Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na BioWare Social Network je jeden zavrety thread, jeho nazov bol The lies we were fed a bol zamknuty as pred rokom s slovami Chrisa Priestlyho: These are not lies... doteraz ma nepresvedcil ze to neboli lzi, prave naopak BioWare klamal viac a viac...

    pred vydanim EC DLC - BioWare: EC nebude obsahovat novy koniec a nebude menit konice, bude iba vysvetlovat na aktualnych koncoch.

    po vydani EC DLC - Meni konce a pridava jeden navyse... *12*
  • Hele já si umim v klidu představit tadyto zakončení naprosto perfektní. Star Childa jsem přijal, protože díky Leviathanu a EC se aspoň trochu ukázalo, co je zač, ten úděl Reaperů se taky dá zkousnout. Ale jak píše Officer Crabtree, při koukání na zakončení vidím hlavně nevyužitý potenciál. (ale to je v mých očích problém celé trilogie, nejspíš kvůli technické stránce, která jim nedovolila to víc rozjet, trojka ho naštěstí využívá nejvíc) Neříkám, že bych chtěl obří vysvětlovačku jak pro idioty (to, co nakonec v EC bohužel je a je to kýč jak prase), stačilo by přihodit něco málo střípků informací a bylo by to parádní. (Podobnost s Terminator Salvation... tuna nesmyslů, protože se nikdo neobtěžoval aspoň trochu je okecat, nějak bychom přijmuli, že v továrně na roboty se perou jen s jednim, protože ostatní odjeli na dovolenou) Například ty střípky rozházet do celé trilogie, aby se nám v závěru utvořil celek, kterej by nás posadil na zadek a hra byla kompaktní (také sdílím názor, že dvojka je příběhově trestuhodně nadbytečná).
    Po tom roce už to neřešim, jsem celkem spokojen a už to beru jako danou věc, která do téhle epické pohádky patří, ale co mě vytáčí stále... to je havarovaná Normandy na Paradise planetě, vylézající Joker (kupodivu nerozdrcenej) a kolektivní pohled na západ slunce s odpudivě "a tohle je krásný konec tohoto příběhu" hudbou jak vyrvaný z bible. Takže konec vypínám ve fázi, kdy je Normandy zasažena a zhasne obraz. Plně vyhovující.
    • Kronoss1
      Chápu tě, jenže .. Je hezké, že roli spratka trochu vysvětlili v Leviathanovi, ale to mě jako konečného spotřebitele vůbec nezajímá. DLC má být rozšíření příběhu, něco navíc, co hlavní události příliš neovlivňuje a ne, že tam doplní hluchá místa. Ty si vlastně za další 15 dolarů koupíš větší vysvětlení naprosto nepochopitelné postavy. To je vrchol. Ta hra měla vyjít v první verzi (nepočítám pár bugů) tzv. vypiplaná. Konec měl odrážet většinu mých rozhodnutí v průběhu celé! série. Jak jsem psal několikrát. Tento konec je pro sérii, která staví na rozhodnutích naprosto nevhodný a je smutné, že něco takového potkalo zrovna Mass Effect.
      • Souhlasim, že je to svinstvo vůči hráči, nicméně DLC já prostě stahuju (když si člověk koupí hru za pětrát větší cenu než je současná, tak si připadám v právu, ale hájit se nebudu), ve výsledku mi to může bejt jedno.
      • Nezalezi ci sa pro ci anti enter ale ide len o fakt a to ten ze DLC ako Leviathan je akurat tak pekne pluvnutie do tvare... Porcovanie centralnej temy do DLC a potom to predavat ako obsah ktory je vresp. ospravedlnovanie zleho pisania "dodanim kontextu". To iste plati zatial aj pre Citadel DLC, jeho cenu ospravedlnuju tim ze vnom bude nova interakcia s starymi charaktermi len ono problem je vtom ze tato vec mala byt pritomna uz v vanile a nie o rok neskor. Uz odzaciatku sa ludia stazovali na nedostatocnu pritomnost velkej casti charakrerov z predosleho dielu takze sa nejedna len o nejake male vylepsenie ale o komplexnu opravu. A o absurdistane zvanom casino a apartman na Citadele... o tom sa ani nic neda povedat *12*
        • Kronoss1
          Tak DLC jsou menší datadisky za skoro stejně peněz, když nepočítáme ty, které se jasně ze zákazníků snaží vysát peníze pro 2 oblečky a 3 zbraně.
    • Reakce na Kronos1. Sorry za ten bordel
  • Souhlas s tebou a Viktor_H. Jednička je poměrně hardcore ve smyslu celkového zvuku soundtracku -- mix synťáků a la Vangelis zamíchaných do orchestrálního zvuku je svým způsobem jedinečný, ale doteď si nejsem jist, jak moc se mi ten soundtrack jako celek líbí. Navíc to oficiální CD obsahuje strašné kvantum skladeb, ale velká část je kratší než dvě minuty, čímž to album působí celkově takovým rozbitým dojmem.

    Soundtrack dvojky je možná celkově o něco kompaktnější a konzistentnější, ale dělalo na něm strašně moc lidí najednou, takže každý track zní sice trochu jinak, ale celkově mi to album přijde v podstatě "na jedno brdo" -- takové bez výraznějšího nápadu (snad vyjma výše zmíněné "Suicide Mission" a pár dalších tracků jako "Reflections" a "Illusive Man"). Tracky k misím jednotlivých postav jsou v podstatě všechny navzájem zaměnitelné. Bohužel...

    Zato ale soundtrack ke trojce je vážně jednoznačně nejlepší. Je "bombastický" co do mohutnosti zvuku, pestrý co do témat a především jsou z něj cítit emoce. Prostě ta hudba není jen prázdná výplňovka. Je ale pravda, že bez znalosti příběhu ten soundtrack až tak neohromí (což mám na sobě vyzkoušené). Ale poslouchám ho strašně rád a některé tracky mi při správně melancholické náladě skoro lámou srdce. *4*

    Každopádně všem fanouškům hudby z trilogie Mass Effect doporučuju shlídnout třídílnou (na každou hru jeden díl) sérii dokumentů s názvem "Composing Mass Effect" od GameTrailers, kde téměř všichni skladatelé, kteří se na těch soundtracích podíleli, probírají a popisují svůj přístup k tvorbě. Je to moc zajímavé slyšet. *5*

    Ještě co se hudby týče, doufám, že s tím DLC přijde další super-duper launch trailer, ideálně opět s hudbou od Two Steps From Hell. *1* Tentokrát třeba For The Win -- vzhledem k tématu příběhu Mass Effect 3 poměrně trefný název. *4*
    • Sorry, post výše patří pod příspěvek vZeč-e. *7*
  • A ty ses vazne tak blbej nebo si mel vazne pocit, ze tvoje konani v prubehu serie melo na ten konec nejaky vliv? Ja mel pocit, ze kdybych vsechny 3 dily preskocil a vylosoval si jeden z koncu, vyslo by to nastejno.
    • Hele, bude lepší, když si to znovu po mně přečteš. Urovnáš si to v hlavě, hodíš na papír, dáš do obálky ... a pošleš do doby, kdy mě to ještě mohlo zajímat.
    • Pro Luykas niz ....
  • ME3 jsem nedohrál, nebavilo mě to, tak jsem si pustil ty konce a docela bych rád věděl, co všem tak moc vadí. Zcela vážně. Modrej konec - Reapeři zastaveni, ale cyklus přetrvává. Červenej konec - Reapeři zastaveni, ale i R2D2 to odsral. Zelenej konec - symbióza, mír, cyklus přerušen (to samé, co udělali Wachowští s Matrixem) a budoucnost v podobě Neobjevené země (vzpomínáte na Star Trek VI?:). Čistě z filozofického hlediska: Naše realita je o cyklech. Smrt je jediná konstanta (nic se nemusí nutně vytvořit, ale vždy to musí být ukončeno). Pokud jsem tu nenávist kolem ME3 pochopil, tak všem vadí, že jste s pomocí armády nepobili všechny Reapery a nešli poté pařit na Omegu, je to tak?

    P.S. Pro mě byl už šok ve dvojce, kdy jsem zjistil, že se z organickejch bytostí dělá kaše a cpe se do obrovskejch toustovačů, už to mi připadalo hodně směšný.
    • Je fakt, že původní verze konců Mass Effect 3 působily hodně podměrečně a celkově uspěchaným dojmem. Když jsem viděl první, hodně negativní ohlasy od fanoušků, říkal jsem si, že snad nebude tak zle, ale bohužel nakonec bylo, i když jsem nakonec nebyl ani tak rozzlobenej jako spíš zklamanej a nechápal jsem, který scénárista z Bioware měl odvahu se pod tohle podepsat s tím, že "tohle je rozhodně konec, jaký si třídílná vesmírná epická sága zaslouží."

      Na druhou stranu musím uznat, že Extended Cut mě té hořké pachuti poměrně úspěšně zbavil, i když žádný nabízený konec nebyl úplně přesně takový, jaký bych si představoval. Jsem ale každopádně rád, že mi byl alespoň vysvětlen ten "paradox" existence Reaperů jakožto "ochránců" organického života před zničením syntetickým životem, který mi zpočátku připadal jako naprostá uhozenost.

      To, že rozhodnutí učiněná během hry měla nakonec hodně malý (pokud vůbec nějaký) vliv na výsledný konec, bych ještě přežil s tím, že spíš to chápu tak, že výběr konce nebyl ani tak na Shepardovi jako spíš na hráči, o kterém předpokládám, že si při hraní udělal představu, jaký konec si celé to dobrodružství zaslouží (jako stejný případ chápu i předloňské Deus Ex: Human Revolution, kde se tvůrci také holedbali dalekosáhlostí hráčových rozhodnutí a nakonec se celý konec smrsknul na tři tlačítka a jednu postranní chodbu).
      • Extended cut bohuzel jen napravil par drobnosti (jako, ze se dozvime, ze mass relays nebyly zniceny a spolu s nimi nevyletla cela galaxie do luftu, jak se dalo puvodne odvodit). Ale jinak nic moc nepredvedl. Sice nam dal vedet, proc Joker a Normandy odletli, ale nechal uplne zbytecnou scenu se ztroskotanim, kterou doplnil scenou s odletem. Tudiz totalne zbytecne sceny. A korunu tomu nasadili, kdyz Normandy vyzvedava zbytky teamu od paprsku na Citadelu a Harbinger se v poklidu vznasi par metru od toho.

        A jak to prosim te vysvetlili? Mozna jsem natvrdly, ale mne premisa chranim organicky zivot pred znicenim syntetiky, tudiz jsem stvoril syntetiky, aby vsechny organiky vyhladili prijde totalne uchylna s i bez EC.

        A tady je hlavni problem. Vyber konce nebyl na hraci, ani na Shepardovi, ale na hvezdnem spratkovi. Tady mas a, b, c (d) a nazdar. A to je alfa a omega toho, proc je to takova sr*cka. Vzit na samem konci trilogie rozhodovani z rukou hrace a dat ho postave, o ktere doted nikdo neslysel opravdu neni normalni. Jinak u Deus Ex: HR jen pouzili konce z puvodniho Deus Ex. Tudiz si myslim, ze vetsina lidi to tak trochu cekala. Co ale lidi necekali, ze Bioware tenhle konec zkopiruje do puntiku a kdyz se hraci ozvou, tak se sebe vysypou vyblitek "artistic integrity".
        • A to je ten vtip... Ak uz zacali branit svoj produkt "umeleckou integritou" tak v prvom rade by nejaku museli mat, ich integrita odplavala spolu s lodou zvanou klamlivy marketing za ucelom predania produktu. Kazdy kto ma trocha sudnosti musi uznat ze nic ine ani ME3 nepriniesla, vresp. samozrejme okrem toho efektu spätneho razu ktory im tak v BioWare vybuchol do xsichtov. *12*
        • Tak scéna, kterak Normandy sbírá členy týmu a Harbinger vše z povzdálí sleduje, aniž se v pravou chvíli do věci vloží, byla trochu přitažená za vlasy. Na druhou stranu ruku na srdce -- takových momentů bylo v celé sérii požehnaně. *4*

          Co se pointy existence Reaperů týče, pro mě byl stěžejní fakt, že Reapeři v zásadě neničí život jen tak z vlastního plezíru, ale pokud si dobře vzpomínám, uchovávají veškeré znalosti všech těch ras, které jejich přičiněním zanikly, tím, že tvořej další Reapery. Samozřejmě je to věc, kterou člověk buď přijme, nebo nepřijme a já sám jsem z toho pořád v rozpacích, ale to velké "WTF?!", které jsem viděl před očima po prvním dohrání, se s vydáním EC a druhým dohráním výrazně zmenšilo.

          Na to "deus ex machina" ve formě Catalysta upřímně nevím, co říct. Asi jen to, že za sebe jsem doufal v nějaký polopatičtější, ne-tak-metafyzikou-pokroucený konec -- něco ve smyslu "Reapeři jsou pryč, Shepard s partnerem dle výběru odlétá slunit se na Virmire, odkud mezitím zmizela radiace po zničení Sarenovy základny, a rok se slavilo a pilo...". Přišlo mi, že po tom, čím vším si Shepard (resp. v mém případě Shepardová) během celé trilogie prošel, si přesně zasloužil tohle namísto rozpuštění se v zeleném energetickém paprsku. Na druhou stranu, pokud scénáristi chtěli, aby Shepard přinesl nejvyšší oběť, tak budiž. Neumím si každopádně moc představit, kolik konců by ta hra musela mít, aby se v nich promítla všechna důležitá rozhodnutí, které Shepard/hráč učinil, ale bylo by jich asi fakt hodně.

          Vzato kolem koukolem, myslím, že je to i pro Bioware poučení, že rozmáchlý příběh, který hráči ovlivňují, je sice fajn, ale nic se nemá přehánět. Já se i přes ten mírně nešťastný konec bavil dobře a konkrétně ME3 je pro mě z hlediska atmosféry a tíživosti situace nejlepší z celé trilogie.
          • Kronoss1
            Souhlasím, ale musíme si uvědomit, že vydání EC nebylo jen tak. Těch řečí kolem toho .. to si mohli odpustit, stejně tak, jako někteří ty nadávky ze strany hráčů.

            Oni přece museli vědět, že když se pustí do takového velké příběhu se spousty rozhodnutími, tak ten konec bude obrovský a dá jim hodně práce. S tím se prostě musí počítat. A kdyby si alespoň odpustili ty řeči o epickém konci, tak by ten humbuk byl trochu menší. Epické to bylo, ale nebyl to konec.
            • Co se "předvolebních" slibů týče, neřešil jsem je. Zčásti proto, že jsem dění kolem ME3 tolik nesledoval, poněvadž jasná koupě to byla i bez toho, ale taky proto, že vůči těmhle řečem už jsem imunní. Je mi jasný, že to jsou často spíš marketingové bláboly nebo zbožná přání autorů, která vezmou zasvé, jakmile se zjistí, že vývoj se zpožďuje.

              Tím samozřejmě nechci nijak omlouvat, že EA/Bioware nedostálo svým slibům. Mnohem raději bych si zahrál ME3 o půlrok později, kdyby mi to zaručilo, že bude vycizelovaný do posledního detailu.

              Ale to už teď nemá cenu řešit. Brzy vyjde poslední hrstka DLC a jak dlouho bude chtít EA živit multiplayerové servery, to je taky ve hvězdách.
            • Kronoss1
              Mně vadí ta premisa toho všeho. Vadí mi chování autorů stejně tak jako chování některých "křiklounů. Připomeňme si, co se událo před vydáním ME3 a co všechno jsme slyšeli. Slyšeli jsme, že naše rozhodnutí budou ovlivňovat ne -li přímo tvořit konec. Slyšeli jsme, že přítomnosti Rachni bude na konci hrát důležitou přímo obrovskou roli, už jen ve finální bitvě. Také nám říkali, že dostaneme odpověď na všechny otázky. A jako poslední třešničku na dortu bych rád citoval Mikea Gamblea, který řekl: ,, Máme hodně konců. Jinak bychom to ani udělat nemohli. Jak byste vy, mohli projít všechny 3 příběhy, jako Shepard, když byste pak byli nuceni přijmout konec, který dostanou všichni ostatní. Více ale nemohu prozradit." - citátů jako je tento, je samozřejmě víc a při čtení si člověk říká, že vlastně hrál úplně jinou hru a hlavně viděl úplně jiný konec. Samozřejmě jsem nečekal, že by se všechno splnilo do puntíku, ale .. to, co jsme dostali jsem nečekal.
              Co se stalo pak? Hra vyšla. Někteří z nás byli lehce zaskočeni první DLC v podobě nové postavy a to Protheana, která, jak jsem slyšel, nestojí za nic. To ještě hráči nějak přijali, sice nelibě, ale přijali. Všichni jsme do hry naskočili hned v den vydání, natěšení. V průběhu hry jsme se hodně dobře bavili a pak jsme dohráli. Najednou fóra zaplavily tuny a tuny otázek, stížností a nadávek. Autoři nejprve vše ignorovali a pak zasadili fanouškům tvrdý úder v podobě naprostého odmítnutí kritiky se slovy, že konec je perfektní, že mají uměleckou svobodu a nepřímo naznačili, že jsou vlastně všichni hloupí a nemají právo cokoli kritizovat. Po nějaké době, kdy humbuk kolem konce neutichal dali autoři z části na hráče a vydali EC. Nutno dodat, že ,alespoň mně, to připadalo jako něco, co mělo hráčům a kritikům zavřít pusu, ale co mělo vlastně říct, že konce jsou stejně perfektní. Nikde jsem neviděl, že by některý z autorů hry přiznal, že s koncem přestřelili.
              Tohle je to, co mi vadí nejvíc. To, že nějak se mluví před vydáním, nějak během a nějak po vydání a vždycky nějak jinak. I ten nejvíce zarytý podporovatel konce ME 3 přeci musí uznat, že tohle v pořádku není a že autoři svým slovům nedostáli a to je mnohem horší než nějaký konec.
            • Hele klidně se tu utvrzujte a shodujte ve vašich vlastních pohledech na celou věc, ale podobné fráze, jako je ta, kterou cituji, si fakt můžete odpustit. Eixstuje spousta lidí, kterým ten závěr přišel perfektní. Tímhle svým proklamovaným patentem na pravdu, je akorát shazujete.

              Já se nesnažím nikoho shazovat a zcela určitě nechci vydávat svoje názory za všeobecnou pravdu. Za sebe jen upřesňuju, že můj hlavní problém s konci spočíval hlavně v jejich provedení před vydáním EC. To, že byly jaké byly, to vzal čert, autoři mají právo dát si tam konec jakýkoliv. Ale pokud si někdo v Bioware opravdu myslel, že mi k pocitu naplnění z velkolepého finále a uzavření celé, pro mě více jak 120hodinové ságy bude stačit to, že budu v "destroy" konci sledovat jen útržkovité scény, ve kterých nejdříve padají Reapeři a pak najednou prostřih, jak Joker freneticky mává rukama v kokpitu, zatímco se Normandy kamsi řítí a za zadkem má tlakovou vlnu z vybuchlého mass relay, aby nakonec skončila na bohem zapomenuté planetě plné vegetace, tak to je dotyčný vedle jak ta jedle.

              Upřímně prohlašuju, že po dokoukání tohohle videa jsem měl v hlavě víc otázek jak odpovědí a tím epilogem s dědou a vnukem to akorát zpečetili. Extended Cut mi hodně pomohl vyplnit mezery v pochopení pointy celého konce, takže ještě jednou zdůrazňuju, že proti povaze všech konců ME3 jako takových nic nemám. Šlo mi hlavně o to, že na jednu stranu strávili autoři kvanta času tvorbou celého pozadí vesmíru Mass Effect včetně historie všech možných ras, planet a událostí, a na druhou stranu nám před vydáním EC nakonec naservírovali dvouminutovou animaci, která jednak vypadá skoro stejně pro všechny konce, druhak dohromady skoro nedává smysl a do třetice působí vzhledem ke své stručnosti vysloveně jako protipól vůči té obrovské hromadě informací, co si člověk mohl přečíst v kodexu.

              Ten konec prostě v původní hře odbyli a za tím si stojím.

              P.S. Diskusi k Leviathanu jsem nečetl.
            • Viktor_H
              "ale v hloubi duše nejspíš věděli, že ty konce nejsou takové, jak se sluší a patří" - Hele klidně se tu utvrzujte a shodujte ve vašich vlastních pohledech na celou věc, ale podobné fráze, jako je ta, kterou cituji, si fakt můžete odpustit. Eixstuje spousta lidí, kterým ten závěr přišel perfektní. Tímhle svým proklamovaným patentem na pravdu, je akorát shazujete. Nebo snad vidíš, že bych tu chodil a trousil fráze typu: "Ten konec prostě JE perfektní, JÁ jedinej a pár dalších mu rozumíme, a tudíž jenom my VÍME, jak má správný konec vypadat - kdo souhlasí, je objektivní, kdo nesouhlasí, ten se mýlí." Přesně v tomhle duchu se nese tohle vlákno, aniž by k tomu byl jediný pádný důvod. A kvantita názoru neznamená nic, jedině argumentační potenciál... Nechápej mě špatně, ať si má každej interpretaci, jakou chce, ale tyhle kecy s patentem na pravdu my prostě už lezou krkem. A to věštění z křišťálové koule o tom, že vývojáři přece "museli vědět, že takhle to být nemá (protože samozřejmě jen ty víš, jak to být má...)", ty celému tomu arogantnímu tónu nasazují korunu.

              Samotné konce i celý ME se tu probírali milionkrát, snad neexistuje článek o ME, ve kterém by se to od března neprobíralo. Objevilo se i pár takových, v nichž se sešli lidé, kteří opravdu diskutovali na úrovni a ke spoustě věcí se dobrali a uspokojivě vysvětlili. U některých bylo uznáno, že prostě nefungují, případně opravdu nejsou vyřešeny dobře, jiné se podařilo uspokojivě vysvětlit a obhájit. Např. zrovna celou tu ideu ohledně reaperské metody zachování života - here: http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/dlc-leviathan-do-mass-effect-3-se-dockalo-traileru-60497/ Je tudíž zbytečné to znovu řešit, stačí projet starší články. Stejně je to pořád dokola...
            • EC vydali az po tom, co o tom pruseru s konci zacala informovat i seriozni media. A muj dojem je, ze to i zacalo promitat na prodejich. Tak proste vzali ty nelogicnosti a pkusili se je vysvetlit. Tu lepe, tu hure. Bohuzel se samotnou premisou hvezdneho spratka neudelal vubec nic a misto toho prisli s artistic integrity. Ale budiz, ja bych samozrejme take nic proti artistic integrity nemel. Je to konec koncu jejich hra. Mne jen nastvalo, ze ty konce sproste okopirovali z jine hry a pak vyrukovali s timhle. Tudiz se integrity zmenilo ve stealing.
              Jinak zkuste MEHEM (Mass Effect Happy Ending MOD) http://social.bioware.com/forum/1/topic/368/index/14795358/1 nebo jej zkouknete zde
              http://www.youtube.com/watch?v=SQEofXDuxAQ
              Odstranuje komplet hvezdneho spratka a vysila Normandy na vyzvednuti Sheparda.
            • Myslím, že museli alespoň trochu tušit, že ty konce nejsou, kulantně řečeno, tak docela košer. Respektuju jejich názor na "uměleckou integritu", ale souhlasím s tím, že museli prostě počítat, že to odbyté finále vyvolá u spousty fanoušků vlnu nevole a rozezlení hned z několika důvodů, které imho dobře shrnuje tento článek na GameFrontu. Zřejmě aby si zachránili tvář, pustili se do obhajování jejich pohledu na závěr celé Shepardova dobrodružství, ale v hloubi duše nejspíš věděli, že ty konce nejsou takové, jak se sluší a patří na třídílnou ságu s délkou 100+ hodin herního času, kde byli hráči místy doslova nuceni dělat těžká morální rozhodnutí a kde měli možnost ten příběh spíš skutečně prožít než jen pasivně sledovat.

              Netroufám si hodnotit, jestli reakce fandů či Bioware byla přehnaná, i když emocí bylo na obou stranách dost. Je to ale každopádně výrazný příklad toho, k jakému konfliktu může dojít mezi tvůrci příběhů a jejich konzumenty, pokud tito mají (příliš?) mnoho svobody v ovlivňování toho, jakým způsobem se každý příběh rozvíjí. IMHO se tvůrci zkrátka stali obětí té přemíry možností, jaké jim svět Mass Effectu nabízel, a jak jsem řekl, je to pro ně určitě ponaučení do budoucna.
          • Ikdybych s tebou měl ve všem nesouhlasit, tak je jako balzám tvé příspěvky číst. Ve zdejších končinách. If you know what I mean.
            • Díky. *4* Jsem rád, že je někdo čte a že tam nemám jen hromadu "TL;DR" komentářů. *3*
    • Tak to jsi, bohuzel, naprosto nepochopil, co vetsine lidi vadi. Vetsine lidi vadi objeveni se hlavni zaporne postavy pet minut pred koncem. Postavy, o ktere v zadne hre, vcetne 99% trojky, nebyla ani zminka. Postavy, co ti da tri naprosto idiotske volby k reseni problemu, ktery neexistuje a opet o nem nebyla nikdy za celou serii ani zminka. A to, ze jsou ty volby a ten konec zkopirovane 1:1 z Deus Ex uz je jen takova tresnicka na dortu... Jestli neveris, koukni se sem

      http://www.youtube.com/watch?v=6nQKBeOk3wc

      a muj oblibeny obrazek, ktery je potreba ukazovat stale dokola, aby vsem doslo, co za nelogickpou p*covinu ten konec je

      http://i.imgur.com/RsAUv.jpg

      Uz vubec asi nema cenu zminovat lziva prohlaseni Bioware pred vydanim, ze rozhodne nebude konec, kde si hrac vybere a, b, nebo c a kde kazde nase rozhodnuti ovlivni konec. Dostali jsme presny opak. A, B a C (a nove D, aby se nereklo) a je uplne jedno co jsi behem tech tri her udelal, dostanes na konci ty same volby (chces modrou, zelenou, nebo cervenou explozi?). Takze asi tak.
      • Hm, ten Katalyst, nebo jak se ten kluk jmenuje, není vysvětlenej? Myslím tím, co je to za entitu? No, asi chtěli nějakej další twist na konci :D Každopádně si nemyslím, že je nutný vše polopaticky vysvětlovat, to je taky důvod, proč je Rob Zombie ***** Evidentně ten, kdo to psal, chtěl použít další moment překvapení pro hráče/diváka. Nad tím mávnu rukou, ale i kdybych vyrazil s co nejmenší armádnou, tak dostanu tuhle nabídku? Nebo i kdybych měl 100% armády?
        • Ano, at udelas, co udelas dostanes tyto 3 (po Extended cut 4 pribude Refuse) nabidky. A skoro stejne animace, lisici se v drobnostech (jestli Zeme prezije nebo ne napr.).
          • Já bych všechny ty Mass Effecty zrušil.
            • x_ander
              Táák *1*
        • x_ander
          No asi tak. Malá armáda, velká armáda, to je úplně fuk. Je taky úplně fuk, jak ses zachoval v zásadních rozhodnutích v celé trilogii. Zachránil jsi Rachni queen nebo ji nechal chcípnout? Naprosto nepodstatné. Zničil jsi základnu Collectorů nebo ji nechal Cerberusu? To je taky úplně jedno, stejně jako to, jak jsi vyřešil konflikt mezi Quariany a Gethy nebo jestli jsi vyléčil Genophage. Nic z toho nemá žádný vliv na závěr trilogie... ačkoliv bylo slibováno, že zásadní volby budou mít podstatný vliv na konec...
          • Nejsem si jistej tím "úplně fuk". Pokud jsem slyšel, resp. četl správně, možnosti voleb na konci závisejí v zásadě na EMS ratingu, přičemž při nízkém EMS některé volby nebudou přístupné.

            Viz seznam konců dle EMS.
          • Kronoss1
            Souhlas. Bohužel se stále najdou tací, kteří tento naprosto zpackaný konec, jež by snad nenapsal ani autor tele novely Tisíc a jedna noc, kteří tento konec považují za vrchol herního vypravěčství. Zajímavé je, že u Deus Ex:HR mi to vůbec nevadilo. Asi to bude tím, že tam si nikdo nekasal triko, že tam bude 12 různých konců a nebude to ABC teď i D.
  • Inquisitor
    Sakra já to snad nikdy nedohraju, už to mám půl roku rozehraný :)
    • Taky uz jsem pul roku nehnul se SP casti (zapinam MP), a to mi zbyva uz jen finalni bitva na Zemi - zvazuji, ze nejdrive si hodim HEMEM (jo, jsem zastancem mit tu moznost uhrat to na dobry konec;). Pak, az bude tohle finalni DLC venku, tak to sjedu komplet vcetne Leviathana a Omega, co me v SP take minulo a sjedu zbytek koncu.
  • Ja neviem asi som iny, ale aj ked viem ako skoncil ME, aj tak ma to bavi hrat. Tiez viem ako skoncil Gladiator a bavi ma pozret si ho znovu. Kazda hra nejak skonci.. a to ste kazdu hrali len 1x? Len dake sa mi toto DLC zda predrazene. Po Omege som skepticky
    • Gladiator skonci presne v souladu s tim, jakym smerem se cely pribeh ubira. Kdyby hlavni hrdina hned na zacatku zapich imperatorova syna, tak by ti prislo normalni, ze se snim nakonec sejde v arene? A presne tohle je ME.
    • Podival by ses znovu nebo si znovu precetl trilogii Pana prstenu, kdyby koncila takto?

      http://i.imgur.com/RsAUv.jpg

      Vsadim se, ze ne. A ano, predstav si, ze vetsina lidi spatne hry, nebo hry, co je nezaujaly hraji jen 1x. A dokonce jsou taci, co je treba ani nedohraji. To je prekvapko, co?
      • Ja zase nechapu, proc vsichni z toho delaji takovou tragedii.
      • vlastik.plaminek
        Koncem Pána Prstenů bych se moc neoháněl, ten byl sice logický, ale naprosto jasný od první scény.
  • Tak lidi nevím ale mě tohle DLC nějak nesedí. Hoří-li vám domovská planeta, tak se patrně nebudete zaobírat zařizováním fungl nového bytu na Citadele, zabíjením času v kasinech a po nálévnách. I to proti Shepardovi namířené spiknutí zní trochu druhořadě, zvláště když už jedno velké spiknutí má Citadela za sebou a Obří olihně už čekají za humny....

    Na druhé straně mise z Wrexem *7*
    • Nejvtipnejsi je, kdyz po vydani ME3 hraci opravnene poukazovali na to, jak je vsechno uspechane a jaksi nedodelane (zejmena totalne odlfakle vedlejsi mise), tak odpoved byla, ze je prece galakticka valka a musi se spechat. A co dostaneme nakonec? Rekreacni palubu, kde se muzeme flakat. A proc se vubec o neco snazit na Citadele, kdyz tam na konci stejne vsichni zhebnou? Opravdu logika. I kdyz u Bioware uz mne nic neprekvapi. Ale kdyz se jim za 15 dolaru prodavala Omega, jiste si Biodroni koupi i tuhle zbytecnost.
    • x_ander
      Přesně. Když se původnímu ME3 vyčítala uspěchanost děje, tak Casey Hudson argumentoval, že je přece válka, Reapeři likvidujou galaxii a není čas se někde zbytečně zdržovat. A teď nám tady hodí DLC s kasinama a popíjením s přáteli.

      Jinak mi to DLC přijde zajímavé a jednou si ho zahraju, ale popíjet s Wrexem a spol. bych chtěl až po porážce Reaperů...
      • Kronoss1
        Máš pravdu. Moc rád bych věřil, že chtějí fanouškům vyhovět, ale po zkušenostech z vývoje ME3 a dalšího humbuku tomu prostě nevěřím. Tohle DLC by se krásně hodilo po válce s Reapery, ale to by to muselo rozumě skončit.
  • sankuri
    Mno vidim to tak ze az to vyjde tak si zahraju pekne vsechny tri dily se vsemi DLC najednou, pekne komplet zazitek se vsim vsudy:-)
    • O tom sem premejslel ... kdysi, kdyz to jeste vypadalo, ze prubeh bude mit vliv na zakonceni pribehu. Rikal sem si ...ted budes hrat za kladase ... pak si vyzkousis jak to skonci za nejhorsiho zaporaka ... hmmm, proc bych to delal??? Staci posledni load, a vybrat si jestli doleva, doprava nebo rovne ... lol.

      Lituju naivisty, kteri si presne kvuli tomu tu hru i rozehrali v nekolika variantach, aby se dostali ke vsem slibovanym zakoncenim ...
    • Amylee.Anderson
      Já teď právě začala s jedničkou, sice šteluju neustále mod pro lepší textury, ale zahraju si to zas celý :)
    • Keyz
      To jsem taky chtěl ale nespustil jsem ME1 pořád to vypisovalo chybu. :(
  • h0p3
    Dejte mi tam Zaeeda a jdu do toho, pokud ho teda stihl Sachs nadabovat, před jeho odchodem. *13*
    • Kozy
      Podle mě nejlepší postava ME.
      • h0p3
        Přesně, on a Jack mi ve trojce nejvíc chyběli.
        • Ja ve trojce Jack(i?) mel, pokud ti prezila dvojiku tak ji potkas nekde v nejake skole pro biotiky...
          • h0p3
            vim ale bylo to myšlený jako, volitelný parťáky na mise.. 5ti minutovej pokec s každym, nic extra
          • Lukyz
            Jack i Zaeed v ME3 jsou, ale samozřejmě jen pokud ti ve dvojce nezemřeli *15*
            • ale jsou tam maximalne tak 10 min oproti ostatnim postavam

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit