Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Thyrmael


    Prepačte, nechcem kaziť niečo pozitívne, ale nechápem toto odorovanie jednej profesie. Áno, zdravotníci to teraz majú náročnejšie, ale tak isto to je v iných profesiách. Nikdy nevidím, že by si niekto spomenul na farmárov/producentov potravín, šoférov, predavačov, hasičov, policajtov, technikov zabezpečujúcich dodávky tepla, vody, elektriny.  V obchodoch ľudia zabezpečovali prevádzku aj v čase, keď sa nevedelo aké to je vážne. Tí to odpracovali s rúškami v bezprostrednom kontakte s ľudmi, aj keď mnoho praktických lekárov ordinovalo cez telefón. Alebo osadenstvo strategických podnikov, ktorí boli oddelení od rodín, aby mohli zabezpečovať nevyhnutné služby.

    Preto si myslím, že poďakovanie patrí oveľa väčšej skupine, ktorá pracovala a pracuje aj v sťažených podmienkach.


    • Inquisitor

      Tak už to v životě chodí. Ta armáda mravenců udržující svět v chodu, nikdy většího uznání nedojde. Horší je opovrhování a povyšování se nad ostatní. Které opravdu není nutné. Ne každý má schopnosti na vystudování a proto si ještě nezaslouží opovržení. Každý je důležitý a má své místo.

      Je to prostě o nahraditelnosti. Zatímco např. lékař může pracovat jako řidič, v obchodě nebo u policie, tak obráceně už to nejde. Tím pádem je jejich prestiž a práce mnohem vyšší. Ale jak říkám, to neznamená že pekař co mi upeče chleba není důležitý.

      Teď jsou díky tomu co se děje v hledáčku zdravotníci, kteří nesou velké břemeno. Vzhledem k útokům které zažívají apod. je jejich podpora správná. Já tě chápu, ale takhle to rozebírat nejde, to bychom se nikdy nedobrali konce a stream by neměl žádný smysl.

      • Thyrmael

        Každý robí nejaké povolanie. Nemôžeme všetci robiť lekárov na intenzívke. Ten lekár tak isto vie len to svoje remeslo.

          • tuco

            hold* 

      • Thyrmael

        Áno, ďakujem za cennú a originálnu radu. Bola by ešte cennejšia, keby to nebolo mienené ako posmešný príspevok. Asi je jasné, že v porovnaní so mnou je popularita a verejná známosť Games oveľa väčšia a bude mať aj väčší dosah. Môžem si robiť akciu sám pre seba, ale veľký osoh to mať nebude. Pre osobný dobrý pocit to naozaj robiť nemusím.

        Mojím cieľom  v príspevku bolo upozorniť na to, že tu sú mnohé dôležité profesie, ktoré sa podielajú na zvladnutí ťažkej situácie.

        • No vidíš a sám jsi zapomněl mimo jiné na učitele, pohřebáky a samotné pacienty ;-) Dělám si srandu, ale faktem je, že těžko můžeš v takové situaci podpořit všechny najednou.

          Určitým způsobem to určitě odnášejí všichni, ale zdravotníci jsou na tom objektivně nejhůř. Když odečtu ty, co ordinovali jen přes telefon, tak jsou to lidé, kteří se k nakaženým dostávali nejblíž, pracovali přímo s jejich těly a tělesnými tekutinami (nejen na JIP, ale třeba i zubaři). Když to porovnáš s řidiči kamiónů, kteří se do kontaktu s ostatními dostanou jen na nakládce a vykládce, je to velký rozdíl a pro samotné řidiče to není až tak velký rozdíl oproti normálnímu stavu. Hůř jsou na tom třeba řidiči autobusů nebo prodavači, ale pořád se nemusejí dusit ve skafandrech a většina jejich klientů není silně infekčních a nesetkávají se s jejich smrtí denně jako zdravotníci v covidáriích.

          Tedy jsem pro, aby se pomohlo i ostatním, ale najednou to nejde a pokud si máš vybrat, tak si logicky vybereš ty, co to odnášejí nejvíc. Kdyby se na Games objevil charitativní stream na podporu prodavačů nebo lidí s postcovidovým syndromem, tak tu hned přistane příspěvek s kritikou, proč nepodpoří zdravotníky, hasiče, policisty, farmáře, zaměstnance strategických podniků, řidiče, učitele, pohřebáky... A bude vyznívat úplně stejně jako ten tvůj.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit