Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je sice pravda, že TBC taky považuju za zlatou éru wowka, ale to neznamená, že by následující datadisky už nebyly tak dobrý. WotLK byl nejúspěšnější datadisk, takže si vážně nemyslim, že by bylo vhodný ho považovat za parodii :) Začátek Cataclysmu (BoT, BWD, ToFW - snad jsem ty zkratky napsal správně :D) byl taky hodně dobrej, posral to Firelands a Dragon Soul to následně úplně pohřbil. Teď, když jsem si zkusil zahrát pandy (asi měsíc před vydáním ToT), tak se mi to taky vážně líbilo. První tři raidy jsou moc hezky udělaný a ToT je taky parádní :)

    Blizz si asi uvědomil jak moc to v druhý polovině Cataclysmu posral a chce si napravit reputaci a já doufám, že s Draenorem v tom bude pokračovat :)

    P.S.: Samozřejmě to je z pohledu PvEčkaře :)
  • WoW je klenot a kdo rika ze ne , ze je ve svy kategorii bida tak at umre na mor , pandy sou sice ulet ale patri to do toho světa , tendle datadisk bude mit grady , a ty animace uz vnesou do hry lepsi zazitek
  • Ovladace jsou OK, dela to po celou dobu co je MoP a nejedna se o jeden PC. Zkouseny i ruzne OS, a zadny vliv to nema.

    Pravda je integrovane grafice od Intelu tak vyrazne problemy nejsou. Proste ve hre jsou ted dost problemy.

    Komicke je kdyz v Mogu shan palace na vytahu drzim klavesu dopredu a ostatni z vytahu zmizi kdyz jsem o vic jak vysku postavy pred hornim patrem. Takze pak jdu o nekolik metru za ostatnima. Lag site to neni, latence 30ms a vse po kabelu, delat to vzdy a vzdy o presne stejnou vzdalenost. Kazdopadne proti stavu na zacatku MoP kdy v tohmle miste vzdycky WoWko zamrzlo a spadlo je to pokrok. O tom ze bezne dostavam damage z bordelu na zemi ve kterem nestojim (uhnu 2 sekundy pred jeho vznikem) ani nemluve.
    • U mě dělá problém full screen a hraju tak na windowed full screen a lagy ustoupily. Někdo zase má strašný lagy při hraní jen ve vokně a naopak mu to šlape při full screenu. Chce to zkusit.
      • Tak ja mam prozkousene kde co.

        Obcas hraju i ve FullHD okne a vedle cucim na film :-) . Pri rybareni nebo archeologii, popripade cekani na rarku na Timeless Isle pohoda :-) .
    • to byla reakce na Abel. Netusim proc to slo do rootu (aha uz vim, je tu bug kdyz se opise spatne ten nerozlustitelnej obrazek :D ).
      • Spades
        Se registruj...
        • Misto reakce - predam k reseni? Hm ... radeji bez komentare.
  • Ehm. Prej prijemne nizke naroky. Mozna tak kdyz nekdo hraje na LOW a maximalne chodi po svete. Bohuzel hra je extreme spatne optimalizovana. Krome kratkych zaseku jsou bezne velke propady FPS z niceho nic. Nehlede na velmi nizka FPS v urcitych lokacich aniz by k tomu byl realny duvod.

    Kdyz se hra seka i Outlandu z stavu kdy CPU i VGA se nudi ... . Kdo vi, mozna tomu ten novy interni format souboru pomuze, ale nevim nevim. Rozdilu SSD vs HDD jsem si u WoW nevsiml.
    • obcas byvaji problemem nainstalovane addony, zkus to chvili bez nich a uvidis.
      • Bez addonu zadny rozdil. Nizsi rozliseni a to ani 800x600 bez efektu.

        Nejlepe hra chodi na kombinaci Intel - nVidia a vykonem to neni.
    • Možná bys měl zvážit update ovladačů:-) Fps mi razantně nepadají ani na netbooku s integrovanou grafikou...
      • Mně hra jede dost zvláštně. Na kancelářským ntb při rozlišení 1600x něco a všechno vesměs na high se to ani neškubne a na mém domácím herním PC hra dost laguje. Divný.
  • Hezky se to všechno čte, ale wowko už jaksi ne, ano užil jsem si ve hře, kdys dávno své, od-raidováno a od-arénováno toho mám již také spoustu, jenomže doba jaksi pokročila a ať se vývojáři snaží sebevíce, pro mě je tahle hra již pasé, určitě bude nový datadisk na pár večeru zábavný, ale pak bude opět následovat pořád stejný koloběh této hry - vyleveluj co možná nejrychleji max lvl, hurá do scennaríi, dungeony, hc dungeony, LFG raid, normál raid HC raid, BG, arény, ale druhý alt, atd atd atd a pořád dokola již po XYZ a to je dle mého celý problém nejen této hry, STEREOTYP nelze zastavit a každý hráč pokud není naprosto závisl (což jich je za ta léta hodně) se všeho jednou přejí, tak jak se to stalo i mně, proto píši wowko už néé.
    • Já osobně hraju WoW kvůli kvalitnímu příběhu, spoustě možností a vypravnosti - titul Explorer a Seeker asi hovoří za vše a ještě mi zbývá hodně co objevovat.
    • Já se na ty počítačový hry asi vykašlu. To je pořád: koupíš hru, dohraješ, koupíš další hru dohraješ a pořád takhle dokola. Strašný stereotyp. Lidé jsou na těch počítačových hrách úplně závislí. A proto píšu, hry už néé.
      • Jsi opravdu takový hlupák, nebo to jen hraješ ? Dle tvé odpovědi tipuji to první.
        • To, ze je nekdo sarkasticky, jeste nutne nemusi znamemat, ze je hlupak:-)
    • A to já se těším, WOW jsem hrál od 2006, ve hře nahráno skoro 2 roky čistého času a stále se k němu vracím a i další datadisk si rád zahraji i včetně raidů.
    • Stereotyp je v každém MMO, když ho hraješ po druhé a více... Není tu jediné theme park MMO, které by takové nebylo. Já naopak WoWKo vždy expil pomalu, v klidu a nikam se nehnal a užívám si ho dodnes.
      • Dnešním MMO imho hrozně chybí player driven content. Hráč jako takový toho prakticky moc dělat nemůže - questy, dungy, raidy a další věci se ti dřív nebo později ohrají. Mě třeba chybí MMOčko, který tě nějakým způsobem víc zapojí do celého dění. Ve WoWku se můžeš ve WPvP nebo v battlegroundech mlátit jak chceš, ale výsledek je možná ten, že máš honory a lepší equip. Chápu, že o tomhle hlavně WoWko není, ale mám tenhle problém s většinou MMO - s výjimkou EVE-O, kde hráč může získat nějakou moc a díky kooperaci přidává dost silný sociální prvek, který hráče prostě vtáhne. Ale tak třeba se to změní s příchodem Star Citizenu :)
        • V BG sice muzes mlatit co chces, ale s nejvetsi pravdepodobnosti pak prohrajete. Tedy honoru je mene nez pri vyhre.

          Jak by jsi to chtel udelat ? Ze pri prohre nedostanes zadne honory ? To by moc nefungovalo.
  • Hlavně by měli dát do kupy zvukovou stránku enginu hry, která se projevuje hlavně v Diablu 3 (D3 používá stejnej engine jako WoW a SC2). Tenhle engine totiž vysílá požadavky na zvuky v reálným čase a nepreloaduje si je dopředu. A když se v D3 řežete třeba se stovkou creepů a všechny naráz trefíte ploškou, tak následnej požadavek na X stovek zvukových efektů hru naprosto spolehlivě na chvíli zmrazí. Jediným řešením je hrát z USB3 flashky nebo z SSDčka a ti co nemají SSD/USB3 musí shodit počet zvukových kanálů na přijatelnou úroveň. Potom to vypadá tak, že praštíte do stovky mobů a zní to, jako když jich bijete 10.
  • Zajímalo by mě, jestli se Blizzard konečně pustí do těch oficiálních neoficiálních serverů (známé jako freečka) na starším buildu. Něco jsem zaslechl a pak už nic. Neví o tom někdo něco? Jde o to, že se mihnula informace, že by Blizzard začal sám podporovat neofic. servery na starším buildu, respektive udělal by si vlastní ofic. servery na starším buildu a s free to play modelem.
    • Tohle nebude z jediného důvodu. Ty parodie co přišly po TBC by už nikdo hrát nechtěl a nevyplatilo by se jim to ...
      • Za parodii považuju jen ty pandy, ale ani ty mi tak moc nevadí - do světa WoW se hodí.
    • O tom jsem něco četl, že tohle nikdy nebude a ani to nemají v plánu dělat.
      • Nemyslím si. Velký segment trhu jim uniká a oni si toho časem všimnou a zamakaj na tom. F2P v aktuálním WoW asi nikdy nebude, ale naopak mohou spustit vlemi volný F2P ve starších verzích WoW a to jim nakonec může ještě navýšit populaci hráčů.
        • ty lidi hraji na free serverech, protoze nechteji platit. Tak jaky by melo pro Blizzard smysl provozovat free servery, cpat do toho prachy a doufat, ze tam nekdo z tech setrilku jednou za cas neco utrati? Totalni kravina, abych tak rek, pred pouzitim zatrepat...
        • Spades
          Proč by to proboha dělali? Kdyby někdy přešli na F2P, proč by používali starší build? Museli by pak mít servery zvlášt pro platiče a neplatiče, navíc hodně lidí by na to F2P přešlo, jen z nostalgie.

          Tak jak je to teď je to pro blizzard ideální, protože freečka jsou pro blizz reklama, a lidi spíš půjdou z freeček na offík, než naopak, protože freečka jsou zabugované.

          Dokonce je jedna konspirační teorie, že když vyjde nový datáč, tak blizz "leakne" databázi, aby freečka nebyly moc pozadu, a furt jim dělali reklamu.
          • Na freečkách je běžný, že si lidi hru ozkouší, vytvoří si komunitu, po čase chtějí více a přejdou na ofic. Znám mnoho takových případů a já jsem jeden z nich - my přešly z celou guildou a přešli téměř všichni (přes 20 lidí). Sledoval jsem i zahraniční komunitu a i tam to bývá běžné. Jinak pravda, že by jim pár hráčů uteklo na freečko, ale to můžou udělat už nyní. Já prostě vidím ve freečkách velký potenciál pro blizzard.
            • Spades
              Jenže ten potenciál už využívají. Co by získali tím, že by sami začli provozovat freečka? Museli by platit servery, podporu, údržbu a nedostali by za to nic. Lidi by nepřecházeli jen kvůli tomu, že je jinde nový datáč. Radši by si počkali, až ten datáč přijde na ty freečka.

              Takhle má blizz reklamu zdarma, protože nic neplatí. Navíc právě kvůli tomu, že to nedělá blizz lidi odcházejí. Já nevidím žádný důvod, proč by měl blizz dělat freečka, vždyť teď je to pro ně úplně ideální.
        • co znamena velky segment trhu? mas nejake cisla, ci statistiky?
          to ze na free servroch hrava po celkom svete par 10 tisic nic neznamena, nie je to velke cislo, hlavne ked si uvedomis ze iba mizive percento z tych ludi by bolo aj realne ochotnych nieco platit..

          ozaj si myslis ze blizzard si neoficialne servre este "nevsimol"? ze takato velka firma so stovkami zamestnancov z ktorych niektori cele dni nerobia nic ine iba sleduju trh a zistuju kde zarobit viac by si nevsimlo takyto potencial, ale ty, random uzivatel na internete si to vsimol...
          • Jde vidět, že o tom vůbec nic nevíš. Vážně po mě chceš na diskuzích čísla, tabulky atd.? Neměl bych si udělat průzkum za pár milionů, abych uspokojil nějakýho Maďara na nějakým foru?

            Hráčů jsou to stovky tisíc. Stačí sledovat free komunitu. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit