Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale co mě hodně vadí tak to je to mizení tanků ve WT :-( v tom jako WoT přece jen trochu víc přemýšlelo...
  • Když porovnám výhody a nevýhody WoT a WT + zvážím že WoT je na světě 8 let!!! A war thunder, co se týče open beta test server tanky jen 9 měsíců, tak u mě jasně vítězí WT....a to jste nečetly rozhovor s jejich vyvojáři co vše se bude přidávat..

    Jen zauvažujte jak to bude vypadat za 3 roky :-) WoT a WT :-DDD
  • barevně přeplácané
  • Jeste pripostnu .. vzhledem k tomu ze to jako beta bezi uz 1/2 roku ... bych teda cekal ponekud lepsi vysledek, predevsim co se tyce chovani/balancu vozidel. Zajimavy, ze nektery daj dmg tak 1 z 10 zasahu ... zatimco jiny 9 z 10 zasahu rovnou znicej protivnika.

    Dalsi vec, ze dmg v bitkach neni nijak videt (krom finalniho zniceni) pricemz jak se lze presvedcit engine lecos zobrazit umi (v demo jizde lze odstrelit ruzny prislusenstvi, na panciri se ukazou i zasahy, jen bohuzel v podobe piditecek ...

    Mno a pak je tu klasickej aspekt "FPS" - na vic nez par metru stejne nelze mirit na nic jinyho nez "na tank", navic, vzhledem k tomu (da se to nekde vypnout?) ze se po vystrelu na miste dopadu zobrazi peknej (a zcela nesmyslnej) vybuch, tak clovek ztrati enemaka ze zornyho pole a ani nevi, jestli strelil pred/za .... ( pro komentujici pitomce - zcela osobne sem se ucastnil ostrych tankovych i minometnych streleb, u tanku je videt zablesk z hlavne + prevazne bily kour, ale v cilove oblasti neni videt vubec NIC, maximalne muze byt videt jak se strela odrazi, ale pokud dopadne do terenu, neni videt temer nic ani v pripade toho minometnyho granatu - rozhodne zadny zakryti cile, zadny plameny ...)

    Taky mi ponekud chybi nejaka moznost odhadu vzdalenosti, byt vzhledem ke smesny velikosti map se da vychazet z toho (klidne bych si doved predstavit, ze mi bude "nekdo" hlasit ze nepritel je na .. 10ti hodinach ... 400m. Pricemz odhad vzdalenosti bude odpovidat mnoztvi bodu nainvestovanych do prislusny ability. S tim samo souvisi to, ze (aspon zatim) nelze nastavit zamerovac, a jelikoz se kazda munice chova jinak ... (casto vzhledem k zamerovaci zcela nesmyslne), tak clovek musi delat pokazdy nastrel, coz u pohybujicich se cilu je ehm ... Ovsem bylo by rozumny mit ten zamerovac aspon defaultne prednastavenej ... na rekneme 400m (= stred miri tam, kam dopadne strela na tuhle vzdalenost), ostatne, to odpovida i realu (strilelo se prevazne s nejakym prednastavenim, na kratsi vzdalenost to nehralo zasadni roli - strela zasahne holt trochu vejs, na delsi se strilelo vyjimecne).

    Co me opravdu irituje je ale spawn ... kdyz si clovek najede za vrak aby z poza krytu zlikvidoval enemaka ... a on zmizi ... lol (a to i v simulaci).
    • wenceslaus
      1/2 beta je opravdu málo. Navíc můžu říct, že se tam hodně věcí vychytalo. Spíš to chtěli dodělat do herní podoby a vydat to, co nejdříve.

      1. Taky úplně nechápu, jak to funguje. Navíc je v tomhle velkej rozdíl mezi arkádou a simulací.
      2. To je snad dobře (alespoň mi to přijde reálnější) - v arkádě to hlásí, jaký modul byl poškozen/zničen
      3. Souhlas - je tam víc kouře všude. Tiger navíc čoudí jak továrna, přitom to byl benzíňák.
      4. Zaměřovač by se měl měnit (co jsme slyšel).
      5. V arkádě asi nemožný, ale v simulaci to trapné.
    • Píšeš trochu zcestně. Ten "výbuch" není výbuch, ale většinou rozvířený prach a zemina (podle toho čím střílíš - u HE* je opravdu výbuch).

      Vizuální poškození po zásahu je občas vidět presně jak odkazuješ na demo. Hodněkrát se mi stalo třeba s BT-7, že po zásahu do boku se lehce promačknul, u PzII sundali krabice s výbavou a u T-28 náhradní kola. Nicméně hra je ve stádiu vývoje. Podívej se na konkurenci. Tam vidíš max. ty tečky. I když na druhou stranu, co bys tam chtěl vidět za poškození krom díry po vstupu střely... ničil se převážně interiér a až detonace zevnitř něco urvala, ale to už bylo po tanku a to tu máš také. Věže odlétávají, případně začne hořet.

      Respawn je zatím dost nedořešený, ale chce to čas. Mizení vraků mi taky vadí, stejně jako to, že se rozjedu na respawnou a nejednou zjistím, že tlačím tank, který se objevil pár sekund po mě.

      Na odhad vzdálenosti máš vertikální stupnici na zaměřovači, chce to cvik a odhad, ale mám pocit, že je defaultně vypnutá. Musí se nastavit při respawnu,
      • možná se ptam zle zaměřovač chapu ale mam problem ,jde ten křížek na prustřel vyce no proste jde cely zaměřovač zvyraznit totiš špatně nato vidim byl bych rad kdyby byli ty stupnice lepe videt i ten zeleny kříž při snajpru *7*
    • tak určitě, třeba tady na tom videu je krásně vidět, jak v cílové oblasti dopadu není vidět vůbec nic *3*

      https://www.youtube.com/watch?v=mnusyfLh-4s
  • Killer
    Hmm, ma cenu davat pilotum a tankistum body do vitality? Prijde mi, ze stejne zhebnou tak jako tak.
    • určitě, s vitalitou na plno se prakticky nestává že by ti na jednu ránu zabili pilota, místo toho ti pro změnu na jednu ránu ustřelí křídlo *1*
  • Gaijin by mohl trochu poresit taky nastaveni grafiky. Snazil jsem se hrat se vsim skoro na max, ale jakmile jsem zacal dostavat zasahy z mist, ktere jsem prez travu nevidel a nepritel ocividne ten problem nemel, tak me to trochu zamrzelo. Trava se da totalne vypnout, jde myslim i omezit vykreslovani stromu a to hodne ovlivnuje hrani,coz je velka skoda. Kez by Gaijin misto vypinani, umoznil spise jen snizovani detailu. S tou travou hra vypada svinsky lepe, ale bez travy se zase casto lepe miri a muzete se vsadit, ze kvantum lidi si vypne co se da, aby vice videli (vzpominam na Counter Strike 1.6 kde to "profici" hrali s vyplyma texturama postav). Taky artilerie by nemela umoznovat "UAV" vyhled za kopce. War Thunder se mi porad libi, chce to jen svinsky vychytat..
    • Pust si demo projizdku ... tomu kur... rikam teren pro tankovou bitku. A ne ty srackoidni mapy ktery tocej. Kdybych velel armade, zastrelil bych osobne kohokoli, kdo by poslal do neceho takovyho tanky ...

      A presne stim souvisi i problem kerej zminujes - neda se to hrat, protoze na tebe litaj strely, a ty nevis odkud a i kdyz vidis napis, nevis kam mirit, protoze pres vsechno to krovi nic nevidis ... coz musel navrhnout totalni trotl ... v tomhle ohledu wot vs wt 100:0.
      • Nehraj arkádu a nebudú na teba strielať z opačného konca mapy
        • Arkady nehraju a stejne vidim lautr howno ... cim to asi bude chmm ... ale jo, tanky bezne bojujou v lese ... mezi hroamdama sutru a skal ... to je takovej beznej tankovej teren ..
  • Funguje tam už to, že tam létají hráči spolu s hráčema na zemi? Viděl jsem tam různé letadla ve vzduchu, ale přišlo mi, že to jsou boti.
    • Niekde som čítal že to pripája až pri vyšších tieroch ale v hre som to ešte nevidel...
    • V CBT to fungovalo u realistic a simulator nastaveni, ted v open bete to nicmene zatim nejde, letadla jsou skutecne boti, stejne jako nektere tanky (ktere jsou neuveritele otravne a doufam ze je brzo odstrani).
  • Jen tak mě napadlo, jestli ti co tu brečí vůbec školí posádku. Je hezký, že mířím tam a tam, ale posádka musí být vycvičená, čím více vycvičíte, tím lepší výsledky. Ti co hrají arkádu, tak ti mají dlouhou cestu, ti co hrají real jezdí jen na jednom slotu a posádka se krásně cvičí.
    • A vzhledem k tomu, ze posadka jde cvicit za zlaty a bez omezeni => P2W *3*
      • wenceslaus
        To je logika jak bagr.... posádku si můžeš i vycvičit, takže žádný P2W. Mavic to po koupení specializace už takovou roli nehraje.

        Urychlení vývoje jako P2W neberu.

        P. S. :To už můžeš říct, že vůbe celý hraní je P2W, protože na lepším PC se ti bude hrát líp...
        • To ze ty neco neberes nehraje zadnou roli. Kdo kupuje lepsi posadku, kupuje vyhodu a o tom p2w je, to ze si jednou mozna nekdy na to vygrinduje i platici hrac na veci nic nemeni.
          • Neskutečná diskuze o ničem :) World of Tank má třeba převod XP za zlatý. Budeš tam mít rychleji vyzkoumaný tank, dokonce rychleji než ostatní. To je neskutečná P2W*3* . Elder Scroll Online musíš platit měsíčně, bez peněz nemáš šanci ani hrát, tak že P2W´ *3*. Ve War Thunderu i když utratíš tisíce goldů, tak to z tebe šampióna neudělá. Jestli se ovšem nepohybuješ v Arcade battles *6*, ale máš pravdu P2W. A jsem rád, že to hnidopich jako jsi ty nehraje *1*
            • wenceslaus
              Omyl, nechápeš ty :-) Snažím se říct, že ta výhoda je naprosto zanedbatelná. Proto mluvit o nějakém pay to win je hloupost, protože vítězství si tu prostě nezaplatíš.

              Navíc, hra je o subjektivní zkušenosti víc, než o čemkoliv jiném.
            • ach jo, tak znova, je úplně jedno jestli ty něco poznáš, tvoje osobní čistě subjektivní pocity mě vůbec nezajímají.Z faktického hlediska bude mít ten člověk co zaplatí ACE za goldy +30 k vlastnostem navíc co člověk bez goldů nikdy mít nebude, těch +30 ta hra nějakým způsobem zohledňuje (uvidíš nepřítele o vteřinu dřív než on tebe, tvůj zadní střelec trefí vic zásahů, rychlejš se ti doplní bomby) a to mu dá nějakou výhodu. to je fakt. ten co zaplati bude mít výhodu kterou ten neplatící nikdy nezíská, co na tom přesně nechápeš?
            • wenceslaus
              Není. Ten tan je jeden (a snad dočasně) a je to spíš náhoda, že jde o premiovej. Jinak jsou totiž nejlepší stroje ve WT nepremiový. Nebo ty si myslíš, že ta Pz38 s 20mm kanonem v tieru I je nějak OP? Tenhle argument je id tebe čistý oportunismus.
              Ace posádky? Nenech se vysmát. Ve hře na 100% nepoznáš, že ji někdo má.
            • o tom že WoT se svojí zlatou municí je P2W se snad ani nemusíme bavit *1* ale to že si ve WT můžeš za gold koupit věci ke kterým se grindem nedostaneš (Ace posádky, lepší tank) je P2W taky
            • Takhle sestavuješ argumenty. Na tomhle základě ty myslíš. Čekal jsem že to pochopíš, ale tímto končím. Je to diskuze fakt o ničem *3*
            • To je dobre, vzit 4 veci co jsem nikdy nenapsal a stavet na nich nejaky radobyargument. Jen tak dal.
          • wenceslaus
            Ale ano, hraje. Dokazuje to, že nejde o nic zásadního.
            • Pravda.Když si to koupíš tak hned v první bitvě všechny vystřílíš ehehe *1*
              Jo máš toho hodně nahráno.Mít tvůj přehled *1*
            • Aha, takze kdyz platici ma neco hned a jde s tim do prvni bitvy a druhymu to trva desitky a stovky bitev, tak to vlastne neni rozdil ani nic zasadniho. Vubec to neni kupovani vyhody. Trololol. *5*
        • za to tvůj příspěvek je taková ukázka dokonalé logiky že ani nevím kde začít, posádku na plno bez goldů nevycvičíš, že vycvičení posádky velkou roli nehraje je pouze tvůj (mylný) názor, ber si to jak chceš, ale to že za reálné peníze získáš něco k čemu se jinak nejde dostat je p2w, to je prostě fakt
          • wenceslaus
            Do posádky jsme za celou dobu neinvestoval ani gold (zatím). Mám level posádek kolem 600 a necítím se nijak znevýhodněný, ani nemám pocit, že bych prohrával.
            Lítám i s novou posádkou a po dokoupení specializace je rozdíl zanedbatelný. Bez goldů se nedostaneš pouze na vyšší specializaci.

            Sherman je broken, jistě. Ale poukazuje to jen na tvůj oportunismus. Prémiových letadel/tanků je tam mnohem víc, a jeden z nich je, po vydání GF, přesílený... tomu říkám tonoucí se stébla chytá.
            • Mno tak ted jsi mi to nandal, a ted sup do postele, uz je po vecernicku.
            • Ten středoškolský humor mi po těch letech nic už neříká.To spíš píš takovým jako 11doctor atp. :)
            • Samozrejme, ale nejdriv si utri ten hnedej nos.
            • Jestli někdo nad boty kvíčí tak jsi to zřejmě ty vzhledem k tomu, že to tady vytahuješ :))))))
              S tebou je sranda *5* ...Klidně něco ještě přídej *3*
            • Ano, to dava smysl. Muj argument je demence a vase vygindit potom je stejny jak koupit ted je ok. Chtel bych mit vasi sebeduveru a umet si nalhavat jak nekdo druhej je lama. *15* Btw, kdyz nekdo v jiny hre pouziva bota aby neco vyexpil tak kvicite jak pichly prasata, tak si ty moudra a "argumenty" nechte pro kamarady ze zakladky. *7*
            • Rozdíl mezi tvojí demencí s P2W a mým vymyšleným příkladem není žadný.
              Teď už je to dokonce cheat.Co tam ještě máš .)
            • Já třeba posádky netrénoval skoro vůbec. Není to totiž žádné terno, to jen protože ty jsi lama, tak si myslíš, že tě všichni dávaj kvůli tomu, že maj vytrénované posádky... Ovšem divil by ses, kolik hráčů vůbec o tom tréninku neví nebo sním neztrácí čas.. Jakmile si trochu vylepšíš vitalitu a rychlost přebíjení, popř opravování, tak už nemusíš nic řešit.
            • Ano, to cos napsal je velmi dementni, zkus se zamyslet proc. A jaky je rozdil mezi nekym kdo prisel driv a nekym kdo zaplatil za cheat. *5*
            • Jestli tohle bereš takto tak už jen čekám, kdy si začnou stěžovat jiní co to žačli hrát o půl roku později a byli se svými neugradovanými letadly a nezkušenou posádkou sestřelovani full upgradovanými letadly s lvl 600 posádkou.Oni jsou taky přece znevýhodněni že.
              Stejně dementní argument jako tvůj :)
            • A pointa? Ja rikam, ze ten kdo vysoli prachy hned, tak proste tu posadku naklika hned a od pristi hry ma vyhodu, na tom ze mozna nekdy o vikendu byva akce taky nic nemeni. Koukam ze chapani je dneska tezke a lozit do zadele firmam co si nechaj platit za nedodelanou betu oblibene. *15*
            • Mily Ehehe, zlaťáky si nemusíš kupovat, o víkendech bývají akce, ve kterých jdou bez problémů získat... Já už jsem si dvakrát odnesk 300GE a to jsem se ani moc nesnažil.
            • Mily Z, ten rozdil je ze ten kdo si to koupi ten cas nevenuje a proto to ma hned a proto ma vyhodu, doporucuju se nad tim zamyslet, pokud to pro tebe neni prilis tezke.
            • On myslí možná kvalifikaci posádky."Ace" můžeš být jen když si koupíš zlatou měnu.On ale ten rozdíl pozná člověk možná nazačatku.Později kdy si vycvičíš HRANÍM tak ten rozdíl je pak už minimalní.

              Není to nějaký P2W prostě proto, že rozdíl mezi platícím hráčem a neplatícím, je ten , že buď si to koupíš nebo tomu věnuješ čas.Ve finale na tom pak budou stejně.
          • a ostatně ten Sherman bez goldů taky nedostaneš, a teď prosím uznej že jsem měl pravdu a jdi brečet do kouta *1*
      • tak určitě, koupíš prémiový Sherman, posádku na plno a pak se budeš jen smát při přejíždení mrtvol tvých nepřátel *1*
  • Jack1947
    O hru nedejboze zajem opravdu nemam, ale po precteni mistni diskuze vidim ze to stoji jeste vice za kulove nez WOT... ze se hraci otravuji s prohravanim, hazi je to proti vyssim levelum (tier) a celkove je to vice P2W nez F2P, toto se mi tuze nelibi neni to o zadnem skillu je to o lepsi technice a hrani nekonecne dlouhych hodin. (mozna tam skill je)

    http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/69128-ground-forces-the-good-the-bad/

    No co naplat tady to je shrnute... jo a jeste krom delostrelectva ta frustracni 1 zasahova zona kdy je tank vyrazen jednim zasahem.

    Jako no, zkusit a byt zklaman tim ze vlastne nemam sanci no... to radsi ne. (ctu ze ani s premium coz je uplne mimo - to je snad jeste horsi). Jo a chapu beta beta ale to byl BF3,5 taky a jak dopadl he. *4*

    (Tak nic no... mel bych prestat psat ze nemam o neco zajem a pak o tom psat, zbytecne mlaceni slamy no).
    • wenceslaus
      Čím je to P2W? O skillu to rozhodně je. Nejvíc o odhadu protivníka a ovládání vlastního tanku... Tiery to rozhazuje správně, ovšem některý tanky by se asi měli přesunout trochu výš ratingem (M4, KV-1, PzIII...).

      Arty není vůbec frustrující (i když ji nemám rád) a zasáhnout tank bombou je pěkně těžký - tam problém nevidím.

      Tank bylo možné zničit jedním zásahem - co je na tom divného? Navíc je to i v letadlech a WT si kolem tohohle realističtějšího pojetí buduje značku. Mě to vyhovuje víc, než health-bar.

      Premium mám, a zásadní rozdíl jsem nepoznal (snad jen, že už po dvou dnech zkoumám Tigera). BF 3 jsou koupil, zahrál a smazal. Tohle je holt věcí vkusu.
      • Jack1947
        Mel jsem namysli BF4 , cim P2W? tim co tu ctu, vzhledem k tomu ze jsem nezkusil tak jediny obrazek mam ze zdejsi diskuze. Tady to je cerne na bilem. Tak nevim jak co a jak brat. *7*
        • Takže když to shrnu: Nějaká dylina, která tu hru nepochopila tu vyblije pár lží a druhá dylina, která tu hru ani nehrála a dokonce by ji ani nechtěla hrát, už má jasno *7*
    • Tak proč se k ní vyjadřuješ, když o ni nemáš zájem ?
    • ty to musíš mít v životě těžký
      • Jack1947
        Cestina nedlazdi svet takze zas tak uplne ne no. *3*
        • Čeština ne, ale inteligence jo. Nechápu, že můžeš marnit tolik času psaním o něčem, o čem jednak nemáš ani páru a druhak tě to vlastně ani nezajímá... Mimochodem, WT ground forces trpí mouchama, ale ty se vychytají, i v nynějším stavu je to mnohem lepší, než WoT
          • Zcela určitě každý, kdo má v něco v hlavě, narozdíl o tohoto individua pochopí, že má jeho příspěvek nulovou hodnotu :)
            Na druhou stranu je fajn, když to pako něco napíše ne.Člověk se pobaví :))
          • Jack1947
            Tak tolik casu zas ne ( nepocitam li tech par sekund).

            Defakto, jsou to jen uvahy z nudy, jen spatne formulovane... spravne melo byt - "Kdybych byl mel zajem, tak bych to byl asi stejne nevyzkousel- nebo jo ale nejspise byl bych dost zklaman".
            • A jak dlouho ti ještě bude trvat, než si uvědomíš, že ty tvoje "úvahy" nikoho nezají?
  • Takze jsme x let nadavali na WoT, ze ma retardovany MM a prakticky celou dobu clovek hraje proti vyssim tierum, modlili se za to, aby WT bylo dobry a dostali jsme MM co nas hazi proti vyssim tierum. Olololol. *15*
    • zaujímavé, že mne sa to nestáva, aby som hral proti vyšším tierom
      • To ale nic neznamena
        • A ta lepší nálada a dobrá odměna, když ho nižším tierem sundám *3* V téhle hře to není tolik rozhodující. Každý tank má své slabé místa. A jestli jedeš na duel s medium proti heavy, je to jenom tvůj boj a pláč *3*
      • tak buď hraješ hodně málo, nebo jsi největší klikař na světě, mě se to stává furt, v letadlech i tancích, aneb ten pocit když se s rezervním dvouplošníkem pokoušíš sundat Spitfire *1*
        • No vidis, a ja si toho spita klidne sejmu ... a vubec me to nepali, protoze on me neutoci.
        • wenceslaus
          Spíš máš ty hodně velkou smůlu, nebo jsi to asi ani nehrál.
          • nesmysl, od vydání 1.37 se mi to stává prakticky v každé hře, když už nehraješ proti vyšším tierům, určitě bude mít někdo ze soupeřu nižší, to že se rozhodneš před problémem zavírat oči ho neodstraní mladý padawane *3*
            • Ten Tier je ještě rozdělen, každé vozidlo má ještě svůj rank, takže rezervní má čistě 1.0, neměl bys potkat nic moc jiného. Další tanky ač také Tier I už mají 1.3 a 1.7 tzn. můžou občas vidět 2.0. Problém je, že třeba sovětský Tier I tank má 2.3 tzn. tzn. jdeš rovnou v 2.0 - 3.0 poud ho máš v aktivní skupině. Takže naříkat, že s Tier I potkáváš Tier II je trochu tvoje chyba - složení skupin tanků. Pokud si máš jeden silnější tank, tak budeš jezdit podle MM nejsilnějšího vozidla co máš.
            • Owlman: Nechápu, co řešíš. Jestliže na obloze vidíš letadlo, které tam podle tebe nemá co dělat, tak s ním prostě nebojuj. To samé se dá uplatnit u ground forces. Mimochodem, taky jsem si myslel, že tam potkávám o tier vyšší tanky, ale když jsem se podíval do tabulky, tak jsem zjistil, že jsme na společném tieru... Podle mě je to ok, ale matchmaker jinak má své mouchy.
            • wenceslaus
              Můžeš potkat o jeden tier vyšší letadlo, než máš ty. Moc často se mi to ale nestává a nikdy to není nějaký přehnaný super zabiják. To hraju denně. Otázka je, jestli nepopíráš relitu ty :-) (např. že ti to prostě moc nejde)
            • je úplně jedno jestli tomu říkáš tier nebo battle rank, důležité je že ve výsledku potkáváš pravidelně o třídu lepší stroje než máš ty, asi začnu kvůli vám popíračům reality dělat screenshoty kdykoliv potkám letadlo/tank co tam nemá co dělat *4*
            • kecate tu sracky, proti zadny vyssim tierum nehrajete nikdy, a nejde ani tak o tiery jako o battlerank...
    • to tam je tak cca od Vánoc, dobré ráno *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit