Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, já fakt nevím. Při fullhd si to urve docela dost z downloadu a pokud by to chtěli v jedné rodině používat dva lidi současně, tak by to v řadě domácností bylo asi nepoužitelné. Moc tomu nevěřím a vlastně se mi to ani nelíbí. Možná za několik let, kdy bude rychlost internetu násobná vůči dnešku, nebo se sníží datový tok. Jedinou výhodu vidím v použitelnosti slabšího hardwaru a tudíž by člověk nebyl nucen svůj hardware aktualizovat. I když mě osobně hardware na hraní vydrží několik let a navíc mi vyhovuje mít svůj koutek, kam se můžu zašít před zbytkem rodiny a tak to nepotřebují hrát všude. A že to půjde spustit z odkazu u YT? Ne děkuji, jen další tlak. No nejsem cílovka.

    • Butters

      1080p počítejte až od 20 Mbps a optimum pro rozlišení leží v 35 Mbps. 

      za mě ok na FullHD i pro dva (lepší monitor teď stejně nemam)... ikdyž pravda že když si měřim rychlost připojení hazí mi to že mam výsledky lepší jak 95% lidí co se na danejch serverch měřilo a to sem v celkem malym městečku kde to pořád neni bůhvíjaký :D za připojení si prostě rád připlatim. Jen by mě asi sralo že bych musel natáhnout kabel, na wifi je to přecejen hodně.


      Ale jinak to mam doma podobně... do předminulýho roku sem vydržel s DualCorem a 9500GT ikdyž už to začínalo bejt peklo. Teď mam 6C/12T, časem lepší gpu, trochu vypiplat a zas to mam na pár let. Ale krabičku pod TV bych si takhle dovedl představit místo pska. Kompa ale nenahradí nikdy (už kvuli práci, tady pořád lidi zapomínaj že kompy nejsou jen na hraní).

  • tuco

    Osobně doufám, že předplatné a streamování se stane plnohodnotnou alternativou ke stávajícím službám. 

    Hry vlastnit nepotřebuji, potřebuji je hrát. Stejně tak nepotřebuji neustále investovat (nejen peníze) do HW,  či řešit proč mi to mé sestavě nejede a spotřebovávat >300W abych si je zahrál. 

    Co je pro mě důležitý je nabídka her, cena za službu a funkčnost. Nabídka i cena (obchodní model) se bude nějak vyvíjet a funkčnost (i když omezena rychlostí světla ve vakuu) snad bude uspokojivá.

    Jak již bylo zmíněno, Netflix či Spotify ukázaly jakým směrem se bude audio-vizuální zábava ubírat. Kromě funkčnosti, není podle mě důvod se domnívat, že hraní her je výjimka.   

    Nicméně, čas ukáže, principálně se mi to líbí.  

    • patr

      Lenze tato stadia tak nefunguje a hry si kupovat a vlastnit musis.  Vela ludi to zjavne nepochopilo.

      Ak by to bolo predplatne na baze ea premiere access apod, vtedy by to bola fakt parada.   Zaplatim mesacny/rocny poplatok.  Zahram si co len chcem a na akom chcem zariadeni v zavislosti od internetoveho pripojenia.

      Lenze ty tie hry musis kupovat za plne ceny.  A to je otazne ci sa to presadi, ci na to ludia budu mat chut investovat kopec penazi do hier na poloprazdnej platforme.  Ak sa to chyti, ok.  Ak to ale bude zyvat prazdnotou a najdes tam 4 z 10 novych hier. Nic moc

      • tuco

        Proto jsem psal, že obchodní model se bude nějak vyvíjet (radim.zaty níže na nutnost hry samotné k předplatnému kupovat již upozornil) a že čas ukáže. 

        Teď můžeme jen spekulovat, ale Google (na rozdíl např. od Epicu) má finanční i technologické zázemí na to aby dokázal rozhýbat k podobným krokům třeba Steam nebo přesvědčit vydavatele k tomu, aby na takový model přistoupili. Nebo taky ne, já nevím, ale jak jsem psal když to funguje s hudbou a filmy, tak nevidím důvod aby to nemohlo fungovat s hrami. Já jen doufám, že to nepovede k exkluzivitám.

        Alespoň souhlasíme, že kdyby to fungovalo jako EA access a nabídka byla široká za dobrou cenu tak by to byla paráda :) Přece v principu není effektivní aby se zpracovávalo lokálně když to jde centrálně. V principu ekonomickém i ekologickém. Uznám, že to je asi hudba budoucnosti, ale já rád sním. 

        I kdyby to zůstalo u toho, že jednotlivé hry se kupovat musí, $120 za rok bez nutnosti vlastnit konzoli nebo herní PC a přitom hrát v nevyšší kvalitě, není k zahození. Kdo dnes potřebuje desktop, na rozdíl od laptopu,  tabletu nebo mobilu? Jen ten kdo potřebuje vysoký výkon. Všude kabely, je to neskladný, žere to, hučí to, že to hřeje je dobrý jen v zimě .. 

        • Butters

          hučí to, hřeje to...

          hahaaa a neni to naopak? Já mam přesně takovou zkušenost právě s laptopama, když se po nich nějakej ten výkon chce tak je to jak vysavač a zahřeje se tak že tomu dokonce vymejšlej všeljaký chladící podložky :D  

          To je jak s těma autama 1,2 tříválcová fabia htp, na poskakování do města skvělá a spotřeba nízko. Na dálnici ale řvala a žrala mnohem víc jak 4 válcová 1,4 pokud si chtěl držet krok s ostatníma a nejezdit za autobusama v pravym. Každýmu co jeho jest... já ten výkon potřebuju už kvuli práci, takže desktop je pro mě nenahraditelnej.

          • tuco

            Tobě hučí a hřeje laptop když ti jede jen Youtube? Pak je asi načase se poohlídnout no novým ;)

            Jistěžě někomu desktop nehučí, když má relativně drahý chlazení. Hřeje to však vždy, a nevyhnutelně. 

            Řekni mi, že by se ti nelíbilo spojit trendový mobil přes Chromcast do velké TV a hrát s bezdrátovým ovladačem ve vysokým rozlišení. Pokud mi to řekneš, pak jednoduše nejsi cílovka. 

            • Butters

              říkám když se po nich nějakej ten výkon chce... a jako že ho požaduju často, pro mě to je zejména pracovní nástroj. Už z toho důvodu je pro mě nenahraditelnej. Na youtube ani tablet nepotřebuju, to zvládne televize sama.

              Jako neříkám že je to hovadina, pro spoustu lidí by to mohlo bejt skvělý. Uvidíme v reálu.

  • Mart9

    Za deset let to bude dobré.

  • Knifer

    Nejspíš zůstanu u klasiky koupím každých 5-6 let novou konzoli a hry po dohrání prodám. Finančně se to podle mě nevyplatí a to nemluvím ani o kvalitě internetu mimo hlavní město

    • patr
      ako to funguje s boxovanými mp hrami ?  ked napríklad predas alebo kupis Call of duty BO4 ?  ten progress je viazany na ucet a ked das do iného ps4, zacinas znova pod svojim nickom ci ako ? 

      Tak takato streamovacia sluzba sa hodi skor ak cestujes, si mimo domova s nejakym slabsim laptopom apod.  Neda sa porovnat so zabehnutou platformou ako PS.  Budes chciet hrat Call of Duty MW, a na stadii ho mozno ani nekupis

      • Knifer

        Přesně placka je jen instalátor a spouštěč vše progres má každý samostatně

        • patr
          tak to sa celkom oplati kupovat boxovane hry.  digitalnu verziu nepredas.   Ale ja inak zvyknem kupit na buygames.ps  za ovela nizsie ceny.  Poslu ti ucet na ktory sa lognes a sparujes so svojim hlavnym uctom.  60eur je palka riadna za nejaky singleplayer apod.
          • Knifer

            Pravda ale single přijdeš kolikrát za pár hodin a obratem prodáš za 80% původní ceny

            • patr
              ja len nieco rozsiahle kupim ako gta, red dead redemption, a online multiplayer hru.  
              Na vsetko ostatne mi vystaci PS plus a mozno v buducnosti aj EA access.    Celkom slusne hry byvaju na tom PS plus. 

              Ale tiez si myslim ze ta Stadia sa moc neuchyti ak by to nebolo stylom ako Netflix.   Playstation kupis za celkom nizku cenu vzhladom na to aky to ma vykon, obrovsky store, ziadne input oneskorenia, vysoke naroky na internet nic, navyse mas pekny kus hardwaru a je aj celkom prenosny, takze ak moc chces zoberies ho kam len chces, napojis v hotelovej izbe na tv a netrapi ta kde je ake pripojenie. 



    • SalemCZ

      Mnohdy je v Praze horší internet než na vesnicích.

      • Knifer

        Máš nezvratnou pravdu můj vlastní internet je toho důkazem nejhorší je že je i jedno od koho to máš když je to stejné všechno na stejném kabelu

  • Duchino

    Pro mě docela zajímavá služba. Až to bude u nás, nebudu muset tak často upgradovat sestavu, abych si zahrál novinky. Stejně hraju většinou deset i víc let staré tituly a pokud výjde něco zajímavého, tak si předplatím na měsíc Stadii a zjistím, jestli má význam kvůli tomu pořizovat třeba novou grafiku.

    • radim.zaty

      A k tomu předplatnému si tu hru budeš muset na Stadii koupit a nerozjedeš ji nikde jinde. A to se vyplatí :)

      • patr
        vsak to.  ja som najprv myslel ze to bude fungovat ako Netflix alebo Spotify.   takto je to onicom 
      • Duchino

        Tak to ještě uvidíme, jak vlastně ten model bude nakonec vypadat. Myslím si, že "půjčovna" v rámci předplatného je jen otázkou času.

        • patr
          bude vypadat tak ako ho predstavili.  Kupujes hry + predplatne 10usd mesacne, nieco ako playstation plus.  Lepsia grafika, jedna hra zdarma, kazdy mesiac hra zdarma atd
          • Duchino

            Říkám, když tam ještě přidají půjčovnu, bude to fajn. Nakonec v ostatních podobných streamovacích službách to na bázi předplatného her funguje.

            • patr
              ani moc ne, len Playstation Now.  Geforce now je ok, hry mozes mat zakupene v akomkolvek obchode.    ALe tak preco nie, kupis hru ale nemusis kupovat PC.  Mozes zahrat hocikde, aj s malo vykonnym laptopom na dovolenke.  

              len nevim ci sa to moze v nejakom vacsom meritku presadit ked to je tak. 

              • Duchino

                Reakce na příspěvek:

                Možná už  GeForce Now změnili, ale tak před dvěma lety jsem tam hrál Zaklínače jen v rámci předplatného. Stejně tak fungoval i Onlive a další. 

  • victor

    Nemohu zakrýt velké zklamání .Konkurence ukázala už víc a už teď víc i dává . Jediné co může překvapit je kvalita streamu od Google.

    Co se týká ovladače , tak nevím co si o něm myslet. Pro ovládání SHIELDU se mi osvědčil Dualshock od PS4. Ona dotyková ploška je potřeba docela hodně a nevěřím , že by něco na způsob airmouse ( pokud tím Google ovladač vůbec disponuje) mohlo u FPS  pohodlně nahradit myš :/ .Připojený Chromecast je kouzelný ...ale raději dám přednost tomu v SHIELDU:)

    • SalemCZ

      Tedy jelikož to asi nejčastěji budou používat lidi na PC tak myslím že myš asi nebude problém. A na televizi jsou lidi zvyklí na ovladač.

      • Rekl bych, ze i na tu fps na pc tady zvolis ovladac, protoze jde na nem mene citit odezva, respektive alespon mne by to bylo prijemnejsi. 

    • honzavalusek

      Dotyková ploška je potřeba docela hodně? 


      To je, doufám, vtip :D Kolik her to kromě pár first party titulů používá? 

  • spoock

    Myslim si, ze by to nemuselo byt spatne, do budoucna. Cenova politika je klíčová a Google ji nastavil velice dobře. Ted uz jen technicke zpracovani.

    • patr
      co nastavil velice dobre ?  vsak cenu hier ani nezverejnili, podla mna budu za normalne ceny ako na steame
  • Jack1947

    Já ti nějak vám nevím nooo... ale sledovat to budu, schválně kam to tahle služba dotáhne.

    • Jack1947

      Já si nic neslibuji, nečekám ale( no vlastně čekám) třeba se spletu, pro nás ostatní bude vždy pc - ne tohle opravdu moc pc není.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit