Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG
    tady se to rozjelo s politikou, radši nekomentovat
  • jak už správně psali soudruzi pode mnou, hra je výrazně protirusky zaměřená. krym, východní ukrajina, allepo - za všechno prý může rusko! ale počkejte, trump vám ukáže!
    jo, a ten počet ruských vojáků na východní ukrajině taky nesouhlasí
    • to je jako bys napsal, že hry z 2.SV jsou protiněmecky zaměřené. Ano, jsou, protože Německo bylo to zlé a fašismus byl špatný. No a dnes je to s Ruskem. Rusko je to zlé a putinismus je ten špatný. To že to nevidíš je spíš problém tvé neschopnosti vnímat a hledat informace. Vraždy novinářů, vraždy oponentů, okleštění svobod, fašizace společnosti, zbrojení a militarismus, Čečensko, Gruzie, Podněstří, Ukrajina, války ruských tajných služeb proti Evropě a Západu, snaha rozložit demokracii a vyvolat chaos, financování extremistických a pulistických stran....
      • Takovou nálož sraček nevyplodí ani Rothschildovská CNN, gratuluji.
        • Pravda nám nevoní?
          • Pravda je, že USA má od 2sv. války, na rukou víc krve než všechny ostatní země dohromady a přitom se tváří jako nositelé míru a demokracie. Šířením jejich propagandy se snižujete na jejich úroveň.
            Na světě existují dva dominantní režimy. Mezi těmito režimy panuje už nějakou dobu informační válka.
            Tudíž bezhlavým hltáním propagandy jedné strany, se ukazuje vaše inteligence a chápání tohoto světa.
      • moje poslední věta ti nenapověděla?
  • Držím tomu palce, pořádná grand strategy ze současnosti na trhu chybí jako sůl. Vím snad jen o dneska už hodně zastaralý Superpower 2 z roku 2004.
    Akorát se obávám, že to nebude dostatečně komplexní a zároveň vyvážený. Navíc balancování tohoto žánru je běh na dlouhou trať a je tudíž potřeba dlouhodobá podpora ze strany developera.

    Ke zdejším expertům na geopolitiku s doktorátem z idnesu se radši nebudu vyjadřovat. *7*
  • jnsCZ
    Než tady někomu prdne žilka, jedná se o fiktivní scénář z roku 2020, kdy jde doslova o toto: "Rebuilding the USSR" - The Union of Soviet Socialist Republics was a giant beast that spanned Central Europe all the way into Central and West Asia. Restore part of its former glory and conquer Lihuania, Latvia and Estonia by 2027. Fiktivní scénář. Jeden z mnoha. Je to hra.
    • XorxoxTalarius
      No hlavne aby takove nebyli vsechny scenare. Cekal bych spis neco ve smyslu ze doslo k nejake katastrofe, jsou na vas uvaleny sankce a vasim cilem je stat se ekonomikou cislo jedna, a podobne.
      • jnsCZ
        Scénář za Japonsko: Japan has always had a huge problem with resource deficiencies. Secure at least 400 resources before 01/01/2033 to make sure it's no longer a problem.

        Takže ano, jsou tam i ekonomické scénáře.
        • XorxoxTalarius
          No to zrovna neni to co jsem myslel, kazdopadne uvidime jak bude plna hra ...
          Ponevadz ikdyz budou scenare na draka, porad snad muzu hrat sandbox s nejakymi podminkami vitezstvi
          • MickeyMutant
            Nekecej, XorxoxTalarius, ty to hrát nebudeš, protože bys musel hrát za Rusáky, co jsou tam za padouchy.
            • XorxoxTalarius
              No ja planoval hrat za Ceskou Republiku a chtel jsem z ni udelat nejsilnejsi zemi na svete, ale tak dobre, nebudu ti kazit radost ;)
  • Hra obsahuje aj "Blame Russia button". Ak sa ako politik ukážete totálne neschopný a dokonca vám na toalete nájdu zbytky kokaínu, tak kliknete na tlačítko: Blame Russia.
    • stačí si dát na youtube hledat videa best fails alebo most stupid people a vetšina bude z ruska
    • přesně, Rusko zabere Krym a rozdmýchá válku na Ukrajině, Blame Russia, Rusové sestřelí civilní letadlo, Blame Russia, Rusko je přistiženo při obřím dopingovém skandálu, Blame Russia, Rusko bombarduje nemocnice a školy v Sýrii, Blame Russia, takové příkoří *1*
      • A sestry Williamsové su pristihnuté ako majú doping povolený a obvinia z úniku informácií ruských hackerov. Blame Russia button :D
      • XorxoxTalarius
        Ukrajina a Krym je na samostatnou mnohostrankovu esej, stejne jako sestreleni letadla. Prvni a nejvetsi vinu na tom nese dlouhe spory a rozdelena spolecnost na ukrajine jez saha az do obdobi pred druhou svetovou valkou. Takze to vase "Blame Russia" je minimalne hloupe.
        A co se zbytku tyce:
        Mate na mysli vsech tech 120 nemocnic jez byli v Allepu?
        Dopingovy skandal jez vlastne ani nebyl dopingovym skandalem jelikoz nebyli dukazy ale tvrzeni jednoho cloveka, ktery zadne dukazy nemel?
        Nebo snad to ze Hillary zvazovala po volbach vymenou za odpusteni dluhu darovat Taiwan cine? A to vlastne neni dulezite, dulezite jsou pouze rusti hackeri ...
        • jsi si doufám vědom toho, že Rusáci za posledních 50 let sestřelili už druhé letadlo plné civilistů, což je jednak o 2 civilní letadla víc než sestřelili amíci, druhak už u toho prvního si člověk musel řikat "to těm k*rva rudy nemůže projít".. a hle, oni v tom dokonce pokračují. Snad se dočkáme dne, kdy Putin stane před mezinárodním soudem
          • jamar28
            A co to íránské letadlo?
            • XorxoxTalarius
              To se nehodi do jejich ideologickeho pohledu, takze misto diskuze na toto tema radsi hodi dislike, vsadim se ze kdyby mohli tak by mi urcite nejradsi dali ban.
          • XorxoxTalarius
            No ja bych si tak jisty nebyl s temi cisly jelikoz zde mame napriklad Iransky let 655 s 280 civilisty na palube sestrelenych navadenou raketou z lodi USS Vincennes a k tomu my stacil jediny dotaz do googlu, treba bych nasel dalsi, kdo vi (minimalne si pamatuju ze behem 11. Zari nejake sestrelili).
            A jestli by meli nekoho soudit, tak toho kdo poslal civilni letadlo na trasu pres bojove uzemi. A je jedno kdo to letadlo sestrelil. Uprimne je mi to jedno. Dulezita je pro mne v tomhle stavu pricina a tou je ze nekdo mel skvelej napad si zkratit cestu pres Donbas kde se aktivne bojovalo.
            Kazdopadne, at to udelal kdo chtel, tak toho cloveka uz nikdy nikdo nenajde :)
            P.S.: Aspon vime ze nemame pouzivat Malajske Airolinky
        • je vidět, že v historii i politice se vyznáš. teď ještě naučit se česky
          • XorxoxTalarius
            Omlouvam se za svoji Disgrafii, ale ono se to vekem nejak nelepsi ;)
    • https://cryptome.org/2017/01/Steele-Trump.pdf
      Kvůli té zprávě už v Rusku umírají lidi, třeba podivná smrt Erovinkina, který nejspíš sloužil jako zdroj pro Steelovu zprávu
      http://www.express.co.uk/news/world/760704/KGB-spy-Donald-Trump-dossier-dead-Russia-Moscow-Oleg-Erovinkin
      ---
      celé to připomíná nějakou bondovku
  • XorxoxTalarius
    Ted si nejsem jisty jestli ten popis dema mysli pan redaktor vazne nebo to mysli ironicky. Jelikoz takhle politicky zabarvene cteni jsem videl naposledy v Rudem Pravu pri recenzi Pana Prstenu. Snad to nebyl realny popis, jelikoz predstava ze scenare jsou zalozene na "Ať už se rozhodnete bojovat za mír a stabilitu Evropy, nebo anektovat chudáky pobaltské státy" je docela smutna a hlavne by to hre dost ubralo.
    • Ta takzvaná recenze Pána prstenů byla samozřejmě podvrh.
    • MickeyMutant
      Popisuje herní scénáře jedné konkrétní hry, které jsou takhle nastavené. Co je na tom proboha k nepochopení? Pokud ti podobný pohled na politickou situaci nekonvenuje, stěžuj si na autory hry (což je samozřejmě absurdní), ne na novináře, který o tom píše (což je navíc hloupé).
      • XorxoxTalarius
        Jenze to z daneho kontextu clanku neni pochopitelne, dozvedel jsem se to az zde v diskuzi. Takhle to vypada na vrahy z Wallstreetu, teda pardon z Kremlu.
        • MickeyMutant
          Z článku je to zcela zřejmé. Když si pomalu přečteš ten druhý odstavec, tak to nakonec musí být nad slunce jasné i tobě.
          • XorxoxTalarius
            Nope, neni to napsane zretelne a pro cloveka ktery hru nezna je to zavadejici.
            • XorxoxTalarius
              Pokud se jedna o hru typu Superpowers, pak tuto moznost primo ocekavam.
            • MickeyMutant
              Scénář za Rusy nikdy a v žádném myslitelném vesmíru přece nemůže obsahovat možnost připojit cizí státy mírovou cestou. Kdes to proboha slyšel, že ti to v nějaké hře chybí?
            • XorxoxTalarius
              No tady nejde o flame, pokud si prectete poradne muj puvodni prispevek, jako o to ze clanek je zavadejici a ze jsem doufal ze prestrelil autor a ne tvurci. Jelikoz pokud to jsou priklady dvou scenaru, ktere hra nabizi, tak zbytek nebude o moc lepsi.
              Hru delali Polaci, takze jsem se bal zkresleni vnimani na zaklade jejich predsudku. Bohuzel se mi to potrdilo a doufam ze scenar za Rusy obsahuje aspon moznost staty pripojit mirove (dostanou tak dobrou nabidku ze nebudou mit duvod ji odmitnout), jelikoz pak se ze hry stava politicky zabarvena propagacka a to dost kali zazitek.
              A stejny nazor mam na hry z Ameriky, plne patriotickeho patosu, ktery je tam naprosto bezucelne. Nebo na hry z Ruska, kde je Sovetska Armada super best a jejich technika predci vsechno ostatni.
              Ale to je normalni ze lide vaseho typu maji potrebu vsechny skatulkovat a radit podle sve ideologie *3*
            • Tak kdyz mate problem s pochopenim jednoducheho textu, tak by mozna bylo vhodne se vyvarovat jakekoli diskuze. Potom je ten flame zalozen na vasem vlastnim bludu, jak uz to u lidi vaseho typu byva :-(
    • " Posadíte se ke kormidlu buďto Německa jakožto vůdčího evropského státu zachovávajícího status quo, nebo expandujícího Ruska hladovějícího po bývalém sovětském území, a osud Evropy a světa se octne ve vašich rukou. Dostupné SCÉNÁŘE budou navrženy tak, aby rychle demonstrovaly všechna důležitá rozhodnutí a možnosti, jež vás čekají v kampani."

      Co je na tom politicky zabarveného, prostě popsal co za scénáře tam bude.
      • nemluvě o tom, že to docela reflektuje skutečnost *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit