Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Pro nekoho muze byt plus, pro nekoho mozna minus, ja o tom zas tak moc nepremyslel... *7*
  • Tak to se mi hodí.. Mám jednu hru na jiném ůčtu konečně ji budu moc plácnout na k sobě..
    • Ted me napada ... jak ochcat to omezeni.
      1) udelas si acc per hra (to samo lze do budoucna)
      2) vsechny ty acc si nasdilis na nejakej svuj default
      3) vsechny ty acc nasdilis kamosovi
      => bude se to chovat presne jak je treba.

      a) hru lze kdykoli prodat (predani acc)
      b) pokud kamos hraje, muze hrat, dokud ty nebudes hrat totez (likvidace omezeni na celou knihovnu)
      c) uctu muzes mit kolik chces, omezeni na 10 se tyka vzdy kazdeho zvlast => defakto muzes svoje gamesky pucovat klidne stovkam lidi (kazdou 10ti jinym).
      d) nebudes must postupovat vopruz pri prehlasovani se na jinej acc. => jen samy vyhody.
      • Jason_dinAlt
        Toto ale bylo možné dělat i teď.
        Akorát se na steam musíš zalogovat pokaždé jiným účtem.
        Na pamatování si hesel existují prográmky.
        • Jiste, sak sem psal, ze znam lidi kteri to tak delaji - co hra, to acc. Akorat s tou novou fci, se nemusis prehlasovat, abys hral, a navic to pujcovani bude fungovat tak, jak se ocekava. Kdyz nekomu pucis placku s hrou, tak taky muzes hrat jinou hru ... ze.
      • steam poskytne uzivatelum novou funkci a typicky cech uz v bodech premysli, jak to zneuzit

        je mi z tebe na zvraceni
        • Me je nabliti z idiotu jako ses ty. Neco si koupim, nevim proc bych to nemoh prodat. Podobni idioti jako ty oslavujou vsemozny DRM, protoze co na tom, ze to pulce lidi nejde ... ze, hlavne ze zaplatili.
        • Jason_dinAlt
          A v čem přesně vidíš to "zneuzit"? Já bych spíš použil slovo "využít" nebo "použít".
          Jediný problém by snad mohl být v tom, zda jeden člověk může být "majitelem" více steam účtů.

          Jestli se ti z tohoto chce zvracet, tak si nedovedu představit, co s tebou udělá třeba sledování televizního zpravodajství ;p) To aby jeden měl telku na toaletě nebo místo koberců igelit aby se to líp uklízelo ;p)
      • "udelas si acc per hra (to samo lze do budoucna) " - to bude asi hlavní problém proč se to neujme.
  • Takže zase nic pro mě. *11*
    • forever alone to ma tazke, nema s kym zdielat :P :D
      • *9*
        • Spíš nemám tak dobrý internet abych si mohl stahovat hry na steamu jen na vyzkoušení. Je tu ještě samozřejmě možnost půjčit si třeba CD hru, která podporuje steam ale kdo si dneska CDčka kupuje, možná jen já a forever alone jsem jak prase!!! *12*
          • Walldstein
            Já mám taky raději krabičku s plackou než jen papírek s kódem (to v tom lepším případě), nebo nedej bože dokonce i bez toho kódu jen tak virtuálně odeslat pravé penízky a nemít v poličce nic na co by se mohl chytat prach.. *1*
            • Potiz je v tom, ze tu placku si dneska v 90% pripadu muzes leda tak nalozit z voctem ... protoze bez netu a prihlasovani se k ruznych zhuverilostem si stejne nezahrajes. A zapar let, az provozovatel zrusi srv, tak si muzes placku vetknout ... a nebo si poridit crack.
  • Tak ako neviem co niektory cakate od Steamu ktory je primarne na predaj digitalnych verzii hier. To ste cakali, ze vam steam dovoli sharovat kazdu hru ktoru ste dohrali s celym svetom? To by sli proti sebe nie?
    Mne sa hoc aj tato moznost paci. Stale lepsie ako ziaden sharing. Par kamaratov si tam dam a ked si chce nech si hra. Predsa nesedime za PC cely den. Ja casto pracujem na PCcku alebo pozeram film a za pocas tych hodin si druhy clovek moze kludne hrat cokolvek. Popripade mi kamarat povie, ze nech mu pozvolim vyskusat si hru lebo, ze nie je si isty ci mu pojde alebo ci sa mu bude pacit.
    Alebo ked clovek je mimo domu na par dni tak druhy si moze veselo hrat. A tak dalej.
    Je fakt, ze to nie je idealne ale Microsoft by to spravil este horsie. Lenze tam do detajlov nechceli zachadzat takze nevieme presne ako by to bolo.
    Tiez tento krok moze navnadit a donutit "konkurencne"(aj ked konkurencne je silne slovo) aplikaci(Origin, Uplay) aby podnikli podobne kroky.
    Je to podla mna dobra vec, ktora sa moze este zlepsit co ked pozeram tie nareky vo forach a peticie, nie je uplne vylucene.
    Som zvedavi kam sa to az dotiahne. Ja tento krok Steamu hodnotim pozitivne.
    • Ako aj doteraz som zdielal v rodine hry.
      Ale bolo to krkolomnejsie, chcel som hrat hru co mal bracho na ucte a kedze som vedel jeho prihlasovacie udaje, tak som sa nalogoval a hral ked bol napriklad v praci.
      Urcite to tak robilo vela ludi ze si poziciavali accounty. A vedia o tom aj Valve.
      Takze nakoniec toto zdielanie, je len prirodzeny vivoj :)
      A spravny.
      • Walldstein
        Taky sme si takhle občas půjčili, průšvih byl když sis neuvědomil že jsi půjčil pístup a přihásisl ses aby sis zahrál...
  • Dobra vec, akorad ty 10. narozky mohli oslavit 80 % slevama na hry *1*
    • Nebál bych se, že něco velkého nepřichystají; jednak lze Valve/Steam kritizovat za mnohé, ale rozhodně ne za to, že by ignorovali (US) svátky a svá výročí. Blahé paměti nedávné roční výročí Greenlightu a slevy na komunitou schválené tituly. Takže můj osobní tip je, že počínaje dneškem 19:00 (+ tento víkend) se nějaké pěkné akce dočkáme (slevy a nějaký titul z Vlave produkce zdarma?).
  • Ronox
    Tohle je podle mě škoda:
    "As the lender, you may always access and play your games at any time. If you decide to start playing when a friend is already playing one of your games, he/she will be given a few minutes to either purchase the game or quit playing. "

    Proč to nemůže být tak, že buď nasdílím určité hry např ty dohrané a ty co momentálně hraji si nechám pro sebe tudíž kámoš by mohl hrát něco z těch mnou nabízených a já bych hrál to, co mám teď rozehrané. Škoda, třeba to upraví, protože jinak to ztrácí smysl, protože rodině i kámošům ten účet můžu půjčit.
    • Preed
      Nemoze to tak byt lebo by z toho uchadzali zisky,to co urobili teraz je akurat to,ze ked chces niekomu pozicat acc tak to mozes urobit legalne a nemusis mut davat udaje a zaroven mas stale nad tym kontrolu lebo ty mozes vykopnut jeho a nie on teba,keby si mohol zdielat vsetko co nehras ostatnym ludom tak by si nikto ziadne hry nekupoval,hlavne teda nie nejake kratke singleplayerovky,zahral by si to a vratil a nikdy by od neho nikto prachy nevidel a fungovalo by to lebo ani ja zo svojich 103 hier na steame 90% nehram takze tych 90% hier by hral niekto iny zadarmo.
      • Legalne muzez acc dat komu chces ... a steam stim nic nenadela, dokonce na to tema projeli soud. Proto dela spousta lidi to, co sem psal niz - co hra, to jeden jinej acc. Muzou to pak dat komu chtej.
        • Preed
          Legalne som skor myslel tak,ze je to osetrene,nemusis robit blbosti presne ako pises,ze kazdy acc ina hra a podobne,resp. mu davat svoje prihlasovacie udaje,proste mu to len nazdielas a je to osetrene. A okrem toho,ak to robi vela ludi,co si teda neviem predstavit,ze si kazdi robi na novu hru novy acc,tak pri tom nejake problemy vznikat musia,ktore potom musi riesit support steamu,ked spravia takuto sluzbu tak si tym urobia dobre PR,predidu problemom ktore pri ''nelegalnom'' zdielani mozu vzniknut a pridaju novu moznost uzivatelom,proste win-win situacia. To je ako ked blizzard spravil aukciu v diable,zlikvidoval cierny trh a este na tom zarobil.
        • ucho
          fakt to tak někdo dělá? já neznám nikoho takovýho... :D v dnešní době, kdy jsou hry skoro zdarma, to trochu postrádá smysl, ne? :) a kdybych si měl založit pro svých 500+ her různé účty s různými maily, tak na to řeknu jen WTF *8*
          • Znam docela dost lidi, kteri to tak delaj. Samo, ne u veci za par fufni, ale kdyz si koupis neco za $50 ... dohrajes to za odpoledne ... tak ti to prijde jako docela vyhozeny prachy, takze to proste strelis.
            • ucho
              a kde to střílíte? nevšiml jsem si ani nikde na netu "obchodu" se steam accounty...
    • Naprosto s tebou souhlasím taky si představuji: Na tady ty hry nehraju ty ti nasdílím. Steamová knihovna poté označí v tvé knihovně, že ty to hry nejsou momentálně dostupné, že je používá ten a ten kamarád. Nicméně ostatní hry můžete bez problému hrát. Já pevně doufám, že se to časem nějak na ten to způsob předělá.
      • Kdyby to předělali takto, to by jim akcionáři poděkovali. Protože od toho okamžiku by si už nikdo nekoupil jakoukoliv dříve vydanou hru.
    • A ty se stim kamosem neumis domluvit? Rict mu "tohle ted hraju" => pocitej stim, ze kdyz si to pustim tak tebe to vykopne?

      Me by spis zajimalo, jestli pujde "zarizeni" autorizaci odebrat.
      • Ronox
        Jde o to, že ty nemůžeš hrát jakoukoliv hru ze svý knihovny, když on bude hrát. Prostě nasdílíš svou knihovnu, ale musíš se věnovat buď jiný aktivitě nebo hře z jiný dig. distribuce.
        • jop, uz sem si docet en verzi ...

          Tak technicky pokud das dokupy 5+lidi, tak muzete konat rotace ... ;D.
  • Nedávno jsem zpozoroval, že jsem na STEAMU dostal frčku za 9 let služby. "Phe" sem si říkal, to určitě nebude nic moc. :) A ono je maximum 10 let. :)
  • BTW: BOMBA nápad jestli se to rozjede o důvod méně proč si kupovat páčkovače...
  • Když jsou ty narozky budou nějake slevy ? *1*
  • Krymot
    Ja to vidím jako skvělý nápad. Demoverze vychazí čím dal míň a je to skvělý zpúsob jak hry vyzkoušet a rozhodnout se zda koupě opravdu stojí za to.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit