Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mam par let dualboot win7/10 (kazdej na svym ssd),

    desitky jsem nahodil jen kvuli par hram co je kdysi jiz vyzadovaly.

    tak to holt, vcetne sejvu presunu do desitek a bude, no...

  • sugyn

    Lpeni na starym systemu ja uprimne nechapu. Zrovna tenhle tyden jsem to resil v praci ze chci upgrade neceho co bylo aktualni v roce 2008 a od te doby se na to nesahlo. Neveril jsem kolik lidi se ihned zvedlo ze zidle, ze se im  sahne na neco obstarozniho.

    • Tam jde spis o to ze jsou starsi hry co ti na novych systemech nepobezi vubec nebo problematicky. Takhle si je uz nezahrajes vubec coz je hodne na p**u

      Ja mam treba stare PC ve skrini a obcas je vyndam a zahraju si treba neco z obdobi xp nebo w98, kdy jeste vse bylo hezky na cd/dvd

      Tohle neudelas za 10 let z win 7 pokud mas svoji nostalgickou srdcovku na steamu

      Hodne jsem kdysi doufal v steam OS …

      • SteamOS sice zrušili, ale možnost provozovat Steam na Linuxu od té doby výrazně pokročila. Podpora na obecném Linuxu je podle mého užitečnější než vlastní OS. Spolu s možností emulace pomocí Protonu je to krásně použitelné na nové i starší hry.

        Bohužel hry z období Win95 až XP byly hodně specifické hlavně kvůli prapodivným ovladačům na prapodivné grafické karty. Tam to může být problém. Z Win7 už těch specialit nebude tolik.

      • sugyn

        Na tyhle veci funguje Hyper-V nebo Vmware. Jednoduchy na instalaci, virtualka nabehne behem nekolika minut a muzu tam mit jakykoliv system co chci. Pravda DOS jsem na tom nezkousel ale treba win 98 bezi v klidu.

        • Virtualizace je super. Ale když na tom pak nerozjedeš Steam, tak nemáš, odkud by sis požadovanou hru stáhl a přes co bys ji spustil. Musel bys mít fyzické médium nebo image bez autentizace přes Steam. A nebo pirátskou kopii, kterou bych v případě, že mám hru někde koupenou, na virtuálce klidně použil. Jen to není tak pohodlné jako kliknout na stažení hry ze Steamu.

          Na DOSové věci většinou stačí DOS Box, nemusíš se patlat s kompletní virtuálkou.

          • sugyn

            To ze to neni tak pohodlne jako ze steamu o tom zadna nicmene there is the way.

    • Derp_1337

      Jo, to je jenom prvotní reakce. Lidi jsou zvyklí na svou komfortní zónu a nechcou se učit.

      Ale většinou pak nakonec uznají, že změna byla k lepšímu.

  • MalyZeli

    Sem to čekal mnohem dřív. Že to vydrželo tak dlouho je celkem překvapující.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit