Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mart9

    Výborná hra do doby, než se člověk dostal do 20. století.

  • Maxianimal

    Rise of nations je něco úplně jiného, než Civka. 

  • Vždyť jsou to úplně jiný hry ne? AoE mě nikdy nebavilo, ale Empire Earth, Rise of Nations a American Conquest jsem miloval. Civilizaci jsem drív nehrál, netáhlo mě to. až teď, ale jak jednou přehraju kampaň za jeden národ už se mi podruhý nechce. to u Empire Earth jsem strávil snad 100 hodin. na tak jednoduchou hru je to u mě dost. Joo..a taky mě nebavili Cossacks a Sudden Strike! možná jsem trošku břídil 😀 ale vím co mám rád!

  • Rise of Nation a klon Civilizace? Nebyl to spíš klon Empire Earth? Či si nějak ty hry nekonkurovali? Vždyť Rise of nation není ani tahová hra...

    • Klon to vůbec nebyl. Sice nevymysleli nic nového, ale povedlo se jim velmi dobře spojit zavedené a fungující z jiných her. Povedlo se jim spojit prvky z civilizace a RTS typu AoE nebo EE + do toho kampaň ve stylu tahové minihry. Škoda, že pak šli cestou Rise of Legends a úpadku. To mi dneska na hrách docela chybí a i těch indie. Her už je tolik, že snad není tak těžké se inspirovat u jiných her, které mají určité mechaniky zvládnuty dobře a nejet zkostantěle stále ve starých zajetých kolejích. Třeba management hry, kde se vyskytjí vlaky stále staví návěstidla na nastaralých principech bloků z TT (1994), přitom je tu oTTD, které už pár let používá daleko lepší směrová návěstidla a snad jediná hra, která se z toho poučila je Tra(in)sport Fever, i když tam zase chybí řetězení, ale když si dneska člověk pustí nové hry, které jsou ve vývoji - Mashinky, Factorio, Workers&Resources, atd. všude jen bloky, a pokud už se staví jednosměrné návěstidlo, tak je bez volby vždy zezadu neprůjezdné... a podobně je s dalšími mechanikami a hrami. Vždy je mi smutno, když vidím novou hru, která stále razí již překonané herní koncepty.

    • to me napadlo jako prvni, ee2 mela dokonce uzemni system. ee1 ktera prisla dokonce az po aoe2 u mne zpusobila vytrzeni, od sutru az po atomovky, konecne se dala poslat jizda proti tankum v realnem case :) 

      btw ee1 zde na tiscali dostala 10/10

  • Autor článku se mýlí. Co já vím, tak jediné strategie připomínající a zábavností se rovnající Civilizaci, byla Kolonizace a Master of Orion.

    • Duchino

      Já měl ještě rád Call to Power, ale to je vlastně civka, jen se tak nejmenuje 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit