Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím si, že hlavní věcí, kterou by každý člověk měl řešit je prevence. Pokud si člověk zběsile nepůjčuje na věci na které nemá peníze a hlavně je dost často ani nepotřebuje, nemusí mít vůbec půjčky a tím pádem i problémy s dluhy. Pokud se však do problému člověk přecejen dostane, je už docela těžké najít cestu jak se zbavit dluhů. Může sice pomoct osobní bankrot, ten ale člověka dost omezí. 

• Když už je někdo v problémech s dluhy, měl by to zkusit nejdřív bez oddlužení - pár základních tipů je třeba tady. Ale hlavně je potřeba dluhovým problémům předcházet - když už si půjčuju, tak na něco, co opravdu optřebuju a co mi vydrží delší dobu (bydlení, auto - pokud se bez něj neobejdu), rozhodně ne na dovolenou nebo nový model smartphonu. 

• Hezky napsáno. Nepřestává mě překvapovat, kolik lidí se s půjčkami dostane do takových potíží, že jsou nuceni vyhlásit osobní bankrot. Na druhou stranu ale věřím, že už pak člověk na půjčky ani nesáhne. Kdyby někdo potřeboval pár doplňujících tipů, našla jsem taky tenhle článek: https://www.hyperfinance.cz/magazin/jak-na-vyhlaseni-insolvence/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit