Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hmm, tak dufam, ze ma nikto neukamenuje, ale trosku som bol z tejto hry sklamany...zabavila ma vyborne na 3-4 hodinky, ale prave tie nedostatky, ktore boli spomenute na konci recenzie, ma dost stvali. Vesmir je strasne repetitivny a v podstate sa tam nic moc okrem achievmentov a snahy vyrobit si najvacsiu konglomeraciu hviezd, nic neda robit. Akotoze sa vam moze vyvinut len jeden tip civilizacie ? Ziadna rola nahody v tomto, ziadna rozmanitost ? A divim sa, ze este nikto nespomenul strasne slabu uroven grafiky. Nejde mi o to, ze to je 2D, ale vramci stylu by sa dalo designovo vyhrat ovela viac. Pozadie vesmiru sa mi vobec nelubi a obrazky planet su tiez nic moc. Neberte si to zle, ja milujem indie hry a za posledny rok som hral 3 vyborne indie hry a len jeden vyborny AAAckovy titul, ostatne ma nezaujali, ale uz zacinate byt prilis nekriticky voci indie hram. 8/10 je prilis vela, idea skvela, spracovanie do istej miery tiez ale idea narazila na strop rozmanitosti predstavivosti autora hry a vizualna stranka by sa tiez dala rozhodne posunut dalej....v kazdom pripade som rad, ze tato hra existuje...GO INDIE GO !
  • 13_11
    Že tu ještě nikdo nevyzdvihl (až na recenzenta) soundtrack, který je opravdu báječný.
    • Black_Hand
      za me nic moc. nijak nezaujal. spis mirne otravny.
    • Hanzales
      já taky vyzdvihuji :) Hudba smack.
    • Ale je krátký, takže se mnohokrát za dobu hraní zopakuje a začne lézt na nervy.
  • Prosím nekamenujte mě, ale bezcílný poletování 2D vesmírem a nekonečný skrblení hmoty mi nepřipadá jako moc dobrej nápad na hru a po vyzkoušení dema se mi to jen potvrdilo. NUDA! To už mi z tohoto typu her přijde zajímavější Osmos. Tak vysoký hodnocení opravdu nechápu. Hodnotit radši nebudu; podle mě je tohle hra určená opravdu jen pro velmi úzkou skupinu hráčů.
    Za stejnou částku se dají na Steamu pořídit daleko zajímavější indie hry.
    • smejki
      zkusil jsem demo. musím říct, že být to komplexnější, koupil bych si to. takhle mi to zatím připadá jako skvělý nápad v zárodečném stádiu realizace. Dnes jsem si pořídil Defense Grid a podle mě je to mnohem lepší indie, i když značně neobjevné.
      EDIT - WTF? úprava postu vytvořila nový? O_o
      • Jasne Defense Grid je jen vypilovana Tower Defense... tzn jen remeslne dobre zpracovane neco ceho je ns trhu stovky jinych kusu... Tahle ptakovina je ale celkem unikatni... trosku mi to pripomina zakladni fazi ve Spore...
    • smejki
      zkusil jsem demo. musím říct, že být to komplexnější, koupil bych si to. takhle mi to zatím připadá jako skvělý nápad v zárodečném stádiu realizace.
    • posila
      Mam odehrano asi 5 hodin a bohuzel musim souhlasit. Prvni cyklus od asteroidu po cernou diru to byla zabava. V dalsich cyklech jsem delal mise. Udelal jsem skoro vsechny ukoly jako asteroid a par ukolu jako planeta a hvezda. A prave ty ukoly uz me moc nebavi. Zkousel jsem vytvorit mnohohvezdnou soustavu, ale jen co jsem se dostal po docela dlouhe dobe k trojhvezde, potkal jsem cernou diru, ktera mi skoro celou soustavu vcucla a unikl jsem jen s jednou hvezdou a par planetami. Pak jsem udelal kamikadze na cernou diru, dofaje, ze se respawnu zase jako trojhvezda. Bohuzel se tak nestalo a to me docela demotivovalo v dalsim hrani :(. Co se tyce hodnoceni ... proc ne, jsou to autorovy dojmy ze hry.
      • Tak nevim jak jsi hral, ja dal desetihvezdi pomerne bez problemu, a prave az s takhle mohutnym souhvezdim jsem se poustel do skvelych souboju. Jinak souhvezdi lze ulozit a kdykoli, treba i po splneni ukolu, kdy o vse prijdete, si ho nacist. Splneny ukol pritom zustane stale splneny, nenacitate si moment hry ale souhvezdi.
        • Black_Hand
          jo a ja mam ted 14, a z toho 11 neutronovych. to nejde skoro hrat :). malo odzoomovany a pripadam si jako cerna dira. vsechno lita ke me, i cely soustavy.
        • posila
          Jo o ukladani soustav vim, ale tu trojhvezdu jsem si bohuzel neulozil :(. No, daji se k vicehvezdnym soustavam pripojovat existujici hvezdy? Hral jsem to tak, ze jsem planety v systemu krmil asteroidy dokud se z nich nestala dalsi hvezdy. To je pekne na dlouho, protoze pri hledani poli asteroidu narazim na nepratelske emzaky, kteri mi planety oslabi, nebo se stanu nechtenym ucastnikem nejake kolize...

          Treba ukoly "znic celou cizi slunecni soustavu" jsem delal tak, ze jsem tu soustavu svou gravitaci roztahl nejakym smerem a cekal az se srazi s nejakou jinou soustavou, ktera bude zrovna nahodou v ceste ... to bylo taky zdlouhave, ale bavilo me to :D
          • posila
            Zjistil jsem, ze nastavovani "fyzikalnich" vlastnosti nezablokuje mise. Vypl jsem gravitaci, poskozeni pri kolizich a nastavil si 4nasobnou maximalni rychlost. Potom uz nebyl problem behem nekolika hodin vytvorit soustavu 30 velkych hvezd. S tou byla zase zabava plnit ukoly :D
            • posila
              @Martin: V menu ve Physics Options. Jednotlive moznosti se odemykaji podle poctu splnenych misi.
            • Black_Hand
              mise se nezablokuji, ale nebudou pak zeleny (dle infa pod nima, jeste jsem to nezkousel). ja si dal snizenou gravitaci az po dokonceni hry. s >10 neutronkama je to peklo.
            • A kde se vypina gravitace a poškození kolizí??
  • Paradní napad jen doba hraní u mne nepřesahla hodinu. Pokud by to nebylo ve slevě je to až příliš drahé. Jinak hezké pojednaní o tom jak se tvoří planety. U sluncí je to ale jinak.
    • Pokud jsi hral jen hodinu tak to jsi vubec nesahl na ukoly. Hra se da rychle probehnout, pokud si budete myslet, ze cilem je projit jen faze vyvoje planet a hvezd.
      • Ano to máš pravdu ukolu jsem plnil málo. Ale ono jsou tam snad jen 4 typy ne? Moc mě ty ukoly nebavili.
        • jsou to 4 typy ukolu pro kazdou ze tri fazi vyvoje, takze jsou to ukoly dost rozdilne.
          • Aha diky. Já plnil ukoly až jako hvězda.
  • Nesnáším indie hry, většinou, a tato se tomu blíží, jsou to hříčky, kterých najdete na různých free serverech spousty, blbosti na 10 minut. 8/10 je výsměch. Nehledě na to, že mi to otravuje na serveru, který by se měl zabývat hlavně pořádnými velkými hrami.
    • Zvláštní, některé AAA hry nemají ani na ty indie. Takový Osmos, World of Goo nebo Machinarium mě zabavily mnohem více než třeba takový Duke Nukem Forever (nebudu mluvit o starém Dukovi, protože ten byl dobrej.)
    • Je mi moc lito ze nesnasis indie hry. Vsadim se ze okolo najdes moc moc moc clanku ktere s indie hrami nemaji nic spolecneho. Vyuzij jich a nech nas ostatni si o indie hrach cist i nadale, delame to radi a radi je i hrajeme.
    • V tom případě máš smůlu, hra se lidem líbí a nevidím důvod o ní nepsat. A server by se měl zabývat takovejma hrama, který se lidem líbí - stejně jako ostatní jsem si hru koupil, na rozdíl od nějaké AAA hry co bych hrál stejnou dobu a stála by několikrát víc a to ještě nevím, jestli by mě bavila.

      Mě se taky nelíbí třeba WoWko, je to blost na několik stovek hodin - tak prostě ten článek přeskočím. Není nic jednosuššího.
      • Jj. Jediný co si myslím je, že u těchto hříček, který nejsou hlavní náplní serveru, by se nemělo používat číselný hodnocení (ať si každej udělá představu z textu). Protože plně chápu, že když tato hra je hodnocena stejně, jako spousta AAA titulů, které jí překonávají o míle v každém směru - tak to může dost lidí dráždit. Přecejen jejjí celkové kvality hodnotit stejně jako Crysis 2, AC: Brotherood a dokonce lépe než Mafii 2... to je přinejmenším podivné.
        • Ale ty nemozes porovnavat hodnotenia Crysisu a Indie hier .. ved to spada do uplne inej kategorie.
          • Můžeš je porovnávat z hlediska zábavy. A to recenze dělají, ne? To by měla jako hra dostat 4 body, protože nemá dokonalou 3D grafiku nebo miliardu polygonů? Jsi docela vedle.
            • no ved o tom hovorim.. to ty si ma asi zle pochopil :D
        • 13_11
          A v čem to je podivné? V osmičkovém hodnocení stojí jasně: "Do této kategorie patří po všech směrech kvalitní tituly, které nemají ambice posouvat hranice možného a nepřináší žádná překvapení. Jsou však řemeslně skvěle zpracované, neobsahují žádné zásadní chyby a skvěle pobaví." - jak tohle může kohokoli dráždit?
    • Hanzales
      No třeba já už mám nahráno 10 hodin a pořád nemám dost. Asi záleží, jak se to hraje :)
      To spíše u velkých her se mi stává, že si po 3 hodkách musím dát pauzu (pokut to není třeba Mass Effect 2 hraný poprvé). Ale tohle, leč se to zdá stereotypní, naopak nabízí docela výzvu. Každého může nadchnout něco jiného. Mně tahle hříčka baví celkem dost a 8/10 bych ji dal v poměru cena/zábava určitě taky. Taky si říkám, že by to vůbec nebylo marné "online" :)
    • 13_11
      A abychom to vyvážili, tak mě zase otravuje, že leckteří čtenáři se v souvislosti s moderním videoherním webzinem drží zuby nehty zpátečnických názorů - navíc když sami dobře ví, že pořádnou hru nedělá její velikost, ale její kvalita. Zkuste si Solar 2 zahrát a zjistíte, že spousty takových se na internetu fakt neválí. A pak... co brání soužití "AAA" a "indie" her v internetovém plátku? Málo místa? Dochází inkoust?
  • Hra je to příjemná, ale velmi rychle se omrzí páč je to steretipní. Na zabití hodinky fajn. Ale dál už pak nezabaví. Podle mě to chtěl ještě něčím oživit a natáhnout. Hlavně v pozdějších částech tomu schází pocit epična a vůbec je to nejnudnější část téměř bez cíle. Je to jako by někdo vydal Katamari Damacy a nechal hráče nabalit jen 5cm až 50m. Prostě tomu schází ten finish.
  • Jen trochu fyziky, ve vesmíru nejsou žádné meteority, ale meteoroidy. Meteorit se z nich stane až po dopadu. Jinak hra vypadá zajímavě.
    • To není fyzikální problém ale jazykovej. Fyzikální problém je třeba to že v tý hře jsou malé hvězdy modré a ne červené.
  • ucho
    demo jsem zkusil, jako hříčka zajímavé, ale nevím no, nějak zvlášť mě to nechytlo.
  • omg looool to co je za kravynu rofl a ta grafyka lmao dawam tomu 0/10 *6*
    • To je pro mě vážně důležitá informace, kolik tomu dáváš bodů ty.
    • Bože, takový děti jako jsi ty miluju. Když už kritizuješ, nauč se česky!
    • slabé, slabé, aspoň se trochu snažte, když chcete trolit. *6*
    • nuda
  • diky za recenzi , perfektni hra ! :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit