Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ked zacnes hrat, tak sa ti otvori pribehova linia tvojej vlastnej classy, kazdy ju ma unikatnu, napriklad Sith Inquisitor hlada hlbsie poznanie Sily a miesa sa do politiky univerza, Sith Warrior zase hlada sposob ako znasobit svoju destruktivnu moc, atd. Ten pribeh sa bude vyvijat podla toho ci sa rozhodnes hrat za kladasa, sviniara alebo strednu cestu (nebude dovoleny cross-fraction, ale zase mozes byt "svetly" sith inquisitor). Aky dlhy ten pribeh bude zatial asi nikto nevie povedat.

Ked ste vo full parte (4 hraci) tak mas moznost zvolit si odpoved ktorou sa chces prezentovat, rovnako ako ostatny traja. Po desiatich sekundach bude lock a nasleduje automaticky roll o to koho odpoved bude pouzita v animacke. Netusim ako to bude v pripade ked niekto nezvoli postup svojej postavy v pribehovych rozhodnutiach (svetle/temne body), mozno to bude random a mozno nedostane ziadne aligement pointy. Ale zase mozes si hrat presne podla seba, aj ked nevyhras roll a tvoja postava sa nedostane k akcii (ako napriklad u toho otvorenia airlocku by si volil svetlu moznost a vyhral roll niekto kto volil temnu moznost), tak tvoj pribeh bude pokracovat podla toho co si zvolil ty, a nie to co za teba zvolil niekto iny.
  • Zayl
    Vidíš, já myslel že jsi insider a máš nějaké konkrétní info. PR z jejich stránek mě moc nezajímá, jelikož už mu prostě nevěřím, ale to není exkluzivní pro Bioware.

Mě furt nejde na mysl jak chcete z MMO, u kterého opěvujete příběh, vytáhnout půl rok+ hraní. Dohraju příběh a co potom? Budu mít v ruce titul který právě přišel o hlavní lákadlo. A MMO které si neudrží hráčskou základnu dopadne jako Conan.

Být skeptik je rozhodně lepší než mít nasazené růžové brýle, neznamená to že všechno vidím negativně, ale že mám své pochybnosti.
  • predpokladam, ze odpoved zakliknou vsichni naraz v te 10s pauze a pak je hra sama ,,prehraje,, ti co nestihnou, tak se jejich postavy proste nevyjadri a budou mlcet
  • Konkretne info si radsej precitaj na stranke, uviedol som veci ktore mali demonstrovat otvoreny pristup Bioware ku hre, nielen vytvaranie bezducheho wowklonu. Samozrejme ze combat bude rieseny rovnako, jednoducho lebo ten system je velmi dobry a funguje, ale taktiez nebude bojovanie jedinou hernou naplnou ako to je u drvivej vacsiny dnesnych MMO.

A beta to byt moze, ale kvalita za moc nestoji. Asi pred dvomi rokmi bolo vidane cca 2.5 minutove video zo zaciatocnej casti presne tejto pribehovej misie, a vyzera rovnako (len encounter sa trochu zmenil). Zabery z closed bety ktore sa obcas ukazu v game traileroch (tiez najdes na strankach swtor.com v mediach) vyzeraju, aspon podla mna, ovela lepsie, krajsie, hlbsie, proste ... lepsie *1*

A aj ked minihry a wowcombat nerobi z hry velke lakadlo, ta implentacia pribehu urcite ano. Aspon pre tych ktory davaju roleplaying zazitku prednost pred kusanim cisel na bossovi a zistovaniu predso moj rogue robi o 300 menej dps ako normalne.

Mozno som az moc entusiasticky, ale zase byt predcasne skepticky a hadzat spinu na nieco bez poriadneho infa je len obycajne pokrytectvo. A beta kde budu aj hraci zacne v septembri.
  • Alespoň to, když na to neodpovi včas odpovida dalši? Bude to hrát spousta lidí co ani neumí anglciky a tak tipuju že se to bude stavat často. A ten další když neodpoví... furt to může zabít tak 5-10 minut. A kolik tam těch questů bude.
  • Presne souhlasim s tim co napsal ,,campush,,. A co se tyka pribehu, pokud nebudou zavedeny prisne RPG servery, tak nadseni vetsiny hracu z pribehu (vcetne me) velice rychle opadne az potkam hrace Joda45, Sup3rJedI, Killer21 a vsude budou pobihat a postavat hraci co si budou vykladat jak bylo vcera ve skole/praci, hledat nekoho kdo jim da kredity, protahne ,,dungem,, a podobne. Takze ano, muze to mit super pribeh, ktery ve vysledku nijak nezaruci, ze hra bude uspesna. (mimochodem wow taky nema ,,lore,, k zahozeni a kolik lidi to ve vysledku kvuli tomu hraje...)
  • Zayl
    Můžeš nás trošku podrobnějc zasvětit do těch herních mechanismů? Já vidím systém target, abilita, číslíčka. Nic moc nového. Minihry a NPC companioni, jak zmiňuješ výše, ti tvrzené MMO ještě nedělají.

A není to náhodou už beta?
  • Cahir
    *10*
  • SA-reg
    Jestli chceš... v tomto ti nechám svobodu volby.

Ale teď jsi slyšel má slova. Počky 9 měsíců (6 než TOR vyjde a 3 ať má šanci) a pak uvidíme. Buď se pletu nebo ne. Ale říct to můžu tak nebo tak.
  • 10 sekund lockdown na party rozhodnutia *3*
  • Cahir
    Zayl: A co bys navrhoval? Jak jinak bys jako MMO udělal? GW2 atd. všechno to má ten samej koncept. SW prostě přidává něco navíc.
  • S tym ze to vela ludi vyskusa, suhlasim. Ale mne herne mechanizmi pridu velmi dobre a pribeh je nieco uplne nove v zanry MMO. Navyse vydavat taketo harsh commenty koli trojminutovej ukazke z alfa verzie hry je trochu odvazne, nemyslis? *4* Ak sa to niekomu nebude pacit, ich chyba, ja sa velmi tesim *14*
  • No super, takže minimálně 3 minuty bude trvat než přijmeme quest... jak dlouho když tam budou idioti a nebudou na ta klikat dost rychle?
  • Cahir
    Jenže moje věštba je ironie a zároveň výsměch všem, co dokážou vidět pouze výsledek a účel a neumí se těšit z průběhu...

O tomhle se nevtipkuje (auto) *16*
  • Zayl
    Dole se ptáš jak dokážeme vidět do budoucnosti a sám tady provádíš věštění... trocha konzistence Cahire. Třeba tě zítra přejede auto :p.
  • Mna by zaujimalo, preco vsetky oficialne videa ktore ukazuju svetu su v 800x600 rozliseni, 25 fps a bez antialiasingu, shaderov atd. Grafika potom vyzera dost retardovane (nepliest s grafickou stylizaciou! Ta sa mi naopak velmi paci). Hlavne ked vonku su uz videa kde im to fici naplno - to zase gameplay vyzera uplne famozne. *2*

Kazdopadne na SW:TOR sa strasne tesim. Konecne po 7 rokoch sa MMO vzdiali konceptu "Kill&Fetch" ktory zaviedlo WoW ako trend a vsetky doterajsie onlinovky (vydane po wow) sa ho snazili, viac ci menej - vacsinou viac, kopirovat.

Story-MMO moze vsak fungovat len na velmi hlbokom univerze s velmi kvalitnym zazemim, nemyslim ze by uspelo v podani WoW ci Warhamer univerza. Ale SW mi pride ako genialna volba a myslim ze to bude fungovat velmi dobre - za predpokladu ze clovek vie po anglicky samozrejme.

Taktiez mam doveru v Bioware, aj ked si zmrsili par poslednych projektov. Herne mechanizmy su inovativne a niektore uplne nove, zaujimave posuvaju dojem z hry dalej nez si kedy wow mohlo priat. Uz len to ze vo WoW ked chcel niekto hrat tanka alebo healera, tak mal problem a museli prist dualspecy aby si ten niekto mohol specnut dps na lvlovanie/grindenie. SW:TOR inspirovane Guild wars vytvorili veskery content v hre pre 2+ ludi a dali kazdej classe 4 unikatnych pomocnikov (padawan, pilot, prisera, droid... chapete), z ktorych si mozete vzdy jedneho vybrat aby s vami brazdil questove linie (a to bez obmedzenia interaktivity s ostatnymi hracmi ako to bolo v GW kde bola hra vlastne singleplayer). Chces expit ako healer? No problem! Zober si DPS companion. Chces byt tank? Vezmi si healera. Si DPS? Tak chod dual dps a mas vystarane! *1* Modelovanie a ovplivnovanie NPC okolo vas, herny pribeh ktory sa zaklada na viacerych veciach nez ze na lvli 1 ste nikto a na 85 hero of the horde, player housing (to sa vo wow nepodarilo doteraz), minihry (vesmirne bitky alebo tanec v kantine?) atd atd atd...

Cim viac o hre viem, tym viac sa na nu tesim. Myslim ze to nebude nic co sme doposial videli a rodi sa adept na zosadenie WoWka z tronu MMO. Drzim Bioware palce, nech to stihnu co najskor, lebo uz to pomali neviem vydrzat *1*
  • Cahir
    Ještě několik let budu dřít na vejšce - prostě opruz. Pak půjdu do nějaký podělaný práce, ze který přijdu domů utahanej a doma mě ještě bude peskovat stará. V důchodu zasednu k bedně a budu čumět na seriály, dokud nezesenilním v otravnýho dědka. Má to vůbec smysl? Nemám si to rovnou hodit?
  • Cahir
    Dworkin: Tak to pak jó...
  • Tak ještě jednou: Nejsem informační linka. Nebudu psát dlouhý elaborát, čím tohle MMORPG může nebo naopak nemůže přilákat hráče třeba WoW, nebo prvohráče, nebo whoever. Jediným výsledkem toho všeho by bylo, že bys to začal relativizovat. Čili spousta práce zadarmo s nulovým ziskem. Natolik ekonomii rozumím, abych věděl, že se to nevyplatí. Můžeš po tomhle závěru dupat, jak chceš, ale faktem je, že svůj čas a námahu ti prostě dát nechci. Jasné?
  • Zayl
    Ok, já si přestanu cucat z prstu čísla a ty přestaneš používat sliby vývojářů

"Tvoji npc společníci s tebou také budou vést rozhovory a budeš plnit jejich questy. Celkově má být prostě důraz na příběh podobný, jako v ostatních hrách od Bioware."

jako fakta, která mě mají přesvědčit o tom, jak skvělé to bude. Sám nevíš jak to dopadne.

Každé MMO které jsem hrál vytáhnulo svoji trvanlivost z grindu. Pokud v SWToR dokončíš příběh, hrát ho znova bude mít smysl možná jednou, dvakrát. Co potom? Grind. A to je přesně ten bod kdy budeš skutečně hrát reskin WoW.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit