Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duncan66

    Absolutne nechapu pravni system, ktery v takovych pripadech umoznuje zalobu na celou firmu. Vzdyt tyhle veci jsou selhanim jednotlivcu a ikdyby jich bylo vice, porad jde o nevhodne chovani konkretnich lidi. Nebo snad ve stanovach firmy bylo aktivne podporovano sexualni obtezovani atp.? Snad na kazdem pracovisti je nejaky sef, ktery to ma resit. Pokud to neresil, lezi odpovednost na nem. 

    Stejne tak beztak nejeden z tech stavkujicich o nekterych incidentech vedel a nijak  je neresil. Pokud se hotelovym pokojum sefa prezdivalo Cosby Room, tak proc to jako nikdo neresil drive a nechali to zajit tak daleko?

    Ja rozumim, ze to tema muze byt vazne a nekde se takove veci deji, ale na druhou stranu je odporne to pokrytectvi a ten alibismus, ktery tyto problemy provazi.

    • Myslím, že tady dřívějšímu řešení taky bránila ta jejich rozhodčí doložka, kterou mají ve smlouvě. Kdo by s tím šel ven, by musel hned řešit právní spor se svým zaměstnavatelem, protože to porušil.

      Neříkám, že to něco omlouvá, ale řekl bych, že tím se dají dobře umlčet lidi, kteří by si chtěli stěžovat někde mimo firmu, a kouká z toho potenciálně mastná pokuta, pokud by nedokázali tuhle doložku před soudem zneplatnit. A to si většina lidí prostě neriskne, dokud se nedomluví takhle všichni zaměstnanci.

    • Derp_1337

      Přesně tak. Naše společnost je prolezlá pokrytectvím a alibismem. Na jednu stranu lidi ignorují (a nebo se přímo účastnili) totálních sfiňáren, ale na druhou stranu se přidávají k nesmyslným protestům a tváří se jako kdyby byli největší svatoušci. Když se na někoho valí bordel, tak si prostě lidi rádi přidají a taky si kopnou.

  • Terry.Cooper

    Mě fascinuje jak jsou lidé naivní, když mají pocit, že tohle je něco neuvěřitelného. Ne není..Na Blizzard to akorát prasklo, u spousty jiných firem to akorát jen ještě "nepřeteklo".

  • Prikladam originalni dokument, kdyby si nekdo to chtel precist v uplne, nezkratkovite a nepozmenene forme


    https://aboutblaw.com/YJw

  • Jez3vec

    Tak hlavně ať pak Blizzard nezapomene na další tiskovce něco mlet o progresivitě.

  • RAMIUS89

    Len nafúknutá bublina. A nezabudnite mi dať zase ban za vyjadrenie názoru.

    • tuco

      Jak to vis? Tys u toho snad byl, nebo jsi videl dukazni material? Na cem svuj .. nazor .. zakladas? Nazor lol

      • Jevo83

        Ma ciastocne pravdu.... co sa tyka sexualneho obtazovania tak to je samozrejme nechutne a treba to doriesit vypovedami a tam kde treba aj sudne. 

        Ale co sa tyka tych reci, ze zena nebola povysena aj ked urobila 2x tolko kampani ako muzi a podla akychsi korporatnych tabuliek msla na povysenie narok...tak toto su uz zvasty. Ja robim v korporaciach 15 rokov a toto je problem takmer kazdeho cloveka v takmer kazdom teame... bez ohladu na pohlavie. Manazeri si tahaju hore svojich ludi a kamaratov a castokrat prave kamaratky bez ohladu na realnu produktivitu a vedomosti. Za toto by mohli vysetrovat asi kazdu druhu firmu na svete.

        • tuco

          Kdo ma jakou pravdu a v cem? 

          Jo, kdyby RAMIUS89 napsal neco jako:

           jelikoz jsem pro Blizzard pracoval X let a kauzu pozorne sleduji, tak jsem po seznameni se s  obzalobou a dukaznimy materialy dosel k nazoru, ze je to nafoukle .. tak mu nebudu psat .. Nazor lol

          My se tu nebavime o rekneme sociologickem fenomenu obecne, ale o zcela konkretni kauze. Pak "nazor" typu:

          mne se nebili, ze nelze nekoho placat jen tak a zneuzivat (pravo)moc obecne, a jeste vic se mi nelibi, kdyz proti tomu nekdo bojuje a ja drzim hubu a krok protoze <vloz financni duvod> 

          oznacim lol

          Taky mam pravdu, nebo ne? To se jen tak rekne, ze ma nekdo nejakou pravdu, nebo to se nejak pozna?

          • Jevo83

            Ale on nic take ako pises nenapisal 😁 a toto je diskusia, nie matematicka uloha… s tymto pristupom keby si si pozrel lubovolnu politicku diskusiu tak ti podla mna exploduje hlava😁

            • tuco

              Tak to by vskutku musela byt matematicka uloha aby mel nekdo nejakou pravdu.

        • Roky mám odpracované podobně jako Ty a zkušenost mám trošku jinou. Někde není povýšení otázkou jednoho manažera, ale několikastránkový dokument s výsledky a úspěchy povyšované osoby, potvrzené referencemi od několika dalších lidí vyšší šarže atd. Ale to není to podstatné, věřím, že v mnoha firmách to opravdu funguje přesně jak píšeš.

          Otázka spíš je - komu je co do toho, jak si toto _soukromá_ firma řeší? I kdyby povýšili toho, kdo na deseti kostkách hodí nejvyšší součet, není to důvod k nějakému vyšetřování. Je v zájmu vlastníků, aby byly povyšováni nejkvalitnější lidé a firma fungovala efektivně. Ruku v ruce s tím jde solidní kultura a dobrá atmosféra na pracovišti.

          Z hlediska zaměstnance - pokud mám dojem, že si povýšení zasloužím a nedostanu je, jdu zkrátka jinam. Pracovní poměr je dobrovolná dohoda dvou stran.

          Samosebou, státní sektor je úplně jiná kapitola, tam je efektivita a spravedlivá odměna v zájmu každého daňového poplatníka. Pokud je tedy existence dané instituce vůbec nutná:)

    • namelesswonder

      Ty si nevyjadril žiadny názor, ty si sa sem prišiel iba vygrcať. Tak nezabudni na žvejku, kamo. 

  • smejki

    U Fran Townsend ještě chybí perlička, že je ve společnosti teprve 4 měsíce, takže o tom, jak to vypadá a dlouhá leta vypadalo na place, ví s největší pravděpodobností velký kulový. :D

  • Skvělej souhrn. Díky za něj

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit