Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • delO

    Kde je ten užitečný idioot Dworkin? Tohle není AD hominem! To je vyvození faktů. Co tu máme za týden? V Německu vznikají koncentráky na převýchovu odpíračů karantény. Na Slovensku zvažují, že budeš moc jít ven jen v případě, že ti pípne SMS. V Česku 3/4 všech testovacích zařízení patří Andrejovi Babišovi. Nemocnice uměle plné lidmi, kteří mají být dávno doma. 15 tisíc pojišťovnám za každé  obsazené lůžku.

    Tohle už i snad užitečnému idiotoovi Dworkinovi musí být jasné, že už nejde o Covid. 

    Bohužel pokud bude takových lidí jako Dworkin pořád dost, budeme zavřeni hodně pěkně dlouho.

  • delO

    já se tedy skládám a přiznám se bez mučení. Nejsem sněhová vločka, je mi přes 30 a jsem úplně vyčerpaný psychicky. Ti nahoře už ani ty lži nezakrývají a není světlo na konci tunelu.

    Pořád se snažím věřit, že tady ten problém je, ale když vidím, že tady už máme mutace, na které očkovaní nefunguje, tak to vidím, že se hraje podle něčích not. 

    Ten marketing je naprosto bravurní u Covidu a všechny média zpívají úplně stejně.

    Na Slovensku se úplně zbláznili. Slováci asi byli vybrání, co dokáže ovce snést, a že tedy snesou hodně.

    • Thanquol

      Škoda že se neznáme bro. Je mi skoro 30 a příjdeš mi jako chytrej chlap/kluk. Všechna čest to takhle otevřeně napsat. Fakt smekám a podle mě máš dobrej instinkt a nejen to. Fakt se mi líbí, jak dokážeš s lidma jako Dworkin zachovat chladnou hlavu a jak zvládáš se nenechat srazit na jejich úroven argumentace a zvládáš racionálně diskutovat.

      Pro to co jsi napsal nemám hmatatelné důkazy, ale můj instikt mi říká, že to cítím hodně podobně. Připíjím na tebe a ikdyž mě nevidíš, tak nejsi sám. Kdybych nebyl takovej po*era, tak už je ze mě dávno nomád a tebe bych do té rodiny bral. Mám z tebe dobrý pocit a byla by škoda o lidi jako ty přijít. 

      Drž se vtéhle těžké době, posrtarej se o své blízké a naslouchej svým  instinktům. 

      • delO

        :) já jsem rád za každého, kdo to cítí podobně jako já, dává mi trošku optimismu do žil v této době. Děkuji za milá slova.

        • Thanquol

          Kdykoliv bro i já díky za tvá. :) (Y)

          Viděl jsi ? Taková odbočka: Omyly ve vědě

    • dworkin

      Konspirace je efektivní únik před složitou realitou. V konspirační teorii je vše jednoduché, karty jsou rozdané, tenhle je padouch, tenhle je hrdina. Události nevznikají v procesu (často nahodilé) interakce mezi jevy živého a neživého světa, ale proto, že malá skupina lidí v pozadí tahá za drátky. Člověku se uleví, protože má v ruce jednoduchý návod na to, jak se orientovat ve světě.

      Ale je to život ve lži a vede k tomu, že žiješ doslova v paralelní realitě. Časem se tak zakopeš v zákopu konspirace, že nebudeš věřit ani zcela jasným důkazům o tom, že nemá oporu ve skutečnosti. Je to zhoubná cesta a doporučuju se jí vyhnout za každou cenu.

      • Thanquol

        bože. 

      • delO

        můžeš mi prozradit, o jakých konspiracích se bavíš? Dobře oba víme, že úmrtí způsobené Covidem je kolem 0,02% do 60 let. To je naprosto zanedbatelné číslo. To číslo je samozřejmě reálně menší, protože se tam započítají rakoviny a x dalších nemocí/událostí. 

        Máme tu rok a za rok jsme viděli ve světě x lockdownů a milion opatření. Nic nefunguje, pořád je to +- stejné jako tam, kde nejsou žádné opatření.

        Za rok jsme dostali vakcínu na vir, který jsme před rokem ani neznali. Ok, beru, jenže teď už tu máme mutace a samozřejmě už se hovoří o tom, že se bude sezonně očkovat na každou mutaci a vakcíny se budou modifikovat. Takže vlastně to máme spočítané ty lockdowny asi navždy.

        Kde jsou prosím tě ty konspirace? Pověz. Já tam žádné konspirace nevidím. Jen naprosté zoufalství.

        • dworkin

          Konspirace je, že se "hraje podle něčích not." Co vidím já, je úplně normální pohled na globální společnost, která se "nějak" snaží zvládnout to, co se na ni najednou navalilo, a dělá přitom samozřejmě chyby a přehmaty. Není tu žádný ďábelský plán, ani výrobců vakcín, ani vlád, ani iluminátů, ani ještírků, ani nikoho.

          • PCMR

            To není konspirace, ale konspirační teorie. Doporučuji tyto dvě věci rozlišovat.

            • dworkin

              Jasná věc, to byla jen zkratka.

              • PCMR

                Reakce na příspěvek:

                To doufám. Tahle "zkratka" a nerozlišování rozdílů mezi konspirací a konspirační teorií totiž bývá často nástrojem manipulátorů nebo chybou ignorantů. To ty ale nejsi. Ty jsi inteligentní člověk a víš, že každá konspirace začíná teorií, která stejně jako jakákoliv jiná teorie (policejní vyšetřování, výzkum) využívá induktivní logiky a kritického myšlení. Teď pojďme logicky. Víme z historie, že konspirace existují (jednoduše prokazatelný fakt). Tzn. je třeba se zaměřit na kvalitu konkrétních teorií, tj. analyzovat všechna fakta pro/proti. To si neudělal. Naopak si použil výrazu konspirace/k. teorie v podobě ad hominem, což bývá typické u lidí, kteří buď nemají o tématu dostatek informací, aby o něm mohli byť jen trochu polemizovat, nebo se snaží dotyčného umlčet, nebo jsou obětí kognitivní disonance, tzn. klasika - zní to až moc hrozivě, aby to byla pravda, takže mě fakta vlastně ani nezajímaj. 

                Pointa? Jednoduchá. Nebýt lidí s duchem konspiračního teoretika (jednoduše přeloženo lidí, kteří se moc ptají, jde jim o hledání pravdy a ne o pozornost), tak se nikdy nedostal na veřejnost žádný skandál. A že jich bylo požehnaně.

          • delO

            jelikož nemáš žádné podklady, tak to prosím, netvrď, jako by to byla čistá fakta. 

            Takhle jsem uvažoval celý rok. Začínám o tom silně pochybovat na základě statistik, co jsme za rok nashromáždili.

            • dworkin

              V tom případě ti z toho začíná solidně hrabat a já ti dobře radím, abys přestal číst ty zdroje, které tě v tom utvrzují, protože konspirační blud ke šťastnému životu nevede. Nikdy.

              • PCMR

                Reakce na příspěvek:

                "Setřičko, přineste mi diazepam. Máme tady vážný případ. Diagnóza: kritické myšlení."  -soudruh Dworkinsky

                Takhle nějak na mě působí ty tvoje obecné plky, jak vystřižené někde z učebnice. Nejsi ty náhodou odborník na předčítání plků z učebnic?

                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  Á seš v ignore listu.

                  • delO

                    Reakce na příspěvek:

                    Nezvladajko.

                    • dworkin

                      Reakce na příspěvek:

                      To jsem reagoval na PCMR. Takovejm tydýtům nevěnuju ani sekundu času.

                      • delO

                        Reakce na příspěvek:

                        to jsem pochopil, ale nějaké ignore listy jsou naprosto směšné, když nechceš věnovat čas ostatním názorům, i když je považuješ za hloupé, tak nechoď do diskuzí a uzavři se ve své bublině. Takže tě tituluji oprávněně nezvladajkem.

                        • dworkin

                          Reakce na příspěvek:

                          Ty aspoň argumentuješ, on jenom uráží. Proto mu nebudu věnovat svůj čas. Všimni si, že tobě jsem ho dneska věnoval spoustu.

              • delO

                Reakce na příspěvek:

                Prosím, přestaň pokládat špatné argumenty a přestaň spekulovat.  Já nic nečtu krom klasických zpráv a ty už taky pro mé psychické zdraví ignoruji poslední dobou. Na čemž jsem postavil svůj názor, jsou jen volně dohledatelné čísla mrtvých, situace ve státech, kde opatření nejsou, oficiální statistiky chřipky(která neexistuje) a roční zkušenost s Covidem a zákazy. Toť vše, přestaň prosím předpokládat. Jediný, kdo je v této debatě za konspirátora, jsi ty, protože zcela špatně a bez důkazu konspiruješ o mé osobě, že jsem konzument konspiračních webu.

                Pche. Já se konspiračním webům vysmívám! 

  • ahoj, chci se zeptat na toho Háda (nebo jak se to má správně skloňovat :)) Hrál jsem Transistor a nějak mě to ani po pár hodinách zvlášť nechytlo, i když jsem v tom viděl určité kvality. Má to někdo podobně a přesto ho Hádes bavil? Všichni jsou z něj odvaření, ale nevím, zda si to mám pořídit, aby o nedopadlo stejně jak s Transistorem 

  • Tak už se rozcvičuj na 2021.

  • Thanquol

    Posílám hug Šárko. drž se!  

    • Nesimpuj tady😂

      • Thanquol

        Vygooglil jsem si co to je a uráží mě to 😀 já neočekávám žádny Sex!

        pouze praktikuji neverbální komunikaci pomocí obětí svých blízkých a musím říct, že to je návykové z nějakého důvodu. zkus to 😀 

    • Corvus

      Ale božíčku!

      • Thanquol

         objímání je dobrá věc. sám jsem to z hecu začal praktikovat jako nonverbální komunikaci mezi těly a musím říct, že to určitě dává feedback. láska je ta nejsilnější vnitřní síla, kterou lidé byli obdarováni. 😎 zkus to jako já. objímej své přátelé a blízké. funguje to

        použiji quote ze stár wárs mé oblíbené postavy 😀

        Rose Tico : We're going to win this war not by fighting what we hate, but saving what we love!

        • Tak ten konec to vsechno vysvetluje😂

  • dworkin

    Jestli teď přiletí mimozemšťani, naši mladí je ubrečí xmrti.

    Ale žerty stranou, ta nízká psychická odolnost opravdu nevěstí nic dobrýho. Takhle rozkládat by se lidi neměli, něco je špatně.

    • Thanquol

      Navrhuji je skupinově obejmout 😇

    • Corvus

      Přesně tak... Ale nic s porovnání s tím, jak je na tom Vašek Pecháček. To mě tedy zaskočilo, jak lidi nejsou absloutně schopní žít sami se sebou bez potřeby dennodenní socializace. Promě naprosto nepochopitelná věc. Lidi se skládají jako domečky z karet...

      • Thanquol

        Oni se přece neskládají. Lidi co jsou měkcí navenek jsou naopak často tvrdí uvnitř a naopak. Ty masky tvrdáka člověk nenasazuje protože je tvrdej, ale protože se snaží maskovat vlastní slabost a pochybnosti a myslí si, že je to nutný působit na venek jak hrad z kamene, aby připadného utočníka odradili. 😇 

        když někdo okolo dá občas průchod svým emocím tak to z něj neudělá  snadnej terč. naopak to jen oživilo a připomnělo ve vás ukrytou lidskou stránku. vlastní nejistotu a strach schovane pod kamenou maskou a začíná te se drolit zevnitř. 

        čili posílám hug corvo a sdílej lásku 😀obejmi své blízké a dej průchod svým citům. 

        • Koukam tady nekdo dostal ke kvalitnimu zbozi😂

          • Thanquol

            vedle jak ta jedle 😂 teda pokud nepovažuješ plzen, kterou si dávám az ted za kvalitní zboží.😎 

            jinak cheers všem co ted otvíraji pivo :D

      • Bumtaratabumbumbum

        Taky mi tohle období připadá, že jsem na ně celý život trénoval. Když moji známí a kamarádi chodili do hospod, já zůstával doma. Když mě zvali na různé oslavy, já zůstával doma. Když se chystali hromadné výlety a dovolené, já zůstával doma. A teď se mi to všechno zúročuje :D

      • gio1

        Právě tady ti hrdinové co se strašně rychle smířili s tím jak jim mizí osobní svobody mně děsí ještě víc než nějaká pandemie. To že Vám ze života mizí ta nadstavba ,která ho dělá hezkým, a že už skoro rok můžou lidi jenom do práce a domů( někteří ani do té práce bohužel) není nic s čím by se měl člověk smiřovat a nést to statečně. To je cesta do pekla a k totalitě. 

        • dworkin

          Britové se taky za války smířili s tím, že se jim omezily osobní svobody. Smířili se s tím, protože bylo potřeba se s tím smířit. Ty si to pleteš s rezignací na to, že by ty svobody vůbec měli mít, bez ohledu na okolnosti,  ale to jsou dvě různé věci. 

          • delO

            mícháš jablka a hrušky. My nejsme ve válce, neexistuje pandemie. Existuje nemoc, která je více infekční než obyčejná chřipka, proto je více nemocných a více rizikových skupin umírá. To je naprosto běžné a součást života.

            Problém této doby je, že tlustí jsou považovaní za krásné a staří za nesmrtelné. Nikdy! Sakra nikdy nebylo jisté, že se dožiješ vysokého věku, teď ale nastaly nová pravidla hry, kde rizikové skupiny jsou zvýhodněný na úkor zdravé, produktivní populace kvůli nemoci s úmrtnosti nula, nula prd. Proč? 

            Kolik lidi asi umírá na zanedbanou péči, protože nejsou léčení, nejdou k doktorovi, protože věří, že je konec světa. To jsou daleko horší dopady než Covid. Dokud si to většina lidi neuvědomí, tak zůstaneme zavřeni.

            • dworkin

              Pandemie existuje a současný stav je tomu válečnému v mnohém podobný.

              To, že nemáme omezovat mladé a zdravé kvůli starým a slabým, protože to je prostě příroda, je na papíře asi krásná teze, ale její platnost končí zhruba ve chvíli, kdy vidíš svoji mámu nebo babičku marně lapat po dechu.

              • delO

                Reakce na příspěvek:

                ne, neexistuje. Máme desítky států, kde Covid řeší bobkem a situace je úplně stejná, jak ve státech s lockdowny. Pandemie je tam, kde fungují média jako nosné pilíře společnosti. Jinde je to nemoc s vyšší infekčností, proti které je dobré se chránit.

                Ale prosím tě, zase nesmyslný argument s rodinou. To je takový nebetyčný nesmysl. Pokud kvůli své rodině jsi schopen obětovat ekonomiku a budoucnost národů, tak jsi sobec non plus ultra. 

                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  Prosím tě, víš vůbec, jak je definovaná pandemie? 

                  Já bych ty tvoje silácké příspěvky nechal přečíst tvejm rodičům a prarodičům. Co by asi taky řekli na úvahy, že nemáme chránit staré a slabé na úkor mladých a zdravých.

                  • delO

                    Reakce na příspěvek:

                    Pandemie je definována tak, jak si ji ohneš :). 

                    nebuď pejorativní. Moji rodiče jsou zoufalí stejně jako já a mají úplně stejný názor a moji prarodiče už na to čekají 20 let, jsou zavření doma, kde je moje rodiče a strýc s tetou obstarávají. Skvěle se mají díky Covidu moji rodiče. Moje máti tahá každý den žrádlo chuděra. Jo, už jsou v registru na očkování. Tak jim to přejme. Vůbec nevíš, tak přestaň spekulovat. Musím říci, že mě tvoje neznalost začíná rozčilovat.

                    • dworkin

                      Reakce na příspěvek:

                      Ne, pandemie není definovaná tak, jak si ji ohnu. Fakt si neuvědomuješ, že už žiješ v bludu? A že ten blud tě nutí relativizovat významy slov, upravovat realitu tak, aby odpovídala tezím konspirační teorie? Skončíš špatně. Za prvý budeš nešťastnej, protože konspirace nejsou nikdy veselý. A za druhý tě lidi budou mít za cvoka, ale prvotřídního.

                      Fakt to, co píšeš, už svědčí o tom, že máš posunutý smysl pro realitu. Jestli ještě můžeš, vrať se do stavu, kdy jsi ještě neměnil význam slova pandemie.

                      • delO

                        Reakce na příspěvek:

                        A zase ty konspirace. Ty nejsi schopen se opřít o nic jiného než konspirace. Už se začínáš opakovat, což není pěkný pohled. Kde ty vidíš konspirace, já vidím kritické myšlení a pracovaní s daty. Pokud moje analýza bude mylná, rád se omluvím. Jestli panu Hamáčkovi a podobným opravdu nejde někoho ovládat, tak se rád omluvím. 

                        • dworkin

                          Reakce na příspěvek:

                          >>Jestli panu Hamáčkovi a podobným opravdu nejde někoho ovládat<<

                          Eh...

                          Ne.

                          • delO

                            Reakce na příspěvek:

                            "Ne. "

                            Na čemž jsi postavil to "ne"? Můžeš to něčím podložit?

                            • dworkin

                              Reakce na příspěvek:

                              Protože to nedává absolutně žádný smysl. Je to blbost.


                              • delO

                                Reakce na příspěvek:

                                aha, je to blbost, protože jsi to napsal ty a ty máš patent na rozum, co? A co třeba použit matku historii jako ten patent? Už od nepaměti se všichni snažili získat moc a ovládat ostatní.

                                • dworkin

                                  Reakce na příspěvek:

                                  Ne, je to blbost, protože to nedává absolutně žádný smysl.

                                  >>Od nepaměti se všichni snažili získat moc a ovládat ostatní.<<

                                  To vůbec není pravda.

                                  • delO

                                    Reakce na příspěvek:

                                    😉. Co není vůbec pravda, můžeš být konkrétní? Jestli tě chápu správně, tak mi tady chceš namluvit, že v historii jedni nechtěli ovládat ty druhé. Cože? Tady už pozor!

                                    Jestli ses chytil toho slova "všichni", tak to je pravda, to je moje mýlka. Všichni takové tužby opravdu nemají.

                                    • dworkin

                                      Reakce na příspěvek:

                                      Není pravda, že od nepaměti se všichni snažili získat moc a ovládat ostatní.

                                      • delO

                                        Reakce na příspěvek:

                                        to slovo všichni, tam nemá co dělat, ale věřím, že nejsi hlupák a mou poentu jsi dobře pochopil. Tak nechápu, proč se to snažíš zakrýt tím, že jsem zvolil jedno špatné slůvko?

                                        "Protože to nedává absolutně žádný smysl. Je to blbost."

                                        Takže ještě jednou:

                                        Už od nepaměti se spousty jedinců snažilo získat moc a ovládat ostatní.

                                        Tak pojď. Obhaj to.

                                        • dworkin

                                          Reakce na příspěvek:

                                          Představa, že sociální demokrat Hamáček schovává za vládní opatření vlastní touhu nás všechny ovládat, je představa fantasmagorická. Taky je vůči němu jako člověku hluboce urážlivá. Ten chlap má svoje mouchy, ale tohle o něm tvrdit je strašně nefér a sprostý.

                                          • delO

                                            Reakce na příspěvek:

                                            nefér a sprostý? Ale prosím tě :). Nepřehrávej, na to ti fakt neskočím. Pro mě je fantasmagorie, že by takový člověk ty tužby neměl alespoň v minimální formě. A u Babiše to je za ty roky potvrzené. Ten rád ovládá úplně vše a ve velkém.

                                            • dworkin

                                              Reakce na příspěvek:

                                              Je to nefér a sprostý. To, že si to nepřiznáš (chápu, to bys o něm musel přemýšlet jako o člověku a ne jako o panákovi z televize), tě chrání před uvědoměním, že by ses za to vlastně měl docela stydět.

                                              • delO

                                                Reakce na příspěvek:

                                                tvůj subjektivní pohled nic více. Tvoje snahy o nějaké emoční vydíraní jsou směšné.

                                                • dworkin

                                                  Reakce na příspěvek:

                                                  To obvinění je velice závažné, přitom je postavené na naprosté fantasmagorii a je vůči Janu Hamáčkovi sprosté a neférové.

                                                  Nechováš se vůči němu dobře. 

        • jo mě taky děsí, jak si lidé myslí, že něco jako kulturu k životu nepotřebujeme. Ano, nějakou dobu se bez toho žít dá, ale pak už to není život, ale přežívání. Kultura je jedna z důležitých věcí, které nás činí lidmi, skrze ní poznáváme svět a hlavně sami sebe

          • dworkin

            Jářku, slyšel jsi někdy o takovejch těch sešitejch listech papíru, co jsou na nich takový černý fleky? Knihy se jim tuším říká. Kultura. 

            Mohl bych pokračovat ještě dlouho, ale nechce se mi. 

            • chápu, můj komentář k takové reakci vybízí. Ano, osobně čtu celkem dost, na filmy taky doma koukám. Opravdu jde kultura konzumovat i doma (i když slovo konzumovat se zrovna ke kultuře nehodí).

              Ale ten sociální rozměr tam taky chybí. V divadle míval člověk takový povznešený pocit, v sálem plném lidí také zapůsobí hudba jinak, ať už je to klasika nebo rockový koncert

              Ale reaguju spíš na to, že lidé se často vyjadřovali v tom smyslu, že kulturu nepotřebujeme vůbec. 

            • delO

              to jsou úplně prázdné argumenty. Člověk je sociální tvor, tohle mu vezmi a vezmeš mu část lidství. 

              • dworkin

                Reakce na příspěvek:

                Já jsem reagoval na to, že když nemůžeme mezi lidi, tak nemáme přístup ke kultuře. Nejspíš kolega neslyšel o knihách, hudbě, filmech, seriálech, výtvarném umění, atd. atd., a zřejmě ho ani nenapadlo, že i on sám může něco vytvářet a tím na kultuře participovat.

                Nehledě na to, že nejen že můžeme s ostaními lidmi komunikovat i teď, ale máme na to obecně i víc času a možná i větší chuť. Což má taky svoji hodnotu.

                Těším se, až se vrátíme do běžného života, ale současnou situaci v mnoha ohledech využívám jako příležitost.


                • delO

                  Reakce na příspěvek:

                  Konzumace kultury může být pro člověka interpretovaná různými způsoby. Pokud někdo miluje vážnou hudbu, je zvyklý chodit pravidelně na operu, tak ho asi neuspokojí poslouchat ze Spotify. Máš x lidí, ne na všechny můžeš aplikovat konzumaci kultury mezi čtyřmi stěnami.

                  více času i větší chuť? Zase naprosto prázdné fráze bez nějakých, reálných podkladů. Můžu položit stejně prázdnou frázi. Většina lidí je naprosto otrávená z aktualní frašky, že nemá chuť vůbec na nic.

                  • dworkin

                    Reakce na příspěvek:

                    Nějakou kulturu dokáže doma konzumovat úplně každý. Mimochodem milovník opery sice nechce poslouchat hudbu ze Spotify, ale poslouchá ji na svojí hi-fi soustavě do sluchátek za padesát tisíc. 

                    Ano, máme více času na komunikaci. Jestli ho na tu komunikaci využijeme, je otázka mj. i té chuti.

                    • delO

                      Reakce na příspěvek:

                      zase špatně. pokládáš úplně špatné argumenty. Vystudoval jsi vůbec něco? Může být vesmírný rozdíl mezi hifistou a milovníkem hudby. Milovník vážné hudby reálně nemusí vůbec rozumět hifi věcem a už vůbec na to nemusí mít peníze. 

                      Ano, sám si taky ho můžu vy*onit, ale lepší to bude od přítelkyně/přítele. Co to je sakra s tebou?

                      • dworkin

                        Reakce na příspěvek:

                        Nechápu, kam se pořád snažíš tu diskusi zatáhnout. Já jsem tvrdil, že jenom to, že nemůžeme mezi lidi, neznamená, že nemáme přístup ke kultuře. Ty se snažíš vytvořit nějakýho fiktivního chudáka, co MUSÍ chodit na operu, aby vůbec měl nějakou kulturu. Což je prostě blbost. Nějakou formu kultury může doma konzumovat úplně každý.

                        • delO

                          Reakce na příspěvek:

                          nesnaž se to zatočit jinam a neutíkej z hlavního tématu. Ty tvrdíš, že na každého člověka platí co na tebe, což je nebetyčný nesmysl. Pro někoho je kultura knížka doma s lampičkou, pro někoho vážná hudba v opeře. Každý člověk je unikát, a proto může milovníka opery domácí poslouchaní úražet, proto raději na kulturu rezignuje do doby, než se otevře. 100 lidí 100 chutí a přestaň aplikovat svoje teze na všechny. JE TO ŠPATNĚ!

                          • dworkin

                            Reakce na příspěvek:

                            Hlavní téma je, že nemožnost chodit mezi lidi neznamená, že člověk nemá přístup ke kultuře.

                            To je hlavní téma.

                            Všechno ostatní jsi do toho zatáhnul ty. Takže vlastně diskutuješ a přeš se sám se sebou.

                            • delO

                              Reakce na příspěvek:

                              Cituji:

                              "jo mě taky děsí, jak si lidé myslí, že něco jako kulturu k životu nepotřebujeme. Ano, nějakou dobu se bez toho žít dá, ale pak už to není život, ale přežívání. Kultura je jedna z důležitých věcí, které nás činí lidmi, skrze ní poznáváme svět a hlavně sami sebe"

                              Cituji:

                              "Jářku, slyšel jsi někdy o takovejch těch sešitejch listech papíru, co jsou na nich takový černý fleky? Knihy se jim tuším říká. Kultura. 

                              Mohl bych pokračovat ještě dlouho, ale nechce se mi. "

                              Já se ti snažím vysvětlit, že pro někoho kultura může být něco jiného než pro tebe, proto ji v těchto dnech nenachází.

                              Jsi schopen tohle pochopit konečně? 

                              • dworkin

                                Reakce na příspěvek:

                                Pro někoho mlíko může být něco jinýho, než pro mě, a může pít dost nechutný a nezdravý věcí. Nezávidím mu.

                                Nebudu diskutovat o tom, že někdo nepovažuje literaturu za součást kultury. To není otázka subjektivního dojmu. Literatura je součást kultury. Videohry jsou součást kultury. Hudba je součást kultury. Pokud si někdo pod kulturou představí jen koncerty a divadelní představení, tak to není otázka jeho individuálního nastavení, ale prostě otázka toho, že blbě chápe ten pojem. Pak na to konto může být i zbytečně smutný, protože má dojem, že nemá přístup ke kultuře, a ta je přitom všude kolem něj. Jen se rozhlídnout. 

                                • delO

                                  Reakce na příspěvek:

                                  Každý si pod kulturou představí něco jiného, proto je člověk nejúžasnější tvor na planetě. Nikdo jako Dworkin nebude říkat ostatním lidem, jak si mají představovat kulturu. Můžeš se postavit na hlavu, ale tady máš smolíka.

                                  • Bumtaratabumbumbum

                                    Reakce na příspěvek:

                                    Ty se snažíš pojem kultura hrozně relativizovat. Tak to ale není, pojem kultura je celkem přesně definovaný. Asi se dají najít hraniční formy formy kultury, o kterých lze jako o kultuře pochybovat, nicméně nic z toho, co uvedl Dworkin to jednoznačně není. 

                                    Pokud si někdo pojem kultura definuje výrazně úžeji, než jaká je všeobecně uznávaná definice, pak je to čistě jenom jeho problém. 

                                    Uznávám, že pokud je někdo, koho jedinou životní radostí je chodit na koncerty. tak má v současné situaci fakt problém. Na druhou stranu to ale znamená, že takový člověk je velmi nepřizpůsobivý. Nezapomínejme, že adaptace je základní dovednost z hlediska evoluce, tak ji nevnímejme jako nějaké negativum ("pff, to jsou ale lidi, že pořád jenom ohýbají hřbety").

                                  • dworkin

                                    Reakce na příspěvek:

                                    >>Každý si pod kulturou představí něco jiného, proto je člověk nejúžasnější tvor na planetě<<

                                    Ne. Fakt ne.

      • yeniczek

        Sranda, jak si na to odpovíš sám :D Ano, TY tu socializaci, cestování a nic víc nepotřebuješ. TY. A u toho bych při těch rychlých soudech asi zůstal. 

        • Coz spolu ale vubec souvisi. To ze mam nejaky hobby a potrebuju ho ke stastnymu zivotu neznamena ze se clovek takhle bude skladat. Pro me je cestovani nejvetsi vasen a hobby a potrebuju ho ke stastnymu zivotu. Za rok mam bezne 30-40 letu. A vis kolik mam letu za posledni rok? Ani jeden. Stastnej z toho nejsem, ale proste se z toho clovek neslozi a proste fungujes dal a vyrovnas se s tim.

          • yeniczek

            TY se z toho nesložíš. Šárka by se třeba nesložila zase z něčeho, z čeho ty ano. I když si myslíš, že určitě ne, tak něco takového přijde. Ale vy tu všichni obyčejnou špatnou náladu berete jako složení se, to je pak těžký. Ano, taky mi letos nevyšlo spousta věcí v čele s přednáškou na konferenci v JAR, ano taky jsem z toho byl dost špatnej a dokonce víc, než bych čekal... A jako aby mi někdo vykládal, že si nemůžu dovolit ani povzdechnout nad děsným rokem, tak kde to jsme? A btw. pokud lítáš 40+ za rok, tak na tom asi celkově budeš dost jinde a nějakých následků se během jednoho roku bát nemusíš. Takže nesuď druhý, bude to lepší.

          • 0011

            Pro mě je ke šťastnému životu důležité mj i snižování uhlíkové stopy, což od hráče může znít pokrytecky ale snažím se o to hlavně v ostatních oblastech života včetně toho profesionálního. Pokud si lítal 30-40x ročně a nebylo to pracovně ale tzv. za zábavou ... nejsem komunista, nikomu nic nezakazuju, žijeme ve svobodné společnosti ale tohle je už excesivní, na to abys poznal krásy světa nemusíš pořád lítat, ono jenom poznat pevninskou Evropu je úkol na víc než jeden život. Svět má pokud vím 193 států, pokud ti není 60+ můžeš klidně zvolnit tempo, nemusíme si tu přírodu zničit abysme měli kam cestovat. Zatím nemáme data za 4. kvartál 2020 ale studie z května jasně mluví o pozitivním dopadu a to mluvím o vědeckém časopisu Nature, ne o blogu nějakého pisálka co neví o čem mluví. I 10x ročně je hodně, ale apeluju na tvojí osobní zodpovědnost, což je taky jediné co můžu, ale přeju ti, abys mohl zase cestovat.

  • mr.clayman

    S tím hatem kolem TLoU2 souhlasím. Mně osobně přijde nanejvýš drzé kázat tvůrcům, jak ta hra měla správně být napsaná. Nelíbil se mi sice příběhový oblouk postavy Ellie posedlé touhou po pomstě, ale nikdy by mě nenapadlo posílat vývojářům nenávistné komentáře. Bohužel zastánci dnešní cancel culture, kteří mají pocit, že jim slunce nejspíš svítí rovnou ze zadku, se cítí povinováni topit autory v rádoby vtipných memech a hromadě jedovatých poznámek, nebo v horším případě rovnou vyhrožovat smrtí herečce, která ztvárnila hlavní antagonistku ve hře -- postavu, k níž jsem si nakonec vypěstoval vřelejší vztah než k samotné Ellie.

    A to, že Abby coby zástupce psychicky i fyzicky silné ženské postavy pak zřejmě hromadě slabších jedinců mužského pohlaví způsobila dočasnou impotenci, beru jako takovou třešničku.

    Jinak pro mě coby asociála se toho vzhledem k pandemii loni moc nezměnilo. Homeoffice byl a je stále fajn a navíc se poštěstilo a mohl jsem si k nedávným čtyřicátinám nadělit novou motorku. 😎

    • Corvus

      2x podtrhuji a podepisuji. Bravo!

  • MidnighT91

    https://www.youtube.com/watch?v=lY_niV3P0IU

    Jedna z věcí co drží při životě mě. Pokud nesledujete tak nevíte o co přicházíte.

    • Thanquol

      je to dobrý :) 

      • MidnighT91

        Jo začal jsem je sledovat pár let zpátky a sjel jsem úplně každou 4 hodinovou epizodu.

        To co tam občas předvádí Travis se Samem, je lepší než jakejoli film

        Třeba celej tenhle oneshot s Grogem jako dm mi způsobil záchvaty smíchu, ale tahle scéna kde Scanlan otráví medvěda je něco neuvěřitelného https://www.youtube.com/watch?v=nZRvJAyGTfU

        Improvizace na top úrovni.

        Vysílaj živě každej pátek ve 4 ráno našeho času a záznam pak vychází každé pondělí večer.

        • Thanquol

          Ok ok a ještě jednou díky za tip. :) určitě se nechám inspirovat k planovaným desko-chatám.  Podnětů a inspirovaní se není nikdy dost. 😇

    • Bumtaratabumbumbum

      Óóó ano, Critical Role je srdcovka. Objevil jsem to náhodně před pár lety, když jsem si hledal něco o D&D a díky tomu jsem začal hrát (a teď dokonce i DMovat, když se toho z naší hrací skupiny nikdo nechtěl ujmout). Nekoukám na to pravidelně, ale spíš nárazově, ale vždycky se u toho hodně bavím.

  • tuco

    Ten TikTok bych teda chtel videt ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit