Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pozitivum,
    1. Odstranili debil*ni videjko pri backstabu, pri kterem jste byli nesmrtelni (aspon to tak vypadalo).
    Negativni
    1. Zase to vypadalo, ze budete sebou tahat cele zelezarstvi, hmotnost asi panum nic nerika. Uplna rit je, kdyz vytahne ten obojrucak velky jak kr*va z neexistujiciho batohu na zadech.
    2. Zase dela kotouly v tezkem brneni, doporucoval bych si to panum z Japonska nekdy vyzkouset.
    3. Prosekavani se skrz zdi - opet to tam bylo videt pri sekani tim velkym mecem
    Do plena
    1. Nevite nekdo jestli budete umet vsechny pohyby se zbranemi hned, nebo uz to konecne bude RPG = bude se to muset naucit od nekoho a bude to zavisle na stat.
    2. Jak je to se zamerenim na zbrane - budu umet ovladat vsechny zbrane, nebo kluci pochopili, ze machani mecem je jine nez s halapartnou nebo sekyrou - bude specializace dle zbrane?
    • Pořád lepší než nosit meč jak kráava na zádech bez pochev viz Dragon Age. Tady si to aspoň opíra o rameno
      • No, pokud se chce DS2 srovnavat s propadakem DA2, tak proc ne. Akorat vedle DA2 neni problem vyniknout, tam by si nekdo musel vzit krumpac, aby tu latku podlezl.
        • Proč s DA2. Já to srovnávám s DA:I
          • bože vy tu zase řešíte pitchoviny.. *7*

            nechápu toho, kdo u fantasy hry najedou začne kritizovat co se shoduje s realitou a co ne ... *7*

            dmnce... je to prostě ... fantasy *3* ...kdo to pořád nechápe, ať si to slovo vyhledá ve slovníku..

            a ještě jedna věc, pokud chcete reálný souboje, kde se bere v potaz váha brnění, délka a váha zbraně, nemožnost máchat dvoumetrouvou zbraní v úzké chodbičce - Mount and Blade Warband
    • nj, kotrmelce v ťažkom brneni je problem ale to ze vie hadzat firebally je v pohode:-D:-D
      • Fireball = magie
        Kotrmelec v těžkém brnění = popírání fyzikálních zákonů
        Předpokládám, že fyzikální zákony jako gravitace ve hře jsou, když postava neumí lítat, nebo když pustí meč, tak spadne na zem.
        Pokud je to brnení magický, tak nemám problém, ale to asi není. :D
        • Každé druhé brnění je tam magické. Navíc víš něco o tom kouzleném ringu??? Pokud by jsi si navlíkl těžkou zbroj tak žádnej kotrlmelec neuděláš, jen sebou flákneš o zem. Hrál jsi to vůbec. To přece musíš věděť... Jinak můžeš mi říct hru, která by se aspoň přibližovala systémem váhy do podoby kotoulů. Ja si nějak napamatuji, že v oblasti her a hlavně RPG/Akce nějak váha poměřovaná s kotouly. Tady se to objevuje..Čili nechápu, co se ti nelíbí. Pořád se pohybujeme v oblasti fantasy a ještě v oblasti her. Takže by to chtělo trošku zdravý rozum při posuzovaní těchto věcí. Dark Souls tyhle věci řeší sice ne na 100%, ale řeší...
          • Ono nejde ale jen o váhu, ale o konstrukci toho brnění. Nevim, jestli si někdy zkoušel v JAKÝMKOLIV brnění dělat kotoul. Zdravý rozum mi říká, že je to nesmysl, ale tak, je to přece akční hra...
            • Del: ano,v kazde realne bitve byl mocny barbar, ktery jednim mocnym uderem znicil ctvrtku nepratelske armady *1* nejdrive mluvis o nemoznosti delat jakekoliv skoky v brneni a pak se divis, ze te muze zabit jakykoliv protivnik *1*
            • RPG? Ano. Je to RPG si jako Diablo. Mimochodem, v tom Diablu sice taky Barbar skáče v plátovce 3m do vzduchu, ale tam aspoň ta postava v boji působí mocně. Tady vás oddělá pomalu každý druhý mob, tzn. v kontrastu s tím realistickým bojem to působí dementně...
            • kennyB
              Není to akční hra, ale rpg. Jestli chceš nějakou hru s reálnější fyzikou, zkus nějaký simulátor *3*
      • Kotrmelce v těžkém brnění nedáš. Mám ring na ulehčení hmotnosti a dost staminy a stejně v nejtěžším brnění nedáš kotrmelec...
  • 1/10 skyrim stale neprekonan
    • srovnáni se skyrimem je dosti nepochopitelné, takříkajíc mimo mísu
  • no z tohohle videa jsem trosku v soku, vypada to hur jak predchudce, coz bych necekal polde prvnotnich asi photoshoped screenshotu. kdyz uz nic tak proboha musi zapracovat na tech stinech
    • to jo ty stíny vypadají jak kdyby je dělalo pětileté dítě a taky by měli víc zapracovat na prostředí, The Elder Scrolls maji v každym díle jiný prostředí, jednou zimu, jednou sopečný ostrov jednou krásný zelený louky, tohle je už 3 díly po sobě šedý depresivní hrad v Karpatech s přilehlýma jeskyněma
      • kennyB
        Zimní prostředí tam taky bylo a to naprosto famozní Painted world *3*
      • Hral jsi to vubec nekdy? Dark souls ma taky spoustu prostredi, jako napr.les, baziny atd. *8*
  • Fallon
    Nemôžem si pomôcť ale v tomto videu je krásne vidno, že dôvod prečo majú všetci DS za takú super hru nie je zďaleka v samotnej hre ale v hráčoch samotných.
    V drvivej väčšine hier je dneska postava hráča strašne prepálená maxi omeleta oproti ,ktorej vyzerajú všetky NPCčka(Dishonored je skvelý príklad) ako totálny neschopáci. Ku všetkému máte všade samé nápovedy a keby bolo najhoršie ,vždy tu je nejaké pomocné DLCčko.

    Zatiaľ ,čo v Dark Souls(a v väčšine starších kúskoch) ste len ďalšia súčasť herného sveta bez nejakých výrazných výhôd a i keď pár ich môžete časom získať aj ,tak nikdy nebudete objektívne najväčší čedar v obchode.

    Bohužiaľ drvivá väčšina moderných "hip" hráčov toto nebola(a stále nie je schopná) pochopiť a ,tak neustále hrajú akoby boli proste predurčený vyhrať nech by aj trakáče padali. A potom to aj ,tak vyzerá: neblokuje, do všetkého po hlave, žiadne načasovanie liečenia alebo používanie tej najväčšej zbrane v stiesnených priestoroch....
    Ručím vám zato ,že v 90% všetkých bludov o tom ako je táto hra "hardcore" a o utrpený sú výsledkom len tejto "Iam de hero" mentality.

    Ako dokonalý príklad doporučujem toto video:
    https://www.youtube.com/watch?v=5dHz4nYCDdM
    • Hnisavec
      nemyslím si...jediný rozdiel, že Dark Souls sa musíš naučiť hrať, poznať svet a hľadať si to sám....keď to zvládneš, tak je hra fér a skapeš len vlastnou neschopnosťou alebo blbou náhodou. Ale tým herom potom môžeš byť i v Dark Souls, ja som s kamošom napr. prešiel celú hru iba na lvl 1, vôbec som nevylepšoval postavu a dá sa to. Videl som týpka, čo zabil Calameeta holý.

      iné hry len zapneš a hráš, ale pri najvyšších obtiažnostiach môžu byt tazsie ako Dark Souls...akurát, že to je nefér obtiažnost
      • No, pokud Ti prijde realne a cool, ze nekdo na urovni 1 bez vylepseni postavy zabije cerneho draka, tak Te docela lituji - me osobne to prijde psycho, protoze by nemel mit sanci.
        • Souhlas. To je právě to, co tyto hru vylučuje z kategorie RPG někam to žánru fantasy hardcore simulátor melee combatu...
          • To je nesmysl, jelikož základy RPG aneb hry na hrdiny jsou dané na papíře. A přesné odrazy statistik do reálnosti boje ve hře? Nenech se vysmát. V podstatě všechny RPG co vyšly, by jsi nemohl nazývat RPG.
            • Určitě. +1
            • Já bych to upřesnil. Simulátor s rpg prvky.
            • Tenhle koncept statistik papírových RPG úspěšně funguje na PC už několik desetiletí. O vlivu na reálnost boje nepadla ani zmínka, bavím se o větším vlivu na boj a i nebojovou část, než dokáže ovlivnit samotný hráč hraním hry. Tzn, že když má drak takový a makový armor nebo defense, regeneraci, tak ho prostě nikdy nemůžu zabít s postavou, která má malou zkušenost v boji (level, schopnosti, síla) a potřebnou výzbroj (ledaže by to byla náhoda, součást příběhu postavy, osud, whatever) a to i kdybych byl mistr světa v pro-gamingu ve všech hrách, což není případ DS, kde to je obráceně. Tam rozhoduje hráč a ne RPG mechanika hry, která je tam v podstatě jen jako doplněk, aby měl člověk pocit, že má větší zdraví atd., což je paradox, protože vás tam kolikrát daj na jednu ránu, takže ten stat je vlastně k prdu. Když to někdo dobře umí hrát, tak může prakticky ignorovat hitpointy, což ze hry dělá simulátor boje a ne RPG.
        • Jasně a na levelu 99 s vesmírnými enchanty to bude realné, že jo? Synku probuď se. A kromě ip tě prozrazuje i styl psaní.
      • Fallon
        No a práve to som myslel keď som napísal "len ďalšia súčasť herného sveta" ==> Tvoja postava /herné mechanizmy ty nezaručujú úspech sami o sebe ale musíš sa ich naučiť sám používať ,pričom rovnaké možnosti a schopnosti majú aj ostatné postavy okolo teba(či už NPC alebo hráč). Ako príklad môže poslúžiť Dark Souls a Gothic 1/2.

        Keď som písal "hero" ,tak som nehovoril o blonďákovi ,čo nahý draka skolí ale o postave ,ktorá je od začiatku vybavená k tomu aby bezpodmienečne uspela ,v podstate bez ohľadu nato ,kto s ňou hrá. Zase príkladom môže byť Dishored alebo COD.

        A o onej obtiažnosti mám svoje pochyby(hovorím o onej pri 8:25):
        http://www.youtube.com/watch?v=GWhFcWN4E7I&feature=share&list=PL5291AA0014B21D90&index=1
      • Ano v DS se nekoná uměle navyšovaní hp/dps protivníku. Tahle hra je prostě čistě o skillu. Tohle žádné RPG současnosti nenabízí..
        • Hele videl jsi napr. cervene draka na moste a zkousel ho ustrilet po tretim dohrani - drak zacne regenerovat rychlosti 2500 HP za 10 vterin, to se Ti zda normalni??
          • Za prvé to není drak! To by jsi měl jako zkušený hráč vědět.
            Za druhé to není boss ani elita. To je spíš takový doplněk atmosféry a ulehčení pro novice jako zdroj meče pro začátek+ nějaké ty duše one- killem.
            Za třetí dej mi jiný příklad než doplněk atmosféry.
        • Celkem paradox, že mluvíš o RPG. Já mám dojem, že pokud je hra hlavně o skillu hráče (ovládání), tak to není moc RPG. Spíš akční hra. RPG je o vlivu schopností a statistik, které se reálně projeví v boji.
          • Ale prd. Statistiky by ti to měly jen ulehčit a to v tomhle případě platí. Čili tvoje definice stojí za hovnoo...
            • V tom případě se řiď statistikami. Já se budu řídit evolucí a tahle evoluce se mi kure*sky líbí.
            • Akorát, že moje definice vychází z historie snad 99% všech RPGček jak na papíře, tak na počítači. Mám dojem, že si mě asi nepochopil. Vlastnosti postavy plus statistiky > skill hráče, jinak nemají moc velký význam, protože JEN k ulehčení hry rozhodně statistiky v RPG hrách neslouží a nikdy nesloužily. Pokud je to hlavně o skillu s ovládáním, tak už to není o vlastnostech té postavy ve hře, ale o hráči = akční/whatever hra.
    • Nic proti, jsem opravdu velký fan této série, ale z toho videa nemůže být nadšený nikdo. To video je vykonstruované, navíc grafika je horší než u jedničky a to samé stylizace. Zatím to na mě působí jako vytřískáme peníze a to narveme do vývoje a reklamy pro Demon Souls II a to je opravdu co si tahle série nezaslouží.
      • Ty se sprostě rozhodl, že budeš nenávidět Dark Souls 2, že? Hlavně, že se cítíš ceeewl.
        • Proč bych to dělal? Už jsem psal, že je to moje nejoblíbenější série za posledních pár let, ale nic na tom nezmění, že dvojka vypadá jako by byla šita horkou jehlou. Celé to vypadá tak nějak tuctově. Opravdu, ale opravdu doufám, že se pletu...
    • kennyB
      Jj, DSPGaming to ze začátku pěkně prznil *1* Myslím, že potom hrál i Demons Souls.
      Jinak pravda, dnešní hráči jsou dost rozmazlený tím, jak je hra hezky vede k cíli.
      • Jj, dspgaming to hral hur, nez ve videu v tomhle clanku *1*
  • Off-topic:
    Před pár měsíci jsem začal znovu hrát Dark Souls, hra běžela v pořádku, udělal jsem postavu lvl 130 ng2+, ale teď najednou zničehonic, když chci hru zapnout, tak se mi nezapne GFWL(A nejde zapnout ani pomocí tlačítka home, či v menu hry.) a nemůžu hrát online, a tudíž nemůžu hrát za žádnou postavu, kterou jsem kdy vytvořil. Neví nějaká dobrá duše co s tím? Zkoušel jsem reinstalovat hru i gfwl, ale nic nepomáhá.
    • Hru jsem asi šestkrát přeinstaloval a GFWL zase funguje.
    • PS. U ostatních her GFWL (ne)funguje jako normálně, takže se tento problém týká jen dark souls.
    • Zkus zapnout marketplace, jestli ti nechybi ta malá potvora a to pomocník k přihlašení ke službě live.
      • Ani jedno z toho nechybí.
    • Já zas nemohl nainstalovat update a reinstalace nemopohla jelikož registry to pořád nějak obsahovali. Čili doporučuji naistalovat GfWL a stáhnout nějaký program na zdokonalenou odinstalaci + smazat registry a všechny složky. Následně naistalovat...
  • DS ma daleko preciznejsi ovladani nez witcher
    • Sorry, reakce na Keyze
  • Keyz
    Tam je zas ten kruh při zaměření a podle toho se postava pohybuje. Znova ta hloupost.

    Proč to neudělají jako u zaklínače, kde tohle není a hlavně pohybuje se přesně podle toho co mačkám. Zde zaměřím a pohyb je automaticky okolo protivníka.

    Zase fakt, že to bude HC po všech směrech....
    • jop zase je to klasicky target system, asi je to jednodussi naprogramovat co se tyce animaci a mechanik
    • Jaka hloupost, locknuti nepritele neni povinne a vyuzijes ho tehdy, kdyz ti to prijde vyhodne. Kdyz ti v boji s bossem nevyhovuje, nepouzivej ho, ja ho take vyuzivam jen obcas.
    • Hnisavec
      Zaklínač 1 je práve odstrašujúci príklad akoby súboje v hre nemali nikdy vyzerať....
      • MidnighT91
        Tenhle žvást snad nemyslíš vážně že ne, souboje v zaklínačovi 1 jsou oproti dvojce perfektní...
        Btw. Po zaměření nešlo něco dělat. Nešlo proběhnout mezi nohama velké potvory apod. WTF??? Jestli ti jako dělalo problém během půl vteřiny vypnout zaměření a proskočit tam, tak za to může tvoje neschopnost a ne špatná mechanika hry...
        • Keyz
          To není pravda. Byla to komplikace a nemuselo to tam být když mnoho her z pohledu 3 osoby to nemá. Tedy špatná mechanika.

          Taky si lehce vymyslím systém který ovládám, kde je něco složitější než musí a řeknu, že to je tvoje neschopnost.
          - Blbý je, že samotné ovládání tomu přidává na obtížnosti, prostě některé pohyby neuděláš anebo vždy skočit k protivníkovi apod. Ano pak jsem to vychytal vždy to vypnul / zapnul apod. Ale byla to komedie která byla zcela zbytečná.
          To lze navíc lehce dokázat, když se podíváš na hry kde tohle není a máš stejnou kameru.
          • Neni to spatna mechanika, proc ji pouzivas, kdyz ti nevyhovuje? DS je velmi variabilni v soubojovem systemu, muzes to hrat jak chces a muzes si podle toho vytvorit i prislusnou postavu. S tezkotonaznim obrnencem treba tak jako tak nebudes nikde poskakovat.
      • Keyz
        Myslel jsem Zaklínač 2 bavil jsem se o pohybu a ne o samotném boji. U zaklínače 2 se pohybuji přes jak chci a není nutnost zaměřovat i když to tam taky lze. Zde to to byla nutnost, jinak často postava sekala vedle apod. Problém. byl že po zaměření nešlo něco dělat. Nešlo proběhnout mezi nohama velké potvory apod. To mě vadilo.
        - Jestli se zde postava bude chovat lépe bez té nutnosti něco zaměřovat problém odpadne.

        Tohle přece taky není příklad jak by to mělo vypadat. Každá hra to má podle svých potřeb.
        • Ježíš Zaklínač 2 má dost příšerné ovládaní. Naštěstí ta hra je hodně lehká, proto to nějak nepřekaží při samotném hraní.
          • Keyz
            Pohyb byl vcelku normální. Běžel tam kam jsi chtěl a všechny pohyby jsi dělal bez nutnosti měnit něco dalším čudlíkem. Nebyl problém sekat do protivníka, skočit za něj a sekat do dalšího. Vše bez změny nějaké módu, který nemá smysl.
  • michelangelocz
    Vypovidajici hodnota videa? Je jasny, ze hrany postavy ani zdaleka nebehaji v prvnich stadiich vybaveni a s nizkym soul levelem (rozumnej – rany, co rozdava nejsou vubec maly). Ale do takovyho stadia je potreba s postavou lecos nahrat, cehoz by se prezentovanym hernim stylem dosahovalo jen velmi, velmi pozvolna a spis by to dotycnej vzdal s tim, ze to asi neni hra pro nej :)

    PS: Doufam, ze "soul–heal–sutry" se do finalni hry nedostanou a nebo budou alespon tak vzacny jako Divine Blessings v prvnim dile. Model leceni zraneni Demon's Souls s baglem plnym bylin je pro me totiz systemem, v Dark Souls uz prekonanym.
    • Hnisavec
      Dark Souls má nato stavané levely, kratšie úseky so savepointami/bonfire, aby akurát estus flasky vydržaly.

      Demon Souls toto nemá, tam musíš celý level prejsť na jeden záťah a ešte i zabiť bossa, nepodarí sa dovidenia, ideš odznova celý dlhý úsek (dajú sa robiť skratky). Vzhľadom k tomu, že je Demon Souls o dosť náročnejšie sú bylinky akurátne a na prvé hranie ich veru nie je nadostač. Celkovo je Demon viac postavený na grinde a vyššej obtiažnosti a Dark Souls zase na väčšej prístupnosti a nutnosti viac taktizovať....
      • michelangelocz
        S tim teda nesouhlasim. Za me jsou treba bossfighty v Dark Souls daleko tuzsi, kreativnejsi a zajimavejsi. Ze je prostredi o neco vetsim "nepritelem" v Demon's, s tim se souhlasit da, ale system odemykani zkratek ti opakovany pruchody zjednodusuje stejne jako v Darks. A byliny jako leceni? Ani jednou se mi nestalo, ze bych se snad nemel cim lecit. Naproti tomu v Darks, jsem se kolikrat modlil za blizkej bonfire, protoze jsem uz nemel zadny estus flasky.
  • Hnisavec
    O tejto veci vie strašne málo ľudí, čo hrali Dark Souls. Tiež sa Vám stalo, že ste niekde vo svete videli poskakovať malého black phantoma, čo vyzeral ako Critter a hneď zmizol? Mne sa to stalo hneď v deň vydania a myslel som, že sa mi to zdá :DDD.

    Nedávno som našiel vysvetlenie, ak v nejakom momente vo vašej blízkosti umrie veľký počet hráčov naraz, tak je šanca že sa Vám takáto haluška spawne vo vašom svete ako reflektovanie veľkého utrpenia!! :D Ešte niekto pochybuje, že je Dark Souls geniálna hra???
  • kamera a ovladanie vypada rovnako strasne ako v jednotke, a te tiene no fuj

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit