Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Města a lidé škodí přírodě víc, než psí výkaly

  • Mluvit o hnojení polí organickými výkaly jako o škodění je zoufalý nesmysl ! Naopak organické hnojení ve smyslu hnoje  je potřebné a dnes značně chybějící.

    • Souhlasím, biologické hnojení dnes chybí a přemíra syntetických hnojiv je špatná. Problém je v případě srovnání se psy v několika věcech: jejich výkaly jsou složením někde jinde, než exkrementy býložravců, navíc upravované do podoby hnoje. A i přírodními hnojivy lze překročit koncentrace dusičnanů a fosforu, proto jsou nastavené nějaké limity. 

      Podle této publikované studie pak psí exkrementy tyto doporučené koncentrace výrazně překračovaly. Je to asi stejné, jako když vám pes močením vypálí díru do trávníku, pokud bude chodit stále na stejné místo. V odkazované studii pro změnu autoři odkazují na starší práce, které dokazovaly špatné prospívání divokých druhů rostlin (zase něco trochu jiného, než monokulturní pole) tam, kde se koncentrovaly neupravené, nekompostované výkaly lidské (které se nevhodností k hnojení velmi blíží těm psím, oproti třeba kravským).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit