Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Varování u NFT před vysokou ekologickou zátěží jsou fakt mimo: 

    Bloky u Proof-of-Work (PoW) blockchainu jako je Bitcoin nebo Ethereum se těží ve víceméně pravidelných intervalech ať už je prázdný, poloprázdný nebo kompletně zaplněný nějakými daty o NFT nebo jiných transakcích. Uhlíková stopa toho bloku je prostě vždy stejná. Je to jako kdybyste dávali za vinu 1 cestujícímu uhlíkovou stopu celého letu Boeingu 747, který může být zaplněn z 10% nebo ze 100% (a ne, v případě 100% zaplněnosti bloků nevznikají žádné bloky navíc na pokrytí poptávky jako v případě dalších letadel).

    A zrovna Ethereum na kterém funguje asi 90% všech NFT plánuje příští rok přejít na Proof-of-Stake (PoS) technologii blockchainu, kde se sníží energetická náročnost o více než 99,9%. Je to tedy celé o technologickém pokroku - kdyby před 300 lety zakázali parní stroje, protože škodí životnímu prostředí tak dnes nejspíš nemáme žádné vlaky, auta a ani počítače na kterém tohle čtete.

    Lidi se prostě bojí pokroku, protože přináší změnu a nejistotu. Např. kolem roku 1900 vznikali posměšné komiksy a letáky proti elektřině - https://i.redd.it/cqwf9gpaqf311.jpg

  • Hidden

    Molyneuxovi jeste nekdo neco veri? Odvazim se tvrdit, ze investori (protoze bych tipl, ze to vykoupili predevsim oni, ne hraci) za rok splacou nad vydelkem... respektive ztratou.

  • Tanatonaut

    No. A je to v pytli. Ovce se chytily a precedens je na světě. Díky. Od teď to tady bude napořád.

    • tuco

      Dokud bude poptavka.

      Hadam, ze motivace potencialnich zakazniku bude ruzna. Od prosteho machrovani disponibilnim prijmem po fanousky kteri chteji vyvojare podporit nad ramec bezne ceny. 

      To, ze v digitalnim veku bude treba zabezpecit original ci jedinecnost bylo nevyhnutelne (zejmena pak, kdyz kopirovani neni kradez;). To, ze si na tom nekdo privydela rekneme blbnutim lidi, to je celkem bezne. 

  • SlavicBes

    Zaraba preto, pretoze vytvoril cisto NFT hru zameranu na to. Molyneux je sice hajzel ale aspon vytvoril originalnu znacku, ktora neparazituje na znamych hrach a tym padom mu nic nestoji v ceste uspechu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit