Většina Čechů chce během 3 let investovat do zlepšení svého bydlení
-
Dobrý den, budeme se na jaře pouštět do rekonstrukce domu. Už jsem s pomalu začal dívat po matriálu k rekonstrukci a chtěl bych se zeptat. Jaké máte zkušenosti? Kde se nejvíc vyplatí nakupovat?
-
-
Já asi mohu doporučit se vždy dívat i na nabídky online. Přišel jsem na to, když jsem hledal tekutou hydroizolaci kvůli správnému odizolování proti zemní vlhkosti. Tehdy jsem právě narazil na https://www.1122.cz/stavebni-chemie/5082-1631-outwater-sterkova-jednoslozkova-hydroizolace-vodou-reditelna.html A pak jsem se díval i na ostatní věci co tam mají a dá se tam nakoupit oproti kamenným stavebninám opravdu velmi rozumně.
-
-
Říkám to proto, že je mnohem snazší řídit se těmito radami, když vycházíte z rozpočtu nebo kritérií výdajů, které jsou v podstatě čistým listem papíru. Když přecházíte ze studenta na zaměstnance nebo ze svobodného a s nižšími měsíčními závazky na ženatého či vdanou nebo na rodiče s pevnými měsíčními závazky, které když nesplníte, tak z toho plynou reálné důsledky, ve všech těchto situacích je trochu obtížnější se touto radou řídit. Mnohem snadněji se tato rada dodržuje, když začínáte od nuly s čistým listem papíru.
-
Ale jo, tohle se určitě líbí třeba podniku jako je zámečnictví praha . Protože se alespoň nebudou muset štvát s takovými lidmi že jim prostě něco ničí. Já jak si tak říkám tak nechápu že někdo třeba může jít vykrást barák. Obecně *´- krást se přece nemá, ne?
-
Ale jo, tohle se určitě líbí třeba podniku jako je zámečnictví praha . Protože se alespoň nebudou muset štvát s takovými lidmi že jim prostě něco ničí. Já jak si tak říkám tak nechápu že někdo třeba může jít vykrást barák. Obecně *´- krást se přece nemá, ne?
-
Mně by se taky líbilo, kdybychom si trochu předělali bydlení. Máme starý dům po babičce, tak si to asi dokážete představit... z platu si moc vekou finanční rezervu udělat nedokážeme, tak manžel přišel s tím, že chce investovat do P2P půjčky . Já z toho mám docela strach, ale manželovi věřím a taky věřím tomu, že díky tomu budeme mít třeba konečně pěkné bydlení :-) .
-
Také jsem chtěla investovat do bydlení, a tak jsem se dohodla s manželem na stavbě domu. Dlouho nám trvalo vybrat materiál, ze kterého chceme dům postavit. Nakonec to vyhrál keramický dům od firmy https://keramickedomy.com/ Je postavený z betonu s keramickými částicemi. Díky tomu dokáže perfektně izolovat a neztrácí na pevnosti díky použitému betonu.
-
I moje rodina by chtěla nějak ty peníze postupně zhodnotit. Když totiž vidíme jak vysoká byla inflace v minulém roce a kam se to pravděpodobně dostane letos, tak se nám ani nechce věřit že s tím ta ČNB nic není schopna udělat.
-
-
Je to opravdu smutné jak rychle se nám v dnešní době znehodnocují úspory. Je to šílené co se tady vlastně děje. Já sama jsem z toho strašně moc smutná. Někteří nemají ani na jídlo, my tady řešíme ja zhodnotit peníze, strašné.
-
-
Jako jo v tom máte určitě pravdu, ale zase se na to podívejte z té druhé stránky. Každý má ty možnosti stejné. Někdo prostě padne do dluhů, jiní se zase zajímají o to jak rychle někde zhodnotit peníze. Já myslím že takto svět fungovat má , jak vy si peníze chráníte?
-
-
Určitě neříkám že je to špatně, jen je to prostě nespravedlivé, ale tak to asi má být. To zase ano. No hele my peníze investujeme tak že realizujeme p2P půjčky investice Tam jsme se naučili před lety dávat peníze a od té doby jsme nad inflačním cílem ČNB.
-
-
-
-
Kdybych před rokem 2016 věděla že u nás působí jedna česká kryptoměnová směnárna, tak bych dnes neměla takovou obavu o to že si musím někde sehnat peníze na bydlení. Od té doby co jsme v roce 2018 totiž začali investovat do Bitcoinu jsme si vydělali až dvacetinásobek peněz, šílené.