Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když jsem si nechával srovnat nabídky hypoték přes https://hypotlapka.cz tak mi nepřišlo že by hypotéka byla stejně drahá jako nájem, ale hypotéka je prostě výhodnější v tom, že si člověk splácí byt do svého vlastnictví, takže mu ho už nikdy nikdo nevezme a to je obrovská výhoda.

  • Mně se líbí služba https://www.coolnajem.cz/ , která bere z obou variant (podnájem a hypotéka) to nejlepší. Vaši nemovitost tak splácíte formou nájmu a nemusíte řešit různá omezení, které v současné době kolem hypotéky jsou.

  • Článek je velice neobjektivní, nevyvážený a doslova lživý. Mám hypotéku a úvěr za zateplení domu (06/2013). Cena domu: 850k, LTV 80 %. Vlastní úspory: 170k, hypotéka: 680k. Úvěr na zateplení: 134k. Celkově přeplaceno: 130k (+100k hypotéka a +30k úvěr, což je cca 16 % navíc, včetně pojištění). Doba splácení hypotéky: 84 měsíců. Doba splácení úvěru: 60 měsíců. Splátka: hypotéka: 84x 9k + úvěr: 60x 2k8. A já se ptám: Kde je jaký problém a nespravedlnost? Za 7 let bude celá nemovitost kompletně mým vlastnictvím, její hodnota po zateplení a renovaci sítí stoupla o 50 %. Každý svého štěstí strůjcem. Pokud někdo chce hypotéku na 30 let, dobře mu tak. Stejně tak dobře všem těm, kteří VYHAZUJÍ peníze za nájem. Já i při případných problémech se splácením hypotéky zůstanu hodně v plusu (zbývá mi doplatit pouze 30 splátek hypotéky a 30 splátek úvěru). Nájemníkům v případě ukončení nájmu nepatří ani klika od vstupních dveří bytu/domu. Jak hypotéka, tak nájem se musí platit, jinak člověk skončí pod mostem. Mezi tím není rozdíl. A pokud splátky nájmu jsou stejné jako splátky hypotéky, není co řešit. Chytrému napověz, hloupého trkni.
    • Dobrý den, nelze úroky z hypotéky, nebo z úvěru stavebního spoření odečíst od základu daně? Není to mnoho, ale kdo haléřem pohrdá, celý dukát neuvidí:)
    • beetoven
      Souhlasím: Chytrému napověz, hloupého trkni.
      Proč platit výpalné někomu, když ho mohu platit sobě s tím, že ho umořím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit