Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak když si stáhnu nějakou hru a líbí se mi tak si ji pak koupím, takže si nebudu kupovat nějakou hru která vypadá sice pěkně ale celkově stojí za h---o
  • Zaklínač (1 i 2) je zrovna jedna z mála her, která by se pirátit neměla... Za to co ti Poláci předvedli si ty prachy prostě zaslouží... Speciální edice jsou bezkonkurenční, i po vydání se o hru dál starají (patche, rozšíření apod.) a o kvalitě hry se zmiňovat nemusim, podle mě jedno z nejlepších RPG vůbec...
    U takový hry si s čistým svědomím řeknu že to byla dobrá investice a s chutí si tu krabici koupim, než zadarmo sockovat 60 částí odněkud z rapidu.. Jasně, taky stahuju ale za některý hry je prostě až škoda nezaplatit *2*
    • Polaci jsou posledni dobou celkem sikovni. Po dobrych Zaklinacich me velmi prijemne prekvapil i Dead Island (jsem fanda zanru) a myslim ze prodeji byli prekvapeni i samotni Techlandaci.
      Snad vydaji Dead Island 2,ktery uz bude vypilovanejsi.

      Jeste k Zaklinaci, do tretiho dilu bych uvital trochu lepsi soubojovy system, porad to podle me neni uplne ono...ale jinak skvela hra a jako jedna z mala obsahuje spravne drsnou mluvu a i nejakou tu lehkou erotiku.
  • Mě si Zaklínač 1 velmi líbí, pořád jej mám nainstalovaný a pořád jej s přestávkami hraju. V minulosti jsem stahoval pirátské verze her z internetu abych vyskoušel jestli se mi budou líbit a budou se mi dobře hrát. Většinu těch které se mi líbily jsem následně koupil za levnější peníz a vlastním je doma na originálních nosičích. Na Zaklínače 2 bych se možná taky rád podíval, později i zakoupil a možná se někdy v budoucnu rozhodnul i spustit projekt dabingu. Ale nepodívám se na něj a nechci s ním mít nic společného. Ruce pryč... *1*
  • A jeje, zase ty same hloupe omluvy piratstvi: http://spokojeny.blogspot.com/2011/05/hloupe-omluvy-piratstvi.html
    • Nejde o žádné omluvy a ty si klidně říkej co chceš. Tak hloupý abych cpal někomu peníze do kapes a následně zjistil, že jsem za drahé peníze koupil zajíce v pytli už nikdy nebudu. Už jsem takhle v minulosti přišel o hezkých pár tisíc. Víš co je zajimavé? Zajimavé je, že o pirátsví vždycky nejvíce vyřvávají ti u jejichž produktů se člověk setká s největším počtem problémů.
    • Veskoslav
      Už jsem si myslel, že se náš Lovec pirátů neukáže a neodkáže na svůj naprosto legrační blog:) Škoda no.
    • Trol.diskuzni
      "Je to krádež, špatné a nečestné jednání." - Není to krádež, viz zákon (už to bylo mnohokrát diskutováno)...

      "A takovou hru dovede vytvořit jen rozsáhlá skupina specializovaných profesionálů." - Není pravda, herní průmysl je vysoce neefektivní a tedy si herní korporáty dostat přes prsty jen a jen zaslouží (a nejen herní).

      "Upozorňuji, že podle základní listiny lidských práv a svobod má každý právo na odměnu za svou práci. Jestliže vědomě a dobrovolně využíváme něčí práce, jsme povini mu za ni poskytnout žádanou odměnu." - Svůj plat však každý dostane... Až případné prémie se ve většině případů odvíjí od prodejů. Uzavírat smlouvu o dílo založenou na prodejích by mohl jen vyložený vývojář-idealista...

      "A jaké překvapení, alternativní scéně piráti nijak nepomáhají." - Naprostý nesmysl, který neplatí napříč multimediální zábavou... Existuje tolik webů, které se zabývají propagací komerčně neprofláknutých multimédií (hudba, film, hry...) i na základě stažení a šíření pirátských verzí hry a fungovalo to tak odjakživa i v rámci vypalování CD apod.
      • Krádež je obecný etický pojem, který pojmenovává jeden z druhů zlých činnů. Výklad tohoto pojmu se neopírá o zákon. Zákon si tento pojem půjčuje a pro své potřeby, kdy definuje trestný čin krádeže. Takzě chceš-li slovíčkařit, není to trestný čin krádeže, ale pořád je to krádež. Stejně jako když v obchodě ukradneš rohlík, to je rovněž krádež, ale nikoli trestný čin krádeže.

        Herní korporace si možná zaslouží dostat přes prsty, ale nikoli okrádáním.

        Zřejmě jsi přehlédl podstatné, ocituji ti to "Jestliže vědomě a dobrovolně využíváme něčí práce, jsme povini mu za ni poskytnout žádanou odměnu."

        Ne, platí, že alternativní scéně piráti nijak nepomáhají. Webů může existova kolik chce, ale pomáhají ti, co platí, ne ti co kradou. A pokud to chce dělat čestně, můžeš se zkusit dohodnout o poskytnutí kopie zdarma výměnou za kvalitní propagaci, uvdíš jaký bude o tvé služby zájem. A teď mi řekni, kolik promile pirátů něco takového dělá a jaký to mý význam při 90% pirátství na PC? Koho to oslovuje? A proč mají PC tradičně nejmenší podeje? Fak věříš tomu, že pirátství vývojářům pomáhá?
      • Trol.diskuzni
        "Občas člověk váhá nad nějakým jednáním, zda je správné, nebo nikoli. Existuje taková jednoduchá pomůcka, která to pomůže rozlousknout. Stačí si zkusit představit jak by to dopadlo, kdyby to dělali všichni." - Na to existuje takové krásné přísloví - Všeho s mírou...

        "Kdo z vás by chtěl makat několik let bez jakékoli odměny?" - Vždyť oni svůj plat dostávají, zvláště ti, kteří tvoří komerční hry...
  • ImDeath
    Stahnuto, cracknuto, 10 min hrano, vymazano, okamzite koupeno, projdeno, nanejvys spokojeno, na Zaklinace 3 ke kteremu jsem prispel korunkou se nesmirne tesilo. Teseno se na podruhe projiti. Naprosto vyjimecna hra.
  • Za prvé by bylo dobré, kdybyste oddělili problematiku her a hudby/filmu. Chápu, že tu táháte filmy/seriály/muziku z uloz.to po gigabajtech (no dobře, já taky). Jinak se k tomu totiž dostat prakticky ani nedá - především pro video to platí dvojnásob.
    Ale hry tu jsou narozdíl od výše zmíněného dostupné prakticky okamžitě po vydání a za reltivně slušné ceny - pokud trochu hledáte. Navíc cena padá někdy i měsíc po vydání. To že si hru stáhnete, abyste si jí mohli "vyzkoušet" je prostě jen laciná výmluva - hmmm, dohrál jsem to, ale nic moc...

    Ve výsledku tu pak budou vznikat jen celkem levné projekty, kterým stačí nasadit nízkou cenu. Pak se ani nemá smysl patlat s nějakou DRM, protože na zaplacení jim stačí fanoušci a "náhodní kupující".

    A na druhé straně věci jako D3 - tedy ve stylu client/server. A se snahou zpeněžit cokoliv. Sice prakticky nepirátitelné, ale servery jsou každou chvíli dole a při zalogování se jen modlíte, aby se vám toho moc neztratilo. A nepochybuji ani chvilku, že Bliz na tom i s tímto přístupem těžce vydělá.

    CDP jsou sice sympaťáci, ale sám sem zvědavý, jak dlouho jim to vydží. Před vydáním W2 na tom finančně moc dobře nebyli (teď je to snad lepší). Za plusko v diskusi se vývojář nenají (a manažer si nekoupí novou jachtu).

    Tímto ale nechci říct, že bych piráty nějak extra odsuzoval - kdyby tu nebyli, tak je cena her minimálně dvojnásobná a vzníká mnohem víc odpadu než teď - i tak toho vychází na PC až moc.
    • vacsinu hier som najskor stiahol a vyskusal a ak sa mi pacila tak kupil. mamkupenych cez 150 hier.
      Bez skusania som kupil DAO, Witchera 2 a Skyrim. DAO bola Collectors edition a lutujem ze som to kupil. Hra to nebola zla, ale ani moc dobra. Na Witchera som si odkladal peniaze niekolko mesiacov, minal som len tolko aby som urcite mal 50 eur ked to vyjde. Nelutujem to ani trochu. Skyrim ma sice daleko od dokonalej hry, ale za svoje peniaze som toho dostal dost.

      No ak som si neni uplne isty tym ze dostanem co cakam, tak proste nevyhodim 50 eur len tak do vzduchu. Keby som si kupil diablo tak by som si teraz trieskal hlavu o stenu. Kamos mi dal quest pass, presiel som to, je to po Skeleton Kinga a vobec ma to nebavilo. Vraj je to prave dovtedy nudne a potom uz super. To mozno pre druhych, mna to vobec neoslovilo. Je to arkadovka a nie RPG. Necudujem sa druhym ze ich to bavi, ale pre mna to nie je. A uz len kvoli lagom v SP a nefunkcnym serverom som rad ze som to nekupil.

      Ano, niekedy sa stane ze hru stiahnem prejdem a kupim neskor, lebo nemam peniaze. A ano, je to moja chyba, mam ju hrat az ked peniaze mam a mozem kupit. Ale proste niekedy vyjde hra na ktoru som zvedavy a hrat ju chcem no peniaze nemam.

      Tak ci tak, 150+ kupenych hier jaksik nesedi s tvojim tvrdenim. Keby s nami vydavatelia a vyvojari stale nev*jebavali a dodali to co slubili ze dodaju, tak by ludia nemuseli stahovat aby sa presvedcili ci je ta hra dobra. Ale kedze to robia, tak iba miliardar si moze kupit vsetko co sa mu pozdava. Pretoze nakoniec aj tak clovek zisti ze vacsina z tych hier za tie peniaze fakt nestoji. Ja by som napr za Mafiu 2 ani 10 eur nedal.
    • Piratstvi je jedna vec, druha vec je fakt,ze vyvojari casto hracum vedome lzou.
      Staci si vzpomenout treba na Crysis 2,kde crytek lhal PC hracum,ze Crysis 2 bude delana na miru PC scene a jak to nakonec dopadlo (lituji,ze jsem ten odpad koupil).
      Dale treba Mass Effect 3,kde si z hracu autori delali snad srandu, jak ruznymi zpusoby pujde jejich hra dohrat a jak obrovsky rozdil bude v dohrani hry, kde jste si prenesli sejvy uz od 1. dilu.
      Kdyz odsuzujeme piratstvi,tak taky odsuzujme tyhlety praktiky vyvojaru...
      • filias
        To jsou jen PR kecy. Neříkej, že tomu někdo věří.
        • Black_Hand
          a co to na jeho tvrzeni meni? spis to jenom potvrzujes.
    • Asharak
      Přesně tak. Kdyby každé studio vydávalo novou hru v rozmezí 3-4 let, bylo by v herním průmyslu i pěkně. *10*
  • R.a.z.i.e.l
    Já sám ještě studuju a moje finance jsou dost omezené, takže většinou když něco kupuju, tak je to akorát nové PC (nebo komponenta) a hry si stáhnu, ale oba Zaklínače + pár dalších her jsem prostě MUSEL koupit, jinak bych hanbou nemohl spát. Když člověk za něco platí, musí si uvědomit proč to vlastně dělá. Né, proto, že je to správné nebo morální, ale hlavně proto že si to ten, komu platíme, zaslouží. *4*

    A maj pravdu, to že si to někdo stáhne vůbec neznamená, že firma přichází o zákazníka. Rozumný člověk pochopí, že né každý chce kupovat "zajíce v pytli" ikdyž je to od CDprojektu (i ti nejlepší občas dělají chyby). ALE BĚDA TOMU, KOHO HRA BAVILA A NEKOUPIL SI JÍ! *15*
    • MrSanta
      Když toho zajíce nechceš kupovat, tak proč ho teda stahuješ? To máš tolik volného času, nebo je těch her tak málo, že musíš brát i ty, o kterých si nejseš jistej jestli za to stojí?
      • U věch her platí ta nejistota, jestli to bude dobrá hra či ne...
      • "o kterých si nejseš jistej jestli za to stojí" - jak té jistoty dosáhneš? Recenzí na games.cz?
        • MrSanta
          Není to jen o recenzi, není to jenom o games.cz. Zaujme mě hra - najdu si o ní informace. Na základě informací se rozhodnu, jestli jsem ochotnej za ní utratit dukátky. Když ne - jdu se podívat na jinou hru. Když jo, tak se rozhodnu kolik peněz jsem ochotnej za tu hru dát a když pak ty peníze stojí, tak si jí koupím. Novinky nemusím hrát hned první den a her mám dostatek a mám pořád co hrát.
          • Veskoslav
            A auta kupuješ podle obrázků, že?
            • MrSanta
              Jak to s tím souvisí?
  • CRYPT
    Priznavam se, ja si hru taktez stahl, vyzkousel a dohral, musim rici ze vicemene ze sklamanim, protoze mne W2 vubec nebavil. Rozhodne bych sel do originalky, kdybych ziral na zaverecne titulky s otevrenou hubou jako u W1 (mimochodem, tu jsem si koupil original), bohuzel 2ka mne krome grafiky absolutne neoslovila. Kazdopadne CDPROJEKTU fandim
    • LOL Ja nedohraju vetsinu her, ktere si koupim a ty mas tu drzost hru dohrat a rict nic moc, nezaplatim? :-)
      • deridon
        všichni tři si zasloužíté pekelné mínusy!!!
    • A taky jsi dohrál ME1, ME2, ME3 do posledního questu a zklamaly tě poslední 2 minuty trojky, jelikož tam u tebe nebyla otevřená huba. Tím pádem asi do originálky taky nepůjdeš.
      • CRYPT
        Musim te zklamat, 1cku i 2ku mam original ty byly super, 3ka byla asi nejslabsi dil z cele serie pro mne, kazdopadne cekam az dovychazi dalsi milion DLCcek, pockam az se udela nejaka super edice cele trilogie, vcetne vsech DLC, v nejake pekne plechove krabicce a pak si to koupim. Nerozumim proc mam minuska, ale se*u na to *3*
  • Shaker
    zaklinac neni uplne hra, po ktery bych nejak extremne touzil, ale zahral bych si ji a uz jen kuli pristupu CD Projektu mam chut opet prijit do obchodu a zarvat: TAKE MY MONEY, PLEASE!!!
  • Argumentacia na urovni d.m.nta, je asi jasne, ze clovek, ktory stiahne hru, tak by si ju nekupil, tak ako je jasne, ze clovek, ktory ti ukradne auto, by si ho tiez nekupil, ale ide tu u uslu skodu, ze ak by si tu hru chcel zahrat za normalnych okolnosti...Tak isto, ked do kina pustim na cierno 50 ludi, ak by na ten film prisiel clovek, tak tiez ziadna skoda nevznika, lebo ti ludia by normalne neplatili, strc si tu ebnutu logiku niekam, ked ukradnem z obchodu nejaky tovar, ktory tam stoji mesiac a nie je on ziadny zaujem, tak tiez neurobim ziadnu skodu, lebo by ho nikdy nepredali, ze ty mamlas piratsky...Ste obycajne posrate socky a podla prava je kopirovanie digitalneho diela bez suhlasu autora trestny cin, tak sa strcte niekam hlupaci.

    Svet je plny info o hrach ako nikdy predtym, nikdy ste nedostali tolko info o hre v den vydania ako teraz, ci cez recky, videa samotne na youtube kde hry su pomaly cele prejdene a nahrate dokym to u nas oficialne vyjde v EUROPe, tak si svoje blbosti o tom, ze kupujete macku vo vereci nechajte pre seba, niekedy se mali ovela menej infa, jedine zdroje o hrach boli akurat herne papierove casopisy, tak sa niekam strcke vy socky chudobne, na pc mate, ale na hry nie...Vecna to vyhovorka piratov, ked na to nemas, nehraj...Ked nemas na fajcanie a pitie, nefajci a nepi...Najdite si robotu socky.
    • budu ignorovat ten slovni prujem kolem a zamerim se na jednu vec - tenkrat se tem hernim novinarum dalo i verit. Kdyz jsem patnact let zpatky kupoval krabicovky jen podle recenzi, ani jednou jsem se nespalil. Kdyz vidim, co dnes dostava ty devitky a desitky, tak se ptam jestli jsou jeste herni novinari treba, protoze zastavaji spis funkci reklamniho oddeleni pro velky vydavatele. Taky ty hry byly kvalitou nekde jinde. Zadny nesmyslny deleni na causal a hardcore, zadna zbytecna snaha zavdecit se obama skupinam naraz. Kdyz tehdy clovek kupoval hru, taknejak tusil, co dostane, vedel, ze je delana pro nej, protoze hry proste nebyly masova zalezitost a nemusely se prizpusobovat protichudnym potrebam nekolika stran.
    • Teďs to těm sockám natřel. *15*
    • som ta nahlasil za nadavanie

      edit : hej a k teme, kazdorocne celosvetovo rastie prijem za predaj hier(mam pocit, ze uz prerastol aj filmovy priemysel), tak uz sa ukludni - softwarovi giganti nekrachuju, hoci sa hry piratia

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit