Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Překvapuje mne, že o updatu War Thunderu musí být komerční sdělení, když to dříve byla normální zpráva. Co se změnilo?
  • wenceslaus
    A taky všemi oblíbený Last Man Standing! Proti kterému halsovalo asi 90% lidí na foru a moderátoři nestačí zamykat nové diskuze.

    Mechanika, která umožní poslednímu přeživšímu skákat od řízení ke střelbě. Dřív byl takový tank vyřazen. Ted stačí, aby přežil řidič, kterého třeba ani střelec nevidí a tank je nesmrtelný - tedy proti AP střelám. Takže celý UK prakticky. Nejméně to zasáhlo USSR.
    • Gaijin má takový ten klasicky Ruský přístup ke kritice, kritizující ososbu odstraníme a hle, je po kritice. Ne že by to nefungovalo *4*
    • To je opravdu blbej napad... :(
  • Jack1947
    Ten titulní obrázek... *7* ale chápu že to je jen P2W sranda noo ale i tak *7*
    • Co je za problem s titulnim obrazkem?
      • Jack1947
        Třeba stíhačky tehdy fakt manévrovali asi pár metrů nad zemí kdoví... tedy nadvodou *3* *7*
        • KrPa
          Ach jo, když se tu blbečci musí rozčilovat nad art wallpaperem.
          • Jack1947
            Ne ale představím si jak to bude vypadat na hře... a hned jsem blbeček dobré *7* ale chápu že Fans se nezapřou *3*
            • Jacku, pamatuješ jak ti tu někdo psal, že by bylo fajn kdyby ses vyjadřoval k věcem kterým rozumíš a když máš co říct? Tak tohle, tohle byla zrovna ta chvíle. *3*
            • Jack1947
              Aha tak to potom jo *7* *4* *12*
            • Chapu ze to fakt drazdi tvuj jemnocit ale mozna se budes divit ze bomby se shazuji v relativne malych vyskach a let u zeme muze byt dobra taktika kdyz chces uniknout protileteckym zbranim a nepratelskym radarum..
  • MickeyMutant
    "Důkazem má podle nich být i nová mapa Volokolamsk, kterou připravovali ve spolupráci se štábem filmu 28 Panfilovců, který během příprav na natáčení provedl důkladnou rešerši dobových dokumentů a hlášení."

    Kdyby ten štáb provedl "důkladnou rešerši dobových dokumentů a hlášení" nebo prostě jen naslouchal historikům, tak by zjistil, že nemá o čem točit. A Rusové z Gaijinu by pak nemohli dál podporovat falšování historie. I když jde jen o tančíky a letadýlka ve hře.
    • Magister_Peditum
      Inu, další z řady "sekrit dokuments" ala Gaijin. *15*
    • Rozveď to prosím... prakticky nic o tom nevím...
      • MickeyMutant
        Ty odkazy jsou docela vypovídající. Tady to máš namátkou krátce česky:
        http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/148967-sef-ruskeho-statniho-archivu-rezignoval-je-za-tim-spor-s-ministrem-o-panfilovce/
        https://echo24.cz/a/ifnQ9/hlavni-archivar-zpochybnil-legendarni-ruske-hrdiny-a-skoncil
      • Je to více či méně přikrášlené ale základ je pravdivý. 316. divize, které velel Pantilov byla přiřazena k obraně jednoho úseku. U vesnice jménem Dubosekovo se Němcům podařilo prorazit a odtud je ten příběh o těch vojácích. Nezemřeli všichni jak se uvádělo ale celé 316.divizi se podařilo získat drahocenný čas pro Moskvu. Pantilov sám zemřel o 2 dny později když ho zasáhl šrapnel. Příběh je založený na skutečnosti jenom se glorifikoval. Já jim to za zlé nemám. V té době bylo potřeba hrdinů. A falšování historie? Taky tak můžeme nazvat Micheale Baye když natáčel Pearl Harbor, že falšoval historii. Jeden z pilotů o tom filmu prohlásil: "... a piece of trash...over-sensationalized and distorted". Je to jen film. A možná bude i dobrý ale hned to napadat jen protože je to Ruské mi přijde na hlavu.
        • MickeyMutant
          Ano, tehdy bylo potřeba hrdinů, třeba vymyšlených, dnes ovšem by si tohle falšování už konečně mohli odpustit. Nenapadám to primárně proto, že je to ruské, ale protože je to blbost. Stejně jako třeba před pár lety Patriot s Melem Gibsonem, film, který dělal z britské armády zvěř jen kvůli dramatickému efektu.
          • Je to blbost jako každý historický film či seriál. I Bratrstvo neohrožených má v posledním díle scénu s koncentračním táboře i když ve skutečnosti Easy Company ten tábor nikdy nenašla. V každém historickém díle jsou nepřesnosti. Ten příběh o těch obráncích té vesnice je skutečný akorát poupravený. A ještě tohle: "Důkazem má podle nich být i nová mapa Volokolamsk, kterou připravovali ve spolupráci se štábem filmu 28 Panfilovců, který během příprav na natáčení provedl důkladnou rešerši dobových dokumentů a hlášení." Myslím, že ti tím Gaijin nechtěl říct, že studoval ten příběh ale šlo jim o tom věrně zkopírovat vesnici a okolí.
            • MickeyMutant
              Když už, tak by se film podle tvého návrhu měl správně jmenovat Minimálně 6 živých a 19 nezvěstných (zabitých?, zajatých?, padnuvších později?, přeživších?) Panfilovců. Ale pointa není, kdo kde zemřel a nezemřel (ač to s tím souvisí), ale že je celá hrdinská historka kompletně vycucaná z prstu.
            • 2 ještě zemřeli o pár dní dřív. Jeden tam nebyl. Předpokládám, že by se tedy film měl jmenovat 19 mrtvých a 6 živých Pantilovců.
            • MickeyMutant
              Přečti si přeloženou část té zprávy z předchozího postu ještě jednou prosím. Nechce se mi vypisovat, kde v číslech i faktech se konkrétně mýlíš.

              Jinak bitva určitě proběhla. Jen úplně jinak, než se oficiálně popisuje.
            • MickeyMutant: Ano četl. Jde o to, že celou dobu píšeš jakoby ta bitva vůbec nebyla, jakoby se to nikdy nestalo. Cituji: "Kdyby ten štáb provedl "důkladnou rešerši dobových dokumentů a hlášení" nebo prostě jen naslouchal historikům, tak by zjistil, že nemá o čem točit." V dalším komentáři: "Ano, tehdy bylo potřeba hrdinů, třeba vymyšlených, dnes ovšem by si tohle falšování už konečně mohli odpustit." a ještě další komentář: " Je to věc, která je od začátku do konce vylhaná." Těch 28 mužů, o kterých ten příběh je tam opravdu bojovalo. Bylo tam s nimi možná i dalších 150. Ale to nic nemění na tom, že u té vesnice byli. A 22 z těch 28 tam i zemřelo.
            • MickeyMutant
              marcelzlin: Četl jsi ten svůj odkaz? Mimo jiné tam doslova píšou (pro neangličtináře):

              "Většina informací tohoto příběhu je falešná... Neexistuje důkaz, že by slavná Osmadvacítka zničila nějaký německý tank. Vojáků, kteří se bránili tankovému útoku bylo mnohem více než 28členná četa - byly to přibližně dvě skupiny po 120 - 40 lidech... Z 28 slavných vojáků dva zemřeli už před těmito událostmi, jeden se jich neúčastnil a není známo, kolik bylo zabito nebo zajato. Je ale jisté, že minimálně 6 z nich přežilo válku navzdory stalinistické oficiální verzi, která je všechny pohřbila. Obráncům se nepodařilo zastavit útok a německé jednotky toho odpoledne dosáhly plánovaných pozic, které si vytyčily o několik dní dříve... V roce 1948 vedla sovětská vojenská prokuratura vyšetřování a prokázala lživost původního líčení událostí... Nicméně když předali závěry svého vyšetřování politbyru, bylo rozhodnuto, že výsledky budou ignorovány a zpráva bude utajená. Tak byl udržen mýtus, který přežil až dodnes."

              To je prosím z tvého odkazu.

              Ale abych odpověděl na tvé otázky - ne, film jsem neviděl a ano, vím naprosto přesně, co v něm bude. A jak bude zkreslovat historii? Kolosálně.
            • KrPa
              Hra o truny je od 2 serie uplne jiny serial, nez predloha...
            • solomon.short
              Presne tak. Rekl bych ze i Hra o truny si to pekne pribarvuje...
            • Tady je ten příběh, celkem hezky popsaný co se vlastně doopravdy stalo: https://www.questia.com/library/journal/1G1-319613782/la-garde-meurt-mais-ne-se-rend-pas-once-again Ti vojáci tam byli a spousta z nich jich padla. To není jejich vina, že nějaký pisálek v novinách přikrášlil jejich boj. Mimochodem mám otázku. Už jsi ten film viděl, že přesně víš co v něm bude? Že víš, jak moc bude zkreslovat historii?
            • MickeyMutant
              Ne, není to blbost jako každý historický film či seriál. Ty mě pořád asi nechceš pochopit. Některé "historické" filmy a seriály se snaží aspoň částečně řídit fakty a fabulují kvůli dramatickému efektu. Jiné s nimi nakládají volněji. Ale tohle nespadá ani do jedné z těch kategorií. Je to věc, která je od začátku do konce vylhaná. Jediné, co se dá s jistotou snad prohlásit je, že tam bojovali Sověti a Němci a v jednu dobu se tam vyskytoval generál Panfilov. Všechno ostatní je propaganda odhalená už v roce 1948 (sic!) prosím. A to samotnými ruskými vyšetřovateli, kterým bylo divné, že zrovna vyslýchají pro podezření z kolaborace člověka, co tvrdí, že je jedením z Panfilovových hrdinů. Mrtvých hrdinů, nutno dodat.

              Napsat, že je ten příběh trochu poupravený, je jako prohlásit, že Peršany u Thermopyl zastavili tři Sparťani. A Leonidas, poté, co proklál Xerxe, svým posledním dechem zvolal: "Toho bohdá nebude, aby islamisti zaplavili Evropu". Prostě blbost.

              Je dobré si připomínat fakta zvlášť dnes, kdy se v Rusku snaží přepisovat historii, která se třeba týká i nás v Čechách (invaze '68).
          • Magister_Peditum
            Nebo bitva u Stirlingského mostu bez mostu ve Statečném srdci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit