Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

    Doby, kdy jsem hrával za osvalené chlápky jsou dávno pryč a když to jde, modeluju si bábovku, na kterou se chci 200+ hodin dívat :-) A nikoliv na prd*l chlápka, co pořád běží dopředu. Stvořil jsem pohlednou (a na Lariany asi moc obyč) lesní elfku, povolání ale rogue se specializací na stealth, survival, luky, dýky, pasti a atletiku :-D A protože jsem starý l-e-s-b-o-čuník, tak má elfí černovláska s blankytně modrýma očima sní o krásné s-e-x-y drowce s šedýma očima a nazrzlým účesem, což je v kombinaci s popelavou pletí prostě k olíznutí :-) Mé tělo nepozná žádný pen*s v celé říši! Jsem velice zvědavý jakým způsobem to Lariani řeší. Myslím tím tuhle vysněnou postavu... Zda jí člověk potká 1:1 přímo ve hře nebo hra vezme mix, který jsem nastavil a předhodí někoho podobného, kdo by mi byl pochuti...? Zajímavé. V každém případě si early access užívám plnými doušky!


    Hle: https://imgur.com/a/kS8EeSw

    • Má podle tebe smysl to v early hrát? Nejde mi o bugy, ale o příběh a tak. Abych to nerozjel a pak měsíce nečekal na další kapitoly apod. Je-li to tedy již nyní plnohodnotný zážitek, nebo jen pro fanoušky co se nemůžou dočkat.

      • Corvus

        No hele, je to early acces = to není ještě ani zdaleka beta :-) Tudíž po dohrání ea čekat budeš v každém případě na další obsah. Má to 20 hodin a to bych spíš pomalu považoval za letmý prolog :-) Ve finále to bude poctivé 100hodinové obří RPGčko. Ale to, co je aktuálně prezentováno je podle mě takřka plnohodnotný. Ale to je u Larianů zvykem. Už ea Divinity: Original Sin 2 bylo vyšperkované a perfektně hratelné. V předběžným přístupu mi nic extra nechybí. Vše tak nějak víceméně funguje jak má, je to už teď skvěle pohlcující, hratelné bezproblémů, ale v tvém případě bych jednoznačně počkal.

        • Super díky za info 

  • Idealni by bylo mit maga typu Ahzeka Ahrimana, ktery ma uz helmu prirostlou k masu, nebo rovnou splynul s pancirem. Kazdy si muze uvnitr predstavit co chce.

  • Realtoltek

    Už jsem Divinity III s názvem Baldur Gate odinstaloval...těším se na hodnocení na metacritic :).

    • Duchino

      Nápodobně. To Lariani vždycky musejí začínat na pláži v Karibiku? :-D

    • Jsem koukal že tam je i ten systém na kola a ne původní realtime + pause ze starých dílů. Snad tam nedali i level scaling nepřátel a itemů...

      • michaelfoucault

        Ten systém je 1:1 DnD 5e. Takže to co celou dobu slibovali. Já jsem z toho naopak nadšený. Ten realtime+pauza zpitvořený DnD 2e combat prosím už nikdy víc.

        Počítám s výsledným hodnocením okolo 9/10.

      • Proboha, jen ne level scaling. Proč mi to děláte, Lariani? :-(

  • Poslední co mě na hře zajímá je tvorba nějaké postavy nebo to kolik mám možností jak jí co upravit...To jsem vždy bral jako největší slabinu her. Vyberu si z 5 předdefinovaných možností a nazdar. Zastávám názor (a ne jen ve hře, ale i IRL), že v momentě kdy má člověk více než 5 možností volby, vymýšlí kraviny. A je jedno jestli je to barva auta, obkladaček nebo trička..

    • michaelfoucault

      Na DnD je vytváření postavy ta největší zábava. 

    • Spíš je pak problém obecně ve vyvážení a zvrhne se to v to, že existuje jen pár velmi OP variant a většina je průměrná až podprůměrná a nemá cenu s tím hrát.

      Takhle skončil deskový X-Wing. Postupně přidávali obrovské monžství kartiček upgradů a speciálních schopností pilotů až jim to přerostlo přes hlavu a už to není o pilotáži a pozicování lodí, ale o tom mít správné karty upgradů a schopností pilotů, které tvoří ultimátní komba (která tvůrce nenapadla) a jsou tak velice efektivní v kontrastu s tím, kolik bodů stojí jejich nasazení do hry.

    • Derp_1337

      Co na to říct? Proti gustu, žádný dišputát. Prostě hodně lidí to baví a tak to tam je.

  • šílené postavy podivných barev, ocasů a rohů a hocičeho jsou vtipné jen tak ze srandy, ale koukat na takovou chiméru 100+ hodin, to omrzí rychle. divit se tomu moc nedá. druhý nebo třetí playthrough je ale vždycky odvážnější.

  • TheGGG

    ne nehraji za opačná pohlaví a ani za zelené rohaté potvůrky... postavu pohledného bílého heterosexuálního může s hnědými vlasy si vytvářím pokaždé, protože to je postava se kterou se zžiji... je úplně jedno jestli se budou tvůci třeba stavět na hlavu, očividně jejich hráčská základna je trochu jiná, než se nám bulíkuje. A pokud mě v editoru neumožní si takovou postavu vytvořit, tak tu hru prostě na krásno nekoupím....

    • michaelfoucault

      Všechnu moc imaginaci... ehm, tedy přízemnosti. 

      • TheGGG

        naštěstí je každému pendrek potom, jaké postavy si vytvářím. Hrát za nějakou kreatůru x hodin, to se mě fakt nechce....

  • Derp_1337

    Chápu pohled vývojářů: s tou hrou se patlají celé roky a tak je asi omrzí pohled na generické postavy. Ale pro hráče je to novinka a na první hraní si člověk snaží maximalizovat imerzi. Není se čemu divit, že si většina lidí (napoprvé) zvolí postavu, která je jim blízká (nějaký typický klaďas). Až u druhého hraní člověk začne zvažovat nějaké kuriozity (např. nějaká temná postava).

    Já třeba budu hrát za modrookého elfa. XAXA. Něco jako moje hlavní postava v trilogii Shadowrun

    • 0tecFura

      Souhlasím a dávám like (jako heartman v death stranding 🙂) 

  • dworkin

    Já za někoho s rohama a s ocasem hrát nebudu, protože to jako právník dělám celej den v práci. Ve hře chci hrát za hodnýho, slušnýho člověka, kterej pomáhá ostatním a odmítá za to brát odměnu. Prostě pořádnej roleplaying.

    • triptich

      túto diskusiu môžu zavrieť. najlepší komentár je jasný :D

    • To je fakt pecka koment... pochechtavam se tu už pět minut 😀

  • KronosDeret

    Asi nejsem jedinej koho to napadlo, ale nedala by redakce nějaký one-shot DnD dobrodružstvíčko, když už jste všichni tři TTRPG pozitivní?

    Jinak já hraju z dětství oblíbenou Elfí Rangerku (Outlanderku). Až přibyde povolnání sourcerera, udělám si i aktuálního pulelfa Ulrycha lidového hrdinu s měděnými dračími předky. A protože mají lariani skvěle pokřivený smysl pro humor, budu mu moct i dát jeho věrnou lopatu :)

  • VereWolf271

    Jo nejlepší je udělat si Tieflinga mistra iluze, který dokáže na sebe seslat kouzlo, že pak vypadá jako aasimar. A pak se může přidat mezi inkvizitory, kteří loví devil spawns. :-D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit