Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • @update: Čekal někdo něco jiného?
  • Lidi klid Amylee je 16ti letá holka tak co jako čekáte. Je normální že stahuje v jejím věku to dělá 90% lidí. Je její věc že si to umí odůvodnit tím že nemá peníze. Co sem tak četl nikdy se tím nechlubila jako že "heč já stahuju a ty za to platíš" tak nevim co se tu pořád řešíte.
    • MrSanta
      Jasně, navíc holky pirátit můžou *1*
  • Amylee.Anderson
    Reakce na eee o jeho kecum o diskriminaci a o tom, kdo jsou pirati.

    Clovece, znáš ty vubec nekoho, kdo si hry stahuje? Ja jsem rada, když jsem si sehnala jednu hru za kilo. Prej vyšší vrstva. No ty jsi dobrej vul. My opravdu nemáme tisícovky na rozhazovani ;) Pitomečku.
    • Ty jsi nejen parazit, ale doslova asocialni lidsky odpad.
      Kdyz nemas na komercni hry, takhraj freeware hry.
      Nebo misto vykecavani tady jdi na brigadu a budes mit na spoustu her.
      To ze na neco nemas neni opravneni neco ukrast ani te to neomlouva.
      • Oh, taková tvrdá slova. Být to mířeno na mě, tak asi neodpovím, protože kdo by se chtěl bavit na takové úrovni... *12* ?
        • LOL to nebylo na tebe ty pane Důležitý...to byla reakce na příspěvek Amylee...která si takovou reakci zaslouží *1*
          Když chceš slyšet soud na tebe, rád pomohu...jsi arogantní sebestředný ignorant, který je posedlý názory a myšlenkami ostatních a chce ve společnosti vyniknout v tom nejlepším světle...paradoxně se mu daří pravý opak...ale máš rád manga...a to se cení
          • Nikdy jsem netvrdil, že to bylo mířeno na mě. Ty bys taky zasloužil pár slušného chování. Ale dostane se ti jich? Oh, nikoliv.
            Tak já jsem sebestředný ale jsem zároveň posedlý názory ostatních? Fascinující. Pokud se chovám povýšeně, tak je to jen důsledek nízké úrovně některých zdejších diskuzí a diskutujících. Ale ignorant? To jsi napsal, abys nemusel řešit problém podmětu tvořeného přídavným jménem, nebo protože něco, co jsem napsal, bylo špatně pochopeno anebo ti je prostě význam toho slova ne úplně známý? Kdybych ve "společnosti" chtěl vyniknout v tom nejlepším světle, tak jen chválím to, co chválí ostatní a naopak. A manga nečtu. Skoro se v tom popisu vidím! Ale hlavně že tu nejsi od toho, abys soudil.
            A pokud mi budeš odpovídat, tak prosím bez stupidních akronymů a těch tří teček průměrně na každém řádku.
          • Amylee.Anderson
            A ty jsi dokonalý příkladný člověk a všichni bychom měli být jako ty :) Ne promiň, ten kdo s tebou nesouhlasí je vlatně poďobanej bezživota panic/panna.
      • V některých městech není brigádu možný sehnat kort ted když je tak velká poptávka po práci.
      • Ona není zase takový p**el sehnat brigádu, vim o čem mluvim. Jsou daleko důležitjší věci za co dát peníze než za hry tak proč si tu hru nestáhnout když to je možný? A pirátí tu skoro každej a neřikejte že ne.
        • LOL není prdel sehnat brigádu? Já dělám finančního poradce OVB, je to práce, kterou si může získat každý (ano, každý), jiná věc je se tam potom udržet...není to pro sociopaty a není to pro stydlivky...není to pro lidi, kteří si myslí, že jsou spokojeni se svým životem (jme mladí...tzn. jsme na začátku-kdo by byl spokojen na tomhle bodě) a chtějí s tím něco dělat...je to pro všechny lidi, co v sobě najdou sílu dělat něco se sebou samým...jak se zlepšit a zdokonalit...dělám u nich 7 měsíců a zatím mám průměrně 25 000,- měsíčne (je to letadlová společnost, takže dokud nespadne, tak je dobré ji těžit) a do toho studuji VŠ prezenčně...
          Nic není jednoduché...všechno je jen o tom, jestli je člověk ochoten udělat něco pro svoje cíle...
        • miker17
          každej někdy piratí ale když chcu hru tak si na ni našetřím a hlavně když je to novinka která má vyjít za půl roku. Když si každý den odložíš 20kč tak na hru máš. a nedělám ze sebe žebráka... a nevím jak ty ale já si brigádu našel na poprvé stačí se sebrat od komplu a optat se ve firmách to si jako lidi myslíte že všechny brigády jsou na netu
          • No vidíš a já hledal práci nebo brigádu přes 3 měsíce dokud mě do jedný firmy nedostal kamarád.
            Prostě nechápu jak vy přemejšlíte...."ukop sem si palec o chodník tak si ho automaticky musíš ukopnout i ty páč já sem střed vesmíru"
          • Souhlas zarnej priklad bude Diablo a kazdej kdo si ho sosne at mi nikdo netvrdi ze za 4 roky co to odkladaj si na to nedokazali nasetrit cely je to o tom ze ne ze na to nemaj ale ze stahnout hru je jednoduchy tak co by za to platili to ze na to nemaj jsou jen trapny vymluvi a za druhe kdyby kradli chleba tak nereknu ale hry ? Dyz na to nemas tak nehrej nikdo te nenuti a k zivotu to nepotrebujes naopak te to o zivot okrada nemas nehrej vse ostatni jsou jen trapne vymluvi ubohych zlodeju .
    • Rozhodně chápu, hry jsou drahá záležitost, tisícovku za chvílu zábavy ---> nestojí to za to, když to můžeš mít zadarmo. A taky tisícovka není nic, co by si člověk jen tak vydělal z kapesného nebo mu dala mamka, je to dost peněz, máš mé sympatie, že si s tím nebereš servítky a nehraješ si na zbytečného moralisty - *3*
      • Aha tak kdyz se budu ridit dle tveho prispevku tak chtel bych porsche abych se mohl bavit a balit poradny kundy ale nemam na nej tak ho ukradnu chtel bych ps3 abych se mohl bavit ale nemam na nej tak ho ukradnu chtel bych obri trampolinu verzi dct251 abych mohl blbnout s prateli ale nemam na ni tak ji ukradnu tak a ted mam tvoje sympatie
        hry jsou zbozi jako cokoli jinyho a neni to vec nutna k zivotu kdyz na to nemam pujdu ji ukrast nepripada ti to trochu hloupy ty asi hodne corujes v obchode kdyz na to nemas vid ?
        Kdyz nemam na porsche nejdu ho ukrast ale ani si ho nekoupim myslim ze je logicke se ke hram chovat stejne
        • Bože, tak si ho ukradni, je mi to jedno, nemusíš mi o tom psát článek. *7* Já vím, já vím, bylo by ne tebe moc těžký pochopit, že pirátění není krádež, ale porušování autorských práv, ale vlastně co bych po tobě chtěl, pojď pojď, napiš mi ještě něco o kradení porsche...nevím, možná ti to nedojde, ale to porsche by někomu fyzicky chybělo, stažená hra nikoliv, v rámci možností by to dávalo smysl, kdyby kradla hry v obchodech, ale ona je stahuje. Bink, vole, běž si raději ukradnout trampolínu než tu začneš zase používat ty nejtupější přirovnání co jsou. *7*
          • Za STAHOVANI, a hlavně za nabízení tvorby chráněné autorským právem hrozí i vězení.
            Vydavatelé hudby,her a filmů vyčíslují škodu na miliardu korun, ale pravomocným rozsudkem zatím skončily jen tři případy. Navíc: policie má dnes pouze osm vyšetřovatelů, kteří se úzce specializují pouze na internetové trestné činy. A to nejen na nelegální stahování, ale i na ty závažnější: pedofilii nebo vydírání.
            Ze zákona máme šetřit všechno, ale vybíráme jen případy ohrožující život a zdraví
            Karel Kuchařík, policejní prezidium (Počítačová kriminalita - Policie České republiky)
            • Bart by tě měl proplesknout, stahování filmů ani hudby neni protizákonné, minimálně v našem právním prostředí, stahovat si to můžeš jak chceš, ale nesmíš to sdílet, dál šířit, u softwaru je trestné už jen samotné stažení, takže ne vše co je chráněné autorským zákonem má stejná pravidla.
            • Je to složitější, za užití díla, které je chráněno autorským právem se řeší zákonem o přestupcích, ale zasahování do díla chráněného autor. právem je už řešeno trestním zákonem, také se to řeši tak, že není společensky nebezpečný, pro zvýšenou míru společenského nebezpečí chce to prokazatelnou škodu alespoň v řádu statisíců, to už by měla vážně co dělat
          • hele tak dyz to neni kradez tak se neboj napis na polici adresu kolik si toho sosnul v jake hodnote by to bylo dyz to neni kradez tak se neboj oni to budou ignorovat vse jim vypis co za kolik kdy at to maj jednodussi dostat nekoho jako ses ty je desne slozity proto na to serou ale kdyz jim vse napises tak po tobe pujdou vlastne ne vzdyt to neni kradez tak se neboj ukaz ted jakej ses frajej a vse jim posli co je bojis se ?
            • A já říkám, že to není trestné? Nauč se číst, říkám, že to není krádež, tak to nemůžeš s krádeží , navíc v mnohem větším rozsharu a větší škodou, srovnávat. Jinak pro tvoji informaci - použití je jen přestupek, zasahování je trestný čin. Jasně, trošku ti uniká souvislost mezi porušením autorského práva a krádeží, asi si myslíš, že porušení autorského práva není trestné, ale tak, klidně si tu dál povídej z cesty, já se nemám k čemu přiznávat, hry moc nehraju a ty dvě hry za rok si kupuju, nelegálně jsem hrál když ty jsi ještě chodil do školky, dle tvého písemného projevu. :D
          • ucho
            ale v tomhle je i zajímavý paradox. kdyby člověk stahoval hru přes torrent, pomalu by z něj sedřeli protipirátské organizace kůži a asi by ho čekala hezká pokuta, kdyby na něj přišli. kdyby tu hru ukradl v obchodě, stalo by se mu co, kdyby ho chytili? počítám, že nic :) jen trocha ostudy.
            • Páni, takhle mě to nikdy nenapadlo..určitě máš v tomhle pravdu, ale stahování je jednodušší než kradení v obchodě, nastahuješ toho víc s menším rizikem..tedy, přes torrenty jsem nikdy nestahoval, nevím jak se s nimi dělá, ale tuším, že tam to, co sthauješ zároveň sdílíš s ostatními, postih za torrenty je větší
      • Amylee.Anderson
        Díky :)Konečně nekdo kdo to dokáže pochopit.

        Pro ty ostatni - Nechlastam, pařit nechodim a ani nechodim nijak za zabavou. ;)
        • kolik ti je let? 13? Anebo jsi ta zakomplexovaná tlustá holka (no dobře, taky nejsem nejtenčí) s uhrama, co sedí 14 hodin denně na FB (nebo WoW, to vyjde na stejno)? V druhém případě je mi tě líto (třetí varianta neexistuje...jsou jen modifikace těchto dvou) a přeju ti, aby sis taky pořídila život...stojí to za to!! (ups, ty vlastně nemáš peníze, žejo?)
          • Amylee.Anderson
            I kdyby mi bylo třináct, tak můžu být furt chytřejší než ty, kterému je 60 a byl si v Rusku. Jo, jsem tlustá, Warcraft (kromě 3) nehraju, FB mam protože je to prakticky pro komunikaci s mojí třídou nutnost, protože všichni už na qip kašlou a uhry sem tam bohužel mám, jako kdyby ty si nikdy neměl ;) Život mám, ať už ho prožiju sama a u počítače. A to, že mám mnohem a mnohem míň sociálních interakcí, než kdejaká discopipka, neznamená, že nemám život. Ty by sis měl pořídit život, protože tady číháš 24/7 na piráty abys je mohl zmoralizovat. A piš prosimtě jenom z jednoho nicku, sushi ;)
          • sushi232:A pokud se stará o sourozence to znamená že nemuže mít třeba hodku volna na hraní her?
            "není ani na zábavu." tuhle pasáž sem myslel spíš z finanční stránky .
            Seš opravdu jednoduchej člověk.
            • Ouch! to bolelo, jsi vostrej jak břitva chlape, já už jsem z tebe úplně LOOOL, tak radši na cestu se dej a už se nevracej *3*
            • whoa....tak teď se sešli všichni obyvatelé Nerdova a jedou proti mně...navíc trochu backstab od Špeka...vypadá to, že se do téhle diskuze nehodím...ikdyž to původně měl být server zaměřující se na normální lidi !!!se životem!!!, který jim podává novinky z herního průmyslu, vypadá to tak, že se tu scházejí (jak jsem již uvedl) obyvatelé Nerdova...takže tu pro normální lidi není místo? Evidentně ne...ty Amylee se bav tím, že jsi celý den u počítače...doufám, že svůj názor jednou přehodnotíš, věřím, že se tak stene...a Stane, ty jsi chodící komplex...jdi se zahrabat...odhaduju tě na 29 let a stále panic (anebo hnusná holka, se kterou chodíš už tak 5 let...blahopřeju)...tímhle se nad vás nepovyšuju, jen vám vracím jedovatý narážky a připomínky...kdybych byl věřící, tak se za vás každej den modlim LOL
            • tak teď ste mě zahnali do kouta...fail to je, ale neni tak epickej, dovolte mi plz vysvětlit:
              Psal jsem ze sushiho noťase příspěvek nahoře (ostatně proto jsem taky navazoval na Stanovu rozmluvu o pekle)...to, že pochválil moje argumenty není známka jeho egoismu, protože já si sám sobě připadám jako dost reálná osoba...
              Tohle "13 nebo sociopat" už psal sushi sám, akorát si to debil nepřehodil na svůj nick :D tak mě prosím nespojujte s jeho božským komplexem...
          • Nechci se jí nák zastávat ale jestli myslíš že existujou jen tyhle dvě varianty tak si hodně jednoduchej člověk a nebo sedíš 14 hodin denně na tiscali a tak nevíš nic o okolním světě.
            • Sushi, ty tu koukám protáčíš minimálně dva nicky viď? viz tohle:

              Tlusťoch - (třetí varianta neexistuje...jsou jen modifikace těchto dvou)

              Sushi - Uváděl jsem, že existují modifikace těchto dvou variant

              Moc hezký jak si si o něco výš pochválil svojí druhou osobnost tlusťoch jako toho kdo napsal nejlepší názor, tohle je fakt čim dál lepší :D

              Tomu řikám epic fail šefe *5*
            • Méně "LooOOoOOL!!11@", více mozkových buněk, pane 'vyšší LOL'.
            • LOOOOL tak to byl teprve argument!!! Máš pravdu, když se stará o sourozence a má rodiče bez práce, tak opravdu není čas na zábavu...samozřejmně takovej člověk hraje hry jak mourovatej, že? Ostatně hry přece nejsou zábava (na kterou takovej člověk nemá čas), ale to přece "napadne i člověka s průměrným IQ" *1* BTW od kdy si myslíš, že máš průměrné (nebo vyšší LOL) IQ? Podívej se co sám píšeš *3*
              PS: Uváděl jsem, že existují modifikace těchto dvou variant...taky může být sociopatické EMO parazitující na systému...ale k tomu ať se holka radši vyjádří sama...víc už bych její život nepitval...nejsem tu od toho abych soudil (s tim tvým IQ je to vyjímka)
            • sushi232:Řekl bych že pár dalších variant si tu už mužeš přečíst a bohužel nemám energii na to abych tu vypisoval věci jako zdravotní problémy,debilní místo bydliště apod. který by měli napadnout každýho člověka s pruměrnym IQ a napsat že to musí bejt automaticky náká 13 nebo almara co prosedí celej den u FB je ubohý co když se stará o sourozence nebo její rodiče sou oba bez práce a tak není ani na zábavu.
            • hmm...nadávat umíš, ale že bys přednesl další varianty? Zatím to vypadá, že ty jsi tu ten jednoduchý (rozumněj hloupý)...
        • Jsi hloupá.
          • Od anonyma to naštve *1*
          • Amylee.Anderson
            Máš hloupý příspěvek :P
        • Úplně jako já.
    • miker17
      nejsu zrovna nejbohatší člověk ale abych ze sebe děla žebráka že nemám na hru za 1000kč to rozhodně ne....a jak znám takový typ lidí "Já na tu hru nemám,, tak ty jsou schopni na pařbě z kamošama nebo v hospodě utratit 3x tolik a nevadí jim to *10*
      Neříkam že jsem nikdy nestahoval hru z netu ale takovíto přistup je ubohý
      • No právě všechno prochlastaj a potom na tu hru holt nemají.
    • ucho
      do hospody chodíš? nebo někam ven s přáteli? na to překvapivě všichni mladí mají. přitom jedna návštěva hospody vyjde na jednu rok starou hru. není třeba rozhazovat tisícovky...
      je zajímavé, že co se mladých týče, většina na tuhle venkovní zábavu peníze má. pak už je to jen otázka priorit. a opět, když někde může dotyčný ušetřit, využije toho. v takovém případě je ale ona výmluva, že na to nemáš, hloupá... měla bys, kdybys chtěla, jen raději peníze vložíš jinam, někam, co si zadarmo nikde sebrat nemůžeš... jednoduché ;)
      • Amylee.Anderson
        Děláš, jako bys mě znal ;) S přáteli nikam nechodím a peníze nedostávám. Někam se chodit "bavit" jde naprosto mimo mě. Nikde jinde peníze neutrácím. Jen za to, co opravdu potřebuju. Oblečení, dárky pro někoho, někdy jídlo. Ty spíš působíš jako zazobanej debil, kterej nedokáže pochopit, že jsou mezi námi i tací lidé, kteří ne to prostě NEMAJÍ.
        • ucho
          vznesl jsem otázky a definoval obecný vzor chování mladých lidí, co je vidět běžně kolem sebe... tedy je zbytečné z tvé strany reagovat podrážděně v duchu rčení potrefené husy...
          neznám tvé finanční nároky na oblečení a další zábavu. jen mi přijde hloupé se vymlouvat na to, že člověk nenajde 200,- za měsíc na hru, když si dovolí většinou v obchodě, hospodě, obchodě oblečení, za měsíc utratit několikanásobně víc...
          nejsem zazobaný debil, jsem realista, co se neschovává za trapné výmluvy, že za něco neplatím, protože na to nemám, když ve skutečnosti za to dotyčný platit NECHCE, což je trochu rozdíl... já když na něco nemám, tak si to nekoupím (ale ani nestáhnu, protože jsem za to nezaplatil).
          • Sushi - nějak se ti to mele, ten kdo tady první přiznal, že stahuje byla ta holka kvůli který tady ucho začal vyvádět.

            Ucho - ty si mistr slovíčkaření, ano člověk tvýho kalibru může ten výrok chápat doslova když se mu to hodí do krámu, normální člověk to ale může pochopit taky jako vyjádření toho jak moc to tady přeháníš a děláš z toho něco víc než to je, kapišto? myslim, že ne, budeš zase trapně slovíčkařit. Ta holka tu nic neospravedlňovala, zeptal si se jí na důvod jejího stahování, ona ti odpověděla, že stahuje kvůli nedostatku peněz, to, že ty uznáváš jako důvod pouze hloupost a vychcanost, to je sice hezký, ale co jako s tim?

            Ty si v jejím věku stahoval taky, protože si byl jak si psal hloupej a teď máš plnou hubu keců protože si starší a chytrej a vymýšlíš koniny co nikdy nikdo nenapsal, ty si marnej případ.
            • Chápu úplně co píšeš a jsou to nesmysly, stačí to takhle? To, že ty tvoje bludy neuznávám neznamená že je nechápu, tady nikdo nic nebagatelizuje, ucho se přiznal a tím ztrácí právo někoho peskovat za něco co sám v jejím věku dělal, kdyby to byl mirek dušín od narození až do rakve, tak má právo moralizovat až doaleluja když ho to tak baví, takhle na to kredit fakt nemá, nechte tu holku dospět a ne se do někoho navážet za něco co sám dělal nebo dokonce možná ještě dělá, do určitýho věku má člověk právo dělat blbosti a to poslední o co někdo stojí jsou pokrytecký kecy.
            • no nedělám z toho přímo hrdinskej čin...spíš jsem narážel na to, že ucho se přiznal první a vy jste pak na to jen navázali a bagatelizovali to...ono je celkem důležitý, že z toho sám vyrost a rozšířily se mu obzory. Podle toho co ty píšeš to vypadá, že tobě se nikdy nerozšíří, protože když nedokážeš ani pochopit co tu píšu a nadáváš jak se vyjadřuju, tak se ještě sám divím, že píšu tenhle můj třetí poslední příspěvek...takový lidi jako ty bych měl hodit za hlavu...není radno se s tebou vůbec dohadovat...jsi zabedněnec a sebestřednej ignorant. Ciao
            • sushi, tak se příště líp vyjadřuj a neplácej takhle obecně, prdel jak z tohouchova přiznání děláš nějakej hrdinskej čin a tu holku by si nejradši poslal nejmíň na šibenici co?

              Vy dva jste horší než inkvizice, stejně to bude asi nějaká recese, takovou snůšku pokrytectví snad nemůže nikdo myslet vážně.

              *7*
            • ucho
              nikde jsem se jí na důvody neptal. důvody jsou totiž v tomto případě zcela irelevantní. už nemám další energii na tvé pohádky, nikam to nevede. třeba najdeš jinou oběť, v této diskuzi končím :)
            • LOL řekl jsem, že ucho to přiznal jako první z vás géniů...to znamená vás reagujících...ty fakt nevíš co plácáš čeče
          • LOL ten Stan si nedá pokoj...asi moc dobře nechápeš jak to u lidí chodí, že? Ona sice řiká, že nemá peníze, ale to je jen ospravedlňování jejího chování...žádný důvod proboha!!!
            ...a přestaň mu furt omlacovat o hlavu to předložení pasáže, kde se tím Amylee chlubí..je to trapné
            ...je vidět, že jsi jednodušší člověk a tak ti to nevyčítám, ale nesnaž se přít s lidmi, kteří mluví více či méně obrazně a tak, aby jsi se nad jejich textem spíše zamyslel, než kritizoval...
            • ucho
              Stan: napsal jsi, že tvdím, že stahování je zločin? napsal. psal jsem to někde? nepsal. tedy jsi lhář, rozumíme? :)
              já reagoval na to, že říká, že na to nemá, což z principu věci někoho v jejím věku již neospravedlňuje k tomu, aby prohlašovala, že je lepší torrent než koupě hry. stejně jako důvod ke stahování, že na to nemá. to přeci není důvod. důvody mohou být pouze dva: vlastní hloupost a záměrná vychcanost. žádné jiné... jakého slovíčka se chytneš teď? :)
            • oh bože...ucho se sám přiznal, že dřív taky stahoval...udělal to tady z vás všech géniů jako první...a ještě s přiznal, že už z toho vyrostl...to co tady pak následovalo bylo většinou jen omýlání toho samého...nikam se nedospělo a nakonec se už začalo nadávat a pak se už přestalo diskutovat, ale už se jen nadávalo...(Tlusťoch tu má snad jako jedinej normální názor a proto mu nikdo neodpověděl...to už taky o něčem svědčí)...a tohohle se už nechci zůčastnit. Vyjádřil jsem svoje...tak si to přeberte jak chcete. Můj názor se nezměnil a stojím při uchovi...jestli jste si mysleli, že snad někoho tím vaším osočováním přesvědčíte, že máte pravdu, tak jste vedle...mrtvá diskuze. This cow's been milked dry...
            • Anarcha
              Položim ti jdnoduchou otázku ty sis nikdy nic nestáhle nebo nepálil nebo nějakým jiným způsoběm nezwarezil nevěřim tomu to , že si se z věkem na to začal koukat jinak to beru a uznávám to , ale navážet se do lidí nemám na hry tak nehraju jo je to pěkná myšlenka , ale nějak ti nevěřim , že si se ji vždycky řídil.Jsem přesvědčen , ře každej někdy warezil , akorát se pak někteří začli na věci dívat jinak a někteří k tomu ještě přidali kapku pokrytectví.
            • Ucho, ty si fakt padlej na hlavu nebo já už nevim, vždyť tu nikdo ze stahování nic normálního nedělá, nikdo tu neřiká že to je morálně správný, tak kde tyhle sračky furt bereš? Proč o tom furt dokola meleš? Seš jak zaseknutá deska.

              Hlavně ještě napiš jak do úst vkládám názory, na to si tu expert ty, to tvoje "nechápeš text" a variace na tohle téma, to už je takovej tvůj trademark.
            • ucho
              Stan: a znovu, já nevím, ale ty fakt netušíš, co lidé píšou, že? :)
              cituji: "...než ucho a spol. co přiletí jakej je stahování zločin..."

              takže znovu, psal jsem to už i zde. stahování za zločin nepovažuji, chápu to tak, že je to každého věc. jestli tím někdo někomu škodí, to je diskutabilní a velmi obtížně dokazatelné. jen jedna věc je jistá: není to minimálně po morální stránce správné. pokud ti to nedošlo, nikoho neodsuzuji, že stahuje, jen nevěřím oněm důvodům, proč, protože se nezakládají na pravdě (člověk nemusí kupovat hry hned po vydání a hrát je hned - na to je mimochodem potřeba slušně výkonný počítač, který stál jistě dost peněz). stahování není něco, z čeho by lidé měli dělat normální a správnou věc. a čím méně by o tom mluvili, tím lépe, pouze je tím nahráváno protipirátským organizacím a ve výsledku trpí opět jen hráči. podotýkám ti platící.

              nechápu, proč to neustále nedokážeš pochopit a ještě jsi schopný překrucovat věci, co někdo říká. buď jsi v tomto chápání velmi prostý člověk nebo záměrný manipulátor a lhář, těžko říct, ale vkládat lidem do úst názory, které nesdílí, je hodně hloupé...
            • Já taky stahoval jako mladší hry, protože jsem neměl peníze, vesele se ve škole pálilo, věděl jsem že je to špatné, všichni si toho byli vědomi, ale hrát jsem chtěl, proto jsem stahoval.

              Vaše mozečky z tohohle mého přiznání teď nějakým prazvláštním způsobem vyvodíte, že se chlubim, myslim si, že je to správný a že to obhajuju stejně jako u tý holky co?, prostě to berte tak, že je upřímná a nemá nějaký pokrytecký kecy, a rovnou to řekna natvrdo, se z toho třeba podělejte, ale je mi to milejší než ucho a spol. co přiletí jakej je stahování zločin a sami maji za sebou roky stahování a pálení a teď moralizujou, přitom si tim obdobím prošli taky. Trapnej si sushi tak akorát ty, když už něco tvrdim tak to mám dokázat a ne za někoho psát něco co nikdy nenapsal.

              Jeden za 18 a druhej bez 2 za 20, podejte si ruce, dejte nohy křížem a prdněte si, třeba vám to pročistí hlavu.
          • Pro S(a)tana, ucho, ostatní, ale hlavně pro Amylee:
            tahle vaše diskuse mě opravdu pobavila...Amylee je buďto 13 let nebo je to zakomplexovaná trapka, která si tim "důvodem" pro stahování (uch uch, nemám peníze *9* ) jen ospravedlňuje svojí hloupost. Je přeci daleko jednodušší fňukat a nadávat jak je svět hrozný, než se postavit na vlastní nohy! Vždyť ucho vám lidi celou dobu řiká, že to je blbost, že by na hry peníze neměla! Je sice pravda, že se s tim stahováním přímo nechlubí, ale je znát, že si to v mozku zařídila tak, aby to pro ni bylo "jediné východisko" (a tudíž správné)...kdyby byli všichni lidi jako ona, tak bychom se ještě na začátku třetího tisíciletí snažili žrát kámen *5*
            • ucho, už se vzpamatuj, nikdo tu stahování neobhajuje, ta holka jen napsala důvod jejího stahování, to že je to obhajoba apod. si si vycucal z prstu aby si měl vítr v plachtách, už jsem tě asi 3x žádal ať předložíš text kde se tim chlubí, kde to obhajuje jako správné apod. a stále nic.

              Falešnej moralista? Ty, sám si napsal, že si stahoval z blbosti a ze sportu když si byl mladý, nemáš teda právo tu holku buzerovat jak hrozně špantě se chová, prostě tim člověk projde a když dospěje, svoje chování mění, až si začne vydělávat, třeba si bude hry kupovat, když ne, tak si pak lamentuj jak chceš když tě to tak baví, teď na to fakt právo nemáš, ani já ani nikdo jinej, každej totiž v mládí stahoval jak o život.
            • ...celkem chápu, že se ti uchovo moralizování zdá falešné a není uplně na místě...ale nesouhlasím s tebou...Amylee je prostě blbka a tak se do ní pustil. To, že jejich spor nabral globálních (epických) rozměrů už není tolik podstatné.
              Například já to dělám dodnes stylem, že si hru stáhnu, zahraju a když se mi líbí, tak si ji koupím...samozřejmně jsem příležitostní hráč, takže si milerád počkám na ty úžasné slevy na Steamu...na to peníze mám (narozdíl od Amylee), abych si jednou za půl roku utratil 500,- za dejme tomu 3-4 AAA tituly (se slevou 75-80% na Steamu)
              To je ostatně důvod, proč stojím na uchově straně...protože výmluvy si najde každý, ale pravda je, že hry nelezou tolik do peněz, když má člověk mozek a trpělivost...
            • ucho
              Stan: co je pro tebe falešný moralista? :) buď realista, všichni jsme byli jednou děti (někdo tedy ještě je), tedy v minulosti jsme nevěděli, jak se věci mají, někdy si člověk něco uvědomí až o chvíli později (obzvlášť když je tak vychováván, vidí to ve svém okolí. stačí mrknout do školy, děti tam stahují věci z internetu jak o život. proč? protože to jde). když ale člověk dospěje do určitého věku, měl by si uvědomit, co je správné a co špatné. já mám například hry legálně, i těch pár, co jsem v minulosti stáhl. a co? nebo opravdu věříš, že existuje někdo, kdo si nic nestáhnul alespoň i na zkoušku? (ani takovou potřebu teď nemám)
              bohužel jsou však mezi lidmi i dospělejší lidé, co dané stahování obhajují a nějak odůvodňují. ať si ti lidé klidně stahují, co chtějí, to je jejich věc, ale obhajitelné to není, z principu prostě není dobře, když někdo něco hraje a nezaplatil za to... nebyl jsi to náhodou ty, co jsi považoval za správné si koupit hru, dohrát ji a pak vrátit jako zboží do 14 dnů a požadovat peníze? ve zkratce, existují lidé, co nějakou morálku a svědomí mají, a pak jsou lidé, kterým tohle chybí. do které skupiny se chceš řadit je čistě tvoje věc...

              Stan: už jsem to psal, nemůžu za to, že nečteš :) už to, že o tom veřejně mluví a považuje zmiňovaný důvod jako obhajitelný. možná to bylo někde ve vedlejší diskuzi, ale zmiňovaná slečna přišla na férovku s tím, že stahuje hry a že zlatý torrent. tohle už prostě za správné nepovažuji (a přesný komentář, který jsem považoval za chlubení, ti hledat nebudu, za to mi nestojíš :) ale reagoval jsem tam na něj taky...)
              a ad falešný moralista: psal jsem, že nikdy jsem to úplně za správné nepovažoval, v koutku mě ten červíček hlodal, rozhodně bych to v té době neobhajoval takovými řečmi, obzvláště v dnešní době, kdy se i velmi kvalitní tituly na steamu prodávají v cenové relaci od 50-125,- což je dnes opravdu směšná částka). ale asi nechápeš ani ten princip morálky a rozdíl v tomto přístupu...
            • Neber všechno tak hrozně vážně, nebudeš pak v životě z vola *3*
            • LOL tohle je tvoje reakce? Hmm...vypadá to, že ti peklo vysmažilo mozek :D
            • Hell yeah, S(a)tan je tu a bude vidlema do zadku šťouchat každýho kdo někdy stáhnul hru a hlavně falešný moralistický chytráky co maji rádi sushi, už se těšim, budeš se smažit ! muhuhehehe
          • ucho, ty jsi nikdy hry nestahoval?
            • to Ucho: no takže tu básníš o morálce a o tom ja je pirátění evil , což já nepopírám , ale konečně s tebe vylezlo , že si vlastně jenom napravenej pirát takže těžko můžeš kritizovat někoho , že dělá to samé co ty a možná k tomu má i lepší důvody než ty viz nedostatek peněz a ne jen frajeřinu , hele taky sem hry stahoval když jsem nevydělával a kapesný jsem , žádný nedostával teď když makám si hry kupuju a vadí mi spíš když někdo pirátí s principu viz. nebudu za hry platiti když si je můžu stáhnou než když pirátí proto , že na hry nemá prachy a ty jako napravenej pirát těžko můžeš někoho moralizovat a mluvit o morálce kde v těch časech byla u tebe.
            • ať čtu jak čtu, nikde nevidim nic o chlubení se, o tom, že je to správné stahovat hry, vidím akorát psaní o tom, že stahuje protože nemá peníze a kupuje si hry za stovku.

              Možná máš lepší zrak, tak mi můžeš citovat ty pasáže kde se chlubí, říká, že je to správné apod.
            • ucho
              Stan: tak si znovu přečti, co píše... :)
            • nevšiml jsem si, že by se tim chlubila, považovala to za správné apod. takže jak si na to přišel? nikde to nepsala. Prostě upřímně říká důvod proč nějaké hry stahuje, protože na to nemá, je to těžký pochopit? U tebe je to ještě horší, ty si stahoval jak píšeš z blbosti a sportu, ona má aspoň důvod, já měl ten samý když mi bylo jako jí, teď vydělávám, tak si hry kupuju, je to prostý, až ona bude vydělávat, tak si je bude možná taky kupovat. Sama píše, že utrácí jen za to nejnutnější, tak nevim proč pořád omýláš nějaké chození do hospody apod.
            • ucho
              stahoval, ale nikdy jsem to nepovažoval za správné a nikde jsem se tím nechlubil (navíc to bylo ve věku, kdy bych to ani nepovažoval za pirátění, jako dítě dělá člověk spoustu hloupostí, když ani neví, jak svět funguje). stejně jako jsem nikdy neprohlašoval, že stahuji, protože na to nemám, to by byla lež. stahoval jsem díky své vlastní hlouposti a dá se říct ze sportu. opravdu by mě nenapadlo někde na fórech rozhlašovat, že stahuji, protože na to nemám, protože na jinou zábavu se peníze vždy našly...

              Anarcha: nevím, jestli bych se zrovna považoval za napraveného piráta, spíš bych to nazval dostání rozumu. mimochodem nechápu, kde jsi přišel na to, že to bylo v mém případě z frajeřiny (nebo si to myslíš na základě "podle sebe soudím tebe?"). jasně jsem přeci psal, že jsem se tím nikde nechlubil, tak kde je v tom frajeřina? a můj postoj k pirátství všeobecně? nezatracuji lidi, co pirátí, ani je nijak neodsuzuji. je to jejich věc. rovněž vím, že jsou lidé, kteří by za to prostě nezaplatili tak jako tak. ať si tedy v tomto stahuje kdo chce co chce, tohle je jeho věc. mně vadí pouze to, že o tom někdo dokáže mluvit a obhajovat to, protože to za obhajitelné příliš nepovažuji. nemorální ano, ale hrdelní zloči ne... ale koukám že v diskuzi je každý expert na toho druhého a hned ho zná dokonale. btw já mám svědomí čisté, i hry z minulosti mám všechny legálně...
          • Amylee.Anderson
            Ne, prostě nepochopíš že na hry nemám.
            • Když na hry nemáš, tak standardní postup je hry nehrát. Nebo až nebudeš mít na benzín (protože s tímhle přístupem mít nebudeš), tak taky budeš po nocích vysávat benzínky nebo cizí auta? Až nebudeš mít na elektřinu, tak se napíchneš na nějaký kabel venku? A ještě to všechno budeš oznamovat na nějakým webu? A co pořád tedy děláš, že nemáš na pár her ani na zábavu, ale máš čas se dohadovat celý den na internetu? Protože pokud utrácíš jen za oblečení, dárky pro někoho, někdy jídlo a přesto nemáš na hry, tak logicky nemáš ani na zábavu, že... Né že by mě zajímalo, co že vlastně děláš, jen poukazuji na jisté díry v logice.

              Edit:
              @Stan (než mě sjede): Ano, taky jsem stahoval, byl jsem líný a nikomu neberu, že může být taky líný. Ale tímhle stylem se z toho vymlouvat (hned po "hrdém" oznámení) přeci není OK.
            • Tak je nehraj, nebo hraj freeware, what's the matter?
            • ucho
              AC se dal koupit za 150,-
            • Amylee.Anderson
              Nehledě na to, já nic proti kupování her nemam. Nekdy mě až mrzí, že si hru koupit nemužu, protože je vynikající. Například bych nejraši měla doma AC, ACII a teď i Brotherhood...
            • ucho
              ne, prostě nepochopím, že když říkáš, že na ně nemáš, že si je stahuješ...
              a s tím, že na ně nemáš, lžeš... (i v 16 přeci nějaké kapesné jistě dostáváš, a taky existují brigády)
      • Amylee.Anderson
        smazano
  • v pripade zablokovani neni problem pouzit crack, zakon stoji nad EULA

    § 66
    Omezení rozsahu autorových práv k počítačovému programu
    (1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

    a)
    rozmnožuje, překládá, zpracovává, upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to potřebné k užití počítačového programu v souladu s jeho určením, včetně opravování chyb programu, není-li dohodnuto jinak,
    • Nevím jak se k tomu staví zákon, ale souhlasím s tím, že když mi někdo omezí přístup do legálně zakoupené hry. Crack mi pouze navrací má spotřebitelská práva a tedy alespoň po dobu banu, proč ne?
    • Je zajímavý, že sem dáváš odkaz na paragraf, kterej ale sám zřejmě nechápeš :)
      Nebo co si představuješ pod tím spojením "není-li dohodnuto jinak"? Protože ona právě dohodnuto jinak je, a to právě v EULA.

      On je spíš pěknej podfuk, že se k vlastním podmínkám dostaneš až potom, co hru koupíš, zaplatíš a rozbalíš. Takže i kdyby sis je přečíst fakt chtěl a pak bys s nima nesouhlasil a hru si ani nenainstaloval, moc ti to nepomůže, protože prachy už ti asi jen tak někdo nevrátí :)
    • Ten samy zakon zakazuje obchazeni ochran, takze je to prinejmensim sporne a musel by rozhodnout soud, kdo ma vyssi narok.
      • jestli myslis

        § 43
        (1) Do práva autorského neoprávněně zasahuje ten, kdo obchází účinné technické prostředky ochrany práv podle tohoto zákona.

        tak § 66
        (7) Ustanovení § 30a až 33, § 34 písm. b) až d), § 35 až 38, § 38a odst. 1 písm. b), § 38a odst. 2, § 38b až 39, § 43 odst. 1 a 4 až 6 a § 54 se na počítačový program nevztahují.
  • Ja by som bol za zrusenie uctu minimalne v nasledovnom pripade.Cheatari nech skapu strasnou smrtou nic ma nenasere tak ako ked nejaky idiot skazi hru chetami mam na mysli obzvlast FPS multyplayer ved je to svetokrades.Za takyto arogantny pristup a prznenie herneho projektu na tvrdo vymazat ucet.Zablokovat kluc ku hre a dotycneho poslat do severnej korei.
    • Tak teba by som nechcel stretnut ...
    • A rozbiť lebku. A nechať vytiecť. A poslať medzi hnusných kresťanov.
    • MickeyMutant
      Acylpyrin nebo Modafen. Když to nezabere, tak zkus antibiotika.
  • hrat mozem samozrejme da 2 aj bez netu a pripojeneho uctu, len sa mi nebude uploadovat postup hrou, net staci len na prve overenie pravosti
  • EA??? podpora zákazníka...?? Koupil jsem klíč k BFBC - oficiálně přes obcod zcela bez problémů stáhl přes game manager EA. Půl roku vše ok... a pak po updatu jejich managera byl můj klíč označen jako "nepřípustně získaný".. rozumějte nebyl použit opakovaně, nebyl prodán opakovaně... jen prostě EA usoudila, že ho dál nebude podporovat... hru hraju dál legálně. Klíč je svázán s účtem, ale nemám možnost v případě reinstallu hry použít zálohu přímo od EA... prostě pro ně neexistuji.... Pomoc online..nula... prodejce co mi prodal klíč (oficiální český gameshop - reklamu mu ale dělat nechci) neví a nechápe co se děje... stěžuje si mu více zákazníků... ale neudělá nic.... hra mi funguje tak nemám co chtít. Až budu reinstalovat, budu si muset stáhnout cracklou verzi asi....
    • ucho
      přes jaký obchod jsi ho koupil? nebyl to čirou náhodou g2play? pokud jsi ho koupil na EA stránkách, tak tvrdě do nich...
  • Aneb vracíme se do středověku. Kdo si hodí hubu na špacír, odtáhne na Sibiř!
  • S prvním článkem bývá ukován řetěz, první cenzurovaná řeč, první zakázaná myšlenka, první upřená svoboda nás všechny nezvratně spoutá. Když je poprvé pošlapána svoboda, jsme všichni poškozeni...
    • Dobrá epizoda.
  • Taková banalitka a už tu máme mravní diskuzi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit