Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No tak zůstanete u PS4 no...A my si budeme pětku vesele užívat

  • dworkin

    Až bude zase dostupná, už na ni lidi nebudou mít. Donedávna jsme sice měli pandemii, ale jinak jsme se měli docela dobře. Teď toho nebude dostupnýho mnohem víc, než jen grafiky a PS5, a co dostupný bude, bude drahý.

    Leckdo konečně vyčistí backlog, protože kupovat nové hry bude moc velkej luxus.

    • Spíš se bojím, že nás čeká období, kdy na to lidi budou mít, jen to nebudou mít kde koupit. A ono tyhle problémy se netýkají jen spotřebitelského zboží. Ale třeba i komponent ze kterých se výrání/opravují výrobní stroje a linky. Takže další dominový efekt.

      Aktuální situace ti tak nějak připomíná hru Surviving Mars (a nebo jinou strategii), když se vám začne hroutit celýl řetězec. Nemáte surovinu na údržbu solárních panelů. Takže vám přestane fungovat těžba těch surovin a celé se to pomalu zhroutí. A ono v reálu jsme krom šíleného omezení výroby omezili provoz přístavů v číně (kde se vyrábí skoro všechno) Takže většina kontejnerů se válí v přístavech nebo na lodích, které čekají týdny ve frona na vylodění. Když ty kontejnery nejsou, zpomalí to nakládaní zboží na pevnině. Což je mimojiné materiál, který se používá v elektrárnách. Takže ty jsou v háji. Něktré oblasi v číně aktuálně musí dávkovat enerigii (jsou místa kde jde proud třeba tři dny v týdnu, nebo kde mají podniky povinnost za každý den proozu na jeden den zavřít). Ale díky tomu že jsme předzásobení, že námořní orpava trvá i přes měsíc jsme tu vysmátí, protože ono to nemá dopad hned (přestave vyrábet fabrika v číně, nezmizí zboží do hodiny v obchodech) ale má to tu dopad s velkým zpožděním. Ale bohužel se stejně velkým zpožděním bude návrat k normálu.

      Jak jsem psal. Člověk co kupuje ledničku jednou az sedm let, noťas za čtyři roky apod si toho nevšímá. Ale v práci nakupuju elekto vybaveníí denně. A odpověď "další kusy se naskladní za půl roku a nemůžeme slíbit že na vás zbude" slyším čím dál častěji. U něčeho už jsem dostal termín 2023.

      • dworkin

        Já právě myslím, že to období, kdy na to lidi budou mít, ale nebudou to mít kde koupit, už pomalu končí.

        Taky si myslím, že naprostá většina lidí zatím není schopná pochopit, jak špatný následující roky budou. Blahobyt skončil. 

        • Gulivera84

          Treba se naucime lepe s elektronikou zachazet, delat ji nejak modularne, servisovat a pouzivat starsi dily, tak aby splnila ucel.....jen tak nahlas premyslim...., vetsinou byva neco spatnyho, knecemu dobry.....

    • LessPh

      Se vsim souhlasim, zacina opravdova krize a utahovani opasku..

      • Co ty Myšpulíne..lítáš ještě? :D

        • LessPh

          Mam v planu na zimu znovu zacit... ale jako 4 - 5 mesicu jsem nelital, tak jsem na to zvedavej jaky bude moje frazeo :D

          • Frazeo - to je jako jízda na kole..nezapomíná se :D 

  • Nejsou to jen herní společnosti. S tím teď bohužel zápasí všichni. Jen u next gen konzolí se to projevilo nejvíc a nejdřív, protože jde o zboží kterým nejsou obchodníci předzásobení s předcovidové doby (tak jako například ledničkama, kterých se v každým elektru válely desítky a chvíli trvá, než se to vykoupí). Toho zboží které do obchodů přitéká pomaleji (nebo skoro vůbec) než kolik se ho kupuje je víc a víc. On si to člověk co pořizuje něco domů jednou do roka moc nevšímá. Ale když nakupuji vybavení do práce už není výjimkou že mi dodavatelé dávají termíny dodání přes půl roku na věci co dřív šly do druhého dne. Každej ať si to přebere a naloží s tím jak chce.

    • dworkin

      "a ke zprávě o stavu české ekonomiky máme jen dvě poznámky - zu Grund jsou dvě slova a v pr*deli se píše měkké i."

  • MalyZeli

    V pohode, kitkat rozdava PS5ky za cokoladu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit