Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Díky povídání jsem dal druhou šancí prvnímu dílu Dark Souls, kde jsem minule skončil hned u prvního bonfiru po tutoriálu. No a pořád mám pocit, že dělám něco špatně, protože se opět nemůžu hnout z místa.

    Párkrát jsem šel nahoru po schodech za kostlivcema, než jsem pochopil, že tudy cesta zatím nevede. Zkusil jsem tedy i cestu do podzemí, kde jsou sice zombíci o dost slabší, po chvíli ale narazím na reapery (ghouly - duchy), kterým mečem nic neuberu a oni mě daj na dvě rány.

    Koukal jsem na youtube a ten člověk to vyřešil tak, že vlastně v obou lokacích moby ingoroval a zaběhl si jenom pro quest item, ale to doufám není správná cesta jak tu hru hrát.

    V čem tedy dělám chybu?
    • michelangelocz
      Prvni kroky bys mel smerovat po schodech nahoru do hradu (tam kde prvne spatris wyvernu) a pak dal.

      Do katakomb za hrbitovem vyraz az pozdeji. Pokud tam kostlivce nazabijes divine zbrani, tak je nekromanti zase ozivi – nastesti nekromanty staci zabit jednou a uz se neobjevi a s jejich smrti tudiz ustane i ozivovani kostlivcu – poznas to snadno, kdyz kostlivce zabijes a nedostanes duse, znamena to ze je pobliz nekromant, co ho zase ozivi.

      Duchy v zatopenem meste zranis pouze pokud jsi proklety, anebo kdyz pouzijes predmet kterej na urcitou dobu prokleje jen tvoje ruce – pred lavkou najdes nejaky ve vaze ;)
  • Nechápu, proč tam hodinu kydají, když by všechno podstatné stihli říct během 20 - 30 minut.
  • Luke
    To samé video s opraveným zvukem na začátku: https://www.youtube.com/watch?v=zV-MR4G7OK4
  • Kozy
    Mimochodem fajn osazenstvo, mohli by ještě někdy přijít.
  • Dobrej pokec, pro lidi, který hru neznají, tak si myslím, že je to výborná osvěta. Jinak ale nechápu, proč si tam zvou typera (ten úplně vlevo), kterej je teprve na začátku hry *1*
    • jen jsem vůbec netušil co to je za lidi, díky tomu jak na začátku nešel zvuk, ale zdáli se sympatičtí :)
  • chyba,ze to nevyslo na PS4... :)
  • tuhle sérii bych si opravdu TAK MOC rád zahrál.... bohužel konzoli nemám ani nechci, u dark souls jsem nezkous pc ovládání a bojím se, že u dvojky to bude podobný... proč je tam ten hloupej lock systém.. proč nemůžu běhat okolo nepřátel s tim, že prostě budu kroutit myší?
    no vyzkouším to, ale tohohle se bojím..
    • není problém, s gamepadem s xboxovým ovládáním není problém DS1 hrát na pc, sám jsem to hrál a ovládání je super, na klávesnici je ovšem dost mizerné.
    • možná, že bych i zkous lock, i když je to prostě nahovno.. ovládání ala risen 1, gothic3 (tím nemyslím obtížnost, nebo tak, ale prostě to volný máchání zbraní a volný rozhlížení myší) ...
      u dark souls bylo nezkousnutelný to, že udělali pc port a hra mi při ovládání klávesnicí a myší tvrdošíjně tvrdila, abych mačkal zelenj křížek a červený kolečko(jako kdyby bylo tak težký v TUTORIÁLU tu skriptovou texturu přepsat na zmáčkni whatever is binded) jinak nevim. asi mám prsty hbitější než lidi co píšou metodou kroužícího orla, ale podle mě se dá ovládání všeho optimalizovat na klávesnici a myš. a šup jedem, další mínuska.
    • Kozy
      Kašli na předsudky a kup si gamepad, já vzal xboxovej a nikdy jsem si neužil hraní na pc tak jako s nim.
    • Malleth
      Když se to zvládnou naučit ostatní, nevim proč by to nemělo jít tobě.
      • nejde o to, se to naučit. jde o to, že takhle mě to prostě nebaví ovládat. lock systém zjednodušuje ovládání, protože tam neni myš. ale s myší prostě není potřeba. navíc je to dementní, když se objeví více nepřátel najednou.
        • Malleth
          Pokud máš ale rotaci postavy locknutou na rotaci kamery, tak nemůžeš útočit do stran nebo za sebe. To je často potřeba. Ten manuální lock-on systém ti dává navybranou
    • Tak jestli jsem to dobře pochopil, tak jeden z hlavních důvodů, proč to ještě na PC nevyšlo, je právě odladit ovládání na klávesnici a myší aspoň tak, aby si u hraní člověk nezlomil ruku. Otázka zní, jak se to povede. Pro mě osobně je to taky zásadní, protože jsem s gamepadem naprosto neschopnej.
    • kup si za 200 obyč gamepad a máš po problémech s ovládáním :)
      • Jen to ne. To sem udelal a sel mi u jedny hry z deseti. K pc to chce xbox ovladac (bohuzel).
      • Kdyz si prectete to co psal znovu, tak nekterym z vas mozna dojde, ze mu vadi lock system. A toho se nezbavi ani kdyz si koupi gamepad. Ten tam proste je a bude, protoze je to puvodne vyvijena hra na konzole. Kdyby to na konzole vubec nebylo, tak by tam ten otravnej lock system nikdy nebyl. *3*
        • kennyB
          Ale byl, je totiž dost těžký zabíjet protivníky bez zaměření. Jsou totiž někdy dost mrštný *3*
          • pro konzolistu urcite ;]
            • kennyB
              Teď jsi mě tedy urazil *1* Argument jak stehno *1* A mimo to, schválně to zkus, budeš jen máchat do prázdna a věčně chcípat *3*
  • Keyz
    Dobrý výběr hostů. Dík.

    Jsem zvědav na PC verzi. Tohle je graficky vyloženě hnus. I když o to extra nejde, je to prostě součást hry a blbý stíny byly i ve starých hrách *7*

    Btw zajímavý, že protivník nemá problém s dlouhou zbraní sekat v tunelu skrz zdi a hráč ano.
    Viz 34:30
  • irdzi
    Jsem rád, že někdo konečně řekl jak to s DS2 je z pohledu hráče co hrál předchozí díly. Mám na to podobný názor s tím, že nesouhlasím s vyzvedáváním online - podle mě jak DemonsS tak první Darksouly jsou především singleplayer hry a když to člověk jede sám, tak si líp užije tu atmosféru ... takže jsem s mojí "hlavní" postavou vyblbnul cca 190 hodin a to skoro offline ... obtížnost je perfektně vybalancovaná. U DS2 mám pocit že se s tím onlinem i víc počítá a zatím mě to přijde míň vyvážený ... žádná extra provázanost s dalšími levely ... Všechny recenze mě přijdou že hodně nepovedených věcí ignorují.Prostě DarkSouls je pro mě stále vrchol série a jedna z nejlepších her ever ...
    • Online Dark Souls bylo právě to pravé ořechové...samozřejmě po určitém objemu odehraných hodin...ale nebyl lepší pocit než vědět, že mám skill, vím co kde je a jak která zbraň funguje...a teď jen doufat, že se my do hry nedostane invader, který je na podobné nebo lepší provni !!! To bylo to koření ..singleplayer už pak nepředstavoval žádnou výzvu..
      • Zřejmě je to věc názoru, já jsem hrál DS celou offline, asi 90 hodin, a líbilo se mi právě, že jsem tam všechno zabil sám, bez pomoci dalších hráčů. Podle mě je něco úplně jiného, zabít Havla sám, než s partou lidí... to skoro nemá cenu.
        • Havel není žádnej bossák, myslím, že snad ani nikoho nenapadlo si na něj přivolávat pomoc. Já jsem měl spíš vždycky problémy, když na mě naběhlo těch bossů víc naráz, například v Demon´s Souls Maneateři, na těch jsem se nejvíc zasekl.
        • Tak tak, já tedy také všechny díly Souls série hrál alespoň na první průchod hrou sólo, abych se ujistil že se ty bossy naučím a dokážu je zabít i sám. A až pak jsem začal vždy hrát MP. Maximálně třebas využiju MP k tomu, že si bosse párkrát dám jako white/gold fantom (pomůžu jinému hráči), okouknu jak je boss silnej a podle toho se rozhodnu jestli už mám na to jít ho sólo, nebo jestli se mám zatím podívat jinam :). Ale zásadně si chci napřed každého bosse odsólovat a pak teprve hraji víc multiplayer.
          • irdzi
            Já začal DarkSouls hrát online cca v NG++ kdy už jsem měl dojem, že samotnej skoro nic neobjevím a tak se hodily na zemi ruzný nápisy kde je invisivble wall a podobně. Můj zážitek je singlepayerovej a prostě procházet Tomb Of Giants a podobný lokace v noci hezky sám je prostě jinej zážitek než když kolem člověka všude svítí nápisy a ještě kolem něj běhají fantomové ... navíc invadery nemám rád - stačilo mi jich pár přidat když jsem se offline rozbratřil s Gravelordy a i bez toho jich tam bylo na mě akorát:) Já byl dycky Warior of Sunlight:)
            U dvojky navíc dělám chybu, že jedu online a tak hodně wallů,secretů prostě najdu kvůli nápisu ... celkově jsem zvědavej kolik toho míjím protože zatím mám pocit, že ani moc ne i díky tomu, že je všechno takový "jasnější" než u jedničky ...což může snižovat chuť hru jet tolikrát ...no uvidíme až se časem porovnám s wiki:)))Jeden průchod musím zkusit offline:)))
  • ringmancz
    začátek nemá zvuk

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit