Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Babiš mi přidal,proto příště volím Babiše.V případě nových voleb si ani někteří již neškrtnou,že Kalousku,Gazdíku ,Vojto,Fialo.atd
  • Náš stát to je bord... nad bord... Před 10 lety jsem mistroval jednomu alkoholikovi a ten má dnes 30 let a je v důchodu a bere 14600kč důchodu a jeho tata který celý život makal tak má 11500kč. To je sranda, ale pravdivá.
  • To je hodně zjednodušené a zbytečně matoucí pane redaktore. Tyto tabulkové příklady sedí málokdy. Když někdo od roku 1986 normálně pracoval, vydělával jako zaměstnanec průměrnou, případně mírně nadprůměrnou mzdu a dejme tomu nyní deset let před důchodem přijde o práci, ale místo bědování, začne podnikat a dejme tomu i bude vykazovat minimální zisk a tudíž hradit minimální odvody, vzhledem k dřívějším výdělkům a valorizacím vyměřovacího základu z dřívějších let to prakticky ovlivní výslední důchod jen málo. Samozřejmě jiná situace nastane, pokud je to dobrodruh, který od 1989"podniká" a účetnictví optimalizije na minimální odvody po celou dobu, pak je to ovšem pitomec a není mě ho líto a je to jiný případ.Je ale pravda, že veliká část populace nemá ponětí o schémutu a principu výpočtu starobního a invalidního důchodu. Tady je nutno říct že žalostně sehává státní správa! Přece dneska není žádný problém, aby každý člověk a´t je mu 30, nebo 55 obdržel jednou ročně informaci kolik by momentálně činil jeho plný invalidní důchod (3.st) což je v podstatě stejný výpočet jako důchod starobní-je to prakticky předčasné zestárnutí takže by měl i léta před důchodem poměrně přesnou představu, jak na tom bude i se starobním důchodem. jinými slovy, je mě dejme tomu 40, po celou dobu svého aktivního života jsem si hrál na podnikatele, platil minimální odvody a dostanu od státu informaci, že pokud bych nyní byl invalidní důchodce ve 3.st. tak mohu počítat s důchodem cca 6000.Kč!!! tak by mě to mohlo nakopnout a začát podnikat, aby to mělo smysl, anebo si najít zaměstnání s vědomím, že tady přestává sranda, protože ve stáří skončím pod mostem!
    • Nejen velká část populace. Především ekonomové, Klausem počínaje a Babišem konče, nemají ponětí o financování a výpočtu důchodů! Podrobnosti najdete v přednášce nazvané "Sociálně ekonomický audit státního důchodového systému" (slideplayer.cz/slide/13563954). Přednáška zazněla v listopadu 2017 na mezinárodní konferenci pořádané VŠE Praha.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit