Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu proč tu řešíte, jestli za hru budete platit a jak moc je dobrá a špatná. To vám nestačí ty dvě zanešené předchozí fóra s TESO. Tohle má být diskuze TESO a Oculus Rift a ne se za každou cenu zviditelňovat tím, že pod každý název TESO, napíšu svůj a totožný názor jako do předchozího fora. Tahle hra už si své hráče našla a myslím že se snad dokonce zaplatila. Takže se bez těch haterů co tady po ni šlapou určitě obejde *1*.
    Škoda že tady na Tiscali zkouší starou verzi Oculus Rift. Ta nová má mít nějaké diody navíc v čelním panelu, které snímají přesnost pohybu hlavy. Ale i když mě OR docela zaujal, myslím že jeho potenciál je v jiných hrách a do TESO se moc nehodí. Ještě aby mi při hraní bylo " šoufl " *3*
    • No jestli to nebude tim, ze oculus rift nikdo nema a hned tak mit nebude. Podle mne po tom do roka nestekne ani pes. Takze o cem by se tu melo diskutovat.
      • Když nemáš o čem diskutovat, tak raději nediskutuj vůbec *2* Tvůj názor na všechno je zcela identický *1*
        • Zajimave. Dle tve rady by musela byt polovina, ne-li vice diskuzi prazdna. Uprimne o cem chces diskutovat v clanku o oculus rift? Mas to doma? Znad nekoho kdo to ma? Prodava se to? Uz vidim ty davy lidi s touhle opicarnou za 8k na hlave. To bude asi stejny boom, jako 3D televize. Ze se jich prodava, co? A tech 3D programu, co v te televizi bezi...
          • Srovnávat OR s pseudo 3D a to klidně i s IMAXEM, který má kvalitnější 3D než většina TV (možná snad všechny), jasně ukazuje na to, že nemáš ani šajna o tom, co skutečné 3D znamená. Pokud odstraní lag a to se již prý povedlo s Crystal Cove, zvednou ještě lehce rozlišení (což sám Palmer několikrát avizoval, že se tak nejspíš stane a bude možná větší než 1080p), tak je z toho jasná koupě. Prvně si řádně projdi veškerý info a videa z CES. Jenže angličtina u tebe asi nebude silná stránka a tak se spolíháš na ty drobty, co se k tobě dostanou a pak to takhle vypadá ...
            • Mám veškeré dostupné info a ani výměnou displayů neodstranili viditelný mřížky které ruší obraz jako kdž na to koukáš skrz obvaz. Rozlišení uvádí sice "1080p", ale vzhledem k dosud použitým displayům je to spíše pěkné, ale nepoužitelné. A kvůli zachování ceny ani neřešitelné :) Takže nepočítej že to bude 4K. A viditelný úhel také není nijak úchvatný. Nesrovnávám pseudo 3D ale třeba s 3D Vision v2. *15* Což je už na celkem obstojné úrovni ( vlastní zkušenosti ). Takže mi tu nediktuj o čem mám a nemám šajnu. IMAX kvalita v domácím provedení zatím dlouho nebude ani s příchodem OR a protože už mám za sebou hodně 3D experimentů, tak dle tvých informací soudím že toho moc nevíš *3*
          • No uvidíme jak to dopadne, ale vzhledem k rozlišení displayů máš pravdu. Není to zase nějaký boom co by tu už nebyl. Hlavně celé 3D je většinou nepohodlné a nekvalitní.
      • To se říkalo i o SWTOR a co se týče výdělků a základny hráčů je na tom lépe než při P2P...takže po něm ps štěká. To, že to má pošahané F2P modely je už věc jiná.
    • Souhlas.
      Zásadně komentáře nečtu, pač je to jen samý plk. Dnes jsem se ale neudržel a hned lituji, že jsem se k tomu snížil a do debaty se zapojil. Kdybych si tě přečetl hned, tak bych se komentáře zdržel. SRY
      • Ty debaty rádobyexpertů na každou hru a megahaterů, protože to není o wowku, mi alespoň zkracují čekání na vydání:) Do 31. března budu mít ještě o čtení postaráno :)
        Hlavně jak se tu stále dokola objevují ty stejná jména a pak to vypadá, že TESO má jen hate:)
  • No jen takovy postreh. Jak tu ctu komentare, tak mam pocit dejavu. Velmi podobne komentare byly v zime 2011 pred vydanim SWTOR. Biodroni vs. zbytek. Necham uz na vas, abyste posoudili, kdo mel tenkrat pravdu. Ale prijde mi, ze vyvoj bude hodne, hodne podobny a do roka, ne-li driv tu mame dalsi f2p.
    • Tím líp. Měsíčně za to platit nebudu, ale když nabídnou smysluplné mikrotransakce, tak proč ne.
      • Velmi stručně za mě.
        Smysluplné transakce? Nějak nechápu co to má být. Ještě jsem žádné neviděl a asi ani nechci. Nevím co všichni máte, ale já jsem jednoznačně pro měsíční poplatky. Jakmile tam nacpou F2P končím se hrou. Pokud je u všeho cenovka pro dokoupení, pak už nehraji hru, ale připadám si jak v obchodě. Prostě zaplatím jednou a mám VŠE k dispozici jako každý jiný. Na mikrotransakce jsem vyloženě háklivej. Hraji tak EVE online i SWTOR a jsem spokojen. Tak za mě držím palce ať udrží měsíčně i ESO.
        • Smyslupná mikrotransakce je například přikoupení políček v inventáři. To jsi v žádné hře ještě neviděl? *4*
        • lol ... swtor vubec neni f2p ... neee ... vubec ...
          A i eve se da hrat zcela gratis. Naopak, dalso by se dokonce rict, ze je to prukopnik f2p.
          • "Jake a kolik ruznych paltebnich modelu pak hra ma, je zcela irelevantni. " S tímto názorem nesouhlasím. Není to irelevantní. Čím víc možnostní financování daného produktu máš, tím najdeš víc zákazníků, kteří jsou ochotní Tě financovat. Každému totiž vyhovuje zcela něco jiného. Zakládem pro firmu je výdělek.
          • Podle mě označovat SWTOR pouze jako Free to Play je nesmysl. Tohle mmo a mnoho jiných kteří používají formu financování hry měsíčnimi poplatky, přidali navíc FTP způsob provozu proto, aby se udrželi při životě. Proto by bylo vhodnější je označovat jako FTP+P2P
            • f2p = muzes hrat zdarma.

              Jake a kolik ruznych paltebnich modelu pak hra ma, je zcela irelevantni.
              Kuprikladu eve je v zakladu placena, ale muzes si hrani kupovat od jinych hracu za ingame menu. Je to zalozeny na tom, ze nekdo je linej trebas mesic neco tezit ... a tak si na tu praci nekoho za defakto realny $ najme.
              Jiny hry maji moznoast hrat zdarma nebo si zaplatit mesicni (pripadne tydeni/denni) poplatek.
              A dalsi trebas prodavaji ruzny ingame predmety - at uz jen vizual, nebo i funkcnost.

              Mno a pak je tu ta drtiva vetsina her, ktere to ruzne v ruzne mire kombinujou. Ve vsech pripadech ale plati, ze za nejakych (ruznych) okolnosti, muzes hrat aniz bys do hry daval penize.
  • A je to tady zase, každodenní přísun hypu z tiscali pro stádo ...
    • No jestli říkáš stádo hráčům v MMORPG, tak proč ne. Asi by těžko v MMORPG hrál jedinec *1*
    • A anti-hype stádo jako vždy bečí "haaajp" haaajp" "haaaaaajp" *3*
  • Tak původně jsem v předchozím článku psal, že zatím na mě působí hra spíš negativním dojmem, ale musím to to teď změnit. Hra se opravdu začíná rozjíždět až kolem 6-7 lvl. Přibývá questu a jsou zde i questové linie. Včera se mi podařilo dostat do půlky 10 lvl a přes různé nedostatky, které samozřejmě provází každý beta test, jsem se nakonec slušně bavil.
    Na soubojovém systému hry a vůbec celém ovládání je každopádně vidět, že je to cílené na konzole. To mě ze začátku dost dráždilo, ale po pár hodinách hraní jsem si na to zvykl.
    Jinak grafické zpracování Morrowindu mě uchvátilo a nostalgicky jsem vzpomínal na Elder Scrolls III *4*
    • A už víš proč haterům a nadávačům píšeme o tom, že si to mají nejdříve pořádně zahrát a pak vynášet závěrečná stanoviska? :) Na mě ta hra do cca 10lvlu taky nepůsobila nikterak skvěle, ale pak se to rozejelo a zábava byla až do vypnutí stress testu :)
  • KIMCID
    Diskuse pro Článek The Elder Scrolls Online dostane možná neoficiální podporu Oculus Rift .Spiše by je mělo zajímat zda ji dostane od hráčů...
  • Na TESO jsem se hodne tesil, ale po tomhle free weekendu jsem zmenil nazor o 180 stupnu. Naprosta nuda, questy jsou otravny, combat system nuda, zadnej openworld, malo skillu, nulove rpg prvky... mohl bych pokracovat, ale nema to smysl. Je to dalsi s prominutim trapna wanna-be-better-than-wow MMO jakych tu bylo uz desitky, ke vsemu s mesicnima poplatkama. At si to bethesda strci do pr*ele *11*
    • Ne jenom si z vás dělám p*del *1*
    • To neni openworld? Zajimave. Co pak podle tebe je openworld
      • Neco co se neloaduje 30 minut na kazdych 100m ... neco kde kdyz vlezu do domku, tak necekam na load, a z okna vidim co se deje venku. Neco, kde se mi nedeje, ze sem s partou na stejnym miste, ale vidim jen jejich ikony, protoze jsou(kazdej) v jiny instanci ... protoze maj qst v jiny fazi nez ja ...
    • Miluju lidi co neznaji fakta a hazeji na hru spinu. Hru nedela bethesda... Pocitam, ze si udelal tak level 5 a pak si to vypnul. Ano taky jsem byl ze startu v rozpacich, ale po 16ti odehranych levelech si me hra proste neuveritelne chytla. Dungeon perfektni, world bossove super, skill system promakany, crafting ma konecne SMYSL i na nizsich levelech a je taky dobre vymysleny, celkove z dropu lepsich itemu i na levelu 10 ma clovek proste radost oproti jinym MMORPG, kde dropnete sekeru pro level 8 a za par minut uz pouzivate sekeru pro level12 a za par minut to sane.. Je tady pomale levelovani, zadne rychlovky, jde to krasne pomalu. Bossfighty jsou tezke - bez healera ani ranu - bez tanka se i docela da obejit :D Wanna be better? Vsechno je to o tom, ze je to pay to play a to vy proste nedokazete skousnout a budete proste na hru hazet spinu, i kdyz by hra vypadala sebelepe.
      • Miluju Fanboys, špatně snášejí kritiku.. ty se tady laskavě přestaň navážet do lidí kterým se Tvoje vysněná hra nelíbí. Souhlasím s tebou noescape po betě mám stejný názor.. nuda.
      • Bethesda je vydavatel, Zenimax Online Studios je výrobce. Lidi z Bethesdy se ale na vývoji hry podíleli, i když nejspíše se do toho moc nezapojil Todd (ten prý nesnáší MMO) - tedy ústřední postava SP TES série. To celé zastřešuje Zenimax Media. Všechny tři právní subjekty mají společné sídlo. Finančně jsou provázány, takže kdyby nějak výrazně neuspělo TESO, bude to mít negativní dopad na celou sérii. Proto si nepřeju vyloženě krach TESO, protože by se to negativně odrazilo na TES sérii a možná by ani nevyšlo TES VI.

        TESO určitě rozhodne o osudu TES série. Je to pech, že zrovna generické MMO má rozhodovat o osudu podle mě tak dobré single player série.
        • "TESO určitě rozhodne o osudu TES série."
          Toto je samozrejme totalna somarina. Singleplayerova verzia je zlata bana. Iba na hlavu padnuty by sa jej vzdal a po event. neuspechu jedneho experimentu vliezol do ineho.
        • Jo serie TES je vyborna.. ale stejne se mi zda, ze lidi chcou Skyrim online - a to proste nejde :D A hlavne tady byl Skyrim hodne kritizovan co si vzpominam na Games.cz. Takze hodne lidi si v diskuzich, ze cekali Skyrim online protireci.
          • Ale ono to jde. Jde udělat Skyrim Online. Není pravda, že by to nešlo. Ovšem oni měli koncept tradičního MMO a jdou přesně podle tohoto konceptu. Vytvořili tedy naprosto tradiční MMO, které má tedy logicky všechny prvky těch známých MMO, co už jsme všichni hráli a co prostě známe. Jenže tady spousta lidí čekalo, že v roce 2014 možná konečně vyjde hra trochu jiná, která vezme základ ze své vlastní filosofie a použije ho v MMO. To se ale nestalo.

            Filosofie TES je volnost pohybu a výběru qůestů a jejich různé plnění. V TESO je svět instancovaný, což lehce narušuje pocit z otevřeného světa. Ani nemluvě o neviditelných bariérách a řadě omezení v krajině (např. Argonian se nemůže potopit pod vodu). Questy jsou pak v klasických chain liniích, což taky dobře nepůsobí na fanouška TES.

            Dále to máme volnost rozvoje postavy. Do TESO dali 4 podle mě naprosto nesmyslné třídy. Zbytečné. Tyhle třídy přitom byly zjednodušením původních tříd. Ideální koncept byl přitom ve Skyrimu - žádná třída. Třídy jsou v TES přebytečné. Nebohá postava, která si mohla v moderních TES pořídit dům, toto v MMO podobě najednou nemůže. RP tímto dosti trpí.

            Naopak překvapivě prvek, který v TES nikdy nebyl (vyjma pokusů v nejstarších dílech) - pvp - je zcela prvořadým prvkem, kvůli kterému se celá hra podřizuje - uhýbá se i lore a vytváří se zcela nesmyslné aliance.

            I ten boj tak trochu trpí a vypadá jako chudý příbuzný boji z předchozích dílů TES.
            • Delas jako by Skyrim nebyl instancovany. A ze jsou ve hre instancovany ostrovy nebo urcita velka uzemi,to nijak hru o volny pohyb neochuzuje
      • On má jiný názor, takže to samozřejmě hrál málo a nerozumí tomu. Že?

        Teď vážně a bez ironie, jemu se to nelíbilo, tobě se to líbilo. Takové jsou názory na TESO obecně. Netřeba hned znevažovat názor někoho jinýho.

        Hra nevypadá sebelépe, proto se na ní háže špína. Jednoduchý. Ono je taky potřeba se na tu hru dívat jako na velmi drahý AAA projekt a z tohoto úhlu pohledu to hodnotit.

        Pay to play je samozřejmě špatný model, pokud se nedá hráčům možnost si produkt vyzkoušet - klasický trial třeba na 24 hodin by stačil. Uzavřená Beta s mnoha technickými problémy a omezeními nestačí.
        • Ty uz prosimte nekam zalez. Nelibi se ti to tak se o TESO proste nestarej a vsichni budeme mit klid trottle
          • Ty sem nelez, a bude svatej klid od tebe idiote.
        • Je to proste - Haters gonna hate, because haters dont wanna pay...
        • Ano nazor muze mit jiny, ale on prakticky zhatil vsechny mechaniky hry a myslim si, ze za par hodin clovek ty mechaniky nema clovek sanci ani vstrebat :D Jo ma nazor ok.. Ja mam taky nazor, ale nevytrubuju vsude - Jdete si to vsichni koupit, je to proste super hra :D To ostatne hateri delaji v opacnem slova smyslu.
          • Já ho odcituju: "Naprosta nuda, questy jsou otravny, combat system nuda, zadnej openworld, malo skillu, nulove rpg prvky".
            Subjektivní pocit typu "je to nuda" nehodnotím.
            Questy jsou takové, jaké jsou v jiných MMO. Nejsou ničím zajímavé, což může být otravné a nudné. Už fakt, že není třeba quest dialogy číst, je podle mě docela hloupé a ukazuje to na malou hloubku některých (snad ne všech!) questů.
            Combat, je mi líto, je o klikání myši a spamování těch pár skillů na baru. Jako já nevím, ale přišlo mi těžší mít na baru 30 skillů než jen - ani nevím kolik tady, 5? Dost se to podobá boji v GW2, akorát tam ten boj byl rychlejší, tedy akčnější a tedy pro někoho zábavnější.
            Open World to není, to ví i totální fanoboys. Nikdo se nemůže divit, že se instancovanost světa fanouškovi open world série moc nelíbí.
            Málo skillů - to je prostě FAKT. Těch skillů je opravdu málo a nezachraňuje to ani tzv. morfování. Málo skillů znamená spamming skillů a to je nuda.
            Nulové RPG prvky - pod tímto pojmem si je možné představit mnoho. Nulové určitě nejsou, pokud jde o vývoj postavy, ovšem vývoj by mohl být přecijenom variabilnější. Já bych tady nebyl tak přísný, ačkoli já bych bral více passivek, případně systém traitů, nebo dokonce stromů (já vím, lidi je nesnášej, ale když se dobře udělají, jsou fajn).
            Za ty prachy bych si uměl představit něco lepšího. Zatratit hned hru nemá smysl, ale nějaký hate si prostě zaslouží.
  • Ten borec by možná spíše mohl udělat podporu pro nějakou graficky lépe vypadající hru. Třeba takový tetris nebo minecraft.

    Jo, líbí se mi ty řeči o vypnutých efektech a já nevím co během bety. Škoda, že neuvidím vaše ksichty, až vám ta samá grafika naskočí v "plné hře". Na co se to bude svádět potom? Že je to MMO asi, že? To je oblíbené.
    • TESO ma jednu z nejkrasnejich grafik z MMO her. Ktera hra vypada lepe? Ale souhlasim ze zacatek hry se jim vubec nepovedl a povazuji ho za snad nejosklivejsi lokaci co jsem behem vikendu videl.
      • GW2 vypadá podstatně líp. Age of Conan se mi taky po graf. stránce více líbil. Dokonce i LOTRO mi příjde vzhledem k datu vydání lepší po graf. stránce.
  • takova blbost na oculusu bych takovou grafiku nestrpěl jedine co bych si tak na tom možná zahrál je kingdom come,a ne takove shity s divnou grafikou
    *2* *2*
    • Ty vole ono se z toho fakt stava FAN stranka Kingdom come a to ta hra ma vyjit za dva roky :D:D
  • Muzete zkusit, sednete si asi tak metr a pul az dva od monitoru ( zalezi na tom jak velky mate monitor ) a normalne "zasilhejte" tak aby levy obraz prekryl pravy a mate 3D efekt jaky je s tema brylema. ( Zasilhejte uplne stejne jako na kdysi popularni 3D obrazky, princip je stejny. Starsi si urcite vpzomenou :-) )
    napr: http://www.youtube.com/watch?v=fvucQ7_2GQg
  • Proč dávat 3D technologii na MMORPG, kdyby to radši použili na Skyrim atd, kde se aspoň člověk může pokochat grafikou apod., stejnak většina lidí hraje MMORPG 3rd person...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit