Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Tenhle člověk (snad) ví co dělá... a znova nám ukáže že ti co řikali že nemá pravdu se hluboce mýlily. *4*
    • problem je že offline rpg je dneska prakticky vymírající žánr (není o nej mezi hráči zájem). proto mu ani velke studia nechteli dát peníze. škoda, mel delat radši mmo nebo onlinovku ve stylu warband, kterej stejne vykradl
      • a Skyrim se hral on-line ? hra roku kamo uvažuj... *1* *1*
      • Přesně tak, nikoho to nezajímá. *1*

        Žiješ v jeskyni či co? Podívej se na prodeje offline RPG her...

        Další MMO tu je přesně to, co tu nepotřebujeme.
      • Napis, jako mamrd jsi narodil, nebo jsi se jim stal usilovnou pili?
        • tohle presne rikala tvoje mama když sme se včera o tobe bavili
          • Takze usilovnou pili a jak je videt, stale na sobe pracujes. Jen tak dal chlapce, za chvili z Tebe bude vylizmrd.
  • KamilZm
    Shodou okolností jsem teď poslouchal Fightclub 73 ( https://www.youtube.com/watch?v=phhuXN4vWUA ), kde se Vávra navážel do projektů Kickstarteru. Je to velmi legrační, protože teď dělá přesně to, co předtím kritizoval. Přepis není doslova, poslechněte si to celé, ať mě někdo neobviňuje za vytrhávání z kontextu:
    20:00 - ono kdyby se to spočítalo, tak jsem možná prodal více her jak Tim Schafer
    a v návaznosti
    21:10 - morálně mě přijde správné, kdyby Kickstarter sloužil 20 letým maníkům, kteří dělají hru, nikdo jim nedá peníze, tak si o ně řeknou s tím, že to po večerech udělají. Výsledek je, že dva nejúspěšnější projekty jsou dva týpci (Tim Schafer) s firmou, vydávají hry za 20 m$, ....

    34:30 - tam bylo úchylný to, že ten borec tam napsal, že oni mají investora, který si není jistý, ať jim lidi pošlou peníze a investor jim pak dá zbytek. Tohle mi přijde taky takový ....

    Na jednu stranu jim fandím, ale na druhou je prostě KCD na můj vkus strašně, strašně přehypované a Vávra by měl mít trochu pokory :-(. Uznávám, že si ale užil asi svoje a úspěch mu přeji, nicméně zcela, zcela otočil (Fightclub je z 7.4.2012).
    • Nedávno jsem to shodou okolností poslouchal a dost jsem se pobavil. Karma je děfka. *4* Ovšem zlatý hřeb bude, až nějaký hnidopich napíše 100+ důvodů, pro které nesnáší Kingdom Come: Deliverance. Kruh se uzavře, Uroboros* se zakousne do vlastního vocasu.

      *Jméno a příjmení vývojáře bylo redakčně změněno.
    • 1. Přehypovaný KCD není. Pokud si to myslíš, máš o hype špatné představy. Podívej se na skutečně přehypované tituly.
      2. Vávrovi vadí, že o prachy na KS žádají v podstatě bohatý lidi s bohatými kontakty a ještě k tomu lidi, co jsou Američané - tedy jsou na daleko větším trhu, než je ten ubohý český trh. Vávra začíná na malém trhu, jeho kontakty nejsou bůh ví jaké a prachy taky neměl. Takže kde je problém? Vždyť své důvody proč šel na KS, jasně popsal opakovaně.
      3. Názory se mění a je to tak správné. Neměnné názory mají jen hlupáci. Situace se mění, člověk se mění, informace se mění a proto by se měly měnit i názory.
      4. Vávra kolikrát dříve mluví, než myslí. Kdo ho trochu sleduje, tak to dobře ví. Proč se tedy vracet k 2 roky starým výrokům? K čemu si s tím sem vůbec přišel? K čemu je to dobré?
      • KamilZm
        Ad 1) přehypované to podle mě je, víme o každém prdu, pomalu píšou o tom, kdy jdou na záchod. Chápu, že publicita je potřeba a je to asi můj problém, proto píšu "podle mě". Jsem zastáncem hry vydat a ne o ní už 2 roky předem kecat. Ale chápu, že se to dnes už nenosí a také že je třeba backery uklidňovat a informovat.
        Ad 3) to je jasné, že se názory mění, ale nikdy jsem od něj neslyšel sorry, spletl jsem se a to, co jsem říkal cca před rokem byla blbost (Fightclub z 7.4.2012, Kickstarter začal někdy v lednu 2014 a předpokládám že ho min. 1/2 roku plánovali a chystali)
        Ad 4) To je ale Vávrův problém. Na Tvůj poslední dotaz "K čemu si s tím sem vůbec přišel? K čemu je to dobré?"
        Co je špatné říct vlastní názor? To je zakázané? Ten Fightclub jsem zrovna poslouchal.
    • Přehypovaná mi nepřijde, ta hra vypadá úžasně, určitě je unikátní a určitě je velmi zajímavé, že taková dost jedinečná věc vzniká u nás. Ať o ní české weby tedy píší! Což nic nemění na tom, že by D. Vávra opravdu MĚL mít trochu pokory a nehrát si na mistra světa a myslitele v každém oboru, který potká... *7*
      • Jasný, hlavně že jsem od něj tolikrát slyšel, že něco neumí, něčemu nerozumí. Je to tvrdohlavý mezek a díky tomu dělá relativně velkou hru v ubohých českých podmínkách. Kdyby to byl pokorný chudáček, doplňoval by zboží v Albertu. *7* *1* *3*
        • No jestli se v tvém mindsetu "pokorný" rovná "chudáček", tak to je pak složité *14*
          Pokorný člověk neznamená, že ohýbá hřbet a nechává na sobě dříví štípat, spíš třeba že nekomentuje to, čemu nerozumí, nemá okamžitě jasný názor na cokoliv a tak podobně...
          • Souhlas, když si vzpomenu třeba na jeho reakci na Skyrim, tak se mi ještě teď ježí chlupy na rukou. On měl ve spoustě věcí pravdu, ale ve spoustě věcí byl úplně mimo, navíc styl jakým to podával byl hodně konfrontační. Ale věkem se člověk učí, i v kritice ;-) Nicméně přeju celému týmu úspěch a nám skvělou hru :-)
    • wenceslaus
      Nezmiňoval jen ty 20letý. Např. 22:35 mluví o starejch borcích z Bioware, co si plní sen. To by se na Warhorse dalo dobře aplikovat.
    • Za 3 roky může každy změnit názor...Kdyby člověk vytáhl tvé názory tři roky zpátky, by ses divil, co si mlel za blbosti a jak si protiřečíš se svým současným názorem. Tohle mi přijde docela ubohé:) Ale jak se říká, když nemůžu kritizovat současnost, vytáhnu něco z minulosti a nejlépe něco staršího. A přehypované? Kde? Když to srovnám s hype okolo Hardline, AC série, tak je na tom KC stokrát lépe. Stejné věty o hype čtu o Star Citizen či Oiginal Sin.
      • palver
        Možná když je člověku 15, tak jsou 3 roky čas na názorový veletoče... ve 30 už to ale je spíš, řekněme, "účelová názorová flexibilita"... *5*

        Když v takovémhle věku dělám něco, co jsem před 3 lety odsuzoval, tak jsem buďto před třemi lety kecal (něco, co není pravda, nebo něco čemu nerozumím), nebo jsem teď ohnul hřbet a dělám něco neslučitelného s mými názory. *7*
        • wenceslaus
          Nemyslím, že by člověk ve 30 ztratil schopnost učit se...
      • Každej může změnit názor. To je jeho věc. Akorát mě přijde že předtím ten názor měl lepší.
        S hype je to složitější.
        Máš hry u kterých v podstatě víš co můžeš očekávat (Hardline, AC), takže tam s tebou hype ani nehne. Pak hry u kterých si přečteš recenze (i samotných hráčů) a uděláš si obrázek sám (Original Sin). No a pak jsou hry který jsou ještě na papíře, ale autoři si honí trika jak kdyby to byla nejmíň hra tisíciletí (což je teda příklad i toho Star Citizen).
    • wenceslaus
      Grygar a Vávra na jedný sedačce? Jasnej fake... :-D
    • Máš recht, tak trochu si to vytrhl z kontextu.
    • Dobrá práce :)
      To se mu z toho ještě nesypala krupice.
      RPG mám rád. KDC přeji úspěch, ale toho samolibého žvanila Vávru rád nemám.
  • Kdy že je tedy termín vydání ? Bude to dříve než se otevře Blanka ?
    • no snad jim tam nenatece voda az to budu mit hotovi to by pak museli vymenit vsechny kabely
      • já jsem zvědavej na co ještě u Blanky zapomněli, má to oba výjezdy? *3*
        • Jak, oba ? V zadání byl jenom jeden ! *8*
    • Nemají stanovené žádné konkrétní datum vydání.
      • Overwatch
        Na Kickstarteru měli napsané: "Release date: Q4, 2015 on PC, Mac and Linux". A jestli se nepletu, tak mi jako backerovi furt nepřišla informace o oznámení odkladu.
        • Hello
          https://webtrh.cz/291565-prace-aaa-konzolove-hre-flash
          oficialne to nikdo backerum nerekl, ale tady pisou neco jinyho
      • frag.ment
        Nemají aspoň přibližné datum vydání, protože si myslím, že to do konce nedotáhnou. Až vyjde Witcher 3, tak bude Vávra jen smutně koukat .
        • spis bude kritizovat kazdej detail na W3 jen aby byl zajimavej, to delavaj lidi s gigantickym egem
          • Vojta_Ilavsky
            Gigantický je slabý slovo. *1*
        • wenceslaus
          Na Zaklínače se těším, ale do nekonečna mě ty kotouly asi bavit nebudou :-D

          Ne, vážně - 2 RPG se na trhu uživí bez problémů. Alespoň já vím o dost lidech, co koupí obojí (včetně mě).
  • Otazka je co maji, a co nam uz ukazali.
    Kdyz tvurci ukazuji hromadu traileru, je to spatne, kdyz zase nic neukazuji taky spatne, clovek je tvor srandovni a ve sve podstate strasne jednoduche :-)
    Me je to uplne fuk co maji nebo ne, na hru pockam a stale verim ze bude super.
    Ostatne kdyz muze milovane Rockstar uz skoro rok odkladat hru starou 3 roky, nevim proc by Warhose nemohli odkladat svuj nove a originalni titul.
    • S tim R* myslis rok a pul starou hru, odkladanou dva, tri mesice?
      Porad teda nic, cim by se meli chlubit, ale nejak ty zmince nerozumim. Warhorse jsou nejlepsi, ok
      (BTW myslim ze at by byl rockstar milovanej sebevic, porad by si to zaslouzil - takhle giganticky, perfektne napsany, promysleny, a DOTAZENY hry nikdo jinej nevydava, a pro me je to etalon kvality. Bohuzel spousta Pepiku vidi gangstery, a hned je to pro ne "tupa zabava pro masy", popripade fanousky pocastuji necim podobne imbecilnim)

      (Warhorse vsechna cest, to ne ze ne... At to dobre dopadne...)
      • Mas pravdu nevim presne kdy GTA vyslo na krabicky, myslel sem ze uz to je kolem 3 let.
        Prvni ohlaseni na PC bylo v Rijnu ne? Ale jak pisu GTA uz me zdaleka nezajima jako driv.
        Jinak mam doma originalky GTA 1, GTA 2, hrany v dobe vydani, takze zadne pepik co vidi gangstery jak popisujes urcite nejsu.

        Nikde taky nepisu ze je Warhorse nejlepsi, to sis vycucal z prstu, kazda velka hra se odklada, proc zrovna u KC to ma byt problem?
        Ja si proste pockam, a pak budu delat zavery jak hra dopadla.
        • Pokud to má být hratelné a chtějí se vyhnout všemu, co jim vadilo na Skyrimu, tak jim moc nezávidím. Pěkně si máknou.
  • poděkujte nám kvalitní hrou *3*
  • No snad se dožijeme vydání, nerad bych z toho měl druhej Star Citizen...
    Zatím máme vesnici, střelbu z luku na terč, polovičatou alchymii a quest o průjmu.
    • co s tím SC pořád všichni mají? Od začátku se mluvilo o vydání nejdříve 2015/2016
    • wenceslaus
      To je v alfě - ale co mají doopravdy? Určitě jěště Rataje, soubojový systém, jízdu na koni, spousty NPC.
  • Hele a co na to Bakala? Uz pry neni v dolarovy miliardar dle Forbesu. Aby vam nepriskrtil penezo vody :p
  • Vojta_Ilavsky
    Nekritičtí obdivovatelé Vávry, čiňte se.
  • MARTASLJ19
    Len aby sa z Kingdom Come nakoniec nestala nedokončená fraška....To by bol Vávra a spol už naveky v prdeli...
    • nedokoncene > finalni. Zkus zjistit proc.
  • jo díky. hlavně že všechno namluvíte anglicky.
    asi už jste zapomněli jak vám zobák narostl co ??
    • a ty si asi zapomnel ze jsme v roce 2015, kde si bez znalosti ciziho jazyka muzes jit sednout maximalne k pokladne do alberta a nebo delat jiny kategoricky stejny job, pokud ti ovsem neni 50 a tudiz nejsi schopen se uz nicemu naucit a tak vklidu dozijes v tom co sis za cely zivot vytvoril a co je na dnesni pomery opet nic.
      • Naštěstí to nedělá Bohemia Interactive a na českou herní komunitu nezapomíná. Proč se tedy Kingdome Come vytahuje českými dějinami, českou krajinou, bitvou v čechách. V tý době tu nikdo jen tak anglicky nemluvil. Když je americká hra v rusku taky se v ní mluví rusky s eng titulkama.
        • V Metru se mluvilo rusky?
          • Do ruštiny jsi si to mohl přepnout a nikde jsem nečetl: Ano bude to rusky pokud si za to zaplatíte.
    • si napsal pravdu ty to schytas... *13*
    • *7*
    • Vogon
      Jo, přesně, to je tak hrozné, že ignorují všechny tři lidi z ČR co jim dali peníze kvůli tisícům lidí ze zahraničí.
      http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20140613204334/villains/images/7/7a/Triple-facepalm-picard-812.jpg
      • podle tohohle http://im.tiscali.cz/games/2014/10/07/430933-grafkc-1878x951.jpg byly Češi 4 nejčastější přispěvatelé tak asi nebyl jenom 3
        • 4. Nejčastější ale vzhledem ke grafu nepřispěli o nic moc víc než všechny ostatní výseče koláče. Vzhledem k tomu, že takoví němci přispěli více jak čtvrtinou by měli větší právo u toho videa mít ještě německé titulky než české.
          • tak české titulky by asi byly jednoduší na výrobu
    • Prosím tě, zavři hubu.
    • Proc mu davate minusy?
      • wenceslaus
        Za to, co napsal.
      • Paulcz
        http://www.helpforenglish.cz/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit