Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • výborně
  • U některých her se z "free2play" stává spíš "free2pay". Jinak fajn počtení.
  • podle me kral F2P je jednoznace POE a GW2, ikdyz GW2 nejsou uplne zadarmo, ale v obou hrach se plati jenom za vizualni orgie, jinak je cela hra se vsim vsudy pristupna vsem
  • Momentálně jsem propadl war Thunder a jsem spokojenej. Free to play model je zde podle mě dobře vybalancovaný. Kdo nechce platit, počká si déle na odemčení letadel, vylepšení vybavení, zbraní či posádky, místa v hangáru a kamufláží, ale i tak může v bitvách uspět a dobře se pobavit. Osobně plánuji autory podpořit a nakoupit nějaké golden eagles. Ani mi nejde o to mít něco rychleji odemčeného, člověk se pak víc raduje a těší se z toho, že se mu po delší době podařilo odemknout nové letadlo, ale War thunder se fakt povedl a autoři zaslouží podpořit.
  • Ono není F2P jako F2P je třeba dělat rozdíly u her samotných, např. F2P u her jako Lotro nebo Tera či Wot je model svým způsobem parádní, hru si můžete užít celou bez placení i když většinou na úkor vašeho času atd.

    Pak zde máme F2P pokusy u her jako SWTOR, kde se bez placení můžete maximálně pohybovat na fleetu a čučet na ostatní jak hru hrají, ach ano zadarmo si zde můžete zahrát kampaň, na to bych úplně zapomněl, takže v MMO hře si zadarmo zahrajete singl kampaň, ale nějaký "end game" od této pseudo hry nečekejte, pokud si samozřejmě nepřiplatíte.

    A jako poslední skupina F2P modelu jsou nehorázné zvěrstva typu mobilní DK, který v herním modelu představuje něco jako pootevření Pandořiny skříňky hnus.
    • Teru jsem nikdy nezkousel, ale to Lotro fakt vynech. Uzijes si tam maximalne mlaceni mobu, bo cca od 25 lvlu nemas zadne questy. Kdyby se tam dalo grindovat jak v L2 tak drzim hubu, ale to tam fakt nejde. Neverim, ze by to nekdo vydrzel bez nejakeho nakupu. Jedno z nejhorsich f2p co znam u jedne z nejlepsich mmo co jsem hral a to je velka skoda.
      • No já Lotro hrál jen něco do 20lvl nějak mě to nechytlo, nicméně mi nepřišlo, že to později bude taková grindovačka a to jako když si zaplatíš, tak dostaneš Questy navíc ?

        Tera je v pohodě, tam jsem si doexpil postavu na 60 lvl anichž bych musel do hry cokoli investovat, hra je bez platby víceméně omezena na max 2 postavy na serveru, nemožnost obchodování v aukci, různé itemy a změna vzhledu samo také možnost si dokoupit rychlejší expení, ale to mi přijde jako naprostá zbytečnost, jelikož všude je Q plno atd ... Nicméně hrál jsme na gameforge servrech a GF sám o sobě jsou také pěkní neřádí a nechají si všechno ostatní tučně zaplatit, stačí kouknout na jejich ceny v terashopu, enmmase je v tomhle směru přeci jen o něco málo lepší.
        • No je to o tom, ze sice muzes do vyssich lokaci, ale npc ti tam jaksi nezadavaji questy do te doby, dokud si za turbine pointy nekoupis quest pack. Pointy sice nasyslis i zadara, ale na ten q pack by sis fakt vytrpel. A myslim, ze ku*vit si zazitek z krasneho sveta frustraci z neustale potreby grindu neni ta nejlepsi cesta k zabave.
        • Hrával som f2p Rift a musím povedať, že má tiež dobrý model. Ale očakávať u takýchto veľkých f2p mmorpg tento model tak, že tí čo si platia maximálne budú mať iné skiny či mountov je trochu naivné. Veci ako viac slotov v banke či inventári mi nevadí. V Rifte napríklad nemôžte predávať v aukcii, ale stačí zaplatiť 5 euro či dolárov a už môžte. Ten jednorázový poplatok si myslím, že nie tak veľa. A áno nový Dungeon Keeper má slušne povedané otrasný model f2p. Ale ľudia sú hlúpi a určite za to mnohí platia, čo už. *9*
  • Jsem v šoku, čekal jsem jako obyčejně pod články o F2P pořádný shitstorm, a přitom je tu dnes spousty zajímavých názorů.
    Snad jen dodat, že vše má své klady i zápory, ale velké pozitivum na které se u F2P zapomíná je průběžné, ale nenucené financování vývojářů které je tlačí se o hru neustále starat. Několik patchů za měsíc do hry, která už běží několik let je prostě něco, o čem se hráčům multiplayerů a online her před lety mohlo jenom zdát.
  • Tak ako v ostatných veciach a v f2p sú naozaj kvalitné hry s dobrým modelom a samozrejme aj s otrasným modelom. Ale sťažovať sa celkovo na f2p model, v tom nevidím zmysel. A človek sa môže pomýliť a kúpi si hru a neskôr môže zistiť, že to nie je úplne ono. F2p si človek môže vyskúšať zadarmo a keď mu to nesadne hra či model f2p tak to proste nehrá. Keď mu sadne, hrá a keď chce si priplatí.
  • LoL, LOTRO, Planetside 2 = příklady více či méně dobrých F2P. *3* Znalci by jistě dodali další.

    Jinak řečeno, F2P můžou být dobré, ale můžou být i totální fail.

    Nový mobilní Dungeon Keeper byl zločinem proti lidskosti...
  • victor
    World of tanks a War Thunder .... a placené offline simulátory to v druhém případě mají těžké .
    Proti hrám "zdarma" a bez masové podpory hráčů to mohou rovnou sunout do supermarketů :/
  • Jack1947
    F2P? = Money laundry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit