Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jinak jsem se teda pomerne dost musel nutit precist clanek, ale par veci mi tam chybi.
    U mysi mi vedle toho, jak cloveku padne do ruky, prijde jako jedna z nejdulezitejsich veci senzor. O tom tam toho moc neni, jen to, ze je asi dobrej a pak specifikace.

    Rad bych videl treba nejaky test presnosti, to, ze se pouziva Pixart 3330 vubec neni zmineno. Ma to nejakou vrozenou negativni/pozitivni akceleraci, snap, atd? Co nejaky test DPI+pretizeni?
    • To já bych zase uvítal v těchto nových dražších myší test odolnosti a opotřebování. Nezřídka se mi stalo, že po roce se nějaká část jednoduše opotřebovala nebo se kurvilo. Proto raději nové modely vůbec nekupuju a raději kupuju staré prověřené modely.
  • stejne mi unika, cim asus dokaze ocarovat tyhle lidi, ze vstoupi dobrovolne do rad asusjugend

    asi jim dava pocit vyjimecnosti, ta sektarska atmosfera predrazenyho hardware
    • MickeyMutant
      Jirka Jelínek ti na tohle v diskuzi už několikrát odpověděl:

      "A k těm výhodám : každý pracuje za produkt nebo peníze, zadarmo to nikdo dělat nebude představte si že to stojí čas.

      To proč ve videích vystupuji převážně v ROG oblečení je dáno asi tím a narovinu to řeknu udělá to reklamu.

      Jakákoliv dřívější jak vy říkáte "inzerce" byli výplody mojí vůle na základě mě prosperující spolupráce s Asusem ve které jsem jednak viděl potenciální zisk a druhak možnost jak se prosadit do světa HW.

      ...veškerá moje tvorba byla formou zpětná odezvy za odměny a moji aktivitu z akcí..."
      • to bych chapal, kdyby predvadel nejaky vykony

        jestli mu nekdo platil i po shlednuti tech jeho videii, mel by vratit obcanku
        • Jedná se o amaterskou tvorbu v domácích podmínkách. A udělat dobré video je otázka času a zkušeností a kvalitní techniky. Jak můžete usoudit z kvality tak to není uplně světoborné. Nicméně pro mnohé to mohlo mít třeba nějaká přínos což je jen +. Mě osobně to dalo třeba zkušnost s dalším typem desky nebo grafiky čehož jsem využil následně v reálu. :)
      • Já myslím že si na to všichni v průběhu téhle diskuze udělali obrázek. Z mojí strany se do budoucna může lecos změnit a doufám že se tím něják společně prokoušeme.
        Díky vám za vaše názory a postoje bude to budoucím poučením a snad zlepšením hlavně pro vás čtenáře. A konec konců vždycky se můžete přijít pobavit do diskuzního fóra.
        • Aha, já bych předpokládal, že po těchto reakcích tady je s reklamními články tohoto typu na games.cz konec. Nic proti podobným reklamním kanálům na youtube - viz třeba všechny blogerky blogující o kosmetice atd.

          Ale kauzy podjatosti a skryté reklamy v herních médiích se táhnou od dob Score, kauzy typu Andrew a Hejtmánek, Level a Pavlíček. Rubrika (v tomto formátu) i současný autor je z mého hlediska "toxický", protože vydávání podobných reklamních článků pod rouškou objektivních testů (když ona ta myš je fakt dobrá!) potom vrhá stín pochyb i na všechny ostatní recenze a články autorů, kteří (často dlouhá léta) píší o hrách.

          Podle mě tady redakce musí udělat radikální řez a úplně přehodnotit svůj přístup k rubrice i Asusu. Byla by podle mě velká škoda, kdyby lidé píšící desítky let o hrách (Dobrovský, Grygar a spol.) nakonec skončili s tím, že píší na divný polo-reklamní web Asusu, případně EA, Ubisoftu atd..

          Na kotaku nebo rockpaperu by podle mě touhle dobou už byl slušný skandál a rozsáhlé debaty o skryté reklamě a žurnalistické etice.
          • No nevím, RPS je žumpa kde redaktoři mohou otevřeně lhát, vymýšlet si kauzy a upravovat si informace dle svého.
        • MickeyMutant
          Já zas doufám, že už se tím prokousávat nebudeme muset. Je mi to kvůli tobě líto, ale myslím, že pro herního, byť "hardwarového", novináře nemáš dosud v žádném směru dobré předpoklady. To slovo "dosud" je tam kvůli tvému věku a má ponechávat naději*3*
  • Priste oznacit jako reklamu, diky.
  • *1* *1* *1*
  • Jack1947
    Jak už bylo řečeno dříve PR se změnilo na "HW rubriku" tady myslím není co dál dodávat lo *3*
  • Mne by to asi taky nevyhovovalo kvuli nedostatku pomocnych tlacitek a problematickemu umisteni tech stavajicich. I kdyz wow uz nehraju a mmo zanr postupne vymira, ale kdo vi.
  • Recenzi/inzerci nebo co to je jsem necetl, jelikoz zase Asus. Proti Asusu jako takovemu nic nemam, ale je minimalne divne, ze poslednich xy recenzi? bylo vse na produkty teto znacky.
    • Nevim proc tolik hatu na pana svaka nebo pana jelinka. Vzdyt zadani a obchodni dohody prichazi z vyssich mist, od polacka (reditel komerce) a smutneho (sefredaktor).
      Jinak doporucuju v pripade jakychkoliv podezreni na neoznacenou reklamu se obratit na Ceskou obchodni inspekci, kde je mozne podat stiznost i anonymne pres internet:-)
      • jamar28
        Není nad teplý bonz - a ještě anonymně, no neberte to, lidi!
      • Proc to pises mne? Ja nekoho jmenoval? Ja to ani necetl, takze ani nevim, kdo to psal. Jen rikam, ze tu furt videt Asusy dokola je otravne a pochybne.
    • Dovolím si nesouhlasit. Podívejte se prosím do vlákna Hardware je tam spousta jiných značek produktů a článků.
      • MickeyMutant
        Tohle je, pokud se nepletu, šestý či sedmý článek o hardwaru od Asusu v poslední době.
  • palacinka
    me se libi jak je YT kanal nazvany COMPUTER HOUSE, skoro jako by se jednalo o nestranne recenze ruznych znacek, ikdyz to je jen reklamni kanal ASUSu... lehce klamavy nazev. (a ten caps taky pridava na drsnosti)
    • Zdravím,

      Název kanálu no. Tak ten se původně jmenoval WeDontGiveSweet což tuplem nedávalo smysl tak jsem chtěl alespoň něco trošku k počítačů se vázajícího. A podle mě je naprosto jedno pod jakým názvem publikujete tvorbu ne ? A reklamní kanál Asus to není je to můj kanál s mými názory na Asus produkty.

      Jirka.
      • perfektní :)
    • MickeyMutant
      Souhlasím s tím, že by se nemělo útočit na autora, který jen dělá svoji práci, to jest propaguje výrobky firmy Asus. Plná vina téhle tragédie totiž leží na bedrech vedení redakce, které dopustilo, aby se člověk tvořící inzerci pro Asus stal "recenzentem" výrobků firmy, pro kterou pracuje. Tohle je reklama tak očividná, že už ji ani s nejlepší vůlí není možné označit za skrytou.

      Jestli je přizvání Jirky Jelínka k téhle spolupráci na Games váš nápad, pane Sváku, tak byste měl přehodnotit postoj, který jste si nejspíš přinesl z předchozí práce, protože i vy jste na Games nový. Na tohle jsme tady opravdu nebyli zvyklí a doufám, že si v budoucnu ani nezvyknem. Respektive, že nám vaše vedení ani nedá další příležitost, abychom si na podobné "reklamní recenze" zvykali.

      EDIT: A hlavně si vlastní příspěvek nezapomenout opatřit hvězdou "líbí se redakci", aby vám na hlavní stránce netrčel nějaký nepohodlný názor. Jak ubohé!
      • Já s vámi musím nesouhlasit. Tady žádná chyba nenastala. Jakákoliv dřívější jak vy říkáte "inzerce" byli výplody mojí vůle na základě mě prosperující spolupráce s Asusem ve které jsem jednak viděl potenciální zisk a druhak možnost jak se prosadit do světa HW. Zde není co ošetřovat protože neinklinuji k žádné ze značek. Jakákoliv činnost zde na Games je zcela distancovaná od pokynů Asusu.
        Pro Asus jsem nikdy nepracoval a veškerá moje tvorba byla formou zpětná odezvy za odměny a moji aktivitu z akcí a z tzv. Poweruser eventů. Rozumím tomu jak na vás tato politika asi působí, ale zkuste prosím na mé recenze pohlížet jako na recenze člověka ke značce zcela nezaujatého.
        Ostatní značky pro mě mají tu samou váhu.
        • MickeyMutant
          Bohužel z výše zmíněných, několikrát zopakovaných a vámi potvrzených důvodů nemohu na vaše recenze "pohlížet jako na recenze člověka ke značce zcela nezaujatého". Co je ale horší, nemohu teď vnímat jako nestranné ani další hardwarové recenze na Games. Na to zde zřejmě existují příliš silné vazby například na Alzu.cz a Asus.cz. Hardwarové články a různé testy se tím pro mne stávají nedůvěryhodné a uvítal bych jejich zpětné zařazení mezi placenou inzerci, kam nepochybně patří.
        • Tilwaen
          Jakákoliv dřívější jak vy říkáte "inzerce" byli výplody mojí vůle na základě mě prosperující spolupráce s Asusem ve které jsem jednak viděl potenciální zisk (...)

          veškerá moje tvorba byla formou zpětná odezvy za odměny a moji aktivitu z akcí

          Jirko, jakkoliv si cením, že máš odvahu jít mezi nás do diskuze a vše se pokusit svými slovy vysvětlit, tak je zároveň na místě podotknout, že si prokazuješ svými odpověďmi medvědí službu. I když mě s určitou zvráceností náramně baví to číst, je mi zároveň trochu líto sledovat, jak si tu v přímém přenosu utahuješ smyčku kolem krku.
          • MickeyMutant
            Ještě jsi zapomněla: "A k těm výhodám : každý pracuje za produkt nebo peníze, zadarmo to nikdo dělat nebude představte si že to stojí čas... To proč ve videích vystupuji převážně v ROG oblečení je dáno asi tím a narovinu to řeknu udělá to reklamu."

            Z hlediska PR to někdo ze službu konajících herních matadorů na Games měl zadusit v zárodku a kompletně celou bizarní diskuzi zavčas smazat. Jirka je prostě ještě mladý a nedokáže se účinně bránit.
    • Pilgrim66
      To že zrecenzujete konkrétní produkt a napíšete k němu i pár nedostatků přece ještě neznamená, že to není propagace (nemluvě o tom, že duch článku je velmi pozitivní). Kdyby tu bylo 10 recenzí denně, tak samozřejmě neřeknu, ale na konkrétní hardware máte jen pár recenzí měsíčně a z posledních 5 recenzí byly 3 na ASUS produkty. I kdyby to byla náhoda, pokud vám bude recenze psát někdo, kdo dělá za prachy propagaci ASUSu, tak jejich věrohodnost je na bodě mrazu.

      Je to váš web a vaše integrita, dělejte si co chcete, ale po cca 10 letech, co se tu pohybuju, mě tahle markeťácká strategie "hodíme inzerci jako recenze" trochu uráží.
    • Autor dole výslovně píše:

      "Asus zde chce pouze zveřejnit svoje produkty..."

      To je forma reklamy, ne? Když Asus nebo někdo jiný chce "pouze zveřejnit své produkty". Tak ať je článek od začátku označený jako Inzerce (jako některé jiné články jiných inzerentů, kteří zde chtějí "pouze zveřejnit své produkty") a máme jasno.

      Podle mě to není chyba autora, ale redakce.
      • Váš názor je zcela vytržený z kontextu.Vynechal pokračování věty které je velmi podstatné!
        Jedná se o objektivní recenzi nikoli inzerci. Pletete si pojmy s dojmy a to jen na základě toho ,že jako autor jsem většinu internetového obsahu tvořil pod záštitou značky která mě oslovila. V případě této recenze se jedná o spolupráci s Games a nikoliv Asusem.

        Jirka.
        • Níže v diskusi připouštíte, že máte nějaký "deal" s Asusem (byť dle Vašeho tvrzení nevelký, ale to my těžko posoudíme a je to vlastně jedno). Z toho vyplývá, že Vaše recenze produktu od Asusu nemůže být zákonitě brána jako nezaujatá. Jste prostě ve střetu zájmů, ať se Vám to líbí, nebo ne. nechci tím říct, že by Váš text nemohl vyjít na games, ale v článku měl být onen střet zájmů uveden.
          • Tomu se říká takzvaně: selfown.
  • Cenim ze jsi sestoupil mezi diskutery na Games.cz (kazdy dela chyby) ale popravde mi samotnemu vrta hlavou nestrannost takoveho testu herni mysi. Snad se tu od tebe objevi testy dalsiho HW jinych znacek.
    • Zdravím díky,

      Jak už tady někdo poukázal. Jsem na Games nový a tohle je asi druhý článek. Vaše obavy o nestranost zcela chápu je to dáno internetovou "image" kterou mám vybudovaný jako Asusák. Nicméně jsem objektivní a nestranný člověk.
      • Chtel bych jen rict ze i kdyz se tu hromadi kopec nenavistnejch vlaken tak si cenim toho ze s nama nekdo v diskuzich komunikuje a k "problemu" se vyjadril.
        • Souhlas. Palec nahoru za Jirkovo reakce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit