Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Tak pokud to podali takhle tak celkem zaslouženě.

  • no tak hlavně že komunita Games.cz je all sunshine and rainbows... 

    • Blood

      Napiš Vortex a bum máš ban.

  • axell1990

    No něco už jsem o tom četl a dle všeho to bylo trochu jinak. Co se týče epicu tak nejčastější argument co slyším tak je, že epic obchoduje s daty uživatelů, co je na tom pravdy netuším. Minimálně tu byl ale ten skandál kdy epic launcher automaticky dataminoval data ze steam klientu tedy nedůvěru docela chápu.

  • Veskoslav

    Já bych autora poslal do PC Gamer, ten už je oficiální hlásná trouba Epicu, tak by se tam mohl přiučit, jak psát podobné bláboly bez ověření skutečnosti, kdo začal koho urážet první...A hráči to nebyli.

  • Steam potřeboval silnou konkurenci jako sůl už dlouhé roky. Časem snad i zapšklí hlupáčci bez vlastního názoru docení přínos EPICu pro herní trh.

    • Veskoslav

      Řekni mi jednu jedinou konkurenční výhodu Epicu oproti Steamu pro koncového zákazníka...Stačí jedna. Mimochodem pleteš si monopolizaci trhu a konkurenci...

      • Hry zadarmo.


      • Dlaha

        Konkurenční výhoda, tady je: Epic sype peníze do her. Z každého prodaného kusu si bere zlomek toho co Steam a peníze, které dává za exkluzivitu umožní tvůrcům dodat lepší produkt. To je pro koncového zákazníka to nejlepší, co může být. Protože nejde o všechny ty trading cards, achievmenty, kurátory a další balast, do kterého Valve investuje. Jde vždycky jen a pouze o hry.

        • Jambbo

          To možná tak u malích indie studií. Protože hry přece nemusejí mít mikrotransakce když dostanou tolik zaplaceno ne? U her od velkých studií se nic nezmění.  Tam jde o to vydělat co nejvíc peněz za každou cenu. A kvůli indie hrám skoro nikdo na Epic nepůjde, takže takže tato konkurenční výhoda je velmi, velmi malá. U velkých studiích než aby ty peníze šly na delší vývoj tak si pár lidí z managmentu hezky přidá odměny.

          • Dlaha

            Vysvětlovat jak fungují velcí vydavatelé jsem už vzdal. Dneska to vypadá, že každý pracoval v managementu herní firmy a ví přesně jak to funguje. Poznamenám jen, že nezávislá studia dneska neznamená malé hry. Mluvíme tu například o Remedy (Control), Quantic Dream (Detroit), Frogwares (The Sinking City), Snapshot Games (Phoenix Point) a dalších.

            • Jambbo

              Právě jste vypsal výběr malých her. Hlavně většina jich ani ještě nevyšla takže argument že bude lepší produkt je maximálně zbožné přání v tuto chvíli. Například to The Sinking City žádná sláva teda nebyla a jelikož to oznámili pár měsíců předtím než to vyšlo tak to asi žádný čas na vývoj neprodloužilo. Hra byla ve vývoji od roku 2016 a byla oproti původním plánům akorát posunuta o 3 měsíce s důvodem moc her na jaře.

              • Dlaha

                Reakce na příspěvek:

                Vyjmenoval jsem je proto, protože taková je většina exkluzivek na Epic Store. To bylo k tomu argumentu, ke komu se ty peníze vlastně dostanou. U všech těchto studií to udělá velký rozdíl. Ty peníze ani nemusí přímo ovlivnit aktuální hry ve vývoji, ale dávají studiům finanční poltář a možnost více experimentovat a udělat třeba příští hru větší (například Snapshot Games jsou už zabezpečeni dopředu). Investice se většinou nepromítne hned.

                Pak je tu třeba těch 1.2 milionu dolarů, který Epic daroval Blender Foundation. Prostě toho dělají pro hry a hráče mnohem víc, než co teď vyvádí Steam. Investice právě do těch malých a nezávislých her má smysl. Jinak tu můžeme mít jen samé Call of Duty a Battlefieldy.

      • iSpirit

        proč by ti měl něco říkat? Jakým právem žádáš. Právem největší hysterky Games.cz? Už jdi někam. 

        • Veskoslav

          Nebuď šašek, chápu, že máš novou modlu, ale Epic ti nepošle prachy.

          • iSpirit

            proč každou, další reakcí musíš být za ještě většího vola? Hlavně proklikl, co Veško?

  • Marines
    No jo, další PR-rko Epicu, tentokrát na téma, ti zlí hráči a mi hodní kšeftmani. Blééé, to opravdu se musí autor snížit k sepsání takového článku. Hráči možná podle Epicu jsou parta blbců, ale silně je podceňuje a umí se, světe div se, i bránit, sice pouze diskuzí na netu, ale jak sám přiznává, hráči se trefují do černého. To, že nějaký vývojáři prodají duši za hrst stříbrných, je stejné svinstvo jako exkuzivitky od Epicu.....
  • MalyZeli

    Po te slohovce co napsali pri ohlaseni exkluzivity se neni cemu divit. Opet urazeji sve zakazniky, vzali prachy, a tim to pro ne konci. Tady tyhle keci ze jim to pomuze hru vylepsit, ze je to pro hrace, sou opravdu jen keci. Chapu male vyvojare ze dou do epicu, je to logicke, ale ohlasit to takhle? Berou od lidi prachy na patreonu na vyvoj hry, pak zesmesnujou potencionalni zakazniky v momente kdy jim to Epic zaplati. Vzdyt je to naprostej humus, jak muzete litovat takovych vyvojaru? Kdyby ohlasili exkluzivitu slusne, tak je to neco jineho. Me osobne hra vubec nezajima, a kdyby nebylo tehle zprav, nevedel bych o ni vubec, ale tohle chovani me proste nejde do hlavy. 

  • Hidden

    Na toto se da rici jen jedine: nechutna zumpa.

    Plne chapu podporovatele na Patreonu a maji plne pravo vyjadrit svuj nesouhlas a namitky, protoze je to zrejme krok, ktery podporovat nechteli. Co nechapu je ten lyncujici dav kolem, ktery chce diktovat autorum co maji nebo nemaji se svou hrou delat a kde ji maji nebo nemaji prodavat. Je v poradku vyjadrit slusne svuj nesouhlas a ve finale hlasovat svou penezenkou (tj. "mili autori, vase hra se mi libi, ale na Epic store ji kupovat nechci"). Ale toto neni fakt nic jineho nez lync a sikana, jak bylo poznamenano v clanku. At uz se autori hry chovaji jako andele nebo jako idioti. Ale hlavne, ze se nekteri keyboard warriors biji za svou vec, myslic si, ze v lasce a valce je povolene vse.

  • XorxoxTalarius


    A jak to bylo s nebohym Ooblets ve skutecnosti?

    https://www.youtube.com/watch?v=rFNB7MHt1ss&t=0s

    To je trosku rozdil oproti tomu co pisete v clanku ne? Vyvojar doslova poslal nekam vsechny svoje fanousky, vysmal se jim a ted breci za to ze mu to dali lidi sezrat ze se choval jako skot domaci.

    Trosku zacinate pripominat korporatni media, uz jenom cekam kdy napisete clanek o zlych muzich za Gamer Gate a hodnych novinarich a zenach ktere tim trpeli.


    Ooblets si vase penize nezaslouzi ani vas cas, jelikoz vyvojar pro ktereho jste hnuj, vam za to nestoji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit