí neschopných čelit vlastním rozhodnutím. Přeci jen je jednodušší říct: "Dneska mi hvězdy nepřály, nemohl jsem za to." než přiznat: "Dneska jsem to pěkně posral."

        Ano, Muslimské náboženství je dost pozadu ve vývoji. Řekl bych, že je to tím, že je mladší než Křesťanské. Zatímco Křesťanství a jeho odnože si již umírněním prošly, Muslimské hodnoty jsou teprve ve středověku.

        Když někdo věří v Boha, je to jeho věc a nemám s tím problém. Ale nemám rád, když to bere moc radikálně a vnucuje jej ostatním.
        • Jack1947
          Tak, tak...
        • Jedná se o to že ta tzv. berlička je velice důležitá pro budoucnost národů. Tu berličku ti v jiném slova smyslu dává i nynější školský systém, kdy jsi přesvědčován odmalička že po smrti nic není, že život vlastně nemá žádný smysl a ten mu dáváš ty sám a podobné manýry. Dovolím si tvrdit že naprostá většina horoskopářů jsou ateisté nebo jiní isté.

          Nikoli, křesťanství je "mírumilovné" od počátku, islám nikoli. A hlavně je třeba uvědomit si, že islám nikdy nemůže projít ničím jako vývojem. Holt Korán - zjevené slovo boha si maximálně můžeš různě vykládat, vždy ti ale zůstane zabíjení. My jsme tam kde jsme právě díky katolické církvi, oni tam kde jsou právě díky islámu, resp. kde byli před 100 lety dokud se nezačla těžit ropa.

          No problém je, že já se spíš setkávám s opačným fenoménem, vnucování nevíry od ateistů. Katolík tě pravděpodobně nikdy nepřestane přesvědčovat, specielně pokud je to tvůj kamarád, je to jeho povinost. Ale nikdy tě nebude nutit konvertovat pod pohružkou násilí nebo "psychicky vydírat), to byla specialita protestantů a doteď je sakra specialita muslimů a na to bacha v muslimském světě neexistuje něco jako ateista (rozhodně se k tomu nikdo veřejně nepřizná, pokud má všech 5 pohromadě). Takže je třeba uvědomit si kdo je v tomto světě nepřítel a nehledat ho tam kde není. Ne že by byl automaticky náš nepřítel, ale nás jako nepřátele vidí.
          • Ty seš fakt pako, islám vzniknul o 7 století později než křesťanství a je PŘESNĚ tam, kde křesťanství ve 13.-14. století. Pálení čarodějnic a tak, víš? *6*
    • Obvious troll is obvious
      • Jack1947
        To je náš max negativista, toho si nevšímejte. *4*
    • Ty musis byt hodne vypatlany.
      • a tobe zase chybí tolerance, verici clovek neni vypatlany
        • kennyB
          A co těch 90% válek, které začaly kvůli jiné víře??? Co celá slavná inkvizice??? Proč vlastně věřit v něco, co je vědecky vyvráceno???
          • Mě vždycky fascinovaly webové debaty o náboženství :) debilové proti idiotům :) a vždycky je to vyrovnaný boj :)
          • *tips fedora*
          • Slavná inkvizice? Když vidim ty heretičky v TV Ovna apd. jak blbnou hlavu klasickému českému ateistovi, řikám si že obnovení úřadu Inkvizice by nebylo uplně od věci.
            Mimochodem to si hustej, jesli máš nějakej vědeckej důkaz o neexistenci B*ha. Sem s ním. Rád se zasměju takhle o sobotnim podvečeru.
            • Proti víře nic, ale důkazů je dost. Víra je otázkou filozofie pěknou řádku let. Může a má smysl v životech lidí, stejně tak jako zabíjí ve špatných rukou. Nicméně, tady je celkem zajímavá přednáška .) https://www.youtube.com/watch?v=clgX_sERqFE
            • Pseudoelf, prosim ta, ako moze existovat dokaz o nejakej neexistencii Boha alebo hocicoho ineho?
              Dokazovat by sa mala existencia nie naopak......neexistuje dokaz o tom ze ziju masozrave jednorozce, takze je rozumne a prirodzene predpokladat a verit ze neexistuju.....predpokladam ze neveris na masozrave jednorozce, kedze neexistuje ziaden dokaz ze by naozaj existovali.....preto nerozumiem ludom, ktory na zaklade blabolu vytvoreneho pustnou civilizaciou pred niekolko tisic rokmi, ktori ledva vynasli koleso (a ten blabol si navyse protireci sam sebe v mnohych veciach, navyse je ten blabol kruty a amoralny a navadzajuci k zlocinom), tak sa mnohi ludia este aj v sucasnosti dokazu ohanat existenciou nejakeho stvoritela a spasitela a podobne.....
            • kennyB
              PseudoElf: Tak jestli jsme potomci dvou lidí, tak jsme všichni bratři a sestry a tím pádem by byl všechen lid zdegenerovanej díky krvesmilstvu.
            • Hoši vy jste pěkní čuráci, takovýhle teorie maji zapotřebu vymýšlet si slaboši, co se nedokážou smířit s myšlenkou, že lidstvo není středem vesmíru, že život nemá smysl a že je to všechno jen hloupá náhoda a že až chcípnete tak vás mimozemšťani neodnesou do Asgardu a ani se nedostanete do nebe.
            • RangerCZ
              Nesouhlas, vesmír má sice konec ale zvětšujese.
              Někde existuje život, ať už mkroorganismy, zvířata nebo civilizace.
            • mimozemštani nejsou jsem ve vesmiru sami, alespon v tom našem vesmiru
            • Jack1947
              No co udělají to je jisté ne vymažou nás z povrchu zemského, což si s tím davají dost na čas tééedy. *4*
            • RangerCZ
              Jestli je moje teorie správná je jenom ve hvězdách.
              Jestli je správná tak se tu vytvoří otázka, co pak ? Co provedou až zjistíme že jsme jen experiment ?
            • Jack1947
              Klasický pohled jo ? pohanský... jinak abych se připojil k diskuzi tebe a Rangera je to klidně možné že se to přesouvá třeba z generaci na další generaci, mimozemštani a jiný.

              Jinak BTW Daniken se to snaží brát logicky a hlavně jako pěkné prachy z toho má takže jeho názory neberu tolik vážně. Jako jiných co se očividně setkali s nimi a byli i na jejich lodích , nebo např viděli Mars ještě kdy předtím ho mohli spatřit. Přesně věděli jak vypadá atp... i ten náš český spisovatel (jméno nevybavím měl hezkou teorii) pracoval ale v nebezpečných vodách, tak ho nejspíše odstranily.

              Mám takový menší vztah k tomuto tématu, ale jen z důvodu že bych to někdy chtěl vědet a nebyl bych proti se s našimi stvořitely setkat.
            • RangerCZ: Tady je ale klasickej problém, jak vznikly oni, kdo stvořil je? Další mimozemšťani? Atd. Každopádně Sitchin i Daniken mají zajímavé teorie. K DNA - zatím dle různých testů co si vzpomínám, tak to vypadá že všichni žijící lidé mají jednoho společného předka.

              Jack1947: Klasický pohanský pohled, sám Hercules se vlastně snažil bojovat proti osudu - hře bohů. Normani to měli podobně pokud se nepletu. Jinak na návštěvě tu jsme určitě, to souhlas.
            • Jack1947
              Byli a jsme tady jen na návštěvě, jen figurky na tahovém poli - pěšáci.Ta vyšší moc si zahrává s našimi životy asi takhle no.

              At tak či onak není v lidských silách se dopátrat tomu správnému řešení tedy ono by bylo kdyby se neřešily blbosti, až tak je dnešní společnost zastydlá njn tak otočme list, začněme číst...
              *3*
            • RangerCZ
              Já mám vlastní teorii o bozích a životu, jsme jen vědecký experiment civilizace ve vesmíru.
              Poté k nám přišli jako bohové (Egypt, středo a jiho americký kontinent)
              Př. co uděláme když náhodně stvoříme život ?, začneme ho přeci zkoumat !
              Jinak co se týče DNA pokud vím tak by to mohlo být maximalně tak, že jsme ze stejné buňky, podle mě to zní více rozumněji než Adam a Eva.
            • 2Jack1947: Tak to sem teda nevěděl, to sou věci.
              2kennyB: Ano věřím a paradoxně průzkum DNA začíná spíš tuto verzi potvrzovat než naopak. Tedy že všichni lidé jsou potomci dvou. "To jak hustí církev do lidí vznik života" je pro mě menší scifi než teorie evoluce. Ale tak třeba budu svědkem jak mi jednoho dne odlítne pes, člověk nikdy neví.
              2Azazel: Nikoli, pokud se bavíme o křesťanství tak jen návod jak žít. To co dneska předvadí zpravodajské kanály, reklamy a vládnoucí třída, školy atd. to je teprve řádný výplach. A lidi jsou ovce, vždycky budou potřebovat pastíře. Nebýt církve, Evropa by dnes nebyla tam kde je, v dobrém slova smyslu. Třeba pohromou pro Evropu byli právě husiti a jiní protestanti, kteří byli vždy nejfanatičtější a největší tmáři. Samozřejmě hrůznou ranou s devastujícími účinky byla velká francouzská revoluce. V tu chvíli zvítězil ateismus a kult člověka a požitkářství jako oficiální norma.
            • náboženství je jen nástroj k ovládání populace z doby kdy neexistovala televize, dobře vymyšlený, i když s dost velkým množstvím logických děr
            • kennyB
              PseudoElf: Myslel jsem to, jak církev do lidí hustí, jak vlastně vznikl život na zemi. A neříkej mi, že věříš, že bůh stvořil Adama a Evu a to byli první lidé na světě *1* No a tím se dostáváme k samotné existenci boha.
            • Jack1947
              Bůh přeci nikdy nebyl a není to si nevěděl? *7*
        • Chim
          Věřící člověk jistě nemusí být vypatlaný, ale člověk co považuje cokoliv pohanského za nemravné... no to už je jiný materiál.
        • Vypatlaný možná ne, ale naivní a neschopný přijmout fakt, že za chyby si může on sám a né žádná "vyšší síla".
    • A co mají jako dílo inspirované slovanskou mytologii společného s vírou ?
  • Snad to zase nebude simulator kotrmelcu.
    • A co je presne DS2 se svym dodgigem? Vcera jsem si dal par souboju a sejmul jsem na NG+ lavoveho bose? Prokotouloval jsem se skrz jeho paze, takze me nezasahl. V PVP standartne vsichni prokotoulovavaji skrz Gyrm Hammer - coz je kovadlina na tyci a pri jejim rozmeru pri mavnuti, tam neni zadne misto na to, aby se nekdo skrz dostal a presto pri dostatecne vysoke agilite nemate sanci nikoho zasahnout.
      Me pri soubojich potesi, kdyz nepratele nebudou sami sebe prosekavat - s tim, ze pouze zasahnou Vas, ze nebudou utocit skrz steny, ze nebudou zatacet ve skoku, ze nebudou navadene sipy, ktere v letu meni smer atd. atd.
    • deridon
      někde jsem četl, že by Geralt místo kotrmelcu měl dělat klasické uhyby a piruety jako v knize
      • Mám dojem, že to chtěli mít už pro dvojku, ale nakonec od toho nějak nevímproč upustili kvůli komplikovanému provedení? Ale nerad bych kecal
        • Hele, ja si moc nedokazu predstavit, jak by se to ovladalo - pul piruety, cela. Navic zaklinaci meli mit az nadprirozene reflexy, coz my proste nemame, proto cast utoku vykryva sam. Osobne se soubojoveho systemu bojim nejvice z cele hry.
  • ja teprve ted zacal hrat zaklinač 1, a jako jsem uplne na začatku je ti velice zajimave ale nemuzu si pomoct me tam hrozne vadi ti divne názvy všeho už jen ten začatek že kaer mrohen nebo jako ani precist to neumim jmena že vesemir, eskel a nebo ty divne jmena ingredienci aether querbith vitriol vermilon ja si to neumim ani zapamatovat :D ale snad si na to vsechno zvyknu
    • Chim
      S ohledem na tvůj písemný projev celkem chápu, že máš problém se čtením.
    • Tak by to mozna chtelo nejdriv vypnout pocitac a dodelat zakladni skolu, kdyz ti delaji potize slova.
      • ale nektere slova jsou tam fakt proste divne
    • Kr.Pa
      čte se to jak se to píše, je to v polstine
    • je to slovanské rpg takže i názvy sú slovanské
    • prvni fantasy rpg co hrajes?
    • Kaer Morhen. To je zkomolená Starší mluva. *4*
  • Boze jak ja se tesim - vezmu si snad na to i dovcu. Ten trailer me nadchl vice nez cele DS2 dohromady.
  • Pro některé asi jediná možnost promluvit s holkou, soudě podle některých příspěvků.
    • Chim
      Holka? To existuje? Slyšel jsem pár fantastů o nich mluvit, ale nikdy bych nevěřil, že mohou skutečně existovat.
  • Je nějaká šance že seženu sběratelku nebo se to vyprodalo a šmitec? *13*
    • Keyz
      To nejde koupit v zahraničí? Anebo to ty tupci snad mohou objednat navíc. V na konferenci neříkali, že bude omezené množství...
      • Ilusiveman
        Proč by mělo být omezené množství? To je kec. Na kolektorce slušně, ale slušně vydělají. Byli by sami proti trhu, kdyby nabídli byď jen o 10% kolektorek míň, než jake je množství lidi, co to chcou koupit. Jediné, co by touhle strategii dokazali, že by někteří lidé kupovali více kusů a prodávali by to sami se ziskem a z něho by nevidělo RED ani zlotý.

        Samozřejmě, že někteří "podnikaví" jedinci to tak udělají stejnak a samozřejmě se najdou tupci, co budou věřiv v omezené zásoby a tu pálku navíc jím radi zaplatí.
        • Sběratelky CD projektu jsou vždycky limitovaný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit