Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Článek je potřeba pozorně přečíst, protože zde se nemluví o výši mzdy, ale růstu mzdy.
    Na 67 % mzdy evropské 28 /a beru i státy chudé / rozhodně nejsme, to bychom museli mít průměrnou mzdu 45 900 korun. Na portálu Statista de. jsou všechny průměrné mzdy 28. Jinak v růstu na těch 67 % můžeme být, protože v některých státech rostla mzda rychleji a někde ne.
    Němci měli růst jen 2.5 % z průměrné mzdy, takže dostali v průměru méně přidáno než Češi a to i když mají vyšší mzdy, protože u nás růst byl vyšší.
  • 67 % západu???? Asi bylo myšleno západ ČÍny?? V oboru(strojírenství) jsou platy v Německu cca 4x vyšší ,takže nějakých 25%. Stejná firma ,stejné stroje,identická výroba (převádí se do ČR). Nějaké kecy o produktivitě jsou jen pro poslance a novináře.
  • Lžete snaživě ale tak blbě že tomu nevěří ani noha !!!
  • I člověk - muž - např. má 20 tisíc hrubého, žena 13,5 hrubého a mají tři děti ve věku např. 5,8 a 12 let, tak si pomocí státní sociální podpory přijdou v podstatě na 38 435 Kč v čistém.
    Pobírají jako pracující rodiče 2 620 korun dětské přídavky a při drahém bydlení i na příspěvek na bydlení v částce 4 694 korun. Můj syn má plat slušný, ženu na rodičovské a nemá krom ročního odpočtu na nepracující manželku, nárok ani na dětské přídavky. Takže průměrná mzda zase tak o ničem nevypovídá. Shora uvedený příklad po zaplacení vysokého nájemného má stále ještě na jídlo a ostatní věci 24 tisíc. Pokud neholdují tabáku a alkoholu, tak se z toho dá normálně žít. Dnes oblečení pro děti se téměř nekupuje, to koluje mezi kamarádkami, kupuje se na sekáči i charitě. Kvalita je lepší než u Vietnamců.
    20 hrubého nabízí u nás každá montovna a práce za nejnižší mzdu každá i nevyučená sežene taky. Bídu dřít nikdo nemusí.
    • Mám takový dojem ,že jednoduchá matematika(sčítání, odčítání) bude pro vás neřešitelným oříškem.Tak on 20 bruto a ona 13,5 bruto to je cca 26 000 čistého.K tomu 2 620 na děti a podpora bydlení 4 694 Kč.Sečteno 33 314 Kč.Kde jste vzal těch 38 435 víte snad jenom vy.
  • Horko těžko na 1/3 a to ještě jenom ti,kteří mají nadprůměrný plat.Jak je možné napsat takovou hovadinu,že jsme na 67% je neskonalá drzost.A co důchodci ti také mají důchod na 67% důchodů v Německu?Běžte už s těmi lžemi někam.
    • Zato důchodci už se "dostali" v průměru na 35 -38 % vyhlašované průměrné mzdy v ČR ! To je úspěch, co ? A to ještě nepíšete o stálém zdražování všeho, co je nezbytné pro přežití a na čem nemůže důchodce ušetřit.
    • Po 40 odpracovaných letech v ČR mám důchod 9300 .- Kč ... Kamarádka v Německu která pracovala jako já co by prodavačka v obchodě , má důchod po též 40 odpracovaných letech na naše 29000.- Kč . To je asi těch zmiňovaných 67 % německé mzdy , asi už ani neumím počítat ......
  • Leda kulový Ho..o slavný soude, to vyprávějte holubům, ale těm mladejm! Ty starý to vědí že lžete !
  • jsme na 67 procentech mezd západu, ale v průměrném platu na který nedosáhne 50 procent čechů
    • A co je na tom divného, tak to bylo vždy. Kdyby uklízečka brala jako lékař nebo počítačový odborník, tak by nemusel nikdo studovat. Já měla za socialismu 2100 hrubého jako účetní a celostátní průměr byl 3 560 korun - někdy těsně před rokem 1989. Moje maminka měla jako šička 1 400 korun hrubého. Byla to almužna. Dnes firmy nabízí už slušné platy, ale nejsou lidi.
      • Nechcete se na ty vaše nablblé příspěvky vykašlat?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit