Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ke každému "plus" ve farmakoterapii musí logicky existovat i "minus" Je např, známo, že podáte-li acylpyrin při virusovém onemocnění, riskujte, že u pacienta vyvoláte tzv. Reyův syndrom - projevující se: 

    - poruchami vědomí, 

    - křečemi

    - vysokými teplotami. 

    Acylpyrin by se v žádném případě neměl podávat - zvláště dětem - při chřipce, ani při jiných horečnatých onemocněních, nemluvě o tom, že kvůli zvýšené krvácivosti (důsledek onoho tzv. "ředění krve") není lék univerzálně vhodný pro všechny pacienty.- při dlouhodobém užívání vyšších dávek může dojít k poškození žaludeční sliznice a ke krvácení do zažívacího traktu. 

    Nemluvě o tom, že překročení povolené denní dávky může mít až tragické následky. Výjimkou nejsou ani sebevraždy spáchané požitím velkého množství tohoto léku.


  • Znám na vojně ho lapiduši dávali na všechno a nebo službu na bráně tam člověk pořád zdravit až se uzdravil ! Ale beze srandy je dobrý i na začínající infarkt než příjede odborná pomoc. Ale nepolikat !!!

    Ale pod jazyk !!! Ze žaludku než by se dostal do krve tak je po všem !!! Lepší je nitroglicerin ale ten aspirin taky trochu pomůže protože ředí krev !!! Nejsem lékař ale už mám za sebou dva infarkty jestli jsem to napsal nepřesně ať mě nějaký lekař opraví !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit