Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mordred_Pendragon

No blbější nápad jsem tento týden tuším ještě nečetl. Problém s odstraněním uhlíku z prostředí je ten, že k jeho uskladnění je potřeba energie, nejen na pohon zařízení, ale i na jeho výrobu, těžbu zdrojů a následnou likvidaci / recyklaci, dosloužené infrastruktury. To vám při představení projektu neřeknou, většinou spíše něco v tom smyslu, že technologie není zatím dostatečně účinná a bude vyžadovat další výzkum, optimalizaci a především finance. Uhlíková bilance je na závěr když hooodně dobře, tak fifty fifty, častěji ale bohužel hodně v neprospěch technologie. Daleko účiněji než uhlík z prostředí tyto projekty dovedou těžit granty a dotace, tedy peníze z kapes pracujících.

• tomasperny

Víte, ono to má bohužel několik různých úhlů pohledu. Za mě je docela problém to, že se stále nadužívají jednorázové plastové kelímky. Vůbec nechci říct, že je to něco špatného. Vlastně je to něco, co mě tak nějak v jistém ohledu baví. Ale neumíme s nimi pracovat v tom kontextu, že je pak netřídíme, neznáme správné skladování a likvidaci

• Mordred_Pendragon

Dnes se na akcích většinou používají zálohované kelímky na více použití. Ten si můžete i nechat a používat jej stále dokola, pokud s tím organizátor nemá problém. Mimochodem ten plast je vázaný uhlík, i jeho velmi ekologickým spálením, a tak se recykluje většina plastů, uvolníte do ovzduší uhlík v podobě CO2. Reálně by bylo nejekologičtější lysovaný nerecyklovatelný plast skladovat na vyčleněných skládkách s tvrdým podložím, kde se zamezí pronikání do spodních vod. Ale skládka se rovná sprosté slovo, třídění a recyklace je in, i když se vlastně ve skutečnosti nekoná.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit