Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • http://www.facebook.com/pages/The-Elder-Scrolls-cz/125845210814962
  • ŽE by nový trend ? Vše musí být drsnější , dospělejší ....... když už nic jiného ;/ .
    • haha tak ty si mě teď teda rozsekal :D Řekni mi kolik znáš dospělejších a drsnějších RPG ? Já teda moc ne :D Pamatuju když jsem s hraním začínal někdy ve 12 myslím.Tak bylo spousta her která vypadala dospěleji.Teď je mi 23 defakto už skoro nehraju není to proto,že bych z toho vyrostl,ale proto,že mi skoro každá hra příjde jako kravina pro malý děti.Třeba série Heroes jejíž 3 díl si doteď rád zahraju teď vypadá jak nějakej pokemon :D To samý připravovanej 3 díl diabla.Jsem rád,že Skyrim jde jinou cestou a neskončí jako 4 díl Gothica.
    • Core
      Rozhodně lepší než rozjásané barvičky pro Amíky... Když fantasy, tak drsnější.
    • proč to? však se to odehrává ve Skyrimu :) svět chladných planin a hor, namakaných seveřanů, kteří loví medvědy, nekompromisních podmínek k životu.. to prostě musí být drsnější než byl Oblivion :D Oblivion mi přišel místama dost mírumilovnej.. tak bude aspoň trochu změna a bude to zase o něco víc "autentičnější"
      • Osobne tiez preferujem spinave, drsne ,sychrave a nehostinne prostredie...zablatene cesty ,krysy prenasajuce mor, poriadne krcmove prostredie kde neni nudza o vidly v chrbte a podobne...a hlavne NPC co vzbudia herne emocie narozdiel od sterilnych bezosobnostnych NPC v Oblivione (priserny facegen)...poriadnu prehnitu inkviziciu, nenazratych hodnostarov, prepitych sedliakov a podobne...nech je radost to zabijat...nie len chudata nehumanoidov:(
  • S kazdou novou informaci se na tuhle hru tesim cim dal vic. Jen doufam, ze nezustanou jen u marketingu. Momentalne spolu s RO2 moje dve nejocekavanejsi hry... a pak dloouuuuho nic :)
  • Doufam ze skyrim bude spis krok vzad - aneb navrat k starym systemum pouzitym v morrowindu (zadnej zkurvenej level scaling a rozdelovani na dyky, mece, sekery a palcaty... nejlepe i podle jednorucnich a obourucnich)
    • to co předvedlo OOO u Oblivionu a po F3 a NV snad napraví tu chybu co byla v oblivionu, by byli jinak sami proti sobě
    • MrSanta
      Osvěta: Morrowind level-scaling měl, ale byl tak dobře udělanej, že si toho skoro nikdo nevšimnul *2*
  • MrSanta
    Já se těším na možnost zmalovat si postavu, dodat jizvy a podobné vymoženosti. Teď ještě aby bylo možné přizpůsobit tělo (výška, svalstvo, však si rozumíme). Taky by bylo pěkné, kdyby i NPC měly různou velikost, tloušťku atd. Hlavně aby starší lidé nevypadali jako mladík se starou hlavou jako v Oblivionu / F3.
  • Tu je kdyžtak blog toho malíře:

    http://raylederer.blogspot.com/
    • pěkné, díkec.
  • .
  • Neeee Oblivion že byla standartní evropská fantasy? *1* *1* Tak to se hodně sekl
    Ale jinak super!!! je vidět, že si na tom daj záležet ( těch knih o Vikinzích) a ty artworky jsou moc pěkný
    • V porovnání s velmi mimozemským Morrowindem je Oblivion VELMI standardně evropská fantasy. Bílá města v zelených lesích, evropsky středověce vypadající lidé, LOTRovsky zlatí elfové, spousty goblinů a trollů atd.
      • Zaklínač, Gothicy (Risen Drakensang a možná) to jsou tak evropské fantasy.... Většinou platí - základním kamenem evropské fantasy je, že má blíže ke středověku a jeho reáliim než americká (warcrafty; Warhammer,). A doopravdy Bílá města v zelených lesích nejsou zrovna příznakem evropské fantasy. Pokud se podíváš na města v Oblivionu jsou většinou čistá, Baráky mají spoustu prostoru kolem sebe, ulice jsou široké jak "dálnice" a celý koncept města je strukturovaný - což velice odpovídá stavbě amerických měst, jež výrůstali přes "noc".
        "evropsky středověce vypadající lidé" - s timhle nejde souhlasit už vůbec
        "zlatí elfové" - ty byli tak ve filmu. Ztvárnění tak, aby to sedlo americké kultuře. Nepomatuju si že by v knihách byl Gil-galad a jeho elfové byli oblečeni do zářivě zlatých oděvů. Jinak stači se podívat na zbroje a zbraně Oblivionu... Některé kýčovité až běda
        • "Většinou platí - základním kamenem evropské fantasy je, že má blíže ke středověku a jeho reáliim než americká (warcrafty; Warhammer,). "

          Hah, tohle mi nějak ušlo. TO je dobrej fór, ten Warhammer. Najdeš málo fantasy, kde jsou návrhy zbrojí tak dobře inspirované historií, jako jsou ve Warhammeru. Je to předimenzované, je to nadsazené, ale svět Warhammeru je středověkem a renesancí inspirovaný opravdu hodně.
          (nejsem WH fanda, ale stačí se podívat na všechny ty lancknechty, rytíře apod.)

          Na druhou stranu s Warcraftem máš pravdu, ti vykradli Warhammer, ale bohužel z té špatné stránky a začali přidávat vlastní kraviny.
          • Reaguju na tvuj předešlí topic(Zaklínač): šiřší společností je to bráno jako Fantasy.. Brát to můžeš jakkoliv, já ti v tom nebránim... Ani Wyzima neni uplně středověká a pokud se podiváš na opevnění http://thewitcher.cz/galerie.php?id=134&ido=637 všimneš si jistého zešikmení stěn- což už je znatelné pro opevnění v době, kdy v Evropě se velice často používala děla (Turaida Castle). Typuju to do období začátku 16 století. Budovy také nejsou zrovna uplně středověká a dají se zařadit ztěží do Pozdního středověku.. Ale v zásadě má Zaklinačský universum se středověkem více společného než cokoliv jiného :-)
        • Ale prd. Zaklínač je úmyslně velmi historicky vypadající, tam se skoro nedá mluvit o fantasy. Gothicy jsou plné bambulů s obřími rameny a orky s kladivy, moc se od "americké" fantasy neliší.
          Bílá města v zelených lesích samozřejmě jsou evropský archetyp, celý Oblivion je prošpikovaný středověkými hrady. "Layout" měst není imo důležitý.

          Mno. Evidentně je pro tebe "americká" kultura zlá a špatná a špinavá, nemá smysl se hádat s fanatikem. Nicméně plácáš nesmysly.
          Pokud si nepamatuješ Tolkienovy elfy oblečené do zářivých oděvů, pamatuješ si to pěkně blbě. (většina popisů elfů je, že jsou zářiví, nebo že se jim něco blyští)
          Na zbroje a zbraně se dívám a vesměs jsou to evropsky vypadající středověké kusy, když nepočítám věci jako glass armour. Některé kýčovité sice jsou, ale s evropskostí to nemá nic společného.
          Prostě pokud si toho člověka poslechneš pořádně, říká, že každá hra je reakce na hru předchozí a proto je Oblivion klasičtější západní (on použil slovo evropská, božínku, hereze Američana zasraného, co?) fantasy. Oproti Morrowindu, který obsahoval spoustu hodně divných a asijských prvků.
          • Zaklínač a neni fantasy... to si mne pobavil *1* *1*
            "Bílá města v zelených lesích" - to mi ukaž na město evropské, které bylo v lesích ehm... TO bylo to nejlepší co pro obranu města šlo udělat nechat růst stromy až před hradby města....
            "Gothicy jsou plné bambulů s obřími rameny a orky s kladivy, moc se od "americké" fantasy neliší." - Psal , že má blíže ke středověku než Oblivion
            "Mno. Evidentně je pro tebe "americká" kultura zlá a špatná a špinavá, nemá smysl se hádat s fanatikem. Nicméně plácáš nesmysly." - 1) Nevim kde si na to přišel, že americká je podle mne zlá a špatná, když hned v prvním příspěvku jsem vyjádřil pozitivní reakce -> tudíž FAIL.
            2) a i vlastně 3) Nevím jak jsi přisel, že jsem fanatik, když se tady snažim uplatnit kritické myšlení. Netvrdim že znám do detailu středověk a samozřejmě můžu se plýst. Středověkem se ale už delší dobu zabývám
            "evropskostí" - co to znamená ?
            "Na zbroje a zbraně se dívám a vesměs jsou to evropsky vypadající středověké kusy, když nepočítám věci jako glass armour. Některé kýčovité sice jsou, ale s evropskostí to nemá nic společného." - Deadric, Glass, Silver(krasné rytiny) , elven *2*
            " "Layout" měst není imo důležitý." - pro tebe ? super
            nemá cenu se dál hádat je to tvrzení proti tvrzení....
            • K tomu zaklínači - vizuálně to není fantasy. Wizima je vpodstatě středověké město, lidi chodí oblékaní jako ve středověku, je plná děveček, řádových rytířů apod.

              (na druhém dílu je ještě patrnější posun k historickým návrhům.)
            • Bilá města v zelených lesích - šmarja, samozřejmě jsem to myslel v kontrastu s včelími úly Vivecu a porosty obřích hub. Zářící města a rozlehlé zelené hvozdy jsou evropštější.

              Gothic - imo je tam rozdíl neměřitelný.

              Evropskost - základ v evropské historii a mytologii?
              Daedric, Glass, Elven, nicméně tyhle věci skoro nikdo v Oblivionu krom hráče nenosí, určitě ne ve městech. Imperial stráže mají relativně historicky vypadající plátovky a helmy říznuté řeckem, stráže v ostatních městech nosí vyloženě evropsky středověké zbroje.
            • claymen
              Myslím, že si rozumíme, dokonce si myslím, že jste měli ty i Merklir pravdu, ale on prohrál tuto diskusi tím, že tě nařkl z fanatismu a dalšími věcmi :D
            • Reaguji na claymen@tiscali.cz - Možná... Ale myslim, že v zásadě už jde rozlišit fantasy kulturu americkou a evropskou... Zvlášť, když ta evropská se mnohdy inspiruje sociálním rozvojem středověku a dokáže se více vcítit do té doby - viz Sapkowki a je Husitská trilogie (ano jsou tam fantasy prvky) a zaklínač. Americká je více volnější a nemá mnohdy problém převzít prvky Fantasy Asie (Japonsko, Korea) - viz. trailer na Diablo III z Demon hunterem
            • claymen
              Tak ono to Evropské bylo myšleno snad jako "západní", že tam nelétají šílení andělé atd. jako v JRPG
  • Pěkné ale já už bych docela rád konečně viděl "actual gameplay footage" ....
  • Nesmite tak casto sedavat u pocitace, jinak se vam udela pleska:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit