5G vás nevaří, nezpůsobuje covid ani rakovinu. Věda definitivně vyvrací konspirační teorie
-
Jako já jsem fakt nemohl z toho, že při referendu o stavbě jedné skladové haly se argumentovalo přesně tím, že se tam budou dít nějaké konspirační věci. Fakt nechápu, kam na to ti lidi chodí, protože jako to by přeci normálního člověka třeba před 10 lety vůbec nenapadlo. A to nejsou hloupí lidé. Jen jsou prostě ohnutí nějakým dezinfem
-
Inu, usilovný a velmi snaživý pokus, úplně mi vytanula vzpomínka na PŠM mého mládí (politické školení mužstva). Úderné, vyhraněné, ekvilibristika s pojmy obdivuhodná, diskuzi nepřipouštějící. To psala AI? Paráda! Čili, jde o reklamu pro 5G sítě nebo o dehonestaci lidí s odlišným názorem? Imho se naprosto přehlíží zásadní jádro problému: neschopnost či neochota příslušných míst, jak vědeckých, tak politických, předestřít dotyčnou tématiku jasně a srozumitelně. Neřkuli záměrně mlžit a zatloukat, jak nám to jasně ukázaly kupříkladu masivně začerněné pfizerové smlouvy. Tím přezíravěji se ovšem pořádá hon na takzvané dezinformátory. Psáno sebejistě: "žádná z populárních konspiračních teorií nestojí na důkazech." Všichni věřící tímto děkují za nálepku, bo věda dodnes, tedy pokud vím, nenašla ani jeden důkaz o nějaké duši či Bohu. Ale to nic. V době, kdy je takzvaná věda pouhým otrokem svých ekonomicko-politických mecenášů, je mávání vědeckými názory poněkud ošidné. Vzpomínám namátkou na DDT. Co se bude o dnešních "neotřesitelných vědeckých pravdách" psát za půl století?