Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vzhledem k nedostupnosti (fyzické o cenové) moderních GPU jsem si na hraní pořídil XSX. A v PC mi v létě odešla stará grafika AMD 7870, tak jsem sehnal Asus RTX 1050ti za 5k a ktomu ještě sluchátka za litr zdarma :D

  • Jack1947

    No čekal jsem že to bude lepší ale chipy to vyrovnali, já to máám na úplnej upgrade skoro. Takže by se mi šiknul taky možná prebuilt. Ona i ta 3070 s 750w zdrojem je málo když si vezu že potřebuji výkonější procík. To jsem sem bláhově myslel že upgrade bude až 24 ( vyjma grafiky  a cpu)

    No a vida zasr kovid....😬

    I když co jsem zběžně na redditu nvidia jsou tam i tací s 750 a méně... to asi nebudou hrát hry stejně no jo a málem bych zapoměl že jim skončila podpora X.X.

     fakt pošahaná doba. I kdyby cnb měla tu moc zasáhnout bylo by to jedno ale já potřebuji upgrade už jako sůl ( ještě monitor ale tady spíše budu šetřit koupím Gsync - nebo 144hz ( ten skok na 165 kterej je téměř zbytečnej u 32,5 nebo 33,5" je fakt drsnej 😮)

    Ne to fakt nejde nedokázal bych se smířit s tím že bych si nezahrál odložené nové hry zdá se že rok 22 oproti 20-21 bude celkem masakrální 😎😋

  • gio1

    Taky jsem to vyřešil laptopem Legion s Ryzenem 7 5800h a rtx 3060. Stál nějakých 33 tis. Takže pohoda. Zkrouhl jsem frekvenci displeje ze 165 hz na 60hz. Tím pádem procesor ani grafika nejede na plnej ceres a větráky tak nefuci. A hrát v 60 fps je pro mne plně dostačující. A například nová Forza na kombinaci nastavení ultra a high jede bez zaskobrnuti. Ty dva roky ten laptop vydrží, pak se bud situace s grafikama uklidní nebo vemu nástupce Legionu s rtx 4060😀

    • Derp_1337

      Jestli si máš koupit laptop za 33k s okrouhanou verzí 3060, tak to si klidně už můžeš koupit hotovou sestavu s plnohodnotnou 3080 za 42k. Aspoň tak jsem to kupoval já.

      Pokud nepotřebuješ notebook k práci, tak ty ceny desktopu jsou vždycky příjemnější.

      • Jack1947

        3080 prebuilt  za 42k ? tak to by mě zajímalo kde 😮🤔 páč běžně je 3070 45k. Což je dost rozdíl... nejvíc mě dostávaj ty předraýené vyminerované sestavy za 160k + jakej id1ot to koupí 🥱😃😅

        • Derp_1337

          Současný ceny a jejich vývoj nesleduju. Předpokládám, že ta sestava s rtx3080 teď bude asi dražší...

          • Jack1947

            Navíc nesehnatelná... docela dobré že k 3070 rtx dělaj bundl se zdrojem... jenže já mám už zdevastovanou skřín kterou mám z roku 2006!

            Takže me by se hodila obroda, suma sumárům.

      • gio1

        Určitě. Taky řešení. Pro mne je přenositelnost bonus, když mam v práci volnou chvíli, můžu si něco zahrat🙂.  Kvuli stolnímu pc bych musel preskladat obývák, koupit stůl, židli a monitor. To už by celý hodně přesáhlo tech 33 za laptop s kterým si sednu někam do kouta🙂

        • Derp_1337

          Tak jasně, v obýváků většinou není místo pro PC. Stůl na PC mám v ložnici kousek od postele. Je to asi nejschůdnější řešení.

          • Jack1947

            Nj, ještě dříve byly multimediální pc takzvamná HTPC a měli solidní... teda na filma hlavně výkon 😊👍 hry by tam taky nějaký v rozumném nastavení jesli... to bylo ale dávno před podobanou dobou kolvidovou-.-

        • Jack1947

          Takže nouzovka vzhledem k okolnostem😬

  • nastesti nemusim resit, hraji jen v 1080p a 2060super s 8gb s rezervou postacuje

    • Derp_1337

      Tak ne všichni mají tu možnost počkat. Já se třeba v roce 2019 a 2020 rozhodl počkat s upgradem PC a řekl jsem si, že si koupím až generaci RTX 30** . No a všichni víme, jak to dopadlo. Obrovská chyba. 😂

      Nakonec jsem si koupil prebuild sestavu. Byla sica předražená, ale pořád asi tak o 40-60% levnější než kdybych si to sestavoval sám se současnými cenami.

    • Presne... v dnesni dobe clovek muze v klidu hrat na starem PC, kde 2060s je naprosto dostacujici a budoucnost se netvari nijak prelomove. Na jednu stranu za soucasneho stavu je to dobre, na druhou stranu je to smutne.

      • Jack1947

        Nebo taky na 770gtx... já bych si s tou hotovou sestavou spíše pomohl... i když nevím jestli bych nekupoval jinej disk nestojím aby rvali... Win11 fuj.

    • unicz

      Jak jsi přišel na tu rezervu? Např.  uFH5 stahují detaily a není to kvůli výkonu ( AMD FX5700XT) 🙂 A není to první hra, která říká "bacha na VAM".

      • risa1141

        Nemyslím si úplně, že 8GB VRAM je problém. U tvé zmiňované Forzy Horizon 5 mam s RTX 3070, která má také 8GB VRAM na extreme settings v QHD rozlišení kolem 95-100 fps. Ano hra využívá kolem 7,5 GB VRAM, ale rozhodně nepotřebuji ubírat detaily a myslím že 100 fps je naprosto dostačujících. ;) Prozatím se žádnou hrou v QHD rozlišení jsem problém neměl.

        • unicz

          Je tedy pravda, že já tedy hraji také 1440p, ale ultrawide a ještě zvětšuju FOV.

        • unicz

          Jedna věc je, co si myslíš, druhá, co říkají hry 🙂

  • Sním svoje boty jestli někdy uvidíme v prodeji 3060Ti za 11500. I kdyby se krypto propadlo tak jako v letech 2018-2019, tak stejně nevěřím, že by se 3060Ti někdy ještě podívala pod 15tis(jako nová v obchodě, nemyslím po letech někde v bazaru) vzhledem k té strašlivě neuspokojené poptávce, která je natažená jako guma, a která v příštích dvou letech bude i ceny těsně nad 15tis brát jako výhodné.

  • 0011

    Nevěřil jsem že tohle někdy napíšu, ale v současné situaci jedině prebuild, pokud nechcete mít pocit, že jste to sice přeplatili, ale postavili vlastní silou, ale k tomu stačí ten prebuild a nainstalovat si pc building simulator 😀

  • Enclaw

    Ještě mi v průvodnci chybí další možná varianta. Pořídit si NTB s nějakou schopnější grafikou... Výhoda je, že samotný NTB budete moc použít i na cestách, při studiu, práci, atd. Sám jsem to tak vyřešil. Letos jsem pořídil si PS5 + Xbox series X. A na nějaké ty strategie případně FPS či RPG (prostě hry co jsou lepší na klávesnici a myši) si odehraji na ntb na kterém mám mobilní RTX 3060 + externím monitoru a klávesnici... poměr cena výkon je dnes bohužel už lepší u herních NTB jak u sestav s herní grafikou...

    • Jack1947

      Hmm na cestách ale jen s nabiječkou jinak bez škrtance notubu ani zadarmiko za mě😉😐

    • MalyZeli

      Jako urcite, pokud staci full hd nebo max 1440p, tak notas s RTX 3060 se da poridit za 30k, a krasne si na tom da zahrat. Tam jde hlavne o kraval, ale pokud mate sluchatka, coz je asi nejrozumnejsi, je to jedno, a pak akorat teploty, ktere sou samozrejme mnohem vyssi a NTB musi snizit vykon po chvilce hrani, ale urcite dobra volba pokud chcete novy HW a desktopove grafiky sou mimo dosah. Ja mel letos stesti i s PS5 i s 3080, ale to co dokaze xbox nebo ps5 za ty penize nema konkurenci, takze pokud cloveku nevadi nizsi detaily a framerate, za 13k nemate sanci sestavit PC s podobnym vykonem.

      • Jack1947

        To si pc hráč nebo ne ? PS5 ani X S které mělo být ještě krapet silnější se na žádnou 3070+ ti nechytá a ted v q1 22 bude nová verze takže na tu už vůbec!

      • unicz

        No za mě tedy JUDr u laptopu o přenositelnost🙂 To kilo-kilo a půl je tak limit mě ochoty 3 se s tím tahat.

        • Jack1947

          Jo a váha další mínus prostě "herní ntbk- je stále mýtus 😈👺👹👻

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit