Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Femt0

    Hmm. Sem tu jedinej, komu přijde jako kolosální nesmysl, že AMD dává do konzolí rychlejší gpu, než je jejich nejvysší řada karet? A za lidovou cenu? Tady něco smrdí.

    • HW u konzolí se vždycky prodává pod cenou. Cíl je nalákat uživatele na koupi místo "drahého" PC a pak rýžovat na předplatném za online přístup a daleko dražších hrách. Hodně lidí totož stále neumí počítat a řeknou si, že PC je moc drahé a pak u 10. hry a roku online zjistí, že dorovnali cenu PC.

    • ZOLLINO

      tahle AMD grafika je z nove generace, tusim NAVI, kt. do desktopu prijde az koncem roka 2020. cpt.out

    • 0011

      Nemůžeš přece porovnávat za kolik si jako spotřebitel koupíš kartu včetně daně vs velká korporace která nakoupí x milionů soc. To nakolik jsou dotované nebo ne bych si počkal až na odhalení ceny, myslím že ani sony si nedovolí jít do ztráty i kdyby měli na jedné konzoli "vydělat" jenom pár dolarů jako u současné generace.

    • Veskoslav

      A co asi tak smrdí? Že jsou konzole dotované snad ví všichni.

      • 0011

        To už dávno neplatí, rozhodně na nich nerýžují, ale v současné generaci ani jedna konzole nebyla dotovaná ani při launchi. Sony se v minulé generaci pěkně spálila, než se jí vůbec vrátily investice.

        • Veskoslav

          Ze začátku výrobního cyklu je vždy dotují. Po určitém čase samozřejmě klesají náklady a tím přijde i zisk.

        • jindra.veliky

          Výrobní cena PS4 byla zpočátku 380$ - prodávala se za 399$. Když si odectes daň a 20-30% marže pro výrobce, tak to dotovat museli.

          • 0011

            Jo máš pravdu že na začátku Sony prodělávalo ale po 7 měsících užvydělávala

            • Aja1984

              Pokud by konzole nebyly těžce dotovány, asi by bylo obtížné obhájit si u uživatelů ty přemrštěné ceny a provize u her plus poplatky za online hraní.

  • kkING

    Tak RDR2 4K a nejvyssi nastaveni neda na 60 fps ani 2080 Ti ... pokud vezmeme v uvahu, ze konzole budou lepe optimalizovane, nebo proste ze svehp HW dokazi vytriskat vice, tak by to chtelo aspon stejny vykon jako 2080 Ti a to asi teda nebude mit ...

  • No je to venku a ani to nebolelo. Teď si počkáme s čím příjde Sony.

    • KrPa

      a co tam jako rekli? jen nejake spekulace...

    • Maxianimal

      Je to úplně jedno.  Rozhodnou hry, a tam je vítěz jasný.

      • Veskoslav

        Ani moc ne. Game pass může být velkým rozhodnutím pro Xbox. 

      • Dovolil bych si nesouhlasit. Na mé PS4 pro vyjdou očekávané tituly jako TLOU2, Vampire masquerade nebo Cyberpunk. To, co vyjde na ps5 je zatím veliká neznámá. Launch PS5 mě asi mine, jelikož stejně jako při uvedení PS4 nebudou k dispozici kvalitní hry, které by nákupu nové konzole daly smysl.

        • skaven

          Vampire a Cyberpunk vyjde na stopro aj na PS5 (na pc maju mat podporu RT a PS5  ma RT hw )

          • Veskoslav

            No Cyberpunk se pro změnu bude dávat všem, co mají Xbox X verzi zdarma upgrade na novější verzi.

            • stačí mít PC a tohle nemusím řešit. S upgradem HW jen změním nastavení.

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                Pleteš dvě věci dohromady...

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Nemám rád tflopy protože toho ve skutečnosti tolik neříkají o tom jak hry budou běhat a ještě nevíme cenu, ale řekněme že xbox series x bude stát 15000 Kč. Za tuhle cenu ekvivalentní pc nepostavíš kdyby ses stavěl na hlavu a ani neupgraduješ grafiku + gamepass a levněji si nezahraješ. Kdybych neměl tak rozsáhlé knihovny her na pc tak bych do ní sám šel, takhle si počkám co nabídne playstation 5.

                • Reakce na příspěvek:

                  Já si hlavně na konzoli moc nezahraju, protože to co vychází na PC, tak na konzolích není nebo je, ale modifikace do toho nedáš. Navíc v dlouhodobém horizontu se vyplatí PC. Pokud máš 5 offline her, tak konzole, ale cena her + nutné předplatné pro online služby je vykoupeno tím, že je HW pod cenou. Bratr tuhle chtěl Train simulator na Xbox, nakonec do toho ty prachy za základní hru nedal. Já si před pár týdny koupil na Humblu základ + pár DLC za 1USD a můžu si do toho stáhnout české vlaky a tratě. Pokud někdo hraje jen pár mainstream AAA her, tak tam asi konzole dokáže konkurovat, ale já už moc AAA hry nehraju a spíš mne poslední dobou překvapují ta menší studia. Transport Fever, Factorio nebo Workers & Resources to tam prostě není. Navíc ani nemusím mít až tak nadupaný stroj. Před 2 roky jsem kupoval dell s 1050Ti za cca 25 a zatím na tom jede obstojně vše + mám asi 300 starších her, ke kterým se vracím a ty už na dnešní dobu náročné nejsou.

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    Já taky hraju pořád starší hry a hlavně spoustu z nich je PC exkluzivní, ale stavěl jsem si počítač kvůli tomu, abych si zahrál všechno od starých her po novinky a zatím mi na hraní ve fullhd stačí, ale s příchodem nové generace to už nebude muset stíhat. Ale PC mám hlavně kvůli hrám, co si jinde zahrát nemůžu a že stejného důvodu mám 2 konzole a hraju na všech 3 přístrojích (3ds, switch a PC), ale pro někoho kdo hry nesbírá a hraje jenom novinky nebo má zájem si zahrát starší x360 hry bude Xbox zajímavá volba, ale to se uvidí po odhalení ceny. Já mám postavené PC o deset tisíc dráž před Vánocemi 2014 a mám tam 970, která je o dost lepší než 1050ti, navíc sis ty 2 roky nemohl upgradovat nic aniž bys přišel o záruku, proto když už tak si komponenty vybírám a PC stavim sám, aby vydrželo roky a nemusel jsem řešit případné jednotlivé problémy s celým kompem najednou. Takhle dlouho mi počítač nevydržel co se týče spuštění novinek, pamatuju na svůj počítač na začátku milénia to bylo dělo a za rok a půl už jsem na něm novou hru nespustil ani do menu, pokud mi dneska něco nejede optimálně většinou je to chyba hry, jako například AC unity nebo Dishonored 2, Fallen order jede výborně.

                • Reakce na příspěvek:

                  Jj. Kdyby na xboxu byl steam big picture, to by teprve byla pecka..

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    Připojit klávesnici a myš asi půjde normálně jako u xone ale nebude to fungovat u všech her) a hrát nejenom multiplatformy v Big picture ale třeba i strategie by asi šlo vždyť to na čem jede xone je barebone verze Windows, čili myslím že jediný důvod proč to nemají je jejich vlastní store, technicky v tom nevidím problém.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit